| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cauți cel mai bun slefuitor cu vibratii pentru tine? Una dintre primele reguli ale prelucrării lemnului este să șlefuiești în direcția fibrei lemnului pentru a evita crearea de urme în contragraniță care compromit aspectul finit al proiectului dumneavoastră pentru casă. Dar atunci când modelul fibrei lemnului se schimbă—de exemplu, în cazul unui pardoseală de tip parchet unde direcția fibrei variază de la o scândură la alta—este dificil să șlefuiți fără a cauza măcar câteva imperfecțiuni.
În aceste situații, una dintre cele mai bune (și mai rapide) soluții este să utilizați un șlefuitoare orbitală aleatoare—un utilaj electric care are o placă de șlefuit ce se rotește și oscilează (orbitează) într-un model eliptic. Această combinație magică de rotație și oscilație reduce semnificativ urmele de șlefuit.
Există atât de multe modele pe piață încât alegerea celei mai bune slefuitoare cu vibratii aleatoare poate părea copleșitoare. Dar, avem vești bune: Am efectuat teste în profunzime cu următoarele modele pentru a te ajuta să te orientezi în direcția potrivită.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
3.5/5 | |||
4.5/5 | |||
4/5 | |||
4/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Bosch Professional GSS 23 A | Vezi Prețul |
2. Heinner Asv001 | Vezi Prețul |
3. Bosch Professional 06019D0200 | Vezi Prețul |
4. Skil 7338AA | Vezi Prețul |
5. Makita BO3710 | Vezi Prețul |
Cel mai bun slefuitor cu vibratii per total
Specificații:
Cel mai bun slefuitor cu vibratii ieftin
Specificații
Cel mai bun slefuitor cu vibratii pe acumulator
Specificații
Cel mai bun șlefuitor cu vibratii in raport calitate/pret
Specificații
Cel mai bun șlefuitor cu vibratii profesional
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa slefuitoarele cu excentric la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un slefuitor cu exentric poți găsi oferte pe următoarele magazine:
La cumpărăturile pentru un slefuitor cu vibratii, sunt câteva caracteristici importante de luat în considerare pentru a alege ceea ce se potrivește cel mai bine unei circumstanțe date. Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când compari un model cu altul.
Multe slefuitoare cu vibratii au o singură viteză, dar unele modele au viteze variabile care modifică agresivitatea șlefuirii. O viteză mai mare este utilă atunci când șlefuiești rapid finisajele și punctele ridicate (cum ar fi îndepărtarea vernisului de pe o veche etajeră). O viteză mai mică este mai potrivită pentru șlefuirea fină (pentru a obține o suprafață netedă pe o masă, de exemplu).
De asemenea, trebuie să ții cont că majoritatea uneltelor utilizează rotații pe minut ca standard pentru viteză, dar șlefuitoarele orbitale aleatorii folosesc termenul “opm,” care înseamnă oscilații pe minut. Oscilația este practic o rotație, dar cu un traseu oval aleatoriu, în loc de un cerc strâns.
Lipsa unor viteze variabile nu ar trebui să fie un factor decisiv, deoarece succesul poate fi obținut simplu prin utilizarea corespunzătoare a granulației hârtiei de șlefuit (grosier pentru lucru brut, mediu pentru netezire și fin pentru finisaj).
Unele șlefuitoare cu vibrații aleatorii vin cu saci de praf atașabili care colectează o parte din praful de lemn generat în timpul șlefuirii. Altele includ accesorii care pot fi conectate la un furtun standard de aspirator umed/uscat pentru colectarea prafului. Aceste metode de colectare nu vor elimina fiecare particulă de praf (așadar, poartă întotdeauna o mască de praf când șlefuiești), dar pot reduce în mare măsură cantitatea de praf, astfel încât sunt opțiuni bune, mai ales când șlefuiești în interior.
Șlefuitoarele cu vibrații funcționează într-unul dintre cele trei moduri: cabluri electrice, baterii reîncărcabile sau aer comprimat (pneumatic). Fiecare metodă are avantajele sale.
Cu cablu: Deoarece nu are o baterie de reîncărcat, șlefuitoarele cu cablu sunt mereu gata de lucru atât timp cât există o priză electrică în apropiere. Pur și simplu conectează șlefuitoarea cu cablu la priză și începe să lucrezi.
