Tableta E-Ink

Cea mai bună tabletă E-Ink (Paper) din 2023: Top 6 Tablete bune + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai bună tabletă E-Ink

Simte senzația unui creion real pe hârtie cu cea mai bună tabletă E-ink aleasă de experții noștri pentru diverse scopuri. Tabletele e-ink îți oferă ceva ce tabletele obișnuite nu pot oferi: aspectul și senzația unui produs din hârtie. Așadar, atunci când citești o carte electronică, va părea mai mult ca și cum ai citi o carte fizică reală. Și dacă vrei să faci note, cu un stilou sensibil la presiune, va părea mai mult ca și cum ai scrie pe hârtie. Același lucru este valabil și pentru scris, desenat sau realizat note direct pe fișiere PDF și alte documente.

Fii atent, totuși: multe tablete e-ink nu rulează Android sau iOS, așa că nu vei putea face tot ce ești obișnuit să faci pe o tabletă standard, cum ar fi descărcarea de aplicații, jocuri, ascultarea de muzică etc. Unele o fac, dar chiar și atunci, ecranul e-ink va face ca site-urile web, aplicațiile și videoclipurile să arate destul de diferit față de ceea ce ești obișnuit, în special pe o tabletă e-ink alb-negru.

Cu toate acestea, ținând cont de toate acestea, am adunat cele mai bune tablete e-ink de pe piață astăzi, pentru a se potrivi unei game de bugete și utilizări. Așadar, citește mai departe pentru a afla care este cea mai bună tabletă e-ink pentru nevoile tale specifice.

Cele mai bune tablete E-ink: Top 6 Modele

ProdusPreț
1. Onyx Note Air 2 PlusVezi Prețul
2. reMarkable 2Vezi Prețul
3. Boox TAB XVezi Prețul
4. PocketBook ColorVezi Prețul
5. Amazon Kindle ScribeVezi Prețul
6. Kobo ElipsaVezi Prețul
5/5

Vrei un cititor electronic pe care poți lua și note? Atunci recomandarea noastră de top este Onyx Note Air 2 Plus. Cu un ecran fabulos de 10.3 inci, funcționează minunat pentru luarea de note. Are o senzație cu adevărat asemănătoare hârtiei, făcându-l să semene mai mult cu scrisul pe o adevărată caiet de notițe, și poate transforma destul de precis scrisul tău de mână în text. Vine cu un stilou fără baterie, iar bateria reîncărcabilă de 3,700mAh menține tabletul funcțional săptămâni întregi după o singură încărcare.

Aceată tabletă dispune de un port USB-C pentru încărcare, conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, și funcționează și ca o tabletă completă, rulează Android 11. Acest lucru înseamnă că poți utiliza aplicații din Magazinul Google Play, și chiar dacă aceasta nu este întotdeauna o experiență grozavă pe un ecran e-ink, îți oferă o gamă mai largă de aplicații de luat notițe decât cea încorporată (care, recunoaștem, este foarte bună).

Specificații:

 • Ecran: 10.3 inci
 • Rezoluție: 227dpi
 • Stilou inclus: Da
 • Stocare: 64GB
 • Dimensiuni:4 × 195.4 × 5.8mm
 • Greutate: 445g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Această tabletă de 10.3 inci este destul de scump, dar oferă cea mai bună experiență de scris din lista noastră. Nu există întârziere, detectare a înclinării și în general se simte foarte aproape de scrisul pe hârtie. Scrisul tău de mână poate fi digitalizat, iar tu poți scana chiar și scrisul de pe hârtie. Poți chiar să faci note pe fișiere PDF, ceea ce este util dacă trebuie să adnotăm multe documente.

Interfața este curată și minimală, iar ecranul este luminos și ușor de citit în lumina zilei, ceea ce facilitează scrierea plăcută fără distragere. Funcționează cu stilouri Marker sau Marker Plus, care sunt sensibile la presiune și înclinare, cu mențiunea că va trebui să le cumperi separat.

