Top Electronice

Tabletă Grafică

Cea mai buna tableta grafica din 2024: Top 10 tablete grafice + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna tableta grafica

Echipa noastră de experți a adunat cele mai bune tablete de desenat pentru toate tipurile de artiști, potrivite pentru fiecare stil de viață și buget.

Există o gamă largă de produse care te pot ajuta să creezi cea mai bună artă digitală, de la tablete cu ecran propriu (display-uri cu stilou) până la tablete care trebuie conectate la un monitor extern (tablete de desen), și apoi opțiunea portabilă (tabletă). Indiferent dacă ești la început în lumea artei digitale, un student care se întoarce la școală sau un profesionist cu experiență, lista noastră va avea ceva pentru tine.

Am pregătit o prezentare utilă a celor mai bune tablete de desen de pe piață în funcție de o serie de nevoi, cum ar fi bugetele, opțiunile de conectare, sarcinile de lucru și dimensiunea. De asemenea, am testat toate tabletele de desen din această listă, lucrând cu ele ore în șir pentru a ne asigura că le putem recomanda cu toată inima.

Am analizat mărcile majore de artă digitală precum Huion, XP-Pen și Wacom, dar am inclus și o selecție de tablete de calcul de la marii jucători precum Apple și Microsoft, deoarece aceștia au dezvoltat software-uri excelente pentru arta digitală. Dacă cauți o tableta grafica pentru sala de clasă, avem un ghid dedicat pentru cele mai bune tablete pentru studenți și cele mai bune tablete de desen la buget (care nu întotdeauna sunt același lucru). Pentru moment, să trecem la treabă și să găsim o tableta grafica potrivită pentru tine!

Cele mai bune Tablete grafice: Top 10 Modele

ProdusPreț
1. Apple iPad Pro 12.9″Vezi Prețul
2. Wacom Cintiq 22″Vezi Prețul
3. XP-PEN Artist 16 PRO TPVezi Prețul
4. Apple iPad Air 5Vezi Prețul
5. HUION Inspiroy Dial 2Vezi Prețul
6. Microsoft 13” Surface Pro 8Vezi Prețul
7. XP-PEN Deco PRO MWVezi Prețul
8. Wacom Intuos Pro SVezi Prețul
9. Huion H430PVezi Prețul
10. Huion Kamvas 16Vezi Prețul
5/5

iPad Pro oferă ce e mai bun din două lumi; dacă a avea cea mai bună tabletă grafica pur și simplu nu este suficient pentru tine și ai nevoie de cea mai bună tabletă în general, există doar o singură alegere: noul iPad Pro M2 de 12,9 inch. Este atât de mult în fața restului pieței de tablete încât nu este nici măcar amuzant.

Nu numai că iPad Pro este alimentat de chip-ul M2 rapid de la Apple pentru performanță absolut uimitoare, dar are și un display mini-LED XDR cu o luminozitate uimitoare, precum și atenuarea locală pentru a oferi un contrast uimitor. Combinați cele două (și adăugați Apple Pencil 2, extraordinar de lin și intuitiv) și veți obține un sistem all-in-one aproape imbatibil pentru crearea artei digitale, precum și pentru a o prezenta în cel mai bun mod posibil.

Deci, de ce nu este alegerea noastră principală, având în vedere toate acestea? Ei bine, depinde de ceea ce ai nevoie. iPad Pro de 12,9 inch (M2, 2022) este atât de puternic și are un preț pe măsură, încât dacă cauți doar o tableta grafica și nu vei avea nevoie de multe alte funcții, probabil nu merită, iar un instrument dedicat precum cele menționate mai sus va oferi o valoare mai mare pentru banii cheltuiți.

Cu toate acestea, să nu uităm că aceasta este una dintre cele mai bune tablete în general de pe piață în acest moment și una dintre cele mai bune pentru desen, fără îndoială. Dacă vrei o alternativă puțin mai ieftină de la Apple, avem iPad Air în lista noastră. Consultă recenzia noastră iPad Pro (M2, 2022) pentru o privire timpurie asupra capacităților acestui dispozitiv.