Fără cablu: Aceste șlefuitoare sunt excelente atunci când lucrezi departe de o sursă de energie, cum ar fi când construiești un cuib pentru copii fără un prelungitor suficient de lung. Cu o șlefuitoare fără cablu, totuși, autonomia bateriei trebuie luată în considerare. De obicei, utilizatorii vor obține între 30 și 45 de minute de funcționare pe o singură încărcare, iar mulți au o baterie de rezervă la îndemână pentru a putea lucra în timp ce prima baterie se încarcă.
Pneumatic: Alimentate cu aer comprimat, șlefuitoarele pneumatice sunt o alegere bună pentru tâmplarii care au un compresor central de aer pentru a alimenta mai multe unelte pneumatice. Cu toate acestea, compresoarele mici, de tip pancake, nu sunt întotdeauna suficient de puternice pentru a alimenta o șlefuitoră fără pauze frecvente pentru reîncărcare cu aer. Pentru cele mai bune rezultate, utilizează o șlefuitoră pneumatică cu un compresor de aer care poate produce un volum de aer de 40 de picioare cubice pe minut sau mai mare.
Un slefuitor cu vibrații cântărește în jur de 2 până la 4 kilograme. Slefuitoarele mini cântăresc doar 1,5 kilograme, în timp ce cele mai mari șlefuitoare orbitale aleatoare pot cântări 7 kilograme sau chiar mai mult. Șlefuitoarele mai ușoare generează mai puțină oboseală la mână și încheietură, în special atunci când șlefuiești o suprafață verticală, cum ar fi un panou din lemn.
Majoritatea slefuitoarelor cu vibratii au o prindere superioară pentru palmă, care permite manevrarea ușoară cu o singură mână. Dacă va fi multă șlefuire în viitor, totuși, poate fi o idee bună să optezi pentru un model cu un mâner lateral suplimentar care permite control cu ambele mâini.
Unele șlefuitoare și polizoare au, de asemenea, un mâner în formă de bară, similar cu unele fierăstraie pentru lemn. Mânerul în formă de bară permite utilizatorului să-și țină mâna mai aproape de suprafața de lucru, îmbunătățind efectul de levier și controlul.
O putere mai mare a șlefuitoului cu vibrații îți va permite să efectuezi lucrări mai rapide și mai eficiente. Optează pentru un model cu o putere adecvată, de exemplu, 190 W sau mai mult, pentru a face față cu succes șlefuirii pe diverse suprafețe, cum ar fi lemn, plastic sau piatră.
Viteza maximă a șlefuitoului determină cât de rapid poate acesta efectua șlefuirea. Un model cu o viteză maximă mai mare, de exemplu, 22.000 oscilații pe minut (opm), va fi mai eficient în îndepărtarea materialului și în finisarea suprafețelor.
Dimensiunea și forma plăcii de bază a șlefuitoului cu vibrații vor influența suprafața de contact cu materialul. Un șlefuitor cu o dimensiune adecvată a plăcii de bază, de exemplu, 92 x 182 mm, va acoperi o zonă mai mare de lucru, fiind astfel mai eficient.
Un sistem de prindere solid și stabil este important pentru a asigura o fixare sigură a hârtiei de șlefuit. Asigură-te că șlefuitorul ales are un sistem de prindere robust, care să țină hârtia de șlefuit ferm pe placa de bază în timpul utilizării.
Pentru a fi considerat cel mai bun, un șlefuitor cu vibrații ar trebui să ofere funcții și accesorii utile, cum ar fi:
Alegând un șlefuitor cu vibrații care să îndeplinească aceste cerințe, vei avea garantate o performanță excelentă și rezultate de calitate în proiectele tale de șlefuire.
Vezi și ghidul nostru pentru:
Un șlefuitor orbital este considerat mai bun dintre cele două instrumente. În timp ce pad-ul pătrat al unui șlefuitoare de palme poate permite apropierea de un colț interior, șlefuitoarele orbitale în general înlătură mai mult material. În plus, slefutioarele orbitale sunt mai greu de detectat într-o bucată finisată și are mai puține șanse să se transmită printr-un finisaj.
Toate șlefuitoarele sunt incredibil de apropiate în ceea ce privește capacitatea lor de îndepărtare a materialului și finisaj. Cu toate acestea, nesistematic, șlefuitoarele Bosch și Makita păreau să fie cele mai agresive în înlăturarea materialului.
Există mai multe tipuri de slefuitoare pentru prelucrarea lemnului sau slefuirea suprafetelor, printre care se numără:
Totusi un șlefuitor cu bandă pare să fie cel mai popular din această listă.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.