ReMarkable 2 pretinde că este cea mai subțire tabletă din lume, cu doar 4.7mm grosime, și este cu siguranță ușor de transportat. Promite o autonomie de două săptămâni dintr-o singură încărcare și oferă integrări interesante cu Google Drive, Dropbox și Microsoft OneDrive.

Specificații

 • Ecran: 10.3 inci
 • Rezoluție: 226dpi
 • Include stilou?: Nu
 • Stocare: 8GB
 • Dimensiuni: 188 x 246 x 4.7mm
 • Greutate: 403.5g

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Mărimea contează pentru tine? Atunci Onyx Boox Tab X are un ecran de 13.3 inci care îți va oferi spațiu suficient pentru a citi, scrie, lua notițe și desena. Și asta nu este tot: are de asemenea cele mai bune specificații dintre toate tabletele e-ink disponibile astăzi pe piață.

Deci de ce nu ocupă locul nostru fruntaș? Pur și simplu pentru că este foarte scump, costând în jur de o mie de dolari în momentul scrierii acestui text. Cu toate acestea, dacă ai bani în plus, merită să iei în considerare. După cum explic în recenzia mea despre Onyx Boox Tab X, această tabletă e-ink practic are totul.

 

Ecranul mare și frumos îl fac potrivit pentru lectura publicațiilor în format mare, cum ar fi cărțile de referință, ziarele și revistele. Iar dimensiunea face o diferență semnificativă atunci când adnotezi fișiere PDF, în special dacă folosești funcțiile de ecran împărțit.

În general, stiloul inclus oferă o experiență autentică asemănătoare hârtiei. Procesorul Qualcomm Snapdragon combinat cu 6GB de RAM înseamnă că totul se întâmplă rapid și fără întârzieri. Și bateria de 6300mAh este pretinsă a fi cea mai mare de pe orice dispozitiv e-ink, ținându-te funcțional săptămâni întregi. În ansamblu, acesta este Rolls Royce-ul tabletelor e-ink: un produs premium la un preț premium.

Specificații

 • Ecran: 13.3 inci
 • Rezoluție: 207dpi
 • Include stilou?: Da
 • Stocare: 128GB
 • Dimensiuni: 310 × 228 × 6.8mm
 • Greutate: 560g

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Bani puțini? La o fracțiune din costul lui Onyx Boox Tab X, PocketBook e-Book Reader este cel mai ieftin din lista noastră. Dar totuși se laudă cu specificații impresionante pentru prețul său, inclusiv 16GB de stocare, o rezoluție înaltă a ecranului de 300dpi și un ecran color. De asemenea, beneficiezi de conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, integrare Dropbox și suport pentru o varietate largă de fișiere e-pub.

Într-o notă mai puțin pozitivă, bateria de 1,900mAh nu te va ține multe zile și îți va lua ceva timp să se încarce prin micro-USB. Nu este o tabletă Android complet, cu toate că are aplicații încorporate pentru lucruri precum luarea de note, text-to-speech și o calculatoare. Și acel ecran este destul de mic, având doar șase inci în diametru; totuși, în același timp, acest lucru face ca dispozitivul să fie uimitor de ușor (la doar 159g) și portabil. Așadar, dat fiind prețul scăzut, în ansamblu aș spune că această tabletă e-ink reprezintă o valoare excelentă.

Specificații

 • Ecran: 6 inci
 • Rezoluție: 300dpi
 • Include stilou?: Nu
 • Stocare: 16GB
 • Dimensiuni: 108 x 161 x 8mm
 • Greutate: 159g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Majoritatea studenților vor dori o tabletă e-ink în primul rând pentru lectură, cu opțiunea de a face note legate de cartea, eseurile sau lucrarea de cercetare în discuție. Dacă asta sună ca și tine, atunci recomandăm Kindle Scribe.

Așa cum te-ai aștepta de la iconicul brand Kindle, Scribe are un ecran iluminat uniform de 300dpi cu text clar și curat, perfect pentru lectură. Desigur, este perfect integrat cu biblioteca Kindle. În plus, oferă și o experiență decentă asemănătoare hârtiei atunci când faci note cu stiloul inclus, cu 18 șabloane de caiet.

