Top Electronice

Cel mai bun slefuitor 2024: Top 5 bune slefuitoare electrice + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun slefuitor

Cauți cel mai bun slefuitor pentru tine? De la pasiuni în realizarea de obiecte handmade până la proiecte de amploare, acestea sunt cele mai bune șlefuitoare cu disc excentric, multifuncționale, pentru finisare și detalii. Șlefuirea manuală are avantajele ei, dar dacă nu ai ore la dispoziție și mușchii lui The Rock, o șlefuitoare electrică este calea de urmat. Indiferent dacă șlefuiești niște blaturi de lucru din lemn pentru bucătărie sau construiești propriile rafturi, o șlefuitoare electrică este o unealta absolut necesară pentru tâmplari, deoarece economisește timp și oferă un finisaj mult mai bun.

Problema apare la alegerea șlefuitoarei potrivite pentru proiectul tău. În primul rând, va trebui să decizi între modelele cu fir sau fără fir, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Apoi, va trebui să iei în considerare tipul de șlefuitoare care se potrivește cel mai bine proiectului de lucru: de exemplu, o șlefuitoare pentru detalii nu este potrivită pentru șlefuirea unui întreg podea, iar cele mai multe proiecte de bricolaj vor necesita mai mult de un tip de șlefuitoare.

În general, există șase opțiuni din care poți alege: șlefuitoare cu bandă, șlefuitoare cu disc excentric, șlefuitoare cu disc, șlefuitoare pentru finisare, șlefuitoare pentru detalii și șlefuitoare multifuncționale. Continuă să citești, iar ghidul nostru de cumpărare și recenziile noastre hands-on te vor ajuta să alegi instrumentul potrivit pentru proiectul tău.

Cele mai bune slefuitoare electrice: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Bosch PEX 300 AEVezi Prețul
2. YAMATO SLFY-X900Vezi Prețul
3. Makita BO3710Vezi Prețul
4. Steinhaus PRO-DS710X2Vezi Prețul
5. Einhell, TC-OS 1520/1Vezi Prețul

Cel mai bun slefuitor cu excentric

5/5

Specificații:

 • Tip: masina de slefuit cu excentric
 • Tip de mișcare: Oscilantă
 • Tip de lucru: Semiprofesional
 • Tip de alimentare: La rețea
 • Suprafață de lucru: Lemn
 • Funcții: Maner softgrip, Low Vibration Bosch (Reducerea vibrațiilor),Sistem de microfiltrare

Cel mai bun slefuitor cu banda

4.5/5

Specificații

 • Tip: Slefuitor cu banda
 • Tip de mișcare: Oscilantă
 • Tip de lucru: Hobby, Profesional, Semiprofesional
 • Tip de alimentare: La rețea
 • Suprafață de lucru: Perete, Tavan
 • Funcții: Iluminare LED, Soft start (pornire treptată), 5 viteze variabile
 • Conținut pachet: 1 x Mănuși de protecție, 1 x Sac de praf, 2 x Carbuni, 1 x Cheie imbus, 6 x Discuri abrazive, 5 x Măști de protecție antipraf, 1 x Ochelari de protecție antipraf, 1 x Furtun aspirație 2m

Cel mai bun slefuitor cu vibratii

4/5

Specificații

 • Tip: Masina de slefuit cu vibrații
 • Tip de mișcare: Oscilantă
 • Tip de lucru: Profesional, Semiprofesional
 • Tip de alimentare: La rețea
 • Suprafață de lucru: Metal, Beton, Piatră
 • Funcții: Maner anti-alunecare
 • Putere: 190 W
 • Nivel de zgomot: 88 dB
 • Viteza maximă (rpm): 11000 (viteza de rotatie)
 • Vibrație: 3.5 m/s²

Cel mai bun slefuitor cu brat telescopic

4/5

Specificații

 • Tip: Girafă
 • Tip de mișcare: Circulară
 • Tip de lucru: Hobby
 • Tip de alimentare: La rețea
 • Suprafață de lucru: Zidărie, Rigips
 • Funcții: Brat telescopic, Viteză variabilă în 6 trepte
 • Conținut pachet: 2 x Adaptoare, 1 x Slefuitor, 1 x Cutie de transport, 1 x Cheie hexagonală, 6 x Discuri de slefuire: Ø225mm, granulație P80 / P100 / P120 / P150 / P180 / P240, Furtun de aspirație 4 m, 1 x Surubelniță cu două capete, 6 x Hârtie abrazivă 285 x 285 x 285 mm, granulație P80 / P100 / P120 / P150 / P180 / P240, 6 x Inele

Cel mai bun slefuitor orbital

3.6/5

Specificații

 • Tip: Cu vibratii
 • Tip miscare: Oscilanta
 • Tip lucrare: Hobby, uz casnic
 • Continut pachet: 1 x Slefuitor, 3 x hartie abraziva P 120
 • Puterea motorului: 150 W
 • Tensiune alimentare: 230 V ,240 V
 • Oscilatii maxime/minut: 24000

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa slefuitoarele la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un slefuitor poți găsi oferte pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Indicatii pentru alegerea slefuitorului vibrator bun

Atunci cand alegi cel mai bun șlefuitor orbital potrivit pentru nevoile tale, considerăm că este important să iei în considerare câțiva dintre următorii factori.

