Top Electronice

Cel mai bun aparat de ras electric din 2024: Top 5 aparate de ras electrice + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun aparat de ras electric

De ce ai nevoie de cel mai bun aparat de ras electric? Cele mai bune aparate de ras electrice s-au îmbunătățit treptat în ultimii ani. Spre deosebire de cele voluminoase, incomode și nu chiar atât de eficiente pe care le-ai încercat în trecut, cele mai recente modele îți pot servi cu ușurință drept instrument principal de îngrijire.

Nici măcar puriștii aparatului de ras manual nu pot nega comoditatea unui aparat de ras electric, care îți permite să te bărbierești uscat, permițându-ți opțiunea unui bărbierit atent și confortabil fără cremă de ras (sau chiar o chiuvetă de baie) atunci când te grăbești. Și modelele umed-uscate pot face ambele, permițându-ți să alegi metoda care este cea mai convenabilă într-o anumită zi. Poți vedea și ghidul nostru pentru epilatoare și epilatoare faciale.

Am testat o listă dintre cele mai populare aparate de ras electric de pe piață, utilizându-le săptămâni întregi în rutina noastră personală de bărbierit. Le-am evaluat în funcție de performanța generală de bărbierit, ușurința în utilizare, cât de ușor erau de întreținut și curățat și confortul lor pentru călătorie. În final, am ales 5 cele mai bune aparate de ras și le-am clasat. Iată care sunt acestea:

Cele mai bune aparate de ras electrice: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Philips OneBlade QP2630/30Vezi Prețul
2. Braun Beard Trimmer BT3242 Wet&DryVezi Prețul
3. Braun Series 9 Pro 9477cc Wet&DryVezi Prețul
4. Remington Ultimate Series RX7 XR1600Vezi Prețul
5. SIKS® electric 2 in1Vezi Prețul
 

Cel mai bun aparat de ras electric per total

5/5

Specificații:

 • Zona corporala: barbă, mustață
 • Utilizare: Barbierit uscat, Barbierit umed
 • Tip piele: sensibilă, normală
 • Funcții: Rezistent la apa, Indicator baterie
 • Autonomie acumulator: 60 min

Cel mai bun aparat de ras electric în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Zona corporala: barbă, mustață
 • Utilizare: Barbierit uscat, Barbierit umed
 • Tip aparat de ras: cu lame oscilante
 • Tip piele: normală
 • Funcții: Lavabil
 • Autonomie acumulator: 80 min
 • Timp de încărcare: 8 ore

Cel mai bun aparat de ras electric premium

5/5

Specificații

 • Zona corporala: barbă, mustață
 • Utilizare: Barbierit uscat, Barbierit umed
 • Tip aparat de ras: cu lame oscilante
 • Tip piele: normală
 • Funcții: Rezistent la apa, Lavabil, Incarcare rapida in 5 minute, Buton pentru precizie
 • Autonomie acumulator: 60 min

Cel mai bun aparat de ras electric pentru cap

4/5

Specificații

 • Zona corporala: barbă
 • Utilizare: Barbierit uscat, Barbierit umed
 • Tip aparat de ras: cu lame rotative
 • Tip piele: normală, sensibilă
 • Autonomie acumulator: 60 min
 • Timp de încărcare: 4 ore

Cel mai bun aparat de ras electric ieftin

4.3/5

Specificații

 • Zona corporala: barbă
 • Utilizare: Barbierit uscat
 • Tip aparat de ras: cu lame oscilante
 • Tip piele: normală, sensibilă
 • Funcții: Indicator LED, Trimmer nas, Tuns perciuni
 • Autonomie acumulator: 1 oră
 • Timp de încărcare: 8 ore

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun aparat de ras electric pentru tine

Aparatele de ras electrice nu sunt ieftine. Așteaptă-te să plătești câteva sute de lei pentru majoritatea modelelor. De asemenea, sunt scumpe de întreținut. Va trebui să înlocuiești capul la fiecare șase luni până la doi ani. Și odată ce bateria reîncărcabilă nu mai ține încărcarea, înlocuirea întregului aparat de ras este adesea mai puțin costisitoare și mai ușoară decât înlocuirea bateriei.

