Top Electronice

Cel mai bun vibrator de beton din 2024: Top 4 Vibratoare beton + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun vibrator de beton

Cel mai bun vibrator de beton te ajută să amesteci betonul fără niciun buzunar de aer sau bule. Și datorită vibrației, orice exces de apă va fi eliminat, rezultând o amestecare curată și uniformă a cimentului.

Cu popularitatea modurilor de abordare a lucrurilor în ziua de azi, nu ne surprinde că proprietarii de locuințe își manifestă un interes intens în proiecte de construcție la scară mică. Ideea este incitantă, dar fără unelte și echipamente adecvate, execuția poate să aibă de suferit.

Un vibrator pentru beton este o unealtă care intră în categoria “absolut necesară”. Până la urmă, nu poți să te aștepți să construiești un conac pe o fundație slabă!

Există o grămadă de vibratoare pentru beton pe piață, ceea ce te poate lăsa ușor confuz. Dar în loc să renunți la ideea de a achiziționa unul, avem o soluție simplă – dedică puțin timp pentru a citi ghidul nostru cuprinzător cu cele mai bune vibratoare de beton și vei face investiția potrivită.

Cele mai bune vibratoare de beton: Top 4 Modele

ProdusPreț
1. Yato yt-82600Vezi Prețul
2. Powermat PM0907Vezi Prețul
3. VerkeVezi Prețul
4. Makita DVR450ZVezi Prețul

Cel mai bun vibrator de beton per total

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Vibrator portabil
 • Tip alimentare: La retea
 • Tip motor: Electric
 • Culoare: Rosu
 • Putere: 1200 W

Cel mai bun vibrator de beton ieftin

3.4/5

Specificații

 • Tip produs: Vibrator portabil
 • Tip alimentare: La retea
 • Putere: 1250 W

Cel mai bun vibrator de beton în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Tip produs: Vibrator portabil
 • Tip alimentare: La retea
 • Putere: 1200 W

Cel mai bun vibrator de beton pe acumulator

4.5/5

Specificații

 • Tip produs: Lance inalta frecventa
 • Tip pornire: Electronic
 • Tip alimentare: Acumulator
 • Tip motor: Electric
 • Lungime lance: 120 cm
 • Diametru cap de lance: 25 mm
 • Putere: 108 W
 • Greutate: 3.5 Kg

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa vibratoarele de beton la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un vibrator de beton de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun vibrator de beton

Achiziționarea unor vibratoare pentru beton noi reprezintă o investiție semnificativă. Cu mai multe tipuri de vibratoare pentru beton disponibile și cu multiple aplicații în diverse industrii, companiile pot găsi dificil să determine care tip și model vor servi cel mai bine nevoilor lor de afaceri și proiectelor lor. Utilizarea unui ghid de achiziționare pentru vibratoare de beton te poate ajuta să descoperi instrumentele potrivite pentru lucrările de pe șantier.

Cum Funcționează Vibratoarele pentru Beton?

Vibratoarele pentru beton funcționează pentru a elibera bulele de aer care se formează în beton după turnare. Prin vibrarea betonului, se permite bulelor de aer să se deplaseze către suprafață și să iasă din turnare, creând o structură de beton mai rezistentă cu mai puține puncte slabe.

Consolidarea este procesul de utilizare a vibratorului pentru beton pentru a dispersa bulele de aer. În funcție de vibratorul pentru beton pe care îl alegi și de dimensiunea turnării tale, vei utiliza diferite tehnici, cum ar fi variația adâncimii și nivelului de inserție și viteza de scoatere. Acești factori te vor ajuta să te asiguri că elimini cele mai multe bule de aer posibile din turnarea ta de beton. Când consolidezi peste o turnare existentă, trebuie să elimini, de asemenea, bulele de aer din stratul anterior, ceea ce va ajuta la prevenirea formării rosturilor reci.

Înțelegerea modului în care funcționează vibratoarele pentru beton te poate ajuta să te pregătești mai bine pentru următorul tău proiect, inclusiv modul în care să pregătești betonul pentru a-i asigura calitatea.

Tipuri de Vibratoare pentru Beton

Când te pregătești pentru următorul tău proiect, este esențial să selectezi tipul potrivit de vibrator pentru beton care să îndeplinească specificațiile tale de beton și de proiect. Există trei tipuri principale de vibratoare pentru beton cu procese și scopuri diferite.

