| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cauți cel mai bun slefuitor pentru pereti? Puține persoane așteaptă cu nerăbdare să şlefuiască tencuiala uscată, însă, din fericire, există o varietate largă de unelte care fac munca mai rapidă și mai ușoară. Ele variază de la slefuitoare manuale de bază acționate manual până la cele cu sac propriu de colectare pentru a minimiza praful în suspensie.
Am pregătit următorul articol pentru a explica în detaliu modul în care funcționează fiecare dintre aceste dispozitive și caracteristicile care le diferențiază între ele, precum și de un slefuitor normal. De asemenea, aruncăm o privire mai atentă asupra câtorva dintre cele mai bune slefuitoare pentru tencuială disponibile în prezent, pentru a te ajuta să alegi soluția potrivită pentru proiectul tău.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
5/5 | |||
4/5 | |||
4/5 | |||
5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Bosch Professional 06017D4020 | Vezi Prețul |
2. Dewalt, BRUSHLESS | Vezi Prețul |
3. Makita DSL800ZU | Vezi Prețul |
4. Matrix WS014-180 | Vezi Prețul |
5. Matrix WS020-A | Vezi Prețul |
cel mai bun slefuitor pentru pereti per total
Specificații:
cea mai buna masina de slefuit pereti profesionala
Specificații
cel mai bun slefuitor pentru pereti cu acumulator
Specificații
cel mai bun slefuitor pentru pereti cu aspirare
Specificații
cel mai bun slefuitor pentru pereti cu brat telescopic extensibil tip girafa
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa slefuitoarele de perete la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de un slefuitor de perete poți găsi oferte pe următoarele magazine:
Cei care dețin deja o masina de slefuit s-ar putea întreba dacă este cu adevărat necesară o slefuitoare specială pentru tencuială. Aceasta depinde în mare măsură de zona asupra căreia se lucrează. În timp ce șlefuitoarele cu mișcare orbitală sau cele pentru detalii pot face față zonelor mici, încercarea de a șlefui o cameră întreagă devine rapid obositoare. Chiar și în forma lor cea mai simplă, șlefuitoarele pentru tencuială au avantaje, așa cum explică secțiunea următoare. Pentru ca slefuitorul de pereti si tavane să fie alegerea potrivita, îți sugerăm să citești mai departe.
Există câteva tipuri diferite de mașini de șlefuit gips, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor.
Mașinile de șlefuit de tip girafă au suprafețe de șlefuire atașate la capătul unui băț lung, ceea ce face ușor să ajungi la tavan și partea de sus a pereților fără scară. Acestea sunt bune pentru productivitatea generală, dar nepotrivite pentru sarcini mici și tratamente locale.
Slefuitoarele de perete portabile oferă mai mult control și sunt ideale pentru reparații mai mici ale gipsului și lucrări de umplere, precum și pentru suprafețe cu elemente delicate sau ornamentale.
Șlefuitoarele de perete și cele portabile sunt disponibile în versiuni automate și manuale.
Șlefuitoarele automate folosesc curent electric prin cablu pentru a roti discurile de șlefuire, ceea ce necesită mult mai puțin efort din partea utilizatorului. Cu toate acestea, ele necesită puțină practică, iar dacă nu ai experiență, poți găuri din greșeală peretele sau tavanul.
Mașinile de șlefuit gips manuale oferă o suprafață lată și plană pe care poți fixa hârtia de șlefuit, dar trebuie să muți mașina cu mâinile tale și puțină forță. Deși nu sunt la fel de rapide, sunt mult mai ieftine și ușoare decât variantele automate. Poți găsi chiar o atașare manuală cu un montaj pentru a o fixa pe un băț de mătură pe care îl ai prin casă.
Slefuirea tencuielii implică, de obicei, lucrul de la podea până la tavan și, posibil, și pe tavan însuși. Distanța oferită de șlefuitoarea pentru tencuială are un impact major asupra comodității. Modelele electrice portabile, asemănătoare slefuitoarele orbitala, dar cu o suprafață mai mare, sunt adesea mai accesibile decât versiunile cu o rază lungă, dar pentru a ajunge în partea superioară a peretelui este necesară o scară.
Șlefuitoarele manuale cu pol pot oferi o rază mare și au articulații care permit mai multe unghiuri de șlefuire. Cu toate acestea, polul poate să nu fie inclus, în timp ce cele mai bune șlefuitoare pentru tencuială includ un pol telescopic. Dacă colectarea prafului este disponibilă, este important să verificați lungimea furtunului. Dacă este scurt, sacul colector sau aspiratorul va fi aproape de utilizator și s-ar putea să devină incomod. Unele saci de aspirare au bretele pentru umeri pentru a rezolva această problemă.
Greutatea are, de asemenea, o influență. Majoritatea modelelor electrice au motoare montate pe cap. O sculă grea va deveni obositoare, mai ales dacă șlefuitoarea este folosită deasupra nivelului umerilor pentru perioade îndelungate.
Multe șlefuitoare pentru tencuială folosesc discuri abrazive cu sistem de prindere tip arici, care sunt ieftine și ușor de schimbat. Există o gamă largă de granulații disponibile, de la 60 la 220, care pot fi utilizate pentru îndepărtarea rapidă a materialului sau pentru finisare înainte de vopsire.