Specificații:

 • Zonă activă de desen: 10,32 x 7,74 inch
 • Rezoluție ecran: 2.732 x 2.048
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: Nespecificată (necesită Apple Pencil opțional)
 • Conexiuni: Thunderbolt 4, Bluetooth, Wi-Fi
 • Sistem de operare: iPadOS 16

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Wacom obișnuia să domine piața tabletelor grafice, dar în ultimii ani o mulțime de branduri concurente au apărut pentru a-i lua o felie din tort, mai ales în partea mai ieftină a pieței. Cu toate acestea, în ciuda concurenței sporite, numele Wacom este încă unul de luat în considerare, și din punctul nostru de vedere, Wacom Cintiq 22 este cu siguranță una dintre cele mai bune tablete de desen pe care le poți obține, în special pentru studenții care sunt serioși în privința acestui domeniu.

În timpul recenziei, am constatat că ecranul de 22 de inch oferă mult spațiu creativ de explorat. Are rezoluție Full HD – nu are atât de multe pixeli precum unele tablete mai noi și mai strălucitoare, dar este mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor. Poți obține ecrane mai clare la alte tablete Wacom, dar acestea tind să coste mai mult, iar acest model are în prim-plan calitatea Wacom la un preț accesibil. Și să nu uităm că multe tablete, inclusiv cele de la Xencelabs, nu au niciun ecran.

Ceea ce face cu adevărat plăcută utilizarea Cintiq 22 este Wacom Pro Pen 2, cu nu mai puțin de 8.192 de nivele de sensibilitate la presiune, precum și sensibilitate la înclinare. Wacom activează în acest domeniu de mult timp, și este greu de imaginat un artist care să aibă vreo plângere cu privire la Pro Pen 2. Funcționează foarte, foarte bine.

Un avantaj al tabletelor Wacom pentru studenți și pentru cei care doresc să se specializeze în arta digitală este că ele sunt aproape standardul din industrie, astfel că învățarea utilizării unei tablete Wacom este un pas foarte bun de făcut. Aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să iei în considerare și alte tablete, este doar un lucru de avut în vedere. Află mai multe în recenzia noastră Wacom Cintiq 22.

Specificații

 • Zonă activă de desen: 19,5 x 11,5 inch
 • Rezoluție ecran: 1.920 x 1.080
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8.192 nivele
 • Conexiuni: HDMI, USB 2.0
 • Sistem de operare: Windows

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

XP-Pen este unul dintre cele mai apreciate nume în ceea ce privește tabletele de desen la buget, și această actualizare din 2022 a unei tablete populare de 15,6 inch a obținut puncte mari în recenzia noastră recentă. După câteva luni petrecute desenând cu tableta grafica, recenzentul nostru a ajuns la concluzia că aceasta are fundament solid. Totul legat de experiența de bază a desenatului, de la ecranul de înaltă calitate până la stiloul excelent X3, este foarte bun într-adevăr, și dacă cauți o tableta grafica la un buget redus, este o alegere excelentă, economisind câtiva lei.

Există câteva plângeri, în mare parte legate de ceea ce nu se găsește în cutie. Deși XP-Pen Artist 16 (2nd gen) este în general compatibilă cu diferite sisteme de operare, dacă dorești să o utilizezi cu ChromeOS sau Android, va trebui să găsești propriul cablu USB-C către USB-C, ceea ce este puțin enervant. De asemenea, deși aceasta nu este o situație neobișnuită pentru tabletele din această gamă de preț, merită să știi că XP-Pen Artist 16 (2nd gen) nu vine cu propriul suport.

Specificații

 • Zonă activă de desen: 13,42 x 7,55 inch
 • Rezoluție ecran: 1920×1080 (full HD)
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8.192 nivele
 • Conexiuni: USB-C
 • Sistem de operare: Linux, Windows

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Ultima generație de iPad Air, Apple iPad Air (a 5-a gen., 2022), este o tableta grafica pur și simplu impresionantă. Aceasta folosește unul dintre cipurile M1 de la Apple, noile procesoare care transformă în prezent laptopurile, calculatoarele și tabletele companiei în adevărate centrale electrice. A 5-a gen. de iPad are un cip M1, un panou IPS LCD cu rezoluție 2360×1640 care oferă 264 de pixeli pe inch și o luminozitate maximă de 500 de niți. Este o adevărată forță de lucru.

Lucrul care face ca Apple iPad Air (a 5-a gen., 2022) să fie una dintre cele mai bune tablete de desen pe care le poți cumpăra este compatibilitatea sa cu Apple Pencil 2, oferind una dintre cele mai fluide și naturale experiențe de desen digital de pe piață.

Aceasta a fost una dintre multele lucruri pe care le-am lăudat în recenzia noastră a Apple iPad Air (a 5-a gen., 2022), unde am discutat și despre cum această tableta grafica estompează granița dintre linia Air și seria de vârf iPad Pro. Modelele Pro pot fi mai bune, cu ecrane mai luminoase și rate de reîmprospătare mai rapide, dar sunt și mai scumpe, deci dacă ai un buget limitat, Air este prietenul tău.

Specificații

 • Zonă activă de desen: 9,74 x 7 inch
 • Rezoluție ecran: 2.350 x 1.640
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: Nespecificată (necesită Apple Pencil opțional)
 • Conexiuni: USB-C, Wi-Fi, Bluetooth
 • Sistem de operare: iPadOS 15.4

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Această tableta grafica unică de la brandul prietenos cu bugetul Huion prezintă premiatul Huion Inspiroy Dial. Acest mic instrument util îți permite să treci rapid prin comenzi și unelte pe care le poți atribui.

În recenzia noastră practică, am constatat că panoul Quick Key cu două butoane de pe stânga Inspiroy Dial 2 este adevărata vedetă a designului. Cele două butoane pot fi personalizate cu până la trei funcții per buton, iar trecerea prin funcții este satisfăcătoare datorită clicului subtil al butonului în timpul mișcării.

În general, aceasta este o opțiune excelentă atât pentru artiștii amatori, cât și pentru profesioniști care caută un dispozitiv elegant și actualizat. Se simte mai ușor de utilizat decât modelele mai scumpe, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea.

Specificații

 • Zonă activă de desen: 10,5 x 7 inch
 • Rezoluție ecran: N/A
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8192 nivele
 • Conexiuni: USB-C, Bluetooth
 • Sistem de operare: Mac, Windows, Linux și Android

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Tabletele Surface de la Microsoft nu au reușit niciodată să atingă prestigiul de care se bucură gama de iPad-uri a Apple, dar ultimul Surface Pro 8 pare să fie un adevărat provocator pentru dominația Apple. Microsoft a depus eforturi considerabile pentru ca această tablet grafica să pară o alternativă viabilă, atât în ceea ce privește aspectul, cât și performanța.

Chiar și modelul de bază are o putere considerabilă, fiind echipat cu un procesor Intel Core i5-1135G7, 8 GB RAM și un SSD de 128 GB, iar dacă acestea nu sunt suficiente pentru tine, sunt disponibile configurații și mai performante, însă trebuie să ții cont că acestea vor crește și mai mult prețul. În momentul testării, am constatat că display-ul este excelent, cu o rezoluție de 2.880 x 1.920 și opțiunea de a mări rata de reîmprospătare la 120 Hz. Aceasta face ca utilizarea în combinație cu stiloul Surface Pen să fie foarte responsivă, însă trebuie să ții cont că acest stilou trebuie achiziționat separat.

Faptul că rulează Windows 11 este și el un avantaj major pentru această tableta grafica, deoarece poți utiliza versiunea completă de desktop a programelor precum Photoshop, în loc să te chinui cu aplicații pentru tablete. Dacă deja faci parte din ecosistemul Windows, atunci această tableta grafica merită cu siguranță achiziționată. Review-ul nostru al Surface Pro 8 analizează această tableta grafica în detaliu și o compară cu iterațiile anterioare ale Surface Pro.

Specificații

 • Suprafata activă de desen: 11,25 x 7,5 inci
 • Rezoluție: 3000 x 2000
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 4.096 niveluri (cu Surface Pen)
 • Conexiuni: Wi-Fi, Bluetooth, USB, USB-C
 • OS: Windows 10 Pro

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

XP-Pen Deco MW este o tableta grafica accesibilă și atrăgătoare, care reprezintă o excelentă opțiune de început pentru artiștii noi. Recenzorul nostru a fost “plăcut surprins” de acest model și acum constată că apelează mai des la acest model în detrimentul tabletei sale vechi Wacom. Deși nu este un instrument permanent pentru un artist profesionist, ea afirmă că este o adiție plăcută la configurație. Experiența de desen efectivă se simte bine și tableta grafica este usor de manevrat.

La un preț accesibil în lei, această tableta grafica are o dimensiune medie potrivită pentru un spațiu de lucru mai compact. Vine într-o gamă frumoasă de culori, inclusiv albastru, verde și roz. Poate fi conectată la dispozitivul principal prin USB sau Bluetooth, astfel că nu trebuie să te preocupi de cabluri.

Specificații

 • Suprafață activă de desen: 8 x 5 inci
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8.192 niveluri
 • Rezoluție display: N/AConexiuni: USB, Bluetooth
 • OS: Windows sau macOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Pentru a crea lucrări de artă pe o tableta grafica, ai nevoie ideal de mult spațiu pentru a lucra, precum și de un stilou care să se simtă la fel ca cele pe care le-ai utiliza pe hârtie. În acest caz, ar trebui să optezi pentru Wacom Intuos Pro Large, care oferă practic cea mai naturală experiență de desen digital posibilă.

Deși suprafața sa de desen nu este cea mai mare pe care o poți obține, îți oferă totuși suficient spațiu, iar cei 8.192 de nivele de sensibilitate la presiune ale stiloului fac ca experiența să fie cât mai aproape posibil de utilizarea unui stilou real. Toate acestea sunt susținute de ecosistemul larg de stilouri alternative și texturi de la Wacom, care conferă suprafeței de desen o senzație distinctivă.

Intuos Pro este disponibil și în alte dimensiuni, deci dacă prețul solicitat este puțin ridicat și ești dispus să lucrezi cu un ecran mai mic, s-ar putea să dorești să iei în considerare Intuos Pro Medium sau Intuos Pro Small. Ambele tablete oferă funcționalitate similară versiunii cea mai mare, doar că au suprafețe de lucru mai mici.

Specificații

 • Suprafață activă de desen: 12.1 x 8.4 inci
 • Rezoluție display: NA
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8.192 niveluri
 • Conexiuni: USB, Bluetooth
 • OS: Windows sau macOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Huion este un nume care i-a oferit lui Wacom o concurență serioasă în ultimii ani, cu o gamă de tablete de desen care oferă caracteristici impresionante la prețuri excelente. Dacă abia începi și nu ești sigur dacă o tableta grafica merită să cheltuiești o sumă mare de bani, Huion H430P este modalitatea perfectă de a testa apele, oferind suficiente funcții fără a te costa foarte mult.

Da, zona de desen este mică, dar stiloul este suficient de sensibil pentru a-ți oferi o adevărată senzație a beneficiilor creative pe care le pot aduce tabletele de desen. Este posibil să trecă puțin timp până când vei depăși această tableta grafica, dar este o modalitate foarte accesibilă de a începe.

Trebuie să știi, însă, că aceasta este o tableta grafica și nu un afișaj cu stilou, deci va trebui să o conectezi la un afișaj extern pentru a putea vedea ceea ce desenezi. Un monitor este ideal, dar și un smartphone sau o altă tabletă pot face treaba într-o situație de nevoie. Recenzia noastră a Huion Inspiroy H430P a explorat de ce această tableta grafica mică dar puternică este o alegere excelentă pentru artiștii începători.