Pe partea negativă, caracteristicile și funcționalitatea aici sunt destul de limitate în comparație cu alte tablete din această listă. Cel mai important, Kindle Scribe nu poate transforma scrisul de mână în text. De asemenea, în timp ce poți scrie direct pe fișiere PDF, nu poți scrie direct pe cărți și documente: trebuie să adaugi echivalentul digital al unei notițe adezive în schimb.

Pe scurt, dacă vrei să iei FOARTE multe note, am recomanda primul articol din lista noastră. Cu toate acestea, dacă focusul tău principal este lectura, cu opțiunea de a scrie câteva note când apare inspirația, atunci aceasta este o opțiune excelentă.

Specificații

 • Ecran:2 inci
 • Rezoluție: 300dpi
 • Include stilou?: Da
 • Stocare: 16, 32 sau 64GB
 • Dimensiuni: 196 x 229 x 5.8 mm
 • Greutate: 433g

Avantaje:

Dezavantaje:

3.6/5

Kobo ar putea fi o companie mai mică decât Amazon, dar produce cititoare de cărți electronice de aproape la fel de mult timp. În timp ce Amazon a produs odată un Kindle de 9,7 inci, produsul nu a oferit niciodată introducere naturală cu un ecran tactil sau un stilou și a fost întrerupt în 2014. Mai recent, Kobo a fost primul cu un cititor de cărți electronic rezistent la apă și este primul dintre cei mai importanți jucători în domeniul lecturii electronice care a lansat un dispozitiv de 10,3 inci cu un stilou.

La fel ca majoritatea Kobo-urilor, Elipsa este un excelent cititor de cărți electronice și oferă o autonomie a bateriei măsurată în săptămâni, în funcție de utilizare. Spre deosebire de Kindle-uri, Kobo-uri au o abilitate aparent nelimitată de a personaliza experiența de lectură. Poți ajusta continuu marginile, spațiul dintre rânduri, fonturile și dimensiunea fontului pentru a obține o pagină care arată exact cum dorești, indiferent de dimensiunea ecranului. Stiloul inclus poate fi folosit pe orice PDF sau Kobo ePub, astfel că funcționează la fel de bine pe cărți din bibliotecă ca și pe cărți din magazinul Kobo.

Din păcate, capacitățile de luare a notițelor ale Elipsei sunt limitate. Există o întârziere notabilă atunci când scrii cu stiloul pentru oricare lungime de timp, iar caracteristicile caietului sunt destul de elementare. Doar patru șabloane sunt disponibile în caietele de bază și doar un singur șablon liniat în caietele avansate.

Specificații

 • Tehnologie display: E-ink
 • Display: Monocrom
 • Diagonala display: 10.3 inch
 • Rezolutie: 1872 x 1404
 • Fisiere suportate: PDF, RTF, TXT, EPUB, HTML, MOBI, EPUB3, JPEG, GIF, PNG, TIFF, BMP, CBZ, CBR
 • Conectivitate: USB, Wi-Fi
 • Functii: Touchscreen
 • Capacitate stocare: 32 GB
 • Autonomie acumulator: 1 saptamana

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună tabletă E-ink pentru tine

Acest ghid este conceput pentru a ajuta persoanele interesate să cumpere o tabletă de scris E-ink să înțeleagă principalele diferențe dintre dispozitivele disponibile în prezent și să aleagă produsul potrivit pentru ei. În general, toate tabletele de scris E-ink au aceleași funcționalități de bază:

 • Citirea documentelor digitale
 • Adnotarea documentelor digitale
 • Luarea de note scrise de mână

Cu toate acestea, există diferențe între producători și dispozitive care ar trebui luate în considerare înainte de a face o achiziție.

În acest Ghid de Cumpărare, vom explica câțiva factori cheie pe care vrei să îi iei în considerare înainte de a decide care tabletă este potrivită pentru tine (sau, într-adevăr, dacă o tabletă E-ink va satisface cu adevărat cerințele tale).

