Top Electronice

Troliu auto cu telecomandă

Cel mai bun troliu auto cu telecomandă din 2024: Top 5 Trolii + ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun troliu auto cu telecomandă

Până când ai nevoie ce cel mai bun troliu auto cu telecomandă pentru a-ți elibera vehiculul din noroi, probabil că este prea târziu să te întorci acasă să-l iei. Din fericire, troliurile pot fi montate direct pe vehiculul tău, astfel încât să fie pregătite atunci când ai nevoie de ele. Dar mai întâi trebuie să cumperi unul. Găsirea unui troliu excelent poate fi provocatoare. Pentru a selecta caracteristicile de care ai nevoie (și pentru a renunța la cele pe care nu le dorești), trebuie să fii clar în privința așteptărilor tale de la troliu.

Alegerea unui troliu înseamnă să iei în considerare greutatea vehiculului tău – sau a vehiculelor pe care le vei tracta – precum și preferința ta pentru cablu de oțel sau sintetic. Deși ambele tipuri de cabluri necesită întreținere, este important de menționat că la unele evenimente de off-road este permisă doar folosirea cablului sintetic. Toate troliile enumerate aici includ atât telecomenzi fără fir, cât și cu fir pentru utilizare.

Pentru a te ajuta să găsești troliul potrivit, am cercetat mii de recenzii pentru o varietate de troliuri disponibile online. După ce am examinat cele mai bune (și cele mai proaste) recenzii, acestea sunt cele mai bune trolii pe care le-am găsit.

Cele mai bune trolii auto: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Grizzly WinchVezi Prețul
2. KraftProfesional KD1565Vezi Prețul
3. PROPULLATOR 3500-D GermaniaVezi Prețul
4. Guede GUDE55128Vezi Prețul
5. X-Power WinchVezi Prețul
4.8/5

Troliul auto Grizzly Winch este o alegere excelentă pentru cei care caută performanță și fiabilitate. Cu o capacitate de ridicare de 8500 de lbs (3856 kg), acest troliu se ridică la nivelul sarcinilor mai grele. Ceea ce îl face cu adevărat special este telecomanda sa, care este disponibilă atât cu fir, cât și wireless. Acest lucru îți oferă flexibilitatea de a lucra de la distanță sau de aproape, în funcție de situație.

Un aspect notabil este și sufa sa sintetică, care este mai ușoară și mai durabilă decât cele din oțel. Cu Grizzly Winch, poți avea încredere că vei face față provocărilor de pe terenul accidentat. Totuși, un dezavantaj ar putea fi prețul mai ridicat în comparație cu unele alte modele disponibile pe piață.

Specificații:

 • Tip produs: Troliu electric
 • Mecanism de tractare: Troliu
 • Greutatea tractata: 3856 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Pentru cei care au nevoie de o putere de tracțiune excepțională, KraftProfesional KD1565 este alegerea potrivită. Cu o capacitate de ridicare de 12000 de lbs (5400 kg), acest troliu este construit pentru sarcini dificile și profesionale. Telecomanda sa radio îți oferă control precis, indiferent de condițiile din teren.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont că acest troliu poate fi mai mult decât ai nevoie pentru utilizare casnică sau semi-profesională, iar prețul său poate fi un obstacol pentru cei cu un buget mai restrâns.

Specificații

 • Tip produs: Troliu electric
 • Mecanism de tractare: Electric
 • Greutatea tractata: 5443 Kg
 • Incarcare bara tractare: 5400 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Dacă bugetul tău este limitat, dar ai nevoie de un troliu fiabil, PROPULLATOR 3500-D din Germania ar putea fi soluția potrivită. Cu o capacitate de ridicare de 3500 de lbs (1590 kg), acest troliu se potrivește multor sarcini de tracțiune.

Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că acest model poate avea o durabilitate mai scăzută în comparație cu troliurile de calitate superioară. De asemenea, telecomanda sa nu este la fel de avansată ca cele de la alte modele, ceea ce ar putea să fie o dezamăgire pentru unii utilizatori.

Specificații

 • Tip produs: Troliu electric
 • Mecanism de tractare: Electric
 • Greutatea tractata: 1590 Kg
 • Incarcare bara tractare: 1590 Kg
 • Lungime chinga remorcare: 13 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Guede GUDE55128 este o opțiune excelentă pentru cei care caută un echilibru între performanță și preț. Cu o capacitate de ridicare de 1800 de kg și o telecomandă de înaltă calitate, acest troliu oferă valoare pentru banii tăi și este ideal pentru atv-uri.

Cu toate acestea, trebuie menționat că acest model nu este la fel de puternic precum altele din această listă, deci nu este potrivit pentru sarcini extrem de grele. De asemenea, calitatea sufei sale poate să nu fie la fel de bună ca la troliurile de top.

Specificații

 • Tip produs: Troliu electric
 • Mecanism de tractare: Electric
 • Greutatea tractata: 1800 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă ceea ce cauți este forță brută de tracțiune, X-Power Winch este o alegere excelentă. Cu o capacitate de ridicare de 12000 de lbs (5455 kg), acest troliu poate să facă față celor mai dificile sarcini de tracțiune.

