Aparat de gravat

Cel mai bun aparat de gravat cu laser 2023: Top 5 Aparate bune pentru gravare și ieftine

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun aparat de gravat

Cauți cel mai bun aparat de gravat? Gravarea este o artă care a fascinat persoanele creative încă din secolul al XV-lea! Astăzi, datorită progresului tehnologic, poți folosi gravatoare cu laser pentru a desena diferite materiale ca hobby sau pentru afacerea ta. Dar care este cea mai bună mașină de gravat pe care o poți folosi?

Gravatoarele cu laser proiectează raze laser care acționează ca dălți și sculptează desene pe suprafața diferitelor materiale. În ultimii ani, tehnologia de gravare cu laser a devenit din ce în ce mai populară într-o gamă largă de industrii, de la manufactură și artă până la personalizare și customizare.

Fie că ești un mic antreprenor care dorește să adauge un nou serviciu în ofertele tale, fie că ești o persoană care dorește să-ți personalizeze propriile obiecte, o mașină de gravat cu laser poate fi o unealtă valoroasă. Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, poate fi dificil să știi care este cea potrivită pentru tine.

În acest articol, vom analiza primele 5 gravatoare cu laser versatile de pe piață și vom evidenția caracteristicile și capacitățile lor cheie pentru a te ajuta să iei o decizie informată. Indiferent dacă ești profesionist sau pasionat de acest domeniu, acest ghid îți va oferi informațiile de care ai nevoie pentru a alege cea mai bună mașină de gravat cu laser. Acestea sunt de diferite tipuri – și alegerea celei mai potrivite depinde de materialele care urmează a fi gravate, tipurile de design, aplicații, buget, etc.

Cum te va ajuta o bună mașină de gravat cu laser? Și care sunt cele mai bune gravatoare de pe piață? Continuă să citești pentru a afla!

ProdusPreț
1. SCULPFUN S9Vezi Prețul
2. Goxawee G4007Vezi Prețul
3. Creality Laser CV-01Vezi Prețul
4. Voiern, CO2Vezi Prețul
5. CNC3020Vezi Prețul
5/5

Ești pasionat de creație și vrei să-ți exprimi imaginația în cel mai ușor mod posibil? Atunci, masina de gravat S9 de la SCULPFUN este cu siguranță alegerea perfectă pentru tine! Cu acest aparat electric de gravat, poți adăuga cu ușurință desene și mesaje personalizate pe o varietate de materiale, de la lemn și sticlă până la metal și piele.

Cu fiecare mișcare precisă a acestui instrument inovator, vei simți cum pasiunea și creativitatea îți inundă fiecare fibră a ființei. Creațiile tale vor prinde viață și vor transmite emoție și frumusețe în fiecare detaliu. Fie că ești un artist în devenire sau pur și simplu îți place să adaugi o notă personală cadourilor tale, masina de gravat S9 va fi cea mai bună complice în călătoria ta creativă.

Specificații:

 • Tip produs: Masina de gravat
 • Tip lucrare: Hobby, Profesional, Semiprofesional
 • Tip alimentare: La rețea
 • Suprafață lucru: Lemn, Plastic, Piatra, Ceramica, Aluminiu, Hartie, Inox, Carton
 • Utilizat pentru: Gravare
 • Putere: 90 W

Avantaje:

Dezavantaje:

3.3/5

Atunci când pasiunea pentru creație întâlnește economia, apare minunata Goxawee G4007, un adevărat maestru al gravurilor la un preț accesibil! Această unealtă multifuncțională te va cuceri instantaneu cu performanța sa remarcabilă și cu setul său variat de 140 de accesorii.

Goxawee G4007 este partenerul perfect pentru momentele de inspirație și creație din viața ta. Poți crea designuri detaliate pe diverse suprafețe, de la pietre prețioase până la plăci de lemn, făcându-le astfel cu adevărat unice și speciale. Simți cum imaginația îți zboară în cea mai fermecătoare lume artistică și cum emoția se ascunde în fiecare linie și model creat cu această unealtă minunată. Cu această unealtă vei plăti doar câțiva lei, însă sa nu te aștepți la rezultate profesionale.