Provocarea cu discurile abrazive standard este că, chiar și în cazul șlefuitoarelor cu colectare a prafului, discul se poate bloca rapid. Plasele abrazive reprezintă o alternativă care se potrivește unor unele scule. Plasa este rezistentă la rupere și nu se blochează la fel de ușor. Multe pot fi clătite și refolosite, în timp ce discurile sunt de obicei de unică folosință. Vei găsi o gamă largă de plase abrazive pentru șlefuitoarele rectangulare cu pol, care sunt atașate prin cleme sau clipsuri. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești plase abrazive pentru capete cu diametru de 18 cm care folosesc discuri cu sistem de prindere tip arici.
Șlefuirea gipsului generează mult praf, deci, dacă vrei să minimizezi curățenia post-proiect, alege o opțiune cu un furtun de aspirare pe care poți să-l conectezi la un aspirator de atelier. Majoritatea mașinilor automate au aceste furtune, iar unele variante manuale, de asemenea. Doar asigură-te că diametrul furtunului de aspirare este compatibil cu aspiratorul de la atelier.
Un aparat de slefuit peretii ieftin poate fi utilizat cu succes pe diverse suprafețe, inclusiv beton, gips-carton și rigips. Deși poate să nu ofere caracteristicile avansate ale modelelor mai scumpe, acest tip de aparat de șlefuit este potrivit pentru proiecte casnice și mici reparații. Cuțitul sau discul de slefuire al aparatului poate îndepărta eficient asperitățile și imperfecțiunile de pe suprafețele amintite.
Este important să menționăm că, înainte de utilizare, trebuie să te asiguri că aparatul este potrivit pentru tipul de material pe care dorești să-l șlefuiești. De asemenea, ar fi bine să respecți instrucțiunile producătorului și să utilizezi echipament de protecție pentru a te proteja de praf și posibile accidente.
Am abordat o serie de proiecte de șlefuire a pereților, de la umplere și șlefuirea întregilor camere și a tavanului, până la repararea micilor găuri lăsate de ancorele de perete. Această experiență, împreună cu cercetarea online detaliată și opiniile experților, ne oferă încrederea de a asambla această listă a celor mai bune slefuitoare de pereți. Ne-am asigurat să includem doar brandurile în care avem încredere, cum ar fi Bosch, Makita și DeWalt, și am exclus modelele care îndeplinesc standardele noastre de calitate, de la ușurința de utilizare la durabilitate și utilitate pentru fiecare tip de lucru.
Pentru reparații mici de tencuială, o șlefuitoare pentru finisaj poate face o treabă rezonabilă. Pentru suprafețe mari, în special dacă implică mai mult de o cameră, o șlefuitoare pentru tencuială este mai rapidă și majoritatea oferă o control mai bun asupra prafului.
Poți. Oricare șlefuitoare manuală bună poate fi folosită, cu toate că munca va dura mult mai mult, iar majoritatea nu au niciun fel de control al prafului.
Este recomandat. Nivelurile de zgomot peste 80 de decibeli (dB) pot provoca pierderea auzului, iar în situații de lucru, OSHA (Administrația pentru Siguranță și Sănătate Ocupațională) cere protecție auditivă pentru nivelurile de sunet peste 85 dB. Multe șlefuitoare pentru tencuială au un nivel aproximativ la acest prag, dar chiar și atunci când sunt mai silențioase, expunerea prelungită poate fi inconfortabilă. De asemenea, vă recomandăm să purtați și ochelari de protectie
Da. Conform CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), praful de tencuială poate provoca iritații la nivelul ochilor, nasului, gâtului și căilor respiratorii. Expunerea prelungită poate duce la tuse, producție de mucus și dificultăți la respirație similare astmului. Folosirea unei măști de protecție în timpul șlefuirii este absolut vitală. Recomandăm o mască respiratorie cu jumătate de față și filtre înlocuibile.
Praful de tencuială este foarte fin și zboară pretutindeni. Umidificarea cu un spray de apă ajută la lipirea particulelor și face curățenia mai ușoară. Orice sticlă cu pulverizator care produce un ceață fină va fi suficientă. Nu dorești să înmuiești lucrurile, doar să le faci ude. Apoi, folosește o mătură moale pentru a împrăștia cât mai mult praf posibil. În final, folosește un aspirator. Praful de tencuială poate bloca cu ușurință aspiratoarele de uz casnic, deci se recomandă utilizarea unui aspirator de atelier. Slefuitorul descris mai sus vine cu o modalitate eficientă.
Marcel Popa este un scriitor cu normă întreagă specializat în proiecte de bricolaj și construcții pentru multe dintre cele mai mari site-uri din industrie din țară. A petrecut ani scriind despre domeniul construcțiilor și întreținerii industriale, realizând mai multe articole pentru noi despre slefuire, precum și cel mai bun slefuitor, slefuitor cu excentric și șlefuitor cu vibrații. De asemenea, datele furnizate au fost oferite după citirea a mai multor recenzii din partea clienților.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.