Totuși, trebuie să ții cont că acest model poate fi mai scump decât altele de pe piață, iar consumul său de energie poate fi mai mare. De asemenea, telecomanda sa poate să nu fie la fel de avansată ca la alte modele din această categorie.

Specificații

 • Tip produs: Troliu electric
 • Greutatea tractata: 5440 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun troliu auto cu telecomandă

Comparând troliile auto, în afară de calitatea generală a construcției, sunt câteva caracteristici de luat în considerare:

 • Capacitate
 • Tipul de cablu
 • Puterea motorului
 • Rezistența la apă
 • Designul trenului de angrenaje
 • Sursa de alimentare

De ce ai nevoie de un troliu auto cu telecomandă?

Un troliu auto cu telecomandă este un instrument esențial pentru a face față situațiilor dificile și pentru a rezolva diverse probleme legate de tracțiune și ridicare. Iată câteva motive importante pentru care ar trebui să ai unul:

 • Recuperare Vehicule Blocate: Atunci când mașina ta sau alt vehicul rămâne blocat în noroi, nisip sau în alte condiții dificile, un troliu cu telecomandă îți permite să tragi vehiculul la siguranță fără a depinde de ajutor extern.
 • Ridicare Obiecte Grele: Troliurile sunt utile și pentru ridicarea obiectelor grele, cum ar fi bușteni sau echipamente agricole. Telecomanda îți oferă control precis asupra procesului de ridicare.
 • Lucrări Off-Road: Dacă te aventuriezi în off-road sau teren accidentat, un troliu poate fi o salvare în situații dificile, cum ar fi traversarea râurilor sau escaladarea dealurilor.
 • Eliberare în Caz de Urgență: Un troliu poate fi folosit pentru a elibera vehicule sau persoane în caz de accident sau situații de urgență.
 • Versatilitate și Conveniență: Telecomanda facilitează utilizarea troliului de la distanță, fără a fi nevoie să te expui la riscuri. Aceasta oferă flexibilitate și control, ceea ce face treaba mult mai eficientă și sigură.

Capacitate

În general, cu cât capacitatea troliului este mai mare, cu atât este mai bine. Ca regulă generală, ar trebui să alegi un troliu care are o capacitate de cel puțin de două ori greutatea camionului tău. Ține cont că troliile mai puternice sunt în mod obișnuit mai mari și mai grele, așa că nu alege ceva care ar putea suprasolicita vehiculul tău.

Tipul de cablu

Cablele troliului pot fi fie sintetice, fie din oțel. În cele mai multe situații, cablul sintetic este în general alegerea mai bună. Sfoara sintetică este mai ușoară și mai rezistentă decât cea din oțel. Cablurile din oțel se pot desface și sunt mai periculoase în cazul ruperii lor.

Cu toate acestea, cablul din oțel este mai rezistent la abraziune decât cablul sintetic, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să se deterioreze din cauza frecării (dacă troliul tău se freacă de pietre sau alte obiecte). De asemenea, cablul sintetic este mai vulnerabil la razele UV. Un alt dezavantaj al cablului sintetic este că se încurcă mai ușor dacă nu este înfășurat strâns.

Puterea motorului

Un motor mai puternic înseamnă un troliu mai puternic. Cu toate acestea, puterea motorului nu este singurul factor care determină capacitatea de tracțiune a troliului. Dacă două trolii au aceeași capacitate, dar motoare cu puteri diferite, troliul cu motorul mai puternic va funcționa mai rapid sub o sarcină.

Rezistența la apă

Troliile sunt adesea necesare în medii umede, așa că o etanșare eficientă îți poate fi de ajutor. Când se descrie rezistența la apă, producătorii de trolii folosesc adesea termenul: IP68.

“IP” înseamnă “protecție împotriva pătrunderii.” Primul număr indică protecția împotriva solidelor mici, cum ar fi praful. Șase este cel mai mare număr, indicând o protecție completă.

Cel de-al doilea număr indică rezistența la apă, pe o scară de la 1 la 9, 9 indicând că un echipament poate rezista la ploi torențiale sau un jet de apă. 8 indică faptul că ceva poate fi scufundat într-un metru de apă pentru mai mult de 30 de minute.

Cu toate că aceste standarde au fost dezvoltate de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC), produsele sunt certificate de companii. Din acest motiv, să vezi indicația IP68 este un semn bun că ceva este rezistent la apă, dar nu o garanție absolută.

Designul trenului de angrenaje

Designul trenului de angrenaje al troliului afectează cantitatea de cuplu pe care o poate produce (și, astfel, capacitatea troliului). Cu cât raportul de angrenaj este mai mare, cu atât tamburul troliului va roti mai încet în raport cu motorul, ceea ce va genera mai mult cuplu.

Comparând troliile, nu este foarte important să compari rapoartele de angrenaj dacă deja compari capacitatea troliului.

