Top Electronice

Cel mai bun detector de metale din 2024: Top 6 detectoare de metale + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
detector de metale

Fie că ai pierdut un inel în aer liber sau ai o poftă de vânătoare de comori în timpul zilei la plajă, cel mai bun detector de metale te va ajuta, cel mai probabil, să găsești câteva lucruri strălucitoare. Acest hobby necesită răbdare și o investiție inițială semnificativă dacă vrei un dispozitiv care să poată detecta cu precizie obiecte de la câțiva metri distanță, motiv pentru care este important să găsești unul care merită investiția. Mai apoi, va trebui să studiezi puțin istorie pentru a investiga bunurile recent descoperite.

Nu trebuie să cheltuiești o avere, dar recomandăm ceva cu care vei putea găsi lucruri, pentru că este un hobby minunat. Este singurul hobby din lume în care poți găsi bani.

Bazându-ne pe ore de cercetare independentă și pe părerea unui detectivist expert, suntem încrezători că acestea sunt cele mai bune detectoare de metale de pe piață.

Cele mai bune detectoare de metale: Top 6 Modele

ProdusePreț
1. Macelan MCE991Vezi pretul
2. Pentru monedeVezi pretul
3. Pentru copiiVezi pretul
4. Vanquish 540 Pro-PackVezi pretul
5. Minelab Go-Find 11Vezi pretul
6. SubacvaticVezi pretul
 

cel mai bun detector de aur per total

5/5

Specificații:

 • Tip: cu baterii
 • Tip produs: Detector de metale
 • Unitate de masura: cm
 • Funcții: Control volum, Difuzor Semnale acustice, Reglare automata, Avertizare baterie descarcata, Baterie impermeabila
 • Distanta maxima masurata: 1,2 m
 • Baterii necesare: 1 x 9V

Cel mai bun detector de metale pentru monede/bijuterii

4.5/5

Specificații

 • Tip: cu baterii
 • Tip produs: Detector de metale, monede/bijuterii
 • Valori masurate: Adancime
 • Unitate de masura: cm

Cel mai bun detector de metale portabil pentru copii

4/5

Specificații

 • Tip: cu baterii
 • Tip produs: Detector de metale
 • Unitate de masura: cm
 • Funcții: Vibratii, Afisaj LCD
 • Distanta maxima masurata: 5,02 cm
 • Baterii necesare: 1 x 9V

cel mai bun detector de metale profesionala

5/5

Specificații

 • Tip: cu acumulator
 • Tip produs: Detector de metale
 • Unitate de masura: cm
 • Funcții: Pliabil, rezistent la apa, bluetooth
 • Lungime: 1450 mm
 • Baterii necesare: 4 x AA

cel mai bun detector de obiecte metalice rezistent la apa

4.5/5

Specificații

 • Tip: cu acumulator
 • Tip produs: Detector de metale
 • Unitate de masura: cm
 • Funcții: Rezistent la apa
 • Greutate: 1000 g
 • Baterii necesare: 4 x AA

Cel mai bun detector de obiecte metalice subacvatic

4.5/5

Specificații

 • Tip: cu baterii
 • Tip produs: Detector de metale
 • Unitate de masura: nu
 • Numar valori masurate: 1
 • Lungime: 360 mm
 • Baterii necesare: da

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea detectoarele de metale la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un detector de metal de calitate pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun detector de metale

În afară de a lua decizia de a căuta comori, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a investi într-un detector de metale. Va trebui să te gândești la locul unde îl vei folosi și cât de des, precum și la accesorii de care vei avea nevoie. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când cauți un detector de metale:

Locația geografică

Unii oameni sunt vânători de relicve care își doresc să găsească monede vechi. Alții preferă să caute pe plajă, așa că, în funcție de interesele tale, există diferite moduri în care vrei să cauți. Nu poți să iei un detector de metale și să-l folosești oriunde, așteptându-te la rezultate bune. De exemplu, un detector de metale care folosește VLF ar detecta mineralele de pe o plajă cu nisip, oferindu-ți prea multe rezultate inexacte.

Asigură-te că detectorul de metale pe care îl folosești are un mod sau o setare care îți permite să-l utilizezi în locul în care planifici să-l folosești cel mai des, cel puțin. Pe plajele unde apa sărată poate interfera cu detectarea, ar trebui să folosești o frecvență mai mică (aproximativ 5 kHz). Monedele și bijuteriile care sunt de obicei mai aproape de suprafață și au o conductivitate mai mare vor beneficia de frecvențe de aproximativ 10 kHz.

Metal detector

Tipul de metal

Detectoarele de metale pot detecta o gamă largă de materiale, de la fier până la argint și aur. Cu toate acestea, unele au o detectare mai specifică pentru anumite obiecte, cum ar fi monede sau bijuterii. Un detector de metale cu un domeniu mai mare va permite să știi la ce te aștepți înainte de a începe să săpăm.

