| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cauți cel mai bun aparat Sous-Vide? Ce-ai zice dacă ți-am spune că cea mai bună modalitate de a găti un biftec este să-l pui într-o pungă și să-l lași în apă fierbinte pentru ore sau chiar zile întregi? Inițial dezvoltată de bucătari inovatori care au folosit echipamente concepute pentru laboratoarele de știință, sous vide este o metodă de gătit care produce carne fragedă, legume aromate și chiar ouă și budinci perfect gătite.
Numele înseamnă “sub vid” în limba franceză, iar tehnica implică etanșarea alimentelor într-o pungă și apoi gătirea lor treptat în apă în care temperatura este menținută la un nivel foarte specific pentru o perioadă lungă de timp. Este practic imposibil să supracocești preparatele cu sous vide, și poate obține arome și texturi pe care nu le poți obține în alt mod.
În ultimii ani, sous vide a câștigat popularitate printre bucătarii amatori, și există acum multe opțiuni simple și accesibile pentru dispozitive destinate utilizării în bucătăria de acasă. Am adunat o listă lungă de modele de top și le-am testat pentru a evalua instalarea, ușurința de utilizare, performanța și altele.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
4.5/5 | |||
4/5 | |||
3.5/5 | |||
5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Sous Vide Laica SVC200 | Vezi Prețul |
2. Taurus RONER CLIP | Vezi Prețul |
3. Caso Germany, SV 1200 Pro Smart, | Vezi Prețul |
4. CASO DESIGN SV 400 | Vezi Prețul |
5. GN 2/3 Hendi | Vezi Prețul |
Cel mai bun aparat Sous-Vide per total
Specificații:
cel mai bun aparat Sous-Vide profesional
Specificații
Cel mai bun aparat Sous-Vide în raport calitate/preț
Specificații
Cel mai bun aparat Sous-Vide ieftin
Specificații
Cel mai bun aparat Sous-Vide premium
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa aparate de popcorn la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru aparatele de facut popcorn pe următoarele magazine:
Te întrebi dacă un aparat de gătit sous vide este soluția pentru toate problemele din bucătărie? Dacă ai auzit tot felul de lucruri despre această metodă modernă de gătire și încerci să afli de unde să începi, suntem aici pentru a te ajuta. Am achiziționat toate cele mai bune circulatoare de imersie pentru a le testa și am petrecut zeci de ore cu aceste produse.
Apoi, am folosit toată acea experiență pentru a crea acest ghid care te va ajuta să decizi dacă ai nevoie de un cuptor sous vide, să explicăm ce pot face și diferitele tipuri de cuptoare sous vide, și să îți arătăm ce să cauți atunci când cumperi unul nou.
Sous Vide (sue-veed) – în franceză, înseamnă “sub vid” – se referă la procesul de gătire a hranei într-un vas cu apă controlat precis, de obicei într-o pungă etanșă cu vid. Timpul și temperatura de gătire depind de tipul de mâncare, care poate fi ulterior finisată prin prăjire sau grătar pentru a adăuga textură și aromă.
Deși această tehnică pare a fi recent dezvoltată, dată fiind echipamentul necesar și toată agitația, ea a fost folosită de decenii de restaurante de lux și alte operațiuni de servire a mâncării. Din păcate, echipamentul comercial era în general prea scump, prea mare și prea dificil de utilizat pentru majoritatea bucătarilor amatori, ceea ce i-a exclus de la acest tip de gătire.
Cu toate acestea, recent a avut loc un boom al circulatoarelor de imersie accesibile și ușor de folosit, ceea ce a crescut semnificativ disponibilitatea și popularitatea gătirii sous vide ca tehnică culinară, așa cum se poate vedea instantaneu din căutarea pe YouTube sau de pe site-urile de rețete online care oferă ghiduri pentru gătirea sous vide a tot felul de preparate, de la creme la crab.
Deși toată agitația poate să te facă să crezi că ar trebui să abandonezi toate celelalte forme de gătire în favoarea gătirii sous vide, asta nu este cu adevărat cazul. Sous Vide este, în esență, o formă mai tehnică de gătire lentă, dar îți oferă mult mai multe opțiuni și control în comparație cu cea mai bună oală de gătit lent tradițională.
De asemenea, îți face mult mai ușor să pregătești un steak perfect medium-rare, să păstrezi pieptul de pui suculent, să fierbi ouăle pentru ramen într-un mod perfect. În esență, îți permite să înlocuiești unele dintre abilitățile necesare pentru a obține acest lucru cu tehnicile tradiționale de gătit cu știință.
De exemplu, este practic imposibil să obții un steak perfect medium-rare de la margine la margine atunci când gătești într-o tigaie. Temperatura tigăii este mult peste temperatura corectă pentru medium-rare, astfel că până când interiorul steakului a ajuns la temperatura corectă de gătire, marginile sunt suprafierte. Gătitul sous vide previne suprafierea, deoarece încălzește carne doar la temperatura corectă de gătire.
Acum, după ce ai depășit temperaturile scăzute de gătire, următoarea ta preocupare majoră este să gătești hrana într-o pungă de plastic, care este opțiunea tipică pentru tot ce nu sunt ouă și creme/cheesecake-uri/etc. în borcane de murături.
Din păcate, nu îți putem oferi un răspuns definitiv în privința acestui aspect – deoarece nu prea poate nimeni să o facă. Producătorii de echipamente sous vide recomandă, în general, utilizarea de polietilenă de înaltă densitate, polietilenă de joasă densitate sau polipropilenă sigură pentru alimente. Aceste tipuri de plastic nu sunt cu siguranță plasticul “rău” care emană Bisfenol-A sau Ftalați, așa cum fac policarbonatul sau PVC, dar nu am merge atât de departe încât să îi numim plastic “bun”, deoarece există studii care au arătat o anumită migrare a substanțelor chimice din aproape orice tip de plastic.