Specificații

 • Tip produs: Unealta multifunctionala
 • Tip accesoriu: Freza, Smirghel
 • Tip miscare: Circulara
 • Tip lucrare: Hobby, Profesional, Semiprofesional
 • Tip alimentare: La rețea
 • Suprafață lucru: Lemn, Metal, Plastic, Piatra, Ceramica, suprafete dure
 • Utilizat pentru: Canelare, Gravare, Gaurire, Slefuire
 • Numar bucati/set: 140
 • Functii: Ajustabil, Ax flexibil, Amovibil, Mandrina multipla fara cheie, Scut de acoperire, Ghid de tăiere

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Îți dorești să aduci o notă de mister și rafinament creațiilor tale? Atunci, Creality Laser CV-01 va fi partenerul tău de nădejde! Cu acest aparat de gravat cu laser, poți adăuga detalii incredibile și unicitate pe orice obiect pe care îl imaginezi.

Fiecare rază de laser te va purta într-o călătorie magică a imaginilor și emoțiilor, iar creațiile tale vor străluci în lumina propriului lor farmec. Poți personaliza cadouri prețioase pentru cei dragi sau poți transforma simplul în ceva extraordinar. Îndrăznește să creezi și să surprinzi cu Creality Laser CV-01 și lasă-ți inspirația să zboare liber în universul artistic pe care îl vei crea.

Specificații

 • Tip produs: Masina de gravat
 • Tip lucrare: Hobby
 • Suprafață lucru: Universal
 • Utilizat pentru: Gravare
 • Culoare: Negru

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Dacă îți dorești performanță și calitate superioară, Voiern CO2 este alegerea ta premium pentru gravat! Cu o putere impresionantă de 100W și o suprafață generoasă de lucru de 900×600 mm, acest aparat de gravat cu laser este răspunsul tuturor cerințelor tale creative.

Voiern CO2 te va purta într-o lume a detaliilor fine și a preciziei absolută, iar creațiile tale vor emana eleganță și excepționalitate. Lasă-ți imaginația să zboare liber și vei fi uimit de frumusețea fiecărui proiect realizat cu acest aparat premium. Gravarea devine o artă pură, iar emoțiile pe care le vei transmite prin fiecare linie gravată vor cuceri cu siguranță inimile celor ce le vor admira.

Specificații

 • Tip produs: Masini de gravat electrice
 • Suprafață lucru: Universal
 • Utilizat pentru: Debitare

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă pasiunea ta este sculptura și vrei să creezi adevărate opere de artă în lemn, piatră sau alte materiale, atunci CNC3020 este partenerul tău de încredere! Cu acest aparat de gravat cu freze, poți adăuga relief și texturi uimitoare pe suprafețe variate, transformându-le în adevărate capodopere.

Fiecare freză îți va deschide uși către un univers nesfârșit de posibilități artistice, iar fiecare detaliu sculptat va stârni emoții puternice în sufletele celor care le vor admira. Simți cum pasiunea pentru artă se contopește cu tehnologia modernă, iar CNC3020 devine portalul către creații ce vor rezista în timp și vor rămâne vii în amintirea celor ce le vor descoperi.

Așadar, alege cu încredere aparatul de gravat care te atrage cel mai mult și lasă-ți creativitatea să transforme fiecare proiect într-o experiență emoțională unică și memorabilă!

Specificații

 • Tip produs: Masina de gravat
 • Tip accesoriu: Adaptor, Freza
 • Tip miscare: Circulara
 • Tip lucrare: Hobby, Semiprofesional
 • Tip alimentare: La rețea
 • Suprafață lucru: Aluminiu
 • Utilizat pentru: Gravare, Frezare

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai buna masina de gravat cu laser pentru nevoile tale?

Pentru că știm cât de greu este să găsești aparate de gravat cu laser potrivite pentru nevoile tale, mai ales când sunt atâtea modele pe piață în ziua de azi, am decis să scriem acest ghid pentru a te ajuta în luarea decizie de cumpărare. Așadar citește mai jos și descoperă caracteristicile aparatelor de gravat.

Ce este o masina de gravat cu laser?

LASER este acronimul pentru Amplificarea Luminii prin Emisie Stimulată de Radiație. Gravura cu laser este procesul de fabricație subtractivă pentru a gravura suprafața materialului folosind un fascicul laser. Este un proces fără contact, deoarece căldura și energia ridicată a laserului topesc și vaporizează zona în care îndrepti fasciculul laser.

În cele din urmă, lasă o marcă permanentă pe suprafață, folosită în mod obișnuit pentru a crea o imagine a materialului. Cu ajutorul software-ului grafic și a parametrilor, gravura cu laser poate produce efecte uimitoare, cum ar fi gravura foto sau 3D.

Cum funcționează un aparat electric de gravat și ce poți grava cu el?

