Top Electronice

Cel mai bun invertor auto din 2024: Top 5 Invertoare bune + ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun invertor auto

Dacă ai nevoie de mai multe opțiuni pentru conectarea gadget-urilor în călătoriile tale, alege cel mai bun invertor auto. Am testat cinci dintre acestea pentru a găsi cel mai bun.

Ca ocupanți ai unui vehicul—atat ca șoferi, cât și ca pasageri—lista noastră de gadget-uri cu priză este în continuă creștere. Trebuie să-ți încarci laptop-ul în drum spre birou? Ai nevoie de o priză pentru asta. Și ce zici de ceașca de cafea care se conectează la priză ca să-ți țină cafeaua fierbinte? Hmm, trebuie să găsești o priză și pentru asta.

În fericirea noastră, majoritatea producătorilor de vehicule au auzit strigătele noastre și includ acum multiple porturi de alimentare în vehiculele lor, inclusiv porturi USB, brichete de 12 volți și chiar prize AC.

Deși acest lucru este minunat, nu toți conducem mașini noi cu toate aceste funcționalități. Sau poate că o faci, dar vrei câteva opțiuni suplimentare pentru conectare. Indiferent de scenariu, cumpărarea unui invertor auto adaugă porturi electrice vehiculului tău pentru o mulțime de lucruri.

Dar pe care ar trebui să-l alegi? Pentru a te ajuta în procesul de cumpărare al unui invertor auto, am testat cinci dintre opțiunile cu cele mai bune recenzii.

Am analizat fiecare invertor prin mai multe parametri în cadrul provocării echipei noastre de specialiști. Iată ce am descoperit și care este cel mai bun invertor auto pentru tine, urmat de un ghid de cumpărare și cum le-am testat.

Cele mai bun invertoare auto – Top 5 invertoare auto 12V in 220V

ProdusPreț
1. Long Life Pure Sine 4000WVezi Prețul
2. Green Cell 300W/600WVezi Prețul
3. Green Cell 3000W-6000WVezi Prețul
4. Volt Polska 500/1000WVezi Prețul
5. Well, 24V – 220V, 300WVezi Prețul

Cel mai bun invertor auto din Romania

4.8/5

Specificații:

 • Tensiune intrare: 12 V
 • Tensiune iesire: 220 V
 • Putere de iesire continua: 2500 W
 • Putere de iesire maxima: 4000 W
 • Functii invertor tensiune: Protectie supraincalzire, Protectie supraincarcare, Protectie supratensiune, Protectie suprasarcina, Protectie scurtcircuit, Protectie subtensiune, Protectie la polaritate inversa, Protectie supradescarcare
 • Tip alimentare: Baterie masina
 • Conectori iesire: 1 x Priza 220V
 • Tip unda iesire: Sinusoidala pura

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun invertor auto ieftin

3.5/5

Specificații

 • Tensiune intrare: 24 V
 • Tensiune iesire: 230 V
 • Putere de iesire continua: 300 W
 • Putere de iesire maxima: 600 W
 • Functii: Sistem ventilare, Protectie supraincalzire, Protectie supratensiune, Protectie suprasarcina, Protectie scurtcircuit, Protectie subtensiune, Semnal acustic, Protectie la polaritate inversa, Semnal luminos, Protectie supradescarcare
 • Tip alimentare: Baterie masina, Priza auto 24V
 • Conectori iesire: 1 x iesire USB, 1 x Priza 230V
 • Tip unda iesire: Sinusoidala modificata

Avantaje:

Dezavantaje:

cel mai bun Invertor de tensiune auto profesional

4.5/5

Specificații

 • Tensiune intrare: 12 V
 • Tensiune iesire: 220 V
 • Putere de iesire continua: 3000 W
 • Putere de iesire maxima: 6000 W
 • Functii: Sistem ventilare, Protectie supraincalzire, Protectie supratensiune, Protectie suprasarcina, Protectie scurtcircuit, Protectie subtensiune, Semnal acustic, Protectie la polaritate inversa, Semnal luminos, Protectie supradescarcare
 • Tip alimentare: Priza auto 12V, Baterie masina
 • Conectori iesire: 1 x USB, 2 x Priza 230V
 • Tip unda iesire: Sinusoidala pura

Avantaje:

Dezavantaje:

Cel mai bun invertor auto în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Tensiune intrare invertoare auto: 12 V
 • Tensiune iesire: 230 V
 • Putere de iesire continua: 500 W
 • Putere de iesire maxima: 1000 W
 • Functii invertor de tensiune: Sistem ventilare, Protectie supratensiune, Protectie suprasarcina, Protectie subtensiune, Repornire automata, Protectie supradescarcare
 • Tip alimentare: Priza auto 12V, Baterie masina
 • Conectori iesire: 1 x USB, 1 x Priza 230V
 • Tip unda iesire: Sinusoidala modificata
 • Continut pachet: 1 x Manual de instructiuni, 2 x Cablu conectare baterie, 1 x Cablu conectare priza 12 V

Avantaje:

Dezavantaje:

Invertor auto ieftin si bun

3.5/5

Specificații

 • Tensiune intrare: 24 V
 • Tensiune de ieșire: 220 V
 • Putere de iesire continua: 300 W
 • Functii invertor de tensiune: Protectie supraincalzire, Protectie supratensiune, Protectie scurtcircuit
 • Tip alimentare: La retea
 • Conectori iesire invertoare auto: 1 x USB

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa invertoare auto la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru invertoare auto pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun invertor auto pentru tine

Cel mai bun invertor auto pentru mașina ta depinde de rating-urile de wattaj, modul în care transferul de energie funcționează și potrivirea preferințelor tale în ceea ce privește dimensiunea și priza. Mai jos sunt câteva puncte de referință pe care le considerăm că ar trebui să le iei în considerare atunci cand ai nevoie de cel mai bun invertor auto sau cumperi un invertor auto.

