Top Electronice

Cum poți repara un smartwatch stricat?

smartwatch stricat

Tabel de conținut

Vrei să afli cum se repară un smartwatch stricat? Popularitatea smartwatch-urile a crescut surprinzător de repede. Venitul din vânzări de articole purtabile este pregătit să crească la 73 de miliarde de dolari până în 2023.

Odată cu această popularitate, apar o varietate de noi opțiuni de smartwatch-uri. Pe măsură ce producătorii adaugă mai multe funcții, există posibilitatea să apară defecte. Așadar, cum poți repara un smartwatch?

La fel ca smartphone-urile, repararea smartwatch-urilor sparte poate fi o bătaie de cap. Suntem aici pentru a îți spune că nu este atât de greu pe cât crezi.

Pentru a remedia un smartwatch trebuie mai întâi să identifici problema care include o serie de pași. Cu toate acestea, multe companii de smartwatch-uri fac procesul și mai ușor. În cele mai multe cazuri, înlocuirea bateriilor poate face singur trucul, iar dacă nu, atunci încercă să-l repornești de câteva ori pentru a elimina posibilitatea unei erori de software.

Acestea fiind spuse, pot exista și alți factori de abordat, așa că citește mai departe pentru a afla cum poți repara un smartwatch stricat!

Descoperă care sunt cele mai bune smartwatch-uri pentru tine.

Cum să repari un smartwatch stricat?

Un smartwatch stricat poate fi o bătaie de cap. O opțiune bună ar fi să îl remediezi singur. Iată un ghid pas cu pas despre cum să abordezi un smartwatch stricat:

Pasul 1: Depanarea problemei smartwatch-ului

Smartwatch-urile sunt practic o versiune mai portabilă a smartphone-urilor. Acest lucru poate face ca ceasul să fie susceptibil la o serie întreagă de probleme. Primul pas este să depănezi smartwatch-ul stricat pentru a ajunge la rădăcina problemei. Uneori, remedierea poate fi ridicol de simplă.

Pentru o mai bună întelegere, îți recomandăm să citești ghidul nostru despre cum funcționază un smartwatch.

Iată câteva probleme obișnuite ale smartwatch-ului cu care te poți confrunta:

Probleme cu bateria și încărcarea

 • Smartwatch-ul nu se va încărca correct
 • Smartwatch-ul nu pornește
 • Bateria se consumă foarte repede.
 • Performanța smartwatchul este în scădere

Probleme de control vocal

 • Smartwatch-ul nu răspunde la comenzile vocale.
 • Smartwatch-ul aude greșit cuvintele

Probleme cu ecranul tactil

 • Ecranul este gol/nu afișează nimic
 • Ecranul are o fisura
 • Ecranul nu răspunde la atingere.

Probleme de date și sincronizare

 • Toate progresele în aplicații sunt pierdute
 • Datele nu sunt afișate pe ceas
 • Ceasul nu se sincronizează cu telefonul tău

Pasul 2: Încearcă diverse remedieri

Acum ai restrâns toate problemele smartwatch-ului tău. După depanare, poți trece la faza de reparare. Uneori, pot exista mai multe modalități de a face smartwatch-ul să funcționeze. Iată câteva remedieri comune pentru problemele menționate mai sus:

Remedierea problemelor legate de baterie și încărcare

Pot exista multe motive care stau la baza problemelor legate de baterie și încărcare. Dacă smartwatch-ul nu se încarcă corect, poți încerca să schimbi adaptorul sau sursa de alimentare. Uneori, încărcătorul poate fi problema. Poți încerca un încărcător nou și poți vedea performanța acestuia. Ultima soluție ar fi înlocuirea bateriei.

Remedierea problemelor de control vocal

Un control vocal defectuos poate fi frustrant. Uneori, problemele sunt cauzate de prea mult zgomot de fundal. Experimentează cu niveluri scăzute de zgomot de fundal și niveluri de volum diferite. Dacă ceasul tău are încă un control vocal prost, problema poate fi mai profundă. În cele din urmă, poți utiliza întotdeauna comenzile tactile pentru a face majoritatea lucrurilor.

Remedierea problemelor ecranului

Expunerea la apă și accidentele îți pot deteriora touchscreen-ul. Touchscreen-ul este modul principal de control. Deteriorarea permanentă a acestuia poate face ca smartwatch-ul să fie inutilizabil. Primul lucru pe care îl poți asigura este că touchscreen-ul este curat. Curăță ecranul și încercă să-l utilizezi din nou.

De asemenea, poți să parcurgi aplicațiile tale și să vezi dacă una dintre ele cauzează problema. Dacă aceste remedieri eșuează, este mai bine ca un profesionist să arunce o privire asupra dispozitivului. În unele cazuri, este posibil să poți salva touchscreen-ul. Cu toate acestea, ecranul poate fi necesar să fie înlocuit dacă daunele sunt ireparabile.

Remedierea problemelor de date și sincronizare

Încercă să asociezi telefonul cu ceasul și să faci copii de rezervă pentru toate datele. Dacă nu ai făcut o copie de rezervă, datele tale se pot pierde definitiv. Cu toate acestea, dacă datele tale sunt deja pierdute, un profesionist în recuperare de date ar putea să le recupereze.

Pasul 3: Consultă centrul de asistență pentru Smartwatch sau producătorul (opțional)

În timp ce unele reparații sunt destul de ușor de efectuat, altele pot fi puțin complicate. S-ar putea chiar să deteriorezi mai mult ceasul. Dacă toate celelalte nu reușesc, poți oricând să contactezi centrul de asistență pentru smartwatch-uri. Majoritatea mărcilor au site-uri web cu ghiduri de reparații pentru a te ajuta și cu problemele comune.

Dacă problema depășește înțelegerea ta, poți trimite un e-mail sau să suni la centrul de asistență. Dacă dispozitivul tău are o garanție, este posibil să îl poți schimba sau să îl repari. Asiguraă-te că afli cât mai multe despre furnizorii de smartwatch-uri de la care comanzi. Acest lucru te poate ajuta să eviți problemele în viitor.

Este posibil ca smartwatch-urile să fi fost greu de reparat în trecut, dar ele evoluează. Popularitatea lor îi împinge pe producători să îmbunătățească capacitatea de utilizare a acestor dispozitive portabile. Nu mai trebuie să alergi la atelierul de reparații pentru probleme mici.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.