Top Electronice

Cum funcționează un smartwatch? Tot ce trebuie să știi

cum functioneaza un smartwatch

Tabel de conținut

Cu toții am auzit de un smartwatch și mulți dintre noi deținem sau am avut unul, dar de multe ori ne întrebăm ce este un smartwatch și cum funcționează un smartwatch?

Pe scurt, un ceas inteligent este un ceas pe care îl porți la încheietura mâinii ca un ceas tradițional, dar este făcut inteligent pentru că în interior adăpostește un calculator.

Descoperă care sunt cele mai bune smartwatch-uri pentru tine.

Ce este un smartwatch conform standardelor actuale?

Majoritatea ceasurilor inteligente au un ecran tactil și oferă acces la aplicații pe care le poți utiliza în viața de zi cu zi.

Fiecare ceas inteligent are un sistem de operare și se va conecta direct la dispozitivul tău mobil, astfel încât să-l poți folosi pentru a păstra legătura cu lumea.

Cele mai utilizate sisteme de operare includ Apple și Wear OS; Apple este destinat exclusiv dispozitivelor Apple, în timp ce Wear OS oferă sistemul său pentru alte modele de telefoane și ceasuri.

Fiecare ceas inteligent vine cu o gamă largă de funcții pe care fiecare utilizator le poate personaliza în funcție de viața sa. Dacă ești sportiv, îl poți folosi pentru urmărirea activității.

Dacă ești o personă socială, îl poți folosi pentru a rămâne în contact cu persoanele de pe conturile tale de socializare. Dacă îți place muzica, o poți reda. Lista este aparent nesfârșită, dar permite unei persoane să-și folosească ceasul inteligent așa cum se potrivește stilului său de viață.

Ca și în cazul oricărui produs electronic, piața a avut o creștere uriașă, iar acum există un catalog semnificativ de ceasuri inteligente disponibile publicului.

Această varietate permite oamenilor să obțină ceasul inteligent care li se potrivește cu adevărat ceea și care ii reprezintă în viața de zi cu zi.

Au existat o mulțime de comparații între ceasurile inteligente și telefoane, respectiv cu ceasurile de buzunar. Unul servește drept accesoriu pentru celălalt și îți permite accesul mai ușor la informațiile de care ai nevoie atunci când ești în oraș.

Află din ghidul nostru cum se repară un smartwatch stricat.

Ce funcții are un Smartwatch? cum funcționează un smartwatch?

Deci, știi ce este, dar știi ce face și cum funcționează un smartwach? Fiecare ceas inteligent care este lansat pe piață pretinde a fi unic, dar realitatea este că majoritatea ceasurilor inteligente urmează un format simplu pentru a le face atrăgătoare pentru un public larg.

Pe măsură ce cererea de ceasuri inteligente crește, există o presiune mai mare asupra furnizorilor pentru a crește ceea ce oferă. Există o gamă uriașă din care să alegi, dar toate oferă un număr comun de funcții smartwatch:

Notifcări

Fiecare ceas inteligent oferă propriul său sistem de notificări care te vor ține în contact cu lumea. Poți alege să fii alertat pentru rețelele sociale, e-mail, apeluri sau mesaje text și chiar să fii alertat de canalele de știri atunci când se întâmplă ceva important în lume.

Ceasuri inteligente

Ceasul tău inteligent nu numai că arată ora, dar îți poate oferi și alte funcții ale ceasului, cum ar fi ceasurile cu alarmă și cronometrul. Dacă urăști să te trezești dimineața, atunci ceasul inteligent te poate trezi ușor cu sunet sau vibrații, astfel încât să nu mai întârzii niciodată.

Sănătate și Bunăstare

Deoarece există atât de multe utilizări ale ceasului inteligent, te poți aștepta ca al tău să ofere aplicații de sănătate și bunăstare care îți vor permite să vă urmărești emoțiile și exercițiile pe parcursul zilei.

Toate ceasurile inteligente oferă elemente de bază, cum ar fi numărarea pașilor, dar multe oferă acum și servicii de fitness și bunăstare mai complexe pentru a te ajuta să te menții mereu la curent cu sănătatea.

Multimedia

Dacă nu poți suporta să ieși fără o poză cu animalul sau copiii tăi preferați, atunci multe ceasuri inteligente oferă funcția de a purta fotografii cu tine.

De fapt, unele ceasuri inteligente îți permit chiar să folosești aceste fotografii ca fundal pentru cadranul ceasului, astfel încât să nu fii niciodată fără acea amintire fericită a celor dragi.

Jocuri

O mulțime de ceasuri inteligente au capacitatea de a stoca jocuri sau de a participa la competiții cu alți utilizatori de ceasuri inteligente.

În timp ce majoritatea smartwatch-urilor vor avea nevoie să îți acceseze telefonul pentru efectul complet, există și jocuri care au fost concepute pentru ceasuri inteligente, precum și aplicații distractive care fac urmărirea lucrurilor mai entuziasmante.

Vremea

Nu este nimic mai rău decât să fii prins de ploaie fără jachetă, iar ceasurile inteligente te pot ajuta acum și în acest sens!

Majoritatea ceasurilor inteligente oferă o funcție de vreme, astfel încât să știi la ce să te aștepți când ieși pe ușă în fiecare zi.

Căutare vocală

Ceasurile inteligente tind să vină cu un asistent virtual care poate căuta lucruri, poate împărtăși informații și chiar te poate menține în siguranță dacă ai parte de o cădere.

Cu toții ne-am obișnuit mai mult cu căutarea vocală, iar ceasurile inteligente nu diferă cu nimic de hub-urile tale de acasă inteligente.

S-ar putea să te intereseze și ghidul nostru pentru a repara un smartwatch stricat.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.