Top Electronice

Tocător de resturi alimentare

Cel mai bun tocător de resturi alimentare pentru chiuvetă din 2024: Top 5 Tocătoare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun tocător de resturi alimentare pentru chiuvetă

Cauți cel mai bun tocător de resturi alimentare pentru chiuvetă? Un dispozitiv de eliminare a gunoaielor poate oferi multe beneficii, de la facilitarea curățării chiuvetei tale la furnizarea unei alternative la trimiterea resturilor alimentare mici la groapă. Echiparea chiuvetei tale de bucătărie cu un dispozitiv de eliminare a gunoaielor poate, de asemenea, să ajute la prevenirea obstrucționării accidentală a conductelor tale de canalizare de către resturi mai mari.

Știm că alegerea celui mai bun dispozitiv de eliminare a gunoaielor pentru chiuveta ta poate fi provocatoare, așa că am realizat ore de cercetare pentru a găsi cele mai bune modele disponibile, evaluând fiecare în funcție de puterea sa, zgomot, materialul camerei și procesul de instalare. Iată cele mai bune dispozitive de eliminare a gunoaielor pentru a-ți menține canalizarea curată și chiuveta ordonată.

Cele mai bune tocătoare de resturi alimentare pentru chiuvetă: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Franke TE50Vezi Prețul
2. InSinkErator Model 46Vezi Prețul
3. Insinkerator Evolution 200Vezi Prețul
4. Magic ChopperVezi Prețul
5. Status Premium 350Vezi Prețul
5/5

Când vine vorba despre alegerea unui tocător de resturi alimentare pentru chiuvetă, Franke TE50 se evidențiază ca un lider în această categorie. Acesta este cu adevărat o bijuterie pentru orice bucătărie, încorporând o serie de caracteristici impresionante și oferind o experiență de utilizare excepțională.

Cu o putere de 0.5 CP și o viteză de rotație de 2600 RPM, Franke TE50 este un maestru în transformarea rapidă a resturilor alimentare în particule fine. Este ușor de instalat și vine cu componente interne din inox, asigurând astfel durabilitate și rezistență la coroziune.

Unul dintre aspectele care îl face să iasă în evidență este kit-ul pneumatic pentru pornire inclus. Aceasta înseamnă că poți porni tocătorul printr-o simplă apăsare ușoară a unui buton, fără a intra în contact direct cu deșeurile. Este atât de convenabil și igienic!

În ceea ce privește dezavantajele, trebuie să menționăm că Franke TE50 poate fi mai costisitor în comparație cu unele opțiuni mai accesibile de pe piață. Totuși, calitatea și performanța sa superioară fac din acest tocător o investiție excelentă pentru oricine caută un dispozitiv de calitate pentru eliminarea eficientă a resturilor alimentare.

Specificații:

 • Tip produs: Tocator de resturi vegetale
 • Material: Inox
 • Numar bucati: 1
 • Continut pachet: 1 x Tocator
 • Putere: 0.5 cp
 • Viteza maxima (rpm): 2600
 • Latime: 200 mm
 • Inaltime: 345 mm

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă ești în căutarea unei opțiuni care să ofere un echilibru perfect între calitate și preț, Tocatorul de resturi InSinkErator Model 46 este alegerea ideală pentru tine. Acest tocător de resturi alimentare impresionează prin performanță și durabilitate, fără a pune o presiune prea mare asupra bugetului tău.

Cu o putere de 0.55 CP, acest tocător poate face față unei game variate de resturi alimentare. Cu o acționare pneumatică eficientă, procesul de eliminare a resturilor este rapid și fără efort. Este potrivit pentru bucătării de toate dimensiunile, de la cele mai mici la cele mai mari.

Un aspect remarcabil este prețul prietenos cu buzunarul. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că InSinkErator Model 46 poate să nu aibă aceeași viteză de rotație ca unele modele premium. Pentru utilizatorii care caută o tocare extrem de rapidă, acesta ar putea să nu fie alegerea potrivită. Cu toate acestea, pentru majoritatea gospodăriilor, acest tocător oferă un raport calitate-preț excelent.

Specificații

 • Tip produs: Tocator de resturi alimentare
 • Material: Metal
 • Putere: 0.55 cp
 • Lungime: 159 mm
 • Latime: 159 mm
 • Inaltime: 318 mm
 • Greutate:8 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Pentru cei care doresc cea mai înaltă calitate și performanță superioară, Tocatorul de resturi InSinkErator Evolution 200 este o alegere de top. Acest tocător de resturi alimentare premium aduce o serie de caracteristici avansate și o durabilitate excepțională în bucătăria ta.

Cu o putere impresionantă de 0.75 CP, Tocatorul de resturi Evolution 200 poate face față cu ușurință resturilor alimentare dificile și volumelor mari. Acționarea pneumatică oferă o tocare rapidă și eficientă, iar componentele de înaltă calitate asigură o durată lungă de viață.

Una dintre caracteristicile sale notabile este capacitatea de a face față cu ușurință chiar și resturilor de dimensiuni mari, eliminând nevoia de a tăia alimentele în bucăți mici înainte de a le introduce în chiuvetă. Acest lucru economisește timp și efort.

Cu toate acestea, Evolution 200 este însoțit de un preț pe măsură. Este un produs premium, ceea ce înseamnă că poate depăși bugetul multor persoane. Dacă nu ești dispus să investești mai mult într-un tocător de resturi alimentare, ar putea exista opțiuni mai accesibile care să îndeplinească nevoile tale.

Specificații

 • Tip produs: Tocator de resturi alimentare
 • Material: Inox
 • Culoare: Multicolor
 • Putere: 0.75 cp
 • Lungime: 234 mm
 • Latime: 234 mm
 • Inaltime: 344 mm
 • Greutate: 11.6 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Dacă bugetul tău este limitat, dar totuși dorești să beneficiezi de un tocător de resturi alimentare, Tocatorul de resturi Magic Chopper este soluția perfectă. Acest tocător ieftin oferă performanță decentă fără a pune presiune pe portofelul tău.

Tocatorul de resturi Magic Chopper are o putere de 390W și o viteză de rotație de 3500 RPM, ceea ce îl face capabil să facă față majorității resturilor alimentare de zi cu zi. Este ușor de instalat și de utilizat, fiind o alegere bună pentru cei care doresc să facă o îmbunătățire a bucătăriei lor fără a cheltui prea mult.

Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare că, datorită prețului său redus, Magic Chopper poate să nu fie la fel de robust și de durabil ca modelele premium. Acesta poate necesita înlocuiri mai frecvente și să nu facă față resturilor alimentare foarte dure sau fibroase la fel de eficient ca modelele mai scumpe. Aceste tocatoare de resturi alimentare sunt cu siguranțo o opțiună solidă dacă vrei să economisești câțiva lei și să obții și un produs de calitate.

Specificații

 • Tip produs: Tocator de resturi vegetale
 • Material: Otel
 • Numar bucati: 1
 • Continut pachet: Accesorii incluse: impingator deseuri, protectie de cauciuc, dop standard, cot de scurgere
 • Putere: 390 W
 • Viteza maxima (rpm): 3500
 • Lungime: 173 mm
 • Latime: 173 mm
 • Inaltime: 417 mm
 • Greutate:25 Kg
 • Diametru: 3.5 inch

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Status Premium 350 aduce ceva cu totul nou în lumea tocătoarelor de resturi alimentare pentru chiuvetă, oferind o funcție de intrare directă a apei. Această caracteristică inovatoare îmbunătățește semnificativ procesul de tocare și igienizare.

Cu o putere de 560W, acest tocător este capabil să facă față unei game variate de resturi alimentare. Funcția de intrare directă a apei înseamnă că poți clăti resturile în timpul toarcerii, ceea ce adaugă un nivel suplimentar de igienă. Este o opțiune excelentă pentru cei care pun un accent mare pe igienă în bucătărie.

Cu toate acestea, Status Premium 350 poate fi mai scump în comparație cu tocătoarele tradiționale. De asemenea, pentru a utiliza funcția de intrare directă a apei, este nevoie de o instalare mai complexă, ceea ce ar putea necesita servicii profesionale. Pentru unii utilizatori, acest lucru ar putea să fie un inconvenient.

Specificații

 • Tip produs: Tocator de resturi alimentare
 • Material: Metal
 • Continut pachet: 1 x Tocator

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: cum alegi Cel mai bun tocător de resturi alimentare pentru chiuvetă

Înainte de achiziționarea unui tocător de resturi alimentare pentru a elimina deșeurile alimentare, este important să iei în considerare cum specificațiile sale influențează performanța sa. Iată factorii cheie de luat în considerare la achiziționarea unui tocător. Poți vedea și ghidul nostru pentru cel mai bun tocator electric.

Dimensiunile Tocătorului de Resturi Alimentare

Dimensiunile unui tocător de resturi alimentare afectează compatibilitatea sa cu chiuveta din bucătărie. De exemplu, cercetarea noastră arată că modelele mai mari s-ar putea să nu se potrivească în dulapul de sub toate chiuvetele de bucătărie. În timp ce achiziționarea unui tocător compact elimină dificultatea de a potrivi modelul sub chiuveta ta, majoritatea tocătoarelor compacte sacrifică puterea în favoarea dimensiunii.

Puterea în Cai Putere

Puterea în cai putere a unui tocător de resturi alimentare influențează tipul de alimente pe care le poate măcina. De exemplu, am constatat că un tocător de 0.25 cai putere poate să facă față tăieturilor de carne și altor alimente moi, în timp ce un tocător de 0.75 sau un cai putere poate să macine particule mai dure, cum ar fi cojile de pepene.

Tehnologia de Măcinare

Tocătoarele de resturi alimentare se împart în două tipuri diferite: modele de alimentare continuă și modele de alimentare în loturi. Tocătoarele de alimentare continuă rulează încontinuu odată ce sunt pornite, facilitând introducerea unei cantități mari de alimente în camera de măcinare. Majoritatea tocătoarelor de alimentare în loturi pe care le-am cercetat rulează doar atunci când capacul lor de scurgere este în loc, limitând cantitatea de alimente care poate fi măcinată odată.

Compoziția Materialelor

Majoritatea tocătoarelor de resturi alimentare rezidențiale au camere de măcinare realizate din oțel inoxidabil sau galvanizat.

Dacă îți poți permite costul suplimentar, recomandăm componente de măcinare din oțel inoxidabil, deoarece sunt mai rezistente la coroziune și rugina. În timp ce oțelul galvanizat are o acoperire rezistentă la rugină, metalul începe să se oxideze imediat ce această acoperire se deteriorează.

Vei găsi și camere de măcinare din plastic. Deși sunt accesibile și rezistente la coroziune, plasticul se poate crăpa în cele din urmă.

Caracteristici Suplimentare ale Tocătorului de Resturi Alimentare

Unele tocătoare de resturi alimentare de înaltă calitate au caracteristici unice care le diferențiază de alte modele. Câteva caracteristici pe care cercetarea noastră a constatat că ar trebui să le cauți includ:

Prevenirea Blocărilor

Unele tocătoare sunt concepute pentru a preveni blocarea cu particule mari de alimente. Acest lucru poate ajuta la prelungirea duratei de viață a tocătorului tău și îți permite să introduci mai multă hrană odată.

Cablu de Alimentare cu Mufă

Unele tocătoare, care nu sunt conectate direct la rețea, vin cu un cablu de alimentare, ceea ce le face mai ușor de instalat și te scutește de cheltuieli suplimentare pentru cumpărarea unui cablu separat. Costul unui astfel de cablu este de obicei între 50 și 100 de lei.

Reductor de Zgomot la Tocătorul de Resturi Alimentare

Tocătoarele de resturi alimentare pot fi zgomotoase, dar unele modele includ tehnologie de reducere a zgomotului, care poate menține nivelul de zgomot la un minim sau chiar la un nivel aproape imperceptibil. De obicei, tocătoarele cu mai multe rotații pe minut și cai putere mai mari vor avea o funcționare mai zgomotoasă, cu excepția cazului în care sunt concepute pentru a reduce zgomotul.

Garantia

Garantia unui tocător variază în funcție de brand și model. Am constatat că orice garantie sub opt ani este considerată sub medie. Unele garanții se pot extinde mult peste 10 sau chiar 15 ani, oferindu-ți mai multă liniște.

Cum să Instalezi un Tocător de Resturi Alimentare

Instalarea unui tocător de resturi alimentare poate fi o sarcină simplă sau dificilă în funcție de modul în care este configurată zona de sub chiuvetă. Tocătoarele cu cablu care vin cu echipament de montare cu trei șuruburi sunt cele mai ușor de atașat, dar majoritatea tocătoarelor trebuie să fie conectate la rețea.

Contactarea unui electrician pentru a te ajuta cu instalarea este o opțiune. Costul instalării unui tocător de resturi alimentare variază în funcție de tipul tocătorului și de costurile generale cu mâna de lucru. Cu toate acestea, am constatat că, în mod obișnuit, costă în jur de 2000 de lei.

Dacă ai uneltele necesare, poți încerca să instalezi un tocător de resturi alimentare singur. Videoclipul de mai jos oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum poți instala singur un tocător de resturi alimentare.

De ce să-ți instalezi un tocător de resturi alimentare sub chiuvetă?

Instalarea unui tocător de resturi alimentare sub chiuvetă este o decizie utilă și eficientă într-o bucătărie modernă. Acest dispozitiv aduce numeroase beneficii și facilitează gestionarea resturilor alimentare într-un mod ecologic și igienic. Iată câteva detalii importante despre de ce ar trebui să iei în considerare instalarea unui tocător de resturi alimentare sub chiuvetă:

 1. Economisirea spațiului: Tocătoarele de resturi alimentare sub chiuvetă sunt compacte și se potrivesc perfect în spațiul limitat al bucătăriei tale. Această opțiune te ajută să economisești spațiu prețios pe blatul de lucru sau în sertarele bucătăriei.
 2. Eliminarea mirosurilor neplăcute: Tocătoarele de resturi alimentare sunt echipate cu un sistem de pulverizare și eliminare a mirosurilor care împiedică răspândirea mirosurilor neplăcute în bucătărie. Astfel, nu mai trebuie să îngrijorezi vizitele nepoftite ale insectelor sau disconfortul olfactiv.
 3. Convenience în gestionarea deșeurilor alimentare: Cu un tocător de resturi alimentare sub chiuvetă, poți să scapi rapid și eficient de resturile alimentare. Nu mai trebuie să arunci coji de legume, bucăți mici de alimente sau resturi de mâncare în gunoiul de bucătărie sau să le păstrezi în saci de gunoi, ceea ce reduce riscul de mucegai și atrage insecte nedorite.
 4. Mediu mai curat și mai sănătos: Tocătoarele de resturi alimentare mărunțesc resturile alimentare în particule fine, care sunt mai ușor de descompus în mediul înconjurător. Acest lucru contribuie la reducerea impactului deșeurilor asupra mediului și la menținerea unei bucătării mai curate și mai igienice.
 5. Economie de timp și energie: Aruncarea manuală a resturilor alimentare sau transportarea acestora la un container de gunoi poate fi consumatoare de timp și energie. Cu un tocător de resturi alimentare, procesul devine rapid și fără efort.
 6. Beneficii pentru sistemul de canalizare: Utilizarea unui tocător de resturi alimentare ajută la prevenirea acumulării de reziduuri în sistemul de canalizare. Acest lucru reduce riscul de blocare a conductelor și necesitatea unor reparații costisitoare.
 7. Contribuție la reducerea deșeurilor solide: Instalarea unui tocător de resturi alimentare sub chiuvetă poate contribui semnificativ la reducerea cantității de deșeuri solide care ajung în depozitele de gunoi sau la incinerare, contribuind la conservarea resurselor naturale.

Întrebări frecvente despre tocătoarele de resturi alimentare pentru chiuvetă

Tocătoarele de resturi alimentare se montează sub scurgerea chiuvetei din bucătărie pentru a prinde alimentele solide pe măsură ce intră în scurgere. Odată ce alimentele ajung în camera de măcinare a tocătorului, poți porni dispozitivul pentru a măcina alimentele în particule mici. Aceste particule trec ușor prin conductele tale de canalizare, fără a provoca blocaje.

Am constatat că majoritatea tocătoarelor de resturi alimentare țin aproximativ zece ani. Dacă modelul tău are dificultăți în măcinarea alimentelor, face mai mult zgomot decât în mod obișnuit sau se blochează frecvent, ar putea fi timpul pentru înlocuire.

Pentru a folosi un tocător de resturi alimentare, recomandăm să rulezi apă rece în chiuveta ta înainte de a porni tocătorul. Odată ce dispozitivul este pornit, poți lăsa treptat alimentele să cadă în scurgere. Când ai terminat de eliminat alimentele, oprește dispozitivul. Lasă apa să curgă încă câteva secunde pentru a curăța conductele tale.

Pentru a curăța tocătorul de resturi alimentare, poți turna gheață, suc de lămâie sau oțet în scurgere pentru a-l curăța în mod natural. Poți găsi, de asemenea, diverse produse de curățare pe piață care deblochează și proaspătesc tocătoarele de resturi alimentare.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.