Un laser CO2 funcționează prin stimularea electrică a moleculelor dintr-o amestec de gaze cu dioxid de carbon. Atunci când este concentrat printr-o lentilă, acest fascicul intens invizibil poate vaporiza multe materiale. În funcție de viteza și intensitatea fasciculului, laserul CO2 poate fi folosit pentru a gravura o varietate largă de materiale.

Pentru clienți, este destul de ușor să opereze sistemul laser pentru gravare și tăiere, similar modului în care imprimanta ta de hârtie printează. Poți instala majoritatea tipurilor de software grafic în sistemul Windows, cum ar fi CorelDraw, pentru a proiecta graficele de care ai nevoie. Stabilește dimensiunea paginii la aceeași mărime ca placă, trofeu sau alte obiecte pe care le vei gravura și imprimă-o la laser. Cu setările de viteză ajustabile de la 0,1% până la 100%, setările de putere de la 1% până la 100% și setările dpi de până la 1000, gravatorul va imprima cu profunzime și detaliu cât ai nevoie.

Există două moduri în care funcționează un gravator cu laser; unul este raster, iar celălalt este vector. Raster este similar cu o imprimare de plasă de înaltă claritate, unde capul laser scanează de la stânga la dreapta, gravând o serie de puncte pe o linie la un moment dat, apoi se mișcă înapoi și înainte pentru a sculpta cât mai multe linii sunt necesare pentru a alcătui o imagine sau caractere pe întreaga pagină. Diferit de raster, vectorul urmărește conturul caracterelor. Acest model este folosit în mod obișnuit pentru tăierea materialelor, precum lemn, acrilic și hârtie, sau pentru marcarea suprafețelor acestora.

Aspecte de luat in calcul la un aparat de gravat bun

Tipul de materiale pentru gravare Materialele cu care lucrezi vor determina aparatul de gravat pe care să-l achiziționezi. Există diverse materiale pentru gravare, cum ar fi metalul, acrilicul, hârtia, plasticul și lemnul. Nu fiecare dispozitiv poate lucra pe toate tipurile de materiale. Alege deci unul compatibil cu piesa pe care o vei lucra.

Nivelul de precizie Există diferiți factori care influențează precizia mașinii. Iată cei mai importanți:

În general, dispozitivele de formă pătrată sunt mai precise decât cele de tip compas. Cu cât puterea de fus a unui dispozitiv este mai mare, cu atât devine mai precis. Priceperea și tehnica folosite de un tehnician în asamblarea mașinii determină precizia acesteia. O mașină care funcționează mai bine va avea un nivel ridicat de precizie. Dispozitivul are două metode de transmisie: cu angrenaj pe dantură și cu șurub. Tipul de transmisie influențează precizia mașinii. În general, transmisia cu șurub are un nivel mai mare de precizie decât cea cu angrenaj pe dantură.

Mentenanța Aceasta este un factor crucial de luat în considerare la achiziționarea mașinii. Trebuie să cunoști frecvența necesară a mentenanței pentru dispozitiv. De asemenea, verifică dacă este ceva ce poți face singur sau trebuie să angajezi un tehnician.

Piese de schimb Trebuie să verifici dacă dispozitivul are piese de schimb disponibile în cazul în care se defectează. Indiferent de tipul pe care-l cumperi, tot este o mașină, iar la un moment dat va avea o defecțiune.

Bugetul tău Acesta se află pe lista celor mai importanți factori când vine vorba de cumpărarea unei mașini de gravat. Acesta determină tipul de mașină pe care o poți cumpăra. Deși prețul mașinii nu ar trebui să dicteze calitatea ei, bugetul tău este un factor important în luarea deciziei.

Viteza de functionare a dispozitivului de gravare cu laser

Viteza de funcționare a dispozitivului de gravare este un aspect important de luat în considerare în procesul de gravare. Aceasta se referă la viteza cu care fasciculul laser se mișcă pe suprafața materialului în timpul gravării.

O viteză de funcționare mai mare poate duce la o gravură mai rapidă, ceea ce este benefic pentru proiecte ample sau când trebuie să gravezi o cantitate mare de materiale. Pe de altă parte, o viteză mai mică poate fi preferată pentru proiecte care necesită o gravură mai detaliată și precisă.

Are și alte accesorii?

În afara accesoriilor menționate, dispozitivul de gravare cu laser poate avea și alte accesorii opționale, în funcție de modelul și producătorul său. Aceste accesorii pot varia și pot fi concepute pentru a îmbunătăți funcționalitatea sau versatilitatea aparatului.