Vibratoare pentru cofraje

Vibratoarele pentru beton pentru cofraje se atașează la exteriorul turnării tale de beton și utilizează aer comprimat sau electricitate pentru a genera vibrații prin mai multe puncte. Tu determini punctele de plasare în funcție de grosimea și masa turnării pentru a optimiza eliberarea de aer. Intervalurile de plasare a punctelor sunt de obicei în jur de 1,8 metri pentru o acoperire flexibilă.

Această metodă este populară pentru turnări dificil de navigat din cauza formei containerului sau a obiectelor care susțin interiorul construcției, cum ar fi stâlpii. Lucrătorii folosesc de obicei vibratoare pentru cofraje când lucrează cu beton prefabricat.

Vibratoare de suprafață

Vibratoarele pentru beton de suprafață lucrează la suprafața turnării tale și se deplasează în profunzime. Sunt mai potrivite pentru turnări de beton mai puțin adânci, în special cele mai puțin adânci de 15 centimetri. Acest tip de vibrator pentru beton este util atunci când betonul are o proporție mai mică de beton față de apă, dar trebuie evitat în cazul amestecurilor de beton adânci sau groase.

Vibratoarele de suprafață sunt opțiuni populare atunci când dorești un produs final finisat – rezultatul este o suprafață netedă a betonului, astfel încât să poți controla aspectul proiectului tău cu un vibrator de suprafață.

Vibratoare interne

Pentru un alt tip de vibrator pentru beton cu aer și electric, poți utiliza vibratoarele interne. Aceste vibratoare pentru beton electrice portabile sunt printre cele mai populare tipuri și necesită un proces specific de consolidare. Acestea sunt alcătuite dintr-un vârf metalic care conține vibratorul, care se conectează la o tijă flexibilă, atașându-se la motor.

Acest vibrator pentru beton funcționează rapid în adâncimea betonului și se mișcă încet în sus, permițând bulelor de aer să se ridice înainte ca vârful metalic să le treacă.

Care Sunt Cele Mai Bune Vibratoare pentru Beton?

Alegerea celor mai bune vibratoare pentru beton pentru lucrare poate asigura că produci lucrări de calitate pentru clienții tăi. Echipamentul foarte cotat poate oferi beneficii suplimentare, cum ar fi flexibilitate crescută sau timpi de curățare mai eficienți. Explorarea opțiunilor tale atunci când investești într-un vibrator pentru beton te poate ajuta să determini modul în care echipamentul tău poate adăuga la proiectele și șantierele tale.

Vibrații pe Minut

Vibrațiile pe minut (sau VPM) sunt un factor vital care determină viteza uneltei. În termeni simpli, cu cât este mai mare VPM, cu atât va dura mai puțin să elimini umiditatea și bulele. Recomandăm 12.000 VPM pentru utilizare standard, în timp ce proiectele de calitate profesională pot necesita cel puțin în jur de 16.000 VPM.

Puterea Motorului

Împreună cu VPM, puterea motorului influențează eficiența unității. Chiar dacă bugetul tău nu îți permite să optezi pentru o unealtă cu VPM mare, te sfătuim cu tărie să optezi pentru un motor puternic care să compenseze viteza cu eficiență.

În plus față de VPM, puterea motorului reprezintă eficiența unității. Chiar dacă ai un buget limitat, recomandăm să alegi o unealtă cu VPM mare pentru eficiență și viteză.

La achiziționarea unui vibrator cu cablu sau unul fără cablu, verifică ratingul de putere menționat în specificațiile produsului. Un alt factor important de analizat este viteza de vibrație, deoarece oferă informații despre performanța vibratorului pentru beton.

În modelele cu cablu, puterea este menționată în CP, în timp ce în modelele cu baterie sau fără cablu, este specificată în volți. De exemplu, în modelele cu cablu, poate fi specificată ca 3/4 CP sau 1 CP, în timp ce în modelele fără cablu, poate fi specificată ca 18 volți sau 20 volți.

În ambele cazuri, cu cât ratingul de putere este mai mare, cu atât va fi mai bună performanța. Cu toate acestea, diferența poate nu părea mare în cifre, dar contează în utilizarea reală.

Electric vs. Baterie

Dacă portabilitatea se află în vârful listei tale de priorități, atunci îți recomandăm să alegi un vibrator de beton cu alimentare pe bază de baterie, deoarece elimină necesitatea de a avea o sursă electrică în apropiere. În cazul vibratoarelor de beton alimentate electric, este preferabil să optezi pentru un cablu de alimentare mai lung.

Sursa de Alimentare

Vibratoarele pentru beton sunt disponibile în două versiuni: fără cablu, cu cablu și cu motor pe benzină. Modelele fără cablu sau portabile sunt ușor de transportat oriunde, fără să-ți faci griji despre cablu. Cu toate acestea, dezavantajul este că trebuie încărcate periodic dacă dorești să le utilizezi continuu. Este mai bine să alegi modele cu baterie litiu-ion, deoarece au mai puține șanse să se descarce, în special dacă le întreții corect și le încarci corespunzător.

În ceea ce privește modelele cu cablu electric, ele sunt potrivite pentru ore lungi de lucru dacă sunt conectate la o priză electrică. Lungimea cablului poate varia în funcție de diferite modele, dar ele sunt la fel de eficiente ca opțiunile fără cablu.

O altă opțiune este vibratorul de beton cu motor pe benzină, care este potrivit pentru proiectele în aer liber în cazul în care nu există o sursă de electricitate imediată. Un mare avantaj al instrumentelor pe benzină este că sunt mai eficiente și mai puternice în comparație cu cele cu cablu și fără cablu. Cu toate acestea, un dezavantaj major al acestei opțiuni este că sunt mai zgomotoase și nu prietenoase cu mediul întrucât emit gaze.

Lungimea Arborelui

Acest lucru determină în ce locuri este util sau poate fi utilizat vibratorul pentru beton. O lungime mai mare este potrivită pentru proiecte mai mari sau turnări de beton, deoarece economisește atât efortul, cât și timpul. De asemenea, reduce șansele de oboseală pentru utilizator și creează mai puține stropiri în timpul utilizării. Este util să ai un arbore lung care să-l țină departe de motor, deoarece ajută la prevenirea dezordinii prin reducerea vibrațiilor în timpul turnării cimentului.

Pentru aplicații industriale, 1,2 – 1,8 metri sunt considerați în mod obișnuit lungimi comune. Cu toate acestea, unele modele vin cu o lungime a arborelui de 4,6 metri sau chiar mai mult, deoarece sunt capabile să acopere o suprafață mai mare în amestecul de beton.

Diametrul Arborelui și al Vibratorului

Este mai bine să ai un diametru mare în combinație cu lungimea arborelui. Deoarece un diametru mai mare înseamnă o vibrație mai eficientă pentru turnarea de beton și mai puțin timp petrecut în utilizarea uneltei. Astfel, poți finaliza și alte sarcini în paralel. Un diametru standard are 2,5 cm, dar pentru uneltele capabile pentru industrie poate avea până la 3,8 cm sau chiar mai mult.

Arie de Vibrație

Aria de vibrație este similară cu undele care apar când arunci o piatră într-un lac. Această arie trebuie să depășească lungimea arborelui. Când arborele măsoară 1,2 metri, aria de vibrație trebuie să fie mai mare. Majoritatea vibratorilor pentru beton vin cu o arie de vibrație de 1,5 metri în jurul centrului de vibrație. Similar, pentru un vibrator de beton cu placă, nu ai nevoie doar de vibrații de la suprafață sau de sub placă. Poți verifica detaliile ariei de vibrație în specificațiile producătorului.

Puterea de Vibrație

Puterea vibrației pentru beton depinde de scopul pentru care îl vei utiliza. Dacă sarcina constă în a îndepărta unele materiale sau dacă dorești să aduci betonul direct în colțurile proiectelor de construcție, atunci puterea joacă un rol important. Trebuie să verifici, de asemenea, puterea în raport cu grosimea. Un alt aspect de luat în considerare este dacă densitatea betonului umed este la nivelul corect de consolidare.

Durabilitate

La achiziționarea unui vibrator pentru beton, modelul pe care îl alegi trebuie să reziste cerințelor de lucru zilnice. Un vibrator pentru beton este în mare parte supus celor mai dure condiții de lucru, așa că nu ar trebui să se defecteze. Utilizatorii trebuie să fie atenți la materialele pe care le folosesc astfel încât vibratorul pentru beton să dureze mult timp.

Dacă produsul nu poate oferi durabilitate, atunci nu are rost să-l încărcezi cu caracteristici. În plus, nu este fezabil să achiziționezi unelte noi într-un interval de timp scurt. Prin urmare, durabilitatea nu este un factor esențial de luat în considerare pentru niciun profesionist.

Ușurința de Utilizare

Este important să investești într-un produs ușor de utilizat, deoarece vibratorii pentru beton sunt în mare parte grei. Pe lângă asta, caracteristicile nu ar trebui să fie greu de înțeles sau de operat. Ele trebuie să fie ușoare și să funcționeze foarte lin. Scopul principal al acestui instrument este de a ușura munca, deci nu îți poți permite să faci compromisuri în acest sens. În loc să ai mai multe caracteristici, modelele ar trebui să vină cu cele mai importante pentru a face operațiunea ordonată.

Ușurința de Control

Nimeni nu dorește să aibă o unealtă electrică cu controale complicate sau deranjante. Prin urmare, este mai bine să investești în modele care vin cu comutatoare ușor de utilizat și mânere convenabile. Cu toate că vibratorii sunt meniți să vibreze, prea multă vibrație poate cauza oboseală. Așadar, să ai o mânere confortabilă ajută mult.

Protecția Motorului

Un motor bine protejat durează de obicei destul de mult, așa că trebuie să alegi modele care vin cu protecție pentru motor. De exemplu, o unealtă bine ventilată oferă același rezultat cu mai puțină căldură în interior pentru a proteja motorul. Pe lângă asta, stropirea betonului poate deteriora funcționarea interioară a uneltei. Prin urmare, alegerea unei carcase bine realizate este o opțiune mai bună.

Greutate

În mod obișnuit, un vibrator pentru beton cu o greutate mai mică duce la mai puțină oboseală, chiar și atunci când este utilizat timp îndelungat. În final, utilizatorul se obosesc de la vibrații, așa că de ce să adaugi și greutate. Vibratoarele ușoare pentru beton fac operațiile mai ușoare pe termen lung.

Mecanismul de Vibrație pentru Beton

De obicei, vibratoarele pentru beton vin în două modele: cu vibrator sau cu varf. Cu toate acestea, agitatoarele pentru armături creează puțină dezordine în timpul consolidării betonului. Singurul dezavantaj este că sunt scumpe.

Garantie

În timp ce majoritatea opțiunilor oferă o garanție de 1 an, unele opțiuni mai bune vin cu o garanție de 3 ani pentru liniștea ta. Poți avea încredere în astfel de opțiuni fără a întâmpina multe probleme mai târziu.

Pentru a cumpara orice produs tot ce trebuie să faci este să verifici disponibilitatea pe stoc și pretul în lei, să apeși pe “Adauga in cos”, să selectezi modalitatea de livrare și transport și să finalizezi plata.

Sfaturi Rapide de Luat în Considerare la Utilizarea unui Vibrator pentru Beton:

Când folosești un vibrator cu arbore, recomandăm să-l introduci vertical în beton înainte de a porni mașina.

 • În timpul utilizării vibratorului, recomandăm să eviți îndoirea excesivă, deoarece acest lucru îl va uzura mai repede.
 • Poți opri procesul de vibrație atunci când bulele de aer nu mai ies și betonul are un aspect neted și plăcut.
 • Pentru proiecte simple, poți folosi vibratoare mai mici sau mai ușoare. Pentru proiectele profesionale, alege cele puternice și mai mari.
 • Nu forța vârful vibratorului pentru beton în beton. Rezistența poate fi rețea de sârmă sau armătură de beton.
 • Evită utilizarea vibratorului pentru beton ca instrument de plasare, deoarece poate duce la suprafețe neuniforme și inconsistente. Pot apărea și alte probleme care duc la probleme grave în timp.

Întrebări frecvente

Un vibrator pentru beton funcționează prin utilizarea vibrațiilor pentru a ajuta la stabilirea și umplerea mai eficientă a cofrajului cu beton. Vibratorul este introdus în beton și mișcat în jurul său pentru a ajuta la distribuirea uniformă a betonului.

Un vibrator intern este un tip de vibrator pentru beton care este introdus direct în beton. Acest tip de vibrator este în mod obișnuit folosit pentru proiecte mai mari și poate fi utilizat pentru consolidarea betonului în zone cu acces limitat.

Un vibrator extern este un tip de vibrator pentru beton care este atașat la exteriorul cofrajului. Acest tip de vibrator este în mod obișnuit folosit pentru proiecte mai mici și poate fi utilizat pentru consolidarea betonului în zone cu acces ușor.

Un vibrator pentru cofraje este un tip de vibrator pentru beton care este atașat la cofraj în sine. Acest tip de vibrator este în mod obișnuit folosit pentru proiecte mai mari și poate fi utilizat pentru consolidarea betonului în zone cu acces limitat.

Un vibrator de suprafață este un tip de vibrator pentru beton care este folosit pentru a netezi suprafața betonului. Acest tip de vibrator este în mod obișnuit folosit pentru proiecte de beton decorativ și poate fi utilizat pentru a crea o varietate de modele și texturi.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.