De ce să cumperi o tabletă e-ink?

Tabletele e-ink oferă mai multe lucruri specifice pe care tabletele Android, iOS sau Amazon normale nu le oferă. Cel mai important, ele oferă o experiență de lectură apropiată de cerneală pe hârtie, care se simte mai confortabil pentru ochi în sesiunile lungi de lectură.

De asemenea, au tendința de a avea o durată de viață a bateriei mult mai lungă, ceea ce le face potrivite pentru călătorii, și afișaje anti-reflexie ușor de citit în lumina soarelui sau în alte medii luminoase. De asemenea, pentru că aceste dispozitive sunt concepute în primul rând pentru lectură, ai mai puține șanse să fii distras de e-mailuri, mesaje, notificări și alte întreruperi comune pe tabletele normale.

Multe modele oferă caracteristici specifice lecturii, cum ar fi dimensiuni ajustabile ale fontului, setări personalizabile de citire și dicționare încorporate pentru o mai mare comoditate. Și unele tablete e-ink, inclusiv cele de pe lista noastră de mai sus, merg mai departe și oferă caracteristici pentru luarea de note, scriere de mână, schițe și desen cu un stilou, cu o senzație mai apropiată de hârtie decât majoritatea tabletelor standard.

Cât durează o tabletă e-ink?

Cu îngrijire corespunzătoare, o tabletă e-ink ar trebui să dureze câțiva ani. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de ecranele LCD sau OLED tradiționale, ecranele e-ink nu au o lumină de fundal și nu emit lumină în mod continuu. În schimb, ele se bazează pe mici încărcături electrice pentru a rearanja particulele în interiorul afișajului pentru a crea text și imagini. Acest lucru înseamnă că ecranele e-ink consumă energie doar în timpul tranzițiilor, cum ar fi răsfoirea unei pagini pe un cititor de cărți electronice.

Durata de viață a tabletei e-ink va fi însă mai scurtă dacă suferă daune fizice, cum ar fi căderi sau impacte, sau este expusă la umiditate excesivă sau temperaturi extreme. În schimb, dacă o protejezi de astfel de daune, având grijă și stocând-o într-o husă de protecție, probabil că va dura mai mult. Realizarea de actualizări regulate de software și menținerea unei surse stabile de alimentare pot, de asemenea, să contribuie la prelungirea duratei sale de viață.

Întrebări frecvente despre tabletele E-ink

O tabletă E-ink este un tip de dispozitiv electronic care folosește tehnologia E-ink (cerneală electronică) pentru afișajul său. Spre deosebire de tabletele obișnuite cu ecrane LCD sau OLED, tabletele E-ink imită aspectul hârtiei tradiționale și sunt concepute în primul rând pentru lectură și luarea de note. Ele oferă beneficii precum reducerea oboselii oculare, o bună vizibilitate în aer liber și o durată mai lungă de viață a bateriei.

Toate tabletele E-ink au funcționalități de bază comune, inclusiv citirea documentelor digitale, adnotarea documentelor digitale și luarea de note scrise de mână.

Tabletele E-ink oferă o experiență de lectură asemănătoare cărții tipărite, ceea ce le face mai confortabile pentru ochi în timpul sesiunilor lungi de lectură. De asemenea, au o durată de viață a bateriei mai mare și sunt ușor de citit în lumina directă a soarelui sau în alte medii luminoase. Ele sunt, de obicei, mai puțin susceptibile la distrageri, cum ar fi notificări și mesaje, ceea ce este comun pe tabletele obișnuite.

Da, există câteva limitări. De obicei, tabletele E-ink sunt mai potrivite pentru lectură și notare decât pentru aplicații complexe sau jocuri, deoarece au capacități limitate în ceea ce privește afișarea culorilor și interacțiunea cu aplicații complexe. De asemenea, luarea de note pe ele poate avea o anumită întârziere și nu oferă aceeași experiență ca pe o tabletă de luat notițe dedicată.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns