Top Electronice

Cât rezistă un laptop de gaming?

Cât rezistă un laptop de gaming?

Tabel de Conținut

Poate că această problemă începe să treacă de-a lungul anilor. Dar totuși, cât rezistă un laptop de gaming?

Află din ghidul nostru care este cel mai bun laptop de gaming pentru tine.

Cât rezistă un laptop de gaming?

Cu utilizare moderată, un laptop de gaming rezistă între 3 și 5 ani. Laptopurile pentru jocuri devin mult mai fierbinți decât PC-urile obișnuite, iar componentele lor interne sunt mai susceptibile la supraîncălzire. De asemenea, este mult mai greu să înlocuiești piesele laptopului, ceea ce înseamnă că dacă o componentă moare, întregul laptop va fi prăjit.

Pasta termică este unul dintre cele mai critice aspecte ale menținerii longevității laptopului tău de gaming. Pasta termică este o substanță care se aplică pe procesor și pe GPU care permite disiparea eficientă a căldurii.

Pe un calculator de jocuri obișnuit, pasta termică trebuie reaplicată la fiecare câțiva ani. Cu toate acestea, cu un laptop de gaming, se recomandă să aplici din nou pasta termică anual. În plus, este recomandat să cureți des ventilatoarele unui laptop de gaming.

Această întreținere este pentru a preveni supraîncălzirea care, din nou, este dezastrul laptopurilor de gaming. Multe laptop-uri vor veni cu software de monitorizare a temperaturii, care ajută la prevenirea supraîncălzirii în timpul sesiunilor lungi de joc. Există, de asemenea, opțiuni de la terți, cum ar fi Open Hardware Monitor.

Jocurile reduc durata de viață a laptopului?

Jocurile vor reduce durata de viață a laptopului, mai ales dacă joci în sesiuni lungi. Jocurile duc la căldură, iar jocul ore în șir poate cauza supraîncălzirea componentelor laptopului. În comparație cu desktop-urile, ventilatoarele laptopului nu sunt suficient de puternice pentru a susține o utilizare intensă, astfel încât componentele laptopului se pot uza mai repede.

Multe laptop-uri moderne au ventilatoare mici pentru a găzdui un factor de formă mai ușor și mai subțire. Ca urmare, laptopurile obișnuite nu sunt capabile să disipeze eficient căldura cauzată de jocurile grele.

Prin urmare, jocul pentru perioade lungi de timp pe un laptop obișnuit nu este recomandat. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra procesorului și, în cele din urmă, poate scurta durata de viață a laptopului.

În schimb, laptopurile pentru jocuri sunt de obicei mai voluminoase pentru a permite ventilatoare mai puternice și mai mari. Cu toate acestea, chiar și laptopurile concepute pentru jocuri pot ceda la supraîncălzire dacă nu sunt îngrijite corespunzător, motiv pentru care este atât de important să înlocuiești pasta termică anual și să cureți ventilatoarele lunar.

Laptopurile de gaming rezistă mai mult decât laptopurile normale?

Laptopurile pentru jocuri durează mult mai mult decât laptopurile obișnuite datorită ventilatoarelor și componentelor de înaltă calitate. Un laptop obișnuit nu va putea supraviețui sesiunilor zilnice de jocuri în același mod în care poate supraviețui un laptop de jocuri. Un laptop de gaming poate dura aproape un deceniu dacă este îngrijit și folosit doar ușor.

Cu laptopurile normale va fi mult mai greu să repari și să înlocuiești părțile interne care se pot rupe. Uneori, producătorii fac imposibilă în mod intenționat înlocuirea componentelor individuale în laptopurile obișnuite. Aceasta înseamnă că dacă o parte se rupe, întregul laptop devine o cărămidă.

Deși acest lucru este valabil și pentru unele laptopuri de gaming, multe laptop-uri de gaming au componente modulare pe care le poți înlocui și actualiza după cum crezi de cuviință. Acest lucru crește durata de viață a laptopului, deoarece poți înlocui pur și simplu componentele stricate, în loc să trebuiască să înlocuiești întregul laptop.

Cum să-ți faci laptopul de gaming să reziste mai mult?

Curățarea de praf a ventilatoarelor laptopului tău de gaming o dată pe lună și înlocuirea pastei termice anual sunt cele mai bune modalități de a-i crește durata de viață. Pe lângă întreținerea corespunzătoare, este, de asemenea, o idee bună să limitezi sesiunile de joc la câteva ore.

Fiecare laptop este diferit, așa că utilizarea software-ului pentru a monitoriza temperatura componentelor sale este cea mai bună modalitate de a determina cât de mult joc poate suporta laptopul tău înainte de a avea nevoie de o pauză.

Software-ul popular de la terți, cum ar fi Open Hardware Monitor, poate fi folosit pentru a verifica temperatura componentelor laptopului în timp ce joci.

Știm cât de tentant poate fi să te joci douăsprezece ore consecutiv, dar de cele mai multe ori aceasta nu este o idee bună pentru laptopurile de gaming (sau pentru sănătatea noastră, dar asta nu ne oprește niciodată).

Dacă plănuiești să te joci pentru o lungă perioadă de timp, asigură-te că laptopul este într-un spațiu bine ventilat.

Citește și articolul: 5 motive să îți cumperi un laptop de gaming pentru serviciu.

Cât de des ar trebui să înlocuiești un laptop de jocuri?

Ar trebui să îți înlocuiești laptopul de gaming la fiecare 5 ani. După cinci ani, placa ta grafică și procesorul devin învechite și este posibil să nu mai funcționeze jocurile mai noi. Prin înlocuirea laptopului tău de gaming o dată la 5 ani, poți evita să ai de-a face cu un procesor defect sau cu hard disk-uri stricate.

Dacă ai un laptop care îți permite să înlocuiești cu ușurință piesele, atunci poți prelungi acest lucru cu 5 ani și mai mult prin modernizarea unora dintre componentele sale. Cu toate acestea, ventilatoarele sunt rareori înlocuibile și, după aproximativ 7 ani, ar fi o idee groaznică să ai încredere în fanii vechi pentru a-ți păstra noile componente în siguranță.

Poți spune că este timpul pentru un upgrade dacă laptopul tău de gaming se supraîncălzește constant în timpul sesiunilor ușoare de jocuri. De asemenea, poate fi timpul să faci upgrade dacă laptopul tău nu îndeplinește specificațiile necesare pentru jocuri noi.

Merită să îți cumperi un laptop de gaming? Află aici.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.