Tipuri de slefuitoare

După cum am menționat mai sus, în general, există patru tipuri de șlefuitoare. Unele sunt mai versatile și pot fi utilizate pentru mai multe tipuri de lucrări, în timp ce altele sunt mai specializate. Mai jos se află un rezumat scurt al principalelor tipuri și cum se diferențiază între ele.

 1. Mașina de slefuit cu banda: Așa cum sugerează și numele, acest tip de șlefuitor are o bandă care se mișcă într-o buclă constantă, luând cu ea hârtia abrazivă. Acestea sunt foarte puternice și pot face față cu ușurință îndepărtării straturilor groase de vopsea sau prelucrarea lemnului înainte de a utiliza unelte mai rafinate. Nu subestima puterea lor de slefuire: slefuitorul cu banda necesită abilitate pentru a fi folosit fără a deteriora accidental materialul.
 2. Șlefuitor cu disc excentric: Dacă poți să îți permiți doar un singur șlefuitor, unul cu disc excentric este cel mai versatil. Acestea sunt de obicei circulare, dar nu exclusiv, și deși ar putea părea că rotesc pur și simplu discul abraziv, de fapt îl mișcă într-un model imprevizibil pentru a evita zgârieturile. Dimensiunea lor și ușurința în utilizare le fac potrivite pentru o gamă largă de sarcini de slefuire.
 3. Șlefuitor cu disc: Un șlefuitor cu disc este probabil ceea ce majoritatea oamenilor cred că este un șlefuitor cu disc excentric. Diferența cheie este că acesta se rotește într-o mișcare fixă, asemănătoare cu roata unei mașini. De obicei necesită utilizarea cu două mâini și, la fel ca șlefuitoarele cu bandă, sunt mai potrivite pentru sarcini mai dificile unde este nevoie să înlături o cantitate mare de material. Mișcarea fixă înseamnă că trebuie să ai grijă să nu lași urme de cercuri vizibile în urma șlefuirii.
 4. Șlefuitor pentru finisare: Așa cum te-ai putea aștepta, șlefuitorul pentru finisare este cel de care ai nevoie pentru a da finisajele finale unei lucrări. Acestea vin în diferite forme și dimensiuni, ceea ce înseamnă că uneori le vei vedea denumite și șlefuitor pentru palmă și sunt ideale pentru a lucra pe suprafețe plane înainte de a aplica produse precum uleiul, ceara și vopseaua.
 5. Șlefuitor pentru detalii: În multe privințe, șlefuitorul pentru detalii este un tip de șlefuitor pentru finisare. De obicei, au o formă triunghiulară cu laturi curbate și acest lucru îi face mai puțin potriviți pentru suprafețe mai mari. Cu toate acestea, sunt ideale pentru sarcini precise precum marginile sau locurile mai greu accesibile.
 6. Șlefuitor multifuncțional: A cincea opțiune, care poate fi ideală pentru mulți pasionați de bricolaj, este un șlefuitor multifuncțional. Asemănător cu un set de chei, aceste șlefuitoare vin cu capete interschimbabile, astfel încât să nu fii limitat la un singur tip de slefuire. Dacă dorești cea mai versatilă soluție all-in-one, aceasta este alegerea potrivită, precum modelul Bosch PBS 75

Printre cele mai comune tipuri de mașini de șlefuit se numără șlefuitorul cu excentric, șlefuitorul cu bandă, șlefuitorul cu vibratii, slefuitor pentru pereti și slefuitorul orbital. Fiecare dintre aceste tipuri de mașini are avantajele sale și este potrivit pentru anumite tipuri de proiecte.

Closeup of a hand holding a yellow orbital sander on an isolated white background

Dimensiunea discului

Majoritatea mașinilor de șlefuit orbitale aleatorii folosesc discuri cu diametrul de 10 sau 12 cm, dar unele șlefuitoare de mare capacitate pot avea discuri de până la 16 cm, iar dispozitivele mai mici pot ajunge până la 2 cm, în funcție de ce tip de slefuire ai nevoie.