Durata

Gândește-te cât timp vei folosi detectorul de metale. Dacă este mai mult de o oră, verifică dacă modelul ales va rezista întregii tale vânători de comori. Majoritatea dispozitivelor pentru obiectele metalice folosesc baterii de litiu care durează aproximativ 20 de ore sau trebuie încărcate, iar de obicei poți vedea durata de viață rămasă a bateriei pe ecranul inclus.

Indicator

Unele detectoare de metale au un pinpointer încorporat pentru a te ajuta să restrângi exact locația țintei, ceea ce Turner recomandă să ai atunci când cauți o țintă dintr-un morman de pământ. Aceste dispozitive funcționează prin utilizarea unei combinații de bipuri și vibrații pentru a indica un loc mai precis al țintei pe care detectorul tău de metale a găsit-o. Dacă modelul nu are unul, poți cumpăra întotdeauna unul separat pentru a-ți ușura puțin căutarea.

Accesorii

Sunt necesare căști pentru a auzi zumzetul detectorului de metale care indică cât de aproape ești de un obiect. Unele vin cu căști incluse, precum și cu huse de transport, o husă sau o protecție pentru bobina de căutare.

Dimensiunea bobinei

Experții recomandă verificarea dimensiunii bobinei detectorului de metale, care emite câmpul electromagnetic și găsește efectiv metalul. Dacă bobina nu trece peste țintă, nu o va detecta. Nu există bipuri atunci când ești aproape de ceva, așa cum se întâmplă în filme. Trebuie să treci efectiv peste ea.

Ușurința de utilizare

Dacă ai un interes curios în detectarea obiectelor metalice, recomandăm să începi cu un model VLF, deoarece acestea sunt mai puțin costisitoare și mai ușor de utilizat.

Credem că este mai important să obții un model mai prietenos pentru utilizator pentru a afla dacă îți place cu adevărat hobby-ul înainte să scoți 2500 până la 5.000 de lei pentru un detector multifrecvență. Există multe factori mai importanți de luat în considerare decât să cumperi cel mai scump pe care îl poți permite doar pentru că crezi că este cel mai bun.

Greutatea

Natura detectării metalelor înseamnă că va trebui să duci echipamentul după tine, posibil ore întregi. Având în vedere acest lucru, ar trebui să verifici întotdeauna greutatea detectorului pentru a te asigura că este ceva cu care poți manevra. Unele dintre alegerile noastre de mai jos au, de asemenea, tije retractabile, ceea ce le face mai ușor de depozitat într-un vehicul mic.

Durata baterie

Majoritatea detectoarelor de metale rezistă în jur de 10-15 ore cu o încărcare completă, deși poate varia puțin de la un model la altul. Detectoarele mai scumpe vor avea o baterie cu litiu-ion cu o durată de viață mai lungă, în timp ce opțiunile mai accesibile se bazează pe baterii AA reîncărcabile, pe care le poți schimba sau înlocui.

Cum am ales

Majoritatea detectoarelor de metale din acest ghid au fost recomandate de experții cu care am colaborat pe baza factorilor de mai sus. De asemenea, am parcurs zeci de liste de produse, recenzii de la consumatori și experți, precum și ghiduri pentru entuziaști.

Am căutat să evidențiem o gamă largă de detectoare pentru a satisface o varietate de nevoi, de la începători care doresc să își încerce norocul, până la pasionați care caută o îmbunătățire. Indiferent unde te afli, te avem acoperit.

Întrebări frecvente

Găsirea unui loc legal pentru a folosi detectorul de metale nu este la fel de ușor pe cât ai crede. Este ilegal să folosești un detector în Parcurile Naționale și pe câmpurile de luptă istorice. Multe orașe interzic utilizarea lor pe proprietatea publică sau cer să aplici pentru un permis înainte de a folosi unul. Asigură-te să verifici legile locale ale orașului și ale comitatului pentru a determina dacă și unde ți se permite să folosești un detector de metale și dacă ai nevoie de un permis pentru asta.

Și, desigur, dacă planifici să folosești detectorul pe proprietate privată, ar trebui să obții permisiunea proprietarului, altfel s-ar putea să te confrunți cu un proces în loc de un tezaur.

Cei noi în hobby nu ar trebui să se aștepte să găsească ceva rapid. Găsirea altceva decât cuie ruginoase sau monede vechi fără valoare necesită dedicație, practică și mai presus de toate, timp. Dacă îți cumperi detectorul așteptându-te să ieși în fiecare weekend și să găsești ceva, vei fi dezamăgit. Ross recomandă să te alături unui grup local de entuziaști pentru a te conecta cu alți pasionați de detectoare pentru a scana și discuta despre descoperiri.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.