Top Electronice

Cea mai bună macara electrică din 2024: Top 5 Electropalane + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai bună macara electrică

Cauți cea mai bună macara electrică? Troliile electrice sunt utilizate pentru ridicarea, coborârea și transportul materialelor. Sunt puse în mișcare de un motor electric și au un controler pentru ajustarea parametrilor de ridicare. Ele pot manevra încărcături grele și sunt utile atunci când transportoarele și macaralele nu sunt fezabile. Alte tipuri de trolii includ trolii, trolii pneumatice, hidraulice și manuale.

Troliile electrice suspendate ridică obiecte și necesită acces la surse de energie electrică. Ele sunt de obicei găsite în interior, în depozite, ateliere de service auto și de mașini, precum și în facilități de producție. Cele mai bune macarale electrice pot rezista în medii periculoase și la temperaturi ridicate, iar unele sunt potrivite pentru manipularea alimentelor și a produselor farmaceutice în sălile curate. Protocoalele de siguranță trebuie respectate în exploatarea troliilor electrice în toate mediiile.

Troliile electrice mici îmbunătățesc eficiența operațională prin reducerea necesității sarcinilor manuale de ridicare și poziționare. De asemenea, susțin ergonomia fizică la locul de muncă. Comparativ cu alte tipuri de trolii, troliile electrice funcționează mai rapid. De asemenea, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și ocupă mai puțin spațiu decât sistemele de transport.

Cele mai bune macarale electrice: Top 5 Electropalane

ProdusPreț
1. Total TLH116102Vezi Prețul
2. DonatiVezi Prețul
3. KraftProfesional KD1524Vezi Prețul
4. Procraft TP-500Vezi Prețul
5. Detoolz, DZ-C263Vezi Prețul

Cea mai bună macara electrică per total

5/5

Specificații:

 • Tip produs: Palan electric / Electropalan
 • Putere: 1600 W
 • Greutate maxima suportata: 1000 Kg, 500 Kg
 • Viteza de ridicare: 10 m/min, 5 m/min
 • Inaltime maxima de ridicare: 12 m, 6 m

Cea mai bună macara electrică premium

5/5

Specificații

 • Tip produs: Palan electric / Electropalan
 • Putere:2 kW
 • Greutate maxima suportata: 125 Kg
 • Viteza de ridicare: 8 m/min
 • Inaltime maxima de ridicare: 4 m
 • Lungime cablu/lant: 4 m

Cea mai bună macara electrică ieftină

3.5/5

Specificații

 • Tip produs: Palan electric / Electropalan
 • Putere: 550 W
 • Greutate maxima suportata: 250 Kg
 • Inaltime maxima de ridicare: 10 m
 • Lungime cablu/lant: 10 m
 • Diametru cablu/lant: 3.2 mm
 • Greutate: 9 Kg

cel mai bun palan elevator în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Tip produs: Palan electric / Electropalan
 • Putere: 1020 W
 • Greutate maxima suportata: 500 Kg, 250 Kg
 • Viteza de ridicare: 10 m/min, 5 m/min
 • Inaltime maxima de ridicare: 6 m, 12 m
 • Lungime cablu/lant : 12 m
 • Greutate: 17.5 Kg

Troliu electric macara ieftină și bună

3.5/5

Specificații

 • Tip produs: Palan electric / Electropalan
 • Material: Otel
 • Putere: 800 W
 • Greutate maxima suportata: 500 Kg
 • Viteza de ridicare: 4 m/min
 • Inaltime maxima de ridicare: 12 m
 • Diametru cablu/lant: 4 mm
 • Greutate: 5 Kg

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa macaralele electrice la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru macarale electrice pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai bună macara electrică

Alegerea corectă a macaralei cu lanț este unul dintre prerechizitele esențiale pentru un mediu de lucru sigur și eficient. Iată câteva dintre factorii cheie care trebuie ținuți minte atunci când alegi produsul potrivit.

Greutatea încărcăturii

Acesta este primul și cel mai important factor pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi macaralele cu lanț electrice. Greutatea pe care o vei ridica va determina tipul de macara electrica pe care trebuie să-l cumperi. Ca regulă generală, pentru capacitatea de ridicare de mai puțin de zece tone, se preferă o macara electrica.

Cu toate acestea, pentru ridicarea de greutăți mai mari, este potrivită o macara cu cablu electric. Dar acest lucru nu este valabil pentru înălțimi mari de ridicare. Așadar, în funcție de nevoile și cerințele industriei tale, alegerea macaralelor va varia.

Electric hoist on beam with hook. Sunny autumn day. Side view.