Unii trolii folosesc un tren de angrenaje planetar și descriu acest lucru ca pe o caracteristică în prezentarea lor. Acest tip de tren de angrenaje constă în plasarea roților dințate mai mici în interiorul celor mai mari, în loc să le pună alături. Consecința pentru consumator este un design mai robust. Nu numai că un raport de angrenaj mai mare poate încăpea într-un spațiu mai mic, dar și roțile dințate însele sunt mai puțin fragile.

Sursa de alimentare

Majoritatea troliilor auto sunt electrice, dar unele sunt hidraulice. Un troliu auto electric este mai ușor de instalat și folosește bateria camionului tău pentru alimentare. Acestea pot consuma multă energie și pot descărca bateria camionului tău în cazul utilizării îndelungate.

Un troliu hidraulic folosește un sistem hidraulic pentru alimentare. Acestea sunt mai puternice și mai durabile decât troliile electrice. Cu toate acestea, sunt adesea mai scumpe și mai dificile de instalat. Pentru utilizarea ocazională a unui troliu, un troliu hidraulic poate să nu fie necesar.

Toate troliile pe care le recomandăm în acest articol sunt trolii electrice.

Întreținerea Troliului

Oricare troliu ai alege, va dura mai mult dacă este întreținut corect. Acest lucru înseamnă lubrifierea acolo unde este necesar și asigurarea că toate șuruburile și conectorii sunt complet strânși, mai ales înainte de utilizare. De fiecare dată când te întorci de la o aventură, asigură-te că curăți complet troliul tău, îndepărtând orice murdărie sau apă care ar putea provoca coroziune.

Înfășurarea Troliului

Un troliu se va uza și poate să cedeze dacă nu este înfășurat corect și strâns pe tambur. Troliile de la fabrică s-ar putea să nu fie înfășurate corect sau să se fi slăbit în timpul transportului.

Verifică manualul de utilizare pentru instrucțiuni specifice cu privire la cum să înfășori troliul. Procesul implică în general desfășurarea corzii de pe troliu și apoi înfășurarea ei din nou cu o încărcătură de cel puțin 450 de kg. Ar trebui să înfășori regulat troliul pentru a te asigura că sfoara se așează uniform pe cilindru.

Alte Echipamente Utile de Recuperare

Troliile sunt instrumente utile pentru recuperare, dar nu sunt singurele mijloace de a salva un vehicul blocat. Unele echipamente, cum ar fi blocurile de prindere și clemele moi, sunt destinate să fie utilizate cu un troliu auto pentru a-i crește eficiența și puterea. Unele echipamente de luat în considerare includ:

 • Bloc de prindere: Un bloc de prindere (sau bloc de recuperare) este o scripete greu care poate dubla puterea de tragere a troliului tău.
 • Curea pentru copaci: Curelele pentru copaci sunt benzi groase din nylon utile în mai multe situații de recuperare. Pot fi utilizate ca un troliu atunci când sunt conectate la pneurile camionului tău.
 • Placă de recuperare: Plăcile de recuperare sunt plăci durabile care pot oferi tracțiune pentru anvelope în diverse situații. Sunt deosebit de utile în noroi sau nisip.
 • Cleme moi: Clemele moi sunt corzi groase care acționează ca carabiniere și sunt utilizate pentru a conecta echipamentele de recuperare. Clemele moi sunt de obicei mai sigure decât clemele din oțel și mai puțin susceptibile să deterioreze echipamentul.
 • Troliu manual: Așa cum sugerează și numele, un troliu manual este un troliu auto autoalimentat. Acestea sunt adesea mai ieftine decât troliile electrice, dar necesită mai mult efort pentru a fi utilizate. De asemenea, sunt mult mai ieftine decât troliile electrice, dar nu la fel de puternice.

Întrebări despre troliile auto cu telecomandă

Troliurile auto cu telecomandă vin în diferite capacități de ridicare, variind de obicei între 2000 de lbs (907 kg) și 20000 de lbs (9072 kg). Alegerea capacitații depinde de nevoile tale specifice.

Viteza de tractare a unui troliu auto cu telecomandă poate varia, dar de obicei este în jurul valorii de 3-10 picioare pe minut (aproximativ 0.9 – 3 metri pe minut), în funcție de model și capacitate.

Cablul troliului poate fi fie din oțel, fie sintetic. Cablul din oțel este durabil, dar poate fi mai greu și se poate deteriora în timp. Cablul sintetic este mai ușor și rezistent la coroziune.

Da, multe troliuri auto cu telecomandă vin cu o telecomandă wireless, care îți oferă libertate de mișcare și flexibilitate în utilizare. Unele modele pot avea și o telecomandă cu fir opțională.

Puterea motorului troliului variază în funcție de model. Motoarele pot avea puteri diferite, de la 1 CP (cai putere) pentru modele mai mici, până la 6 CP sau mai mult pentru troliurile de mare capacitate. Puterea motorului influențează puterea și performanța troliului în operațiuni de tracțiune și ridicare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.