Cum funcționează un invertor auto?

Pe scurt, un invertor auto transformă curentul continuu de 12 volți (CC) din portul brichetei mașinii tale în curent alternativ de 120 volți (CA). Dispozitivele pe care le conectezi la prizele de perete folosesc curent alternativ, deși unele dintre ele, cum ar fi încărcătoarele de telefon, îl transformă înapoi în curent continuu. 

Pe scurt, un invertor auto semnifică transformarea curentului continuu în curent alternativ. Cele mai bune invertoare auto vor duce treaba la bun sfârșit fără nicio problemă

Compatibilitatea

Aparatele pe care intenționezi să le utilizezi ar trebui să dicteze puterea invertorului tău auto. Dacă vrei să-ți încarci telefonul, laptopul sau mai multe dispozitive electronice mici, un invertor de 250,0 wați până la 300,0 wați ar trebui să ofere suficientă putere.

Dacă planifici o călătorie cu mașina și vrei să folosești aparate mai grele, cum ar fi scule electrice sau un filtru de cafea, va trebui să alegi ceva în gama de 1.000,0 wați sau mai mult, pentru a evita un scurtcircuit al mașinii sau supraincalzirea dispozitivului.

Puterea invertorului

Acesta poate fi factorul cel mai important atunci când vine vorba de cumpărarea unui invertor auto. Este suficientă puțină matematică simplă pentru a ști dacă un invertor poate face față la ceea ce dorești să conectezi.

Multiplică tensiunea (5 volți pentru USB, 12 volți pentru bricheta mașinii și 120 volți pentru curent alternativ) cu amperajul dispozitivului tău pentru a obține puterea în wați. Compară acest rezultat cu rating-ul de putere al invertorului tău auto și asta îți va spune dacă poate face față consumului.

Un alt lucru de verificat este rating-ul de siguranță al fusibilului vehiculului pentru portul de 12 volți—fusibilul de pe furgoneta noastră de testare era de 20 de amperi. Făcând calculele, circuitul acela poate gestiona 240 de wați. Orice consum peste aceasta valoare va declanșa fusibilul.

Soluția simplă ar fi să instalezi pur și simplu un fusibil mai mare, nu-i așa? Greșit. Întregul circuit, inclusiv dimensiunea cablajului, este dimensionat pentru nu mai mult de 20 de amperi. Dacă ceri mai mult, riști să declanșezi un incendiu electric.

Dacă ai nevoie să folosești un dispozitiv cu o putere mare, ia în considerare să obții un invertor auto care se conectează direct la bateria mașinii—care poate gestiona mult mai multă energie decât bricheta auto de 12 volți. Un invertor auto 1000W ar trebui să fie mai mult decât sufiecient pentru mașina ta.

Tipul de funcționare

Cele mai bune invertoroare de putere pentru mașini funcționează transformând curentul continuu în curent alternativ. Unele invertoroare de putere promovează tehnologia ca fiind bazată pe unde sinusoidale pure sau utilizând unde sinusoidale modificate. Acest lucru este mai mult un standard pentru eficiența energetică decât pentru calitatea energiei.

Undele sinusoidale modificate se referă la abateri în cantitatea de energie din sursa de putere, creând uneori ceea ce se numește o undă dreptunghiulară. Undele modificate pot alimenta dispozitive eficient, dar afectează negativ performanța pe termen lung.

Undele sinusoidale pure sunt alimentare neîntreruptă din bateria mașinii, ceea ce înseamnă că tensiunea care intră în dispozitivul electronic rămâne constantă. Datorită fluxului stabil de energie, invertoroarele de putere cu undă sinusoidală pură sunt opțiuni mai bune pentru dispozitivele care necesită wattaje mai mari.

Invertor auto cu undă sinusoidală pură vs Invertor auto cu undă sinusoidală modificată

Curenții electrici sunt manipulați în mai multe moduri pentru a furniza o sursă fiabilă și constantă de electricitate. Cu toate acestea, nu toate invertoroarele furnizează electricitate în același mod. Când electricitatea este măsurată într-un osciloscop, poți vedea fizic curentul printr-un monitor sub forma unei unde. În esență, un invertor cu undă sinusoidală modificată folosește tehnologie mai simplă, care furnizează un curent electric destul de stabil, care poate varia ocazional.