Cerințele de aplicare

După ce ai determinat tipul de încărcare, trebuie să afli la ce aplicații vei folosi macara electrica. Întreabă-te asta: O vei folosi pentru asamblarea produselor? În acest caz, precizia extremă este o cerință prealabilă. De asemenea, este important să știi dacă folosești dispozitive sub carlig. Sau care sunt ciclurile tale de serviciu?

Viteză de ridicare

Următorul factor de luat în considerare este viteza de ridicare, care trebuie calibrată cu grijă pentru încărcarea și descărcarea corespunzătoare a materialelor ridicate din construcții să se efectueze rapid și sigur.

Mediul de lucru

Poate mai important decât viteza de ridicare este mediul în care macarua electrica va fi folosită. Medii de fabrică pot fi abrasive pentru echipamente și este esențial să înțelegi impactul pe care mediul de lucru îl va avea asupra echipamentului tău. De exemplu, dacă macarua este folosită în medii cu temperaturi extrem de ridicate, acest lucru poate duce la scurgeri de ulei din cutia de viteze și la disfuncții legate de macara.

De asemenea, temperaturile scăzute pot provoca apariția crăpăturilor sau înghețarea componentelor interne. În plus, locurile cu schimbări extreme de temperatură pot afecta funcționarea macaralei tale. Schimbările frecvente de temperatură pot duce la scurtcircuite electrice și disfuncții ale echipamentelor asociate.

Ciclul de serviciu

Acesta implică timpul pentru care macaraua ta va fi folosită. Numărul de ore în care macaraua va funcționa neîntrerupt poate avea un impact asupra longevității mașinii. Lungimea ciclului de serviciu este importantă, deoarece macaralele electrice trebuie să disipe căldura de la motoare. Acest lucru înseamnă că trebuie să li se ofere suficient timp de repaus pentru a se răci și a se recupera. În caz contrar, s-ar putea să atragi disfuncții ale echipamentelor.

Înălțimea de ridicare

Înălțimea la care trebuie să ridici încărcătura joacă și ea un rol important în alegerea macaralei. De obicei, macaralele cu lanț electric au un container în care se înfășoară lanțul în exces. În mod natural, cu cât este mai mare înălțimea, cu atât lanțul este mai lung, ceea ce înseamnă un container de lanț mai mare. Dacă nu este proiectat corect, un container prea mare ar putea acționa ca o obstrucție pentru încărcătura ridicată. Un subler electric cu lanț este o alegere preferată pentru înălțimi mai mari de ridicare, de exemplu, pentru întreținerea turbinei eoliene.

Sursa de alimentare

Tipul de macara electrica de care ai nevoie va determina, de asemenea, tipul de sursă de alimentare pe care trebuie să o folosești. Pentru aplicațiile cu ciclu de serviciu redus, este suficientă o macara electrica monofazată. Dacă, totuși, ai nevoie de cicluri de serviciu extrem de ridicate, este mai bine să cumperi o macara electrica trifazată. Acest lucru va asigura că ai suficientă putere pentru funcționarea mașinii.

Garantie

În ceea ce privește mașinile, o macara electrică este una dintre cele care trec prin uzura normală. Prin urmare, pentru a evita costurile de reparații, trebuie să cumperi un produs cu caracteristici de garanție atractive. Asigură-te că garanția acoperă toate părțile și mâna de lucru esențiale. De obicei, manopera este mai costisitoare decât piesele, deci este mai bine ca garanția ta să includă ambele.

Caracteristici de siguranță

La sfârșitul zilei, o macara electrica este o mașină. Și în orice mediu în care se utilizează echipamente electrice, pot apărea accidente. De aceea, atunci când achiziționezi macara electrica, asigură-te că are toate caracteristicile esențiale de siguranță, cum ar fi limitatoarele de sarcină. De asemenea, importante sunt frânele cu reglare automată și protecția împotriva suprasarcinii termice.

Electric hoist industrial equipment in garage. Electrically powered overhead hoist, provides

Întrebări frecvente

De obicei, majoritatea macaralelor cu lanț manuale de cea mai bună calitate vor putea rezista aproximativ între 3 și 10 ani fără a prezenta probleme nedorite. Asigură-te doar că-l utilizezi conform instrucțiunilor și faci întreținerea la timp.

Nu. Cu siguranță îți recomandăm să apelezi la un tehnician specializat pentru a efectua întreaga reparare. De asemenea, dacă tehnicianul constată că macaraua cu lanț manual este grav deteriorată, atunci ar trebui să iei în considerare achiziționarea uneia noi.

Da, lubrifierea corespunzătoare este extrem de importantă pentru macaraua cu lanț manual – nu numai că va face întreaga operațiune mult mai ușoară, dar va crește și durata de viață a întregii mașini. De obicei, majoritatea oamenilor folosesc grăsime sau lubrifianți speciali pentru lanț.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.