Aparatele de gravat marmura, granit, lemn, sticla, piele, oglinzi auto

Aparatele de gravat sunt extrem de versatile și pot fi folosite pentru a gravura pe diverse materiale, cum ar fi marmura, granitul, lemnul, sticla, pielea și chiar oglinzi auto. Fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici și cerințe specifice în timpul procesului de gravare.

Poti decora bijuterii din argint, aur, piatra, metal, medalioane, banuti, inele

Da, cu ajutorul aparatelor de gravat poti decora bijuterii din argint, aur, piatra, metal, medalioane, banuti si inele. Gravarea este o modalitate excelenta de a personaliza bijuteriile si de a adauga un aspect unic si special acestor obiecte pretioase.

Cu un aparat de gravat poti crea modele intricate, litere, numere sau orice alt design dorit pe suprafata bijuteriilor din argint, aur sau alte metale. De asemenea, poti gravura cu precizie pe pietre pretioase, cum ar fi diamante, rubine sau safire, pentru a adauga un element suplimentar de frumusete si distinctie bijuteriilor.

Care sunt diferitele tipuri de aparate de gravat cu laser?

Există mai multe tipuri diferite de aparate de gravat cu laser, fiecare având caracteristici specifice și utilizări variate. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de aparate de gravat cu laser:

Aparatele de gravat cu laser CO2: Laserele CO2 sunt lasere pe bază de gaz care emit radiații infraroșii și sunt cele mai comune și utilizate surse de laser, cu o lungime de undă de aproximativ 10.6 μm (infraroșu), care în prezent este cel mai puternic laser din lume. Mașinile de gravat cu laser CO2 de mare putere sunt utilizate de obicei pentru aplicații industriale, în timp ce cele de putere mică sunt utilizate pentru prelucrarea și gravarea bunurilor de larg consum.

Aparate de gravat cu laser cu fibră: Cu o lungime de undă de 1,060 nm și o focalizare mai mică, laserele cu fibră sunt aproximativ de zece ori mai intense decât laserele CO2. Ele sunt potrivite pentru prelucrarea metalelor și sunt utilizate pe scară largă pentru identificare și urmărire a echipamentelor, cum ar fi numerotarea sau marcarea pieselor metalice; în plus, ele sunt, de asemenea, utilizate în tehnologia industrială pentru curățarea echipamentelor, cum ar fi îndepărtarea ruginii, petelor de vopsea, oxizilor, etc.

Sistemele laser Galvo: Fasciculul laser este mutat rapid înainte și înapoi de două oglinzi reflectorizante, condus de vibrațiile constante ale unui motor, și fasciculul este irradiat pe obiectul prelucrat cu viteză mare, precizie și repetabilitate. Dimensiunea zonei de lucru este determinată de unghiul de reflexie și de lungimea focală a elementului optic și este de obicei limitată la o zonă de lucru de până la 300 mm x 300 mm.

Masă X-Y: Fasciculul laser este reflectat de o serie de oglinzi fixe, direcționat printr-o lentilă de focalizare și proiectat vertical de la capul laser pe suprafața materialului. Capul laser colaborează cu șina de deplasare a axelor X și Y și se mișcă direct pentru prelucrare. Zonele maxime de lucru pentru masa X-Y sunt definite de dimensiunea mașinii; adică, cu cât este mai mare mașina, cu atât este mai mare zona de lucru. În plus, masa X-Y poate lucra cu materiale groase.

Întrebări frecvente despre cele mai bune masini de gravat

Un aparat de gravat este un dispozitiv tehnologic echipat cu un laser sau o altă sursă de energie focalizată, utilizat pentru a marca, tăia sau gravura diverse materiale, cum ar fi lemnul, metalul, sticla, plasticul și multe altele in funcție de temperatura. Acesta oferă o metodă precisă și versatilă de personalizare și decorare a diferitelor obiecte și materiale.

Un aparat de gravat cu laser utilizează un fascicul laser puternic focalizat pentru a îndepărta materialul de pe suprafața obiectului, creând astfel modele, imagini sau text. Procesul se bazează pe efectul de încălzire și vaporizare a materialului în punctele în care este concentrată energia laserului.

Un aparat de gravat cu laser poate fi utilizat pentru a gravura o gamă largă de materiale, inclusiv lemn, metal, sticlă, piatră, plastic, piele, carton, hârtie și multe altele. Fiecare material poate oferi rezultate unice și diverse, permițând personalizarea și creația de proiecte creative și profesionale.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns