Top Electronice

Cel mai bun laptop pentru AutoCAD și modelare 3D: Top 5 Laptopuri + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun laptop pentru autocad si modelare 3d

Cauți cel mai bun laptop pentru AutoCAD și modelare 3D? Găsim cele mai bune oferte pentru laptopuri AutoCAD astfel încât să nu mai trebuiască să faci munca de căutare. Ingineri sau arhitecți, profesioniști sau studenți, dacă cauți cea mai bună ofertă de laptop pentru AutoCAD, celebrul software de proiectare asistată de calculator (CAD) în 3D de la Autodesk, atunci te putem ajuta.

Indiferent dacă utilizezi software-ul de arhitectură AutoCAD sau versiunile Electrical, MEP, Map, Mechanical, Plant 3D sau LT, produsele pe care le recomandăm aici vor oferi cel mai bun raport calitate-preț și îți vor îmbunătăți fluxul de lucru în CAD și BIM. Am creat și un ghid pentru cele mai bune laptopuri.

Ca o notă laterală, un laptop potrivit pentru AutoCAD va funcționa și pentru alte software-uri de modelare în 3D precum AutoCAD LT, FreeCAD, Sketchup, BricsCAD, IntelliCAD, LibreCAD și BeckerCAD.

AutoCAD 2024 a fost lansat pe 28 martie 2023 și rulează nativ pe arhitecturile Intel și Apple Silicon, oferind o creștere a performanței generale de până la 100% în comparație cu ediția din 2023.

Cele mai bune laptopuri pentru Autocad si modelare 3D – TOP 5 modele

ProdusPreț
1. LG Gram 17Z90QVezi Prețul
2. Lenovo Legion 5 15IAH7Vezi Prețul
3. ASUS ROG Strix G18Vezi Prețul
4. Apple MacBook Pro 16″Vezi Prețul
5. HP Zbook 15 G3Vezi Prețul

Cel mai bun laptop pentru autoCAD per total

5/5

Specificații:

 • Procesor: Intel Core i7-1360P de generația a 13-a |
 • Placa video: Geforce RTX 3050
 • Ecran: 2560 x 1600 4k UHD
 • Memorie RAM: 16GB ram stocare
 • Sistem de operare: Windows 11 Pro

Cel mai bun laptop pentru autocad ieftin

3.5/5

Specificații

 • Procesor: AMD Ryzen 5 5600H
 • GPU: Nvidia Geforce GTX 1650
 • Memoria RAM: 16 GB

Cel mai bun laptop pentru AutoCAD și pentru Gaming

4/5

Specificații

 • Procesor: Raptor Lake-based Core i9-13980HX
 • GPU: Nvidia GeForce RTX 4080
 • RAM: 16GB

cel mai bun laptop pentru autocad de la Apple

4/5

Specificații

 • Procesor: Intel i9
 • Placa video: AMD Radeon Pro 5500M
 • Memorie RAM: 16 GB

Cel mai bun laptop pentru autoCAD în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Procesor: Intel core i7
 • Placa video: nVidia Quadro
 • Memorie RAM: 8 GB

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa un laptop pentru autocad la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru un laptop pentru autocad pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun laptop pentru autoCAD și modelare 3D pentru tine

Sunt mai multe aspecte de luat în considerare înainte de a cumpăra un laptop pentru autocad și modelare 3D. Mai jos vom intra in detalii despre fiecare în parte.

Procesor: Autodesk nu listează niciun procesor specific; în schimb, recomandă o viteză de bază de 3GHz sau mai mare și o viteză turbo de 4GHz sau mai mare. Nu există restricții în ceea ce privește numărul de nuclee fizice, cache-ul sau prezența unei GPU integrate, deoarece sarcinile AutoCAD sunt în principal pe un singur fir de execuție, astfel că, deși mai multe nuclee ar putea fi utile pentru gestionarea altor sarcini concomitente, este probabil că vor fi subutilizate.

Singura excepție este dacă planifici să folosești Mental Ray pentru procesarea imaginilor, unde cu cât ai mai multe nuclee, cu atât mai bine. Aici e problema, nu există un procesor mobil Intel recent cu o viteză de bază de 3GHz. Ultimele procesoare Intel de generația a 13-a nu listază o viteză de bază, ci doar frecvențele Max Turbo. Majoritatea procesoarelor mobile AMD mai recente corespund cerințelor când vine vorba de frecvențele de bază. Sfatul nostru? Prioritizează recența (generația a 12-a sau a 13-a sau Ryzen 5000 până la Ryzen 7000), TDP scăzut (care îmbunătățește durata de viață a bateriei) și costul.

GPU: Prioritatea ta ar trebui să fie o placă grafică dedicată compatibilă cu DirectX 12. Autodesk menționează cel puțin 106GBps lățime de bandă disponibilă și 8GB de memorie video sau mai mult pentru AutoCAD 2024 (de două ori cerința pentru AutoCAD 2023) și rezoluții de până la 4K. Am contactat Autodesk pentru a afla dacă AutoCAD este compatibil cu monitoare de 5K și 8K și vom actualiza acest articol când vom primi un răspuns.

Dacă vrei să optezi pentru o placă grafică profesională (Nvidia Quadro sau AMD Radeon Pro) sau una de consum (Nvidia Geforce, AMD Radeon) depinde de necesitatea ca sistemul tău să fie certificat oficial pentru utilizare. Sfatul nostru? Depinde de bugetul disponibil, dar te rugăm să nu optezi pentru o GPU integrată precum Iris Xe. Poți opta și pentru Nvidia GeForce RTX 3050.

RAM: AutoCAD recomandă un minim de 32GB de memorie sistem pentru AutoCAD 2024 (16GB pentru 2023), dar cu cât ai mai multă RAM, cu atât mai bine, mai ales având în vedere cât de ieftină este memoria în prezent. Sfatul nostru? Optează pentru memorie dual channel și, dacă este posibil, DDR5.

Solutie hibrida de tip HDD si SDD

O soluție hibridă de tip HDD (hard disk drive) și SSD (solid state drive) este numită SSHD (solid state hybrid drive) sau HHD (hybrid hard drive). Acestea combină caracteristicile și avantajele ambelor tipuri de stocare pentru a obține un echilibru între capacitate și performanță.

Un SSHD constă într-un disc dur (HDD) tradițional, care oferă o capacitate mare de stocare, și un mic modul SSD, care servește ca o memorie cache rapidă pentru datele frecvent utilizate. Datele utilizate frecvent sunt stocate în memoria cache SSD, ceea ce permite un acces mai rapid și o îmbunătățire a performanței sistemului.

Prin combinarea unui HDD cu un SSD, un SSHD oferă viteze de acces mai mari decât un HDD tradițional, dar nu atinge nivelul de performanță al unui SSD pur. Cu toate acestea, oferă o capacitate de stocare mai mare decât un SSD la un cost mai mic.

O soluție hibridă de tip SSHD poate fi o alegere bună pentru utilizatorii care doresc un compromis între capacitatea mare de stocare și performanța sporită. Aceasta poate fi utilă în special pentru laptopuri și sisteme desktop în care spațiul de stocare este limitat și se dorește un timp de acces mai rapid pentru anumite date sau aplicații frecvent utilizate.

Întrebări frecvente despre laptopuri pentru AutoCAD și modelare 3D

Absolut! Laptopurile pentru jocuri tind să fie mai ieftine decât cele axate pe creație sau portabile cu un caz de utilizare specific, cum ar fi laptopurile pentru studenții la inginerie. Cu accent pe grafică, laptopurile pentru jocuri depășesc de obicei cerințele recomandate pentru AutoCAD 2023. Ca bonus, pot îndeplini cu ușurință două cazuri de utilizare separate: lucru și joc.

Puteți utiliza o tabletă (spre deosebire de o tabletă grafică) cu AutoCAD 2023 (sau AutoCAD 2024), dar rețineți că (a) trebuie să ruleze Windows dacă doriți să rulați software-ul Autodesk în mod nativ – fără iPad Pro și (b) este esențial să existe o tastatură și un dispozitiv de indicare pentru comenzi rapide și control precis.

Nu vă recomandăm să folosiți nici măcar cel mai bun Apple MacBook pentru AutoCAD 2023. Multe ghiduri de cumpărare vor enumera Apple MacBook-urile ca laptopurile lor AutoCAD preferate, dar considerăm că acesta este un sfat prost.

În timp ce AutoCAD 2023 este compatibil cu ecosistemul Mac, seturile de instrumente specializate nu sunt. Colecția Autodesk AEC (Arhitectură, Inginerie și Construcții), care include Revit sau Infraworks, acceptă numai Microsoft Windows.

Unele universități au ajuns până la a interzice în mod explicit achiziționarea de Mac-uri pentru proiectarea asistată de computer. Stephen F. Austin State University a emis un memoriu în care îi îndeamnă studenților: „Să NU cumpere un Mac, deoarece unele funcții din versiunea AutoCAD pentru PC nu sunt disponibile în versiunea pentru Mac, ceea ce ar putea crea probleme atunci când încearcă să creeze desene”.

Nu există modalități ușoare de a atenua acest lucru dacă aveți absolut nevoie să aveți un Mac. Nu puteți rula Bootcamp sau un software de virtualizare (cum ar fi VMWare sau Parallels), deoarece necesită hardware x86, în timp ce Apple MacBook Pro utilizează arhitectura Arm. Singura modalitate prin care puteți face ca Revit să funcționeze în mod realist pe Mac este să utilizați accesul de la distanță la un sistem Windows (de exemplu, Desktop la distanță).

Nu recomandăm Chromebook-uri pentru AutoCAD 2023. Iată de ce: AutoCAD 2023 nu este compatibil cu Google ChromeOS sau Android. Așadar, cu excepția cazului în care intenționați să utilizați accesul de la distanță pentru a lucra pe un sistem Windows, vă sfătuim insistent să rămâneți departe de Chromebookurile pentru AutoCAD.

CAD înseamnă Computer Aided Design. Reprezintă utilizarea computerelor pentru a ajuta la crearea, modificarea și optimizarea design-urilor. Cu instrumentele software CAD, designerii și inginerii pot crea modele 2D și 3D precise și detaliate mai rapid și mai precis decât desenele manuale. În plus, CAD permite crearea de prototipuri virtuale și simulări predictive în lumea reală, reducând substanțial costurile industriei de producție pentru crearea de prototipuri reale. După selectarea unui procesor de mare viteză, sunt necesare SSD și RAM adecvate pentru a extrage performanța maximă din sistemele CAD. Sistemele CAD generează fișiere masive, necesitând memorie și stocare de înaltă performanță și capacitate mare pentru a asigura eficiența și productivitatea.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.