Practic, verdictul este încă neclar în ceea ce privește cantitatea de substanțe chimice care migrează din aceste tipuri de plastic, dacă aceste substanțe au sau nu efecte asupra sănătății și există foarte puține studii despre migrația substanțelor chimice din plastic în condițiile de gătit sous vide.
Odată ce începi să te uiți la circulatoarele de imersie, vei observa că puterea lor în wați este principala specificație cuantificabilă publicată. În primul rând, această putere de ieșire are aproape nimic de-a face cu modul în care hrana ta gătește; mai multă putere nu înseamnă gătire mai rapidă. Fiecare aparat sous vide are un control precis al temperaturii, astfel încât toate ar trebui să dureze aceeași perioadă de timp pentru a găti ceva, odată ce au ajuns la temperatura potrivită.
Ultima caracteristică de luat în considerare atunci când cumperi un aparat sous vide este dacă dorești ca el să se conecteze la smartphone-ul sau tabletă ta. Există modele care pot fi controlate doar printr-un dispozitiv conectat, modele fără conectivitate deloc și cu interfață și afișaj chiar pe dispozitiv, sau modele care au ambele opțiuni.
Deși pare puțin exagerat să ai aparatul sous vide controlat de Alexa, dispozitivele conectate pot fi destul de utile. Poți răsfoi biblioteca lor de rețete sau să salvezi rețetele tale, precum și să verifici starea dispozitivului de la distanță, de pe cealaltă parte a casei.
Nu este o caracteristică absolut necesară, dar este destul de utilă pentru a o lua în considerare, și am recomanda să alegi această cale dacă folosești smartphone-ul pentru majoritatea lucrurilor și nu te deranjează să ai încă un dispozitiv conectat acasă – oricum, câte date personale pot obține de fapt de la un circulator de imersie, nu-i așa? În plus, acestea par relativ inofensive pentru când va avea loc răscoala roboților AI.
Dacă urăști absolut dispozitivele conectate și refuzi să adaugi unul în plus cu un aparat sous vide, nu trebuie să îți faci griji. Poți încă să pregătești mâncare excepțională cu un aparat controlat manual – doar că s-ar putea să vrei să ai la îndemână un caiet pentru a înregistra setările pentru toate succesele și eșecurile tale.
Odată ce ai ales aparatul sous vide perfect, trebuie să te gândești și la ceea ce altceva ar putea fi necesar să cumperi. La început, poți să te descurci cu un cazan mare și câteva pungi de plastic rezistente, dar cu siguranță vei vrea să iei în considerare achiziționarea unui aparat de vidat cu vid și un container sous vide dedicat cu capac sau chiar un suport dacă gătești regulat în acest fel.
Am achiziționat unele dintre cele mai bune aparate de sous vide de pe piață și le-am testat săptămâni întregi, folosind diferitele modele pentru a pregăti friptură și alte tipuri de carne, fructe de mare, legume, felii de ouă și chiar deserturi precum creme și alte dulciuri. Aparatele sous vide au fost evaluate în funcție de valoarea lor, precizia, caracteristicile, designul și performanța lor, precum și ușurința de instalare, utilizare, curățare și depozitare.
Ulterior, am selectat 10 aparate pentru a le testa în paralel în laboratorul nostru. Urmarcând instrucțiunile incluse pentru fiecare, am umplut un recipient cu apă pentru baie cu o capacitate de 5,5 litri și am setat temperatura la un grad similar, cronometrând cât timp a durat să se încălzească și folosind un termometru separat pentru a monitoriza cât de precis a menținut temperatura.
Apoi, am folosit fiecare aparat pentru a găti un piept de pui cu os și piele vidat pentru 90 de minute. Am monitorizat temperatura pe tot parcursul gătitului, apoi am testat gustul și am evaluat pieptul de pui în funcție de textură și aromă. Abia după ce am evaluat aparatele sous vide în funcție de performanță și caracteristici am dezvăluit prețurile și am luat în considerare valoarea lor.
Sous vide (pronunțat “sue-veed”) este un termen culinar francez care înseamnă “vid”. Se referă la stilul de gătit în care alimentele sunt înfășurate într-un sac de plastic etanș și apoi scufundate în apă la o temperatură specifică, menținute acolo și circulate pentru gătire uniformă.
Depinde de stilul pe care îl ai. Aparatele de tip rezervor au tot ce este necesar, inclusiv un vas de gătit. Stilul cu stick (domină piața și alegerile noastre de top) necesită unele containere pentru gătit. Ambele cer ca alimentele să fie sigilate în saci de plastic siguri pentru alimente, astfel încât totul să fie închis ermetic, inclusiv sucurile și eventualele marinade, ierburi și mirodenii adăugate.
Prin utilizarea unui aparat sous vide, poți aduce alimentele la temperatura exactă și evita suprafierea proteinelor sau a produselor de calitate. De asemenea, îți oferă economie de timp, permițându-ți să pregătești alimentele înainte de a primi oaspeți, precum fripturile gătite lent pe care trebuie să le rumenești pentru culoare în ultimul moment, astfel încât să ai mai mult timp să petreci cu oaspeții tăi.
Autorul acestui articol, Marcel Popa, a folosit un aparat de tip stick pentru sous-vide ani de zile, așa că știe ce caracteristici să caute într-un dispozitiv de sous-vide, cum ar fi controlul precis al temperaturii.
Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.