Nu trebuie să te chinui prea mult pentru ce aparat de ras electric să cumperi. Toate modelele pe care le-am testat oferă o perioadă de încercare cu banii înapoi de 30 de zile sau mai mult – o idee bună, deoarece unii producători sugerează că pielea și barba ta ar putea avea nevoie de ceva timp pentru a se adapta la o nouă metodă de bărbierit. Dacă treci de la o lamă de ras la un aparat de ras electric, sau chiar de la un aparat de ras rotativ la unul de tip folie sau invers, acordă-ți o perioadă de probă de cel puțin trei săptămâni. Dacă ai ales modelul greșit, pur și simplu returnează-l și încercă altul sau cere o rambursare. Așadar, iată cum să alegi cele mai bune aparate de ras electrice pentru tine.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun epilator.

Vezi și ghidul nostru pentru cea mai buna masina de tuns caini.

Un bărbierit curat după tipul de aparat de ras

Aparatele de ras electrice pentru bărbați sunt disponibile fie cu folie, fie cu lame de tăiere rotative. Fiecare tip de aparat de ras electric are adepții săi.

Folie

Aparatele de ras cu folie au capete plutitoare concepute pentru a aluneca peste contururile feței, cu freze care oscilează în spatele unui ecran perforat. Ultima dată când am testat gradul de bărbierit, aparatele de bărbierit cu folie pentru bărbați, în medie, le-au învins la mustață pe rotativele bărbaților.

Rotativ

Aparatele de ras rotative au trei sau patru capete plutitoare concepute pentru a aluneca peste contururile feței, cu freze care se rotesc în spatele unei grile fine. În testele noastre, au avut tendința să fie mai silențioase și mai ușor de curățat decât aparatele de ras cu folie.

Caracteristici de căutat la un aparat de ras electric

Modelele actuale oferă o mare varietate de caracteristici comode ale aparatului de ras electric. Consultă manualul de instrucțiuni al aparatului de ras pentru detalii.

Încărcătoare de baterii

O încărcare completă a bateriei poate dura între 1 și 12 ore și ar trebui să ofere cel puțin șapte bărbierit. Unele modele permit o încărcare de urgență de cinci minute, bună pentru un bărbierit.

Oprire automată

Un încărcător care se oprește automat când bateria este complet încărcată este o comoditate. În cazul unora, trebuie să tragi din priză imediat ce aparatul de ras este complet încărcat, sau supraîncărcarea poate reduce durata de viață a bateriei.

Avertisment de baterie scăzută

Un indicator de încărcare sau un indicator luminos de reîncărcare la unele modele te avertizează când bateria este descărcată.

Cablu de alimentare

Unele modele îți permit să te bărbierești prin conectarea la cordonul electric, o caracteristică utilă dacă neglijezi să reîncărci bateria.

Ușurință de curățare

Majoritatea aparatelor de ras vin cu o perie mică de curățare. Unele modele pot fi clătite. Iar unele au un sistem de auto-curățare care pompează un lichid dezinfectant prin freze.

Trimmer pentru păr lung

Majoritatea aparatelor de ras au această caracteristică pentru tunderea percurilor sau a altor păr lung.

Bărbierit umed și uscat

Unele modele îți permit să te bărbierești sub duș.

Întrebări frecvente despre aparate de ras electrice

Folosirea unui aparat de ras electric are multe avantaje față de rasul tradițional cu lamă. Printre acestea se numără: viteza și eficiența mai mare a rasului, reducerea riscului de tăieturi și iritații ale pielii, utilizarea mai simplă și fără necesitatea de a avea mereu la îndemână spumă sau gel de ras, și în general un cost mai mic pe termen lung, deoarece nu trebuie să înlocuiești lama la fel de des ca în cazul unui aparat de ras tradițional.

Există mai mulți factori de luat în considerare când alegeți cel mai bun aparat de ras electric. Primul factor important este tipul de piele: dacă aveți piele sensibilă, cauți un aparat de ras cu capete rotative sau oscilante, care se pot adapta mai bine la contururile feței și reduc riscul de iritații. Un alt factor important este tipul de păr: pentru păr mai gros, cauți un aparat de ras cu un motor puternic și lame mai mari. În plus, verifică durata de viață a bateriei, accesoriile și costul.

Alegerea aparatului de ras electric pentru zona intimă depinde în primul rând de confortul personal. Dacă ești obișnuit cu rasul cu aparat electric, atunci poți încerca să-l folosești și pentru zona intimă. În general, pentru zona intimă este recomandat să utilizezi un aparat de ras cu capete rotative și să acorzu atenție mai mare curățării și igienei aparatului.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.