Această undă poate fi vizualizată sub forma de vârfuri și văi, dar cu trepte ca niște opriri treptate. Deși nu are efecte adverse asupra electronicii cu cerințe de încărcare scăzute, cum ar fi electronica mobilă. Pentru electronica mai mare, care solicită mai multă energie, adesea este necesară tehnologia de inversiune cu undă sinusoidală pură, care furnizează un curent electric mai stabil și mai fiabil.

Acest lucru se vizualizează pe un osciloscop cu forme de undă mai line, ceea ce înseamnă lipsa de microvariații în curent. Rezultatul este o șansă mai mică de a avea o defecțiune din cauza cerințelor de energie ridicate și, atunci când vine vorba de electronica sensibilă, mai puțină interferență nedorită.

Numărul de prize și de porturi

Verifică câte porturi USB și prize AC oferă invertorul de putere. Sunt toate puțin diferite și este important să verifici din nou dacă un invertor are capacitatea de a gestiona ceea ce ai nevoie.

Conectarea la mașină

Modul în care invertor auto 12v 220v de exemplu se conectează la mașină este important pentru utilizare și stabilitate. Conectorii și metodele de montare pot varia, deci este esențial să alegi un model care se potrivește cu tipul de porturi și conexiuni de alimentare din vehiculul tău.

Norme de siguranță

Un invertor auto trebuie să fie dotat cu caracteristici de siguranță pentru a proteja dispozitivele tale și vehiculul. Aceste caracteristici pot include protecție la supratensiune, supracurent, scurtcircuit și supraîncălzire. Este important să alegi un invertor care respectă normele de siguranță relevante.

Dimensiune și greutate

Dimensiunile și greutatea invertorului auto pot influența portabilitatea și utilizarea. Un invertor compact și ușor este mai ușor de transportat și de stocat, dar trebuie să fie echilibrat cu puterea de ieșire dorită.

Durabilitate

Durabilitatea invertorului auto este crucială, mai ales pentru utilizarea în condiții de călătorii sau în aer liber. Un corp rezistent la șocuri și calitatea componentelor interne contribuie la viața lungă a invertorului.

Tipul de priză

Diferitele tipuri de prize disponibile pe invertor pot afecta compatibilitatea cu dispozitivele tale. Asigură-te că invertorul are priza potrivită pentru dispozitivele pe care dorești să le alimentezi.

Preț și producători

Prețul unui invertor auto poate varia în funcție de caracteristicile și calitatea sa. Este recomandat să cauți produse de la producători de încredere și să compari prețurile pentru a alege cel mai bun raport calitate-preț.

Părțile din care este alcătuit invertorul auto

Invertorul auto este alcătuit din componente precum transformator, controler, filtre, circuit de protecție și indicator LED. Aceste componente lucrează împreună pentru a converti și a furniza energia în mod eficient.

În ce situații invertoarele auto se dovedesc a fi foarte utile?

Invertoarele auto sunt extrem de utile în călătorii lungi, tabere, rulote și orice situație în care este nevoie să alimentezi dispozitive electrice în vehicul. Ele sunt ideale pentru încărcarea laptopurilor, telefonelor, dispozitivelor electronice și chiar pentru utilizarea unor aparate mai mari, cum ar fi un frigider portabil.

Cum am testat

Am testat invertorii auto în mod practic, conectând dispozitive comune pentru a vedea câtă energie furnizează fiecare. Am încercat o varietate de accesorii electronice, de la încărcătoare de iPad la un uscător de păr și un blender. Pentru a avea o idee despre care invertor auto funcționează cel mai bine în orice situație dată, am testat următoarele parametri:

 • Dispozitive suportate
 • Lungimea cablului
 • Greutate
 • Numărul de porturi
 • Rezultatele protecției la supratensiune
 • Ușurința de utilizare

Am adunat notele noastre și datele de testare pentru a decide care invertori auto au fost cei mai buni pentru anumite situații. Datele noastre conțineau observații atât obiective, cât și subiective și, surprinzător, niciuna dintre aceste unități nu avea porturi USB-C mai mici, folosite de multe dintre cele mai recente dispozitive electronice. Iată alegerile noastre pentru cei mai buni invertori auto.

Intrebari frecvente despre invertoarele auto

Una dintre cele mai importante părți ale unui invertor auto este circuitul de conversie, care transformă curentul continuu în curent alternativ. Acesta este responsabil pentru generarea energiei utilizabile pentru dispozitivele tale.

Tipul de priză de care ai nevoie depinde de dispozitivele pe care dorești să le conectezi la invertor. Asigură-te că invertorul are tipul de priză potrivit pentru dispozitivele tale. De exemplu, unele dispozitive pot necesita priza standard de 220V, altele pot necesita porturi USB sau priză auto de 12V. Supraîncălzirea mașinii se poate măsura în grade celsius.

Da, de obicei, un invertor auto vine cu cabluri și conectori potriviți pentru a-l conecta la bateria mașinii sau la altă sursă de alimentare. Aceste cabluri sunt concepute pentru a asigura o conexiune sigură și pentru a furniza energia necesară invertorului. Este important să utilizezi cablurile furnizate sau cele recomandate de producător pentru a evita problemele legate de compatibilitate sau siguranță.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.