Pentru proiecte mari, cum ar fi șlefuirea unei podele din lemn de esență tare, vei dori să te concentrezi pe dispozitivele cu dimensiuni mari ale discurilor. Pe de altă parte, dimensiunile mici ale discurilor îți pot oferi mai multă flexibilitate și se pot potrivi în locuri mai strâmte.

Sursa de putere

Există avantaje și dezavantaje atât pentru șlefuitoarele orbitale aleatorii fără fir, cât și cu fir. Slefuitoarele cu acumulator sunt convenabile deoarece pot fi aduse oriunde, inclusiv afara. Cu toate acestea, ești limitat de durata de viață a bateriei pe care o are un șlefuitor fără fir și acest lucru te poate determina să iei pauze nedorite dacă trebuie să aștepți să se încarce.

Slefuitoarele cu fir trebuie să fie în funcțiune de la o priză sau să aibă un prelungitor lung pentru a funcționa acolo unde ai nevoie de ele. Cu toate acestea, odată ce sunt conectate, vor funcționa atâta timp cât ai nevoie fără întrerupere.

Greutate

Cele mai multe șlefuitoare orbitale aleatorii cântăresc între 2 și 4 kilograme. Dispozitivele mai ușoare creează mai puțină oboseală la încheietura mâinii și la mâini, dar pot fi mai puțin puternice decât dispozitivele mai grele.

Cum am testat

Pentru a pune în practică aceste instrumente, am desenat dreptunghiuri pe bucăți de stejar și arțar, placaj și lemn de esență moale și am șlefuit fiecare dreptunghi cu un disc cu granulație de 80. Apoi, am golit recipientul de praf sau sacul pentru a verifica volumul de praf colectat de șlefuit. De asemenea, am șters cu atenție suprafața de lucru pentru a înțelege cât de mult praf a ratat șlefuitorul. În timp ce lucram, am evaluat vibrația șlefuitorului și dacă a produs un efect giroscopic neplăcut atunci când l-am ridicat de pe placa de testare. Am examinat suprafața șlefuită sub lumină puternică pentru a vedea dacă instrumentele au lăsat urme de vârtej.

Oricare dintre șlefuitoarele din acest test va servi unui proprietar de casă. Modelele de calitate profesională, cum ar fi șlefuitoarele de la Makita, DeWalt, Bosch și Metabo-HPT, vibrează mai puțin și sunt mai durabile. Pentru sculele electrice pentru proprietari care oferă un nivel de performanță aproape profesional, consultați recenziile șlefuitorilor Ryobi și Craftsman. De asemenea, rețineți că o unealtă mai puțin costisitoare echipată cu o foaie abrazivă de înaltă calitate se va dovedi mai mult decât adecvată pentru majoritatea utilizărilor din casă.

Întrebări frecvente

Pentru a alege și a utiliza corect un șlefuitor orbital, mai întâi trebuie să știi exact pentru ce este proiectat. Slefuitoarele orbitale sunt versatile și pot lucra la șlefuirea și netezirea articolelor datorită formei lor unice. Discul dintr-un șlefuitor orbital se rotește într-un cerc în timp ce tamponul se mișcă într-o buclă ovală, rezultând un finisaj fără vârtej, indiferent dacă șlefuiți cu sau împotriva granulului.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre un șlefuitor orbital este că, spre deosebire de șlefuitoarele orbitale de modă veche, care pur și simplu roteau discul de șmirghel într-un cerc rapid, instrumentele de astăzi încorporează o ușoară „mișcare” împreună cu rotația, creând o mișcare aleatorie care este niciodată exact la fel ca se mișcă pe suprafața lemnului. Aceasta înseamnă că, chiar dacă șlefuiești împotriva fibrei lemnului, în loc de cu acesta, așa cum se recomandă în mod obișnuit, este puțin probabil să creezi urme de vârtej enervant sau alte imperfecțiuni pe suprafața lemnului finit.

Sanding wood using an orbital wood sander on a workbench

De ce să ai încredere în noi?

Acest articol a fost cercetat și scris de Marcel Popa, care este un scriitor specializat în produse pentru casă și grădină. El este scriitor de comerț pentru TopElectronice din 2020, acoperind o gamă largă de produse de îmbunătățire a locuinței, inclusiv unelte electrice și manuale, instrumente de amenajare a teritoriului și organizatoare de scule.

Pentru a alege cele mai bune șlefuitoare orbitale pentru acest articol, el a evaluat zeci de aceste instrumente de la diferite mărci, evaluând fiecare pentru putere, eficiență în crearea unui finisaj neted, viteză, ergonomie, capacități de colectare a prafului și valoarea generală. De asemenea, s-a bazat pe feedback-ul clienților, atât pozitivi, cât și negativi, precum și pe informații de pe diverse site-uri web de scule și prelucrarea lemnului.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.