Top Electronice

Cel mai bun termos din 2024: Top 5 termos-uri clasice și electrice + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun termos

Indiferent dacă pleci pentru o zi de vânătoare, pescuit pe gheață sau te bucuri de singurătatea unui traseu de iarnă, o ceașcă caldă de cafea sau un prânz cald pot face chiar și cele mai reci zile să se simtă plăcute. Recipientele izolate de înaltă calitate pentru alimente și băuturi pot menține în mod fiabil temperatura conținutului lor ore în șir. Cel mai bun termos va varia de la o persoană la alta, dar toate au calități care se suprapun, care le fac piesa ideală de echipament de exterior.

În căutarea celor mai bune termosuri de pe piață, am luat în considerare toate tipurile: de la clasicele tacklebox-uri de școală veche până la dispozitivele moderne de mutare a băuturilor pentru cei aflați în mișcare. L-am restrâns la cel mai bun dintre cele mai bune în funcție de durabilitate, etanșeitate, reținere a căldurii, caracteristici și capacitatea generală.

Și înainte de a termina cu toate, punem fiecare termos cu celălalt în testul nostru de reținere a temperaturii, examinând afirmațiile producătorilor și descoperind singuri ce cană ne va menține cafeaua fierbinte pentru cel mai mult timp.

Cele mai bune termos-uri: Top 5 Modele

ProdusePreț
1. PremiumVezi pretul
2. ComResiVezi pretul
3. WalallaVezi pretul
4. Sticla termoizolantaVezi pretul
5. Electric profesionalVezi pretul
 

Cel mai bun termos premium

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Termos
 • Material: Inox
 • Caracteristici cheie: BPA, BPS, BPF Free l Rezistent la scurgeri l Usor de curatat l Capac 360 ​​°: beti din orice parte l Izolat termic
 • Continut pachet: 1 x Termos
 • Capacitate: 1000 ml
 • Inaltime: 30 cm
 • Greutate: 560 g

Cea mai buna cana termica

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Cana termos
 • Material: Inox
 • Continut pachet: 1 x Cana termos
 • Capacitate: 510 ml
 • Inaltime: 17 cm
 • Lungime: 7 cm
 • Greutate: 254 g

Cel mai bun termos pentru fete

3.9/5

Specificații

 • Tip produs: Cana termos
 • Material: Inox, Polipropilena
 • Capacitate: 320 ml
 • Inaltime: na
 • Greutate: na

Cel mai bun termos sticla termoizolanta

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Termos
 • Material: Inox
 • Caracteristici cheie: Capac etans Pentru bauturi fierbinti Pentru bauturi reci Izolatie cu perete dublu in vid
 • Continut pachet: 1 x Termos cu capac
 • Capacitate: 500 ml
 • Inaltime: 26,3 cm
 • Greutate: 300 g

Cel mai bun termos electric profesional

5/5

Specificații

 • Cantitate cana fierbator: 20 l
 • Utilizare: Rezidential, Comercial
 • Putere: 1650 W
 • Material carcasa: Otel inoxidabil
 • Interval temperatura: 30 – 110°C

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea termosurile la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un termos de calitate pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: cum să cumperi cel mai bun termos

Ideal, un termos este o achiziție care te va însoți în fiecare excursie de camping, zi la birou și picnic pentru mulți ani înainte. Iată câteva sfaturi care să te ajute să găsești containerul izolat potrivit care să mențină conținutul fierbinte, rece sau puțin din ambele. Dacă ai nevoie de un termos te acoperim noi.

Izolația

Cele două tipuri principale de izolație folosite pentru containerele izolate de alimente sunt spuma și izolația cu vid pentru a menține temperatura, dar aceasta din urmă este standard pentru majoritatea mărcilor de termos (inițial, “termos” se referea doar la marca Thermos, dar de atunci a devenit un termen general pentru căni și boluri sigilate cu vid).

Izolația cu vid utilizează o construcție cu dublă perete care creează un spațiu între conținutul termosului și exteriorul containerului. Opresc aerul cald sau rece să intre sau să iasă și vor menține gustările și băuturile la temperatura potrivită mult mai mult decât un container cu un singur perete, nesigilat.

Bazat pe testele noastre interne și cercetarea privind principalele candidaturi, am ales să includem doar termosuri cu izolație cu vid în recomandările noastre.

Durabilitate

Dacă ai în plan să aduci containerul izolat în drumeții sau excursii lungi, durabilitatea este un factor important de luat în considerare. Un termos fabricat din materiale precum oțel inoxidabil are mai multe șanse să poată rezista unor lovituri fără a dăuna exteriorului sau capacităților de termoreglare. (Ține cont că unele termosuri au capace sau accesorii din plastic, care s-ar putea să nu facă față unei căderi sau a unor lovituri repetate.)