Specificații

 • Suprafață activă de desen: 4.8 x 3 inci
 • Rezoluție display: NA
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 4.096 niveluri
 • Conexiuni: USB
 • OS: Windows sau macOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă cauți o tablete grafice cu afișaj cu stilou la un nivel de intrare bun, atunci Huion Kamvas 16 (2021) actualizată este o opțiune foarte bună. Aceasta este o tabletă cu afișaj cu stilou care poate fi utilizată pentru diferite tipuri de artă, precum și ca un ecran pentru a juca jocuri video, editare video și studiu.

În recenzia noastră Huion Kamvas 16 (2021) am remarcat faptul că acest dispozitiv are un ecran full HD cu o precizie excelentă a culorilor, ceea ce îl face ideal și ca un al doilea ecran bun. Recenzentul nostru a remarcat de asemenea că suportul pentru acest dispozitiv se vinde separat, dar merită achiziționat deoarece este proiectat ergonomic pentru a face desenul mai usor.

Specificații

 • Suprafață activă de desen: 344,16 x 193,59 mm
 • Rezolutie display: 1920 x 1080 (full HD)
 • Sensibilitate la presiunea stiloului: 8.192 niveluri
 • Conexiuni: USB-C
 • OS: Windows, Mac, Android, Linux

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai bune tablete grafice

Mai jos îți vom explica cum alegi cele mai bune tablete grafice pentru tine:

Ce este o tableta grafica?

O tabletă grafică este un dispozitiv electronic interactiv utilizat pentru desen, design și alte activități creative. Aceasta constă într-o suprafață plană, sensibilă la atingere, pe care utilizatorul poate desena sau scrie cu ajutorul unui stilou special sau a unui marker digital. Tabletele grafice sunt conectate la un computer sau la alte dispozitive și permit utilizatorilor să creeze imagini digitale, să facă ilustrații sau să editeze grafică cu precizie.

Aceste dispozitive sunt echipate cu tehnologie de detectare a presiunii, permițând utilizatorilor să controleze grosimea și intensitatea liniei prin aplicarea unei presiuni mai mari sau mai mici pe suprafața tabletei. În plus, tabletele grafice pot fi prevăzute cu butoane personalizabile, touchpad-uri sau alte caracteristici ergonomice pentru a facilita procesul de desen și de navigare în aplicații.

Tabletele grafice sunt folosite în diverse domenii, cum ar fi arta digitală, designul grafic, animația, ilustrația, arhitectura și multe altele. Acestea oferă o alternativă confortabilă și precisă la desenul tradițional pe hârtie, permițând artiștilor să exprime creativitatea lor în mediul digital. De obicei aceste tablete grafice vin cu o calitate ecran între 2540 lpi și 5080 lpi.

Tipuri de tablete grafice

În linii mari, există trei tipuri principale de tablete de desen. Fiecare abordează diferit provocarea centrală de a te ajuta să desenezi pe PC-ul Windows sau Mac ca și cum ai desena pe hârtie.

În ceea ce privește tabletele grafice, există de la tablete grafice profesionale cu rezoluție înaltă, până la tablete portabile care costă mai puțin de 40 de lire și încap într-un rucsac mic. Există, de asemenea, o piață în creștere de tablete de desen pentru cei mici, iar dacă cauți acest lucru, poți consulta ghidul nostru dedicat pentru tablete de desen pentru copii. Vrei să te deconectezi pentru un pic? Aruncă o privire la cele mai bune plăci luminoase pentru mai multă creativitate interactivă. Și dacă cauți în mod specific o tabletă pentru editare, vezi cele mai bune tablete pentru editare foto și video. Tot ce trebuie să faci este să intri pe EMAG și să verifici dacă aceste tablete grafice sunt disponibile pe stoc în funcție de furnizor, iar apoi să apesi pe adauga in cos atunci când ai ales tableta grafica potrivita pentru tine.

 Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune tablete.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.