A thermos in the hands of a traveler

Caracteristici și Utilitate

Poate că nu crezi că ai nevoie de funcții suplimentare pe termosul tău izolat, dar acestea pot fi convenabile și prietenoase cu utilizatorul. Caracteristici precum o ceașcă în capac te pot scuti de veselă suplimentară în următoarea ta excursie de camping, iar un gură de turnare te poate feri de a trebui să desfaci întregul capac pentru a împărți răcoritoarele.

Unele includ o lingură sau furculiță pliabilă în capac, utilă pentru a mânca în mișcare. Cu toate că aceste caracteristici suplimentare nu sunt o necesitate, ele îți pot ușura viața și pot contribui la versatilitatea termosului.

Capacitatea termosului

Câți litri de ceai/cafea/supă trebuie să păstrezi calde? Dacă cauți doar suficientă cafea pentru drumul tău la serviciu sau în aer liber, ai putea prefera un stil de ceașcă izolată pentru lichidele calde. Dar dacă vrei să poți turna ciocolată caldă familiei tale în timpul unui picnic de toamnă, un termos tradițional care poate ține mai multe porții este o opțiune mai bună, precum și un termos cu o capatitate mai mare.

Reținerea căldurii

Majoritatea termosurilor izolate vor menține băutura ta caldă timp de mai multe ore – și în general rece chiar și mai mult timp. Dar pentru durate mai lungi, verifică afirmațiile producătorului cu privire la cât timp containerul poate menține căldura. Și pentru cele mai bune rezultate, ia în considerare “primirea” termosului cu apă caldă, pe care o golești înainte de a adăuga lichidul.

Stil

Indiferent dacă preferi o carafă, o ceașcă, un pahar sau un termos clasic cu o ceașcă pe post de capac, ia în considerare dacă ai prefera un mâner sau un design elegant. Gândește-te dacă trebuie să se potrivească într-un suport de ceașcă standard sau într-o geantă sau rucsac specific pe care îl folosești în mod regulat. Dacă vei bea direct din termos, ia în considerare tipul de duză sau orificiu de băut cu care vine. De asemenea, te poți orienta și spre un termos pentru alimente.

Cum am testat

Am căutat termosuri de la companii de încredere și le-am selectat pe baza opțiunilor cele mai populare și bine primite de către consumatori și care au fost și ușor de curățat. Ne-am concentrat în mod specific pe containerele izolate cu vid pentru o retenție maximă a temperaturii. De asemenea, am ținut cont de gama de scopuri pentru care puteau servi termosurile, de la băutul casual de cafea la un prânz ambalat sau hidratarea într-o excursie de o zi întreagă.

Am testat termosurile și le-am evaluat pe baza caracteristicilor, durabilității și capacității de a nu scurge lichide. Am efectuat, de asemenea, teste de temperatură cu unele dintre containerele izolate, lăsându-le să stea cu apă la 90 de grade Celsius timp de 24 de ore pentru a vedea cât de bine rețin căldura și am făcut același lucru cu apă la 7 grade pentru a vedea cât de bine mențin răcoarea apei.

Bazându-ne pe testele noastre și impresiile inițiale, am alcătuit lista următoare cu cele mai bune termosuri și containere izolate care îți vor păstra mâncarea și băutura preferate proaspete timp de ore întregi.

Experții de la Top Electronice  testează tot ce ține de aparate de bucătărie, inclusiv de cafea: cafetiere cu filtru, mașini de espresso, spumatoare de lapte și râșnițe de cafea. Aceștia au revizuit atât termosurile tradiționale, cât și cănile izolate în atelier, precum și în viața lor de zi cu zi. Caută căni care să nu se scurgă, să fie ușor de umplut și de băut, și care să mențină băuturile fierbinți sau reci timp îndelungat.

Întrebări frecvente

Dacă un termos este sau nu potrivit pentru mașina de spălat vase variază de la un model la altul. Cu toate acestea, mulți producători nu specifică dacă termosurile lor pot fi curățate în mașina de spălat vase. În caz de îndoială, spălarea manuală a termosului este întotdeauna cea mai bună opțiune (în cazul cănilor de călătorie, curățarea în mașina de spălat vase poate duce la pătrunderea apei între straturile de izolație, distrugând astfel funcționalitatea).

Din păcate, nu există prea multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni scurgerile la termos în afară de a încerca să nu-l miști prea mult. Alternativ, poți investi într-un termos complet etanș în cazul în care scurgerile sunt o preocupare. Multe dintre alegerile noastre câștigătoare au scurs minim, dacă deloc, și probabil îți vor menține lichidele fierbinți în siguranță.

Un termos bun pentru copii are de obicei o capacitate de un litru, fiind și unul dintre cele mai ușoare. De asemenea, unele modele vin cu design-uri distractive și prietenoase pentru copii și majoritatea pot rezista la șocuri.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.