Top Electronice

Cea mai buna lampa de birou LED din 2024: Top 5 lampi de birou + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna lampa de birou

O lampă de birou furnizează iluminare suplimentară pentru a face mai ușor să citești sau să revezi documente, să lucrezi la un computer sau să plătești facturi. O lampă de birou cu LED-uri utilizează cu 90 la sută mai puțină energie decât o lampă incandescentă, oferind totodată același tip de iluminare pentru sarcini. Becurile cu LED eficiente din punct de vedere energetic au, de asemenea, o durată de viață mai lungă decât alte tipuri de becuri (cum ar fi un bec incandescent) și pot dura potențial 20 de ani sau mai mult.

Lampile de birou cu LED-uri pot oferi o lumină foarte puternică care poate simula lumina naturala, unele sunt reglabile în intensitate, iar multe lampi de birou cu LED-uri oferă și opțiuni de temperatură de culoare. Aceste lampi de birou vin în diverse dimensiuni și stiluri pentru a se potrivi diferitelor spații, iar multe oferă capete flexibile pentru a permite utilizatorilor să poziționeze lumina într-o locație optimă.

Sunt chiar mai multe caracteristici de luat în considerare atunci când cauți o lampă de birou pentru un spațiu de birou. Continuă să citești pentru a afla despre considerațiile cheie care te vor ajuta să găsești cea mai buna lampa de birou pentru a-ți satisface nevoile.

ProdusePreț
1. Xiaomi Mi LEDVezi pretul
2. G-LampVezi pretul
3. TaoTronics TT-DL19Vezi pretul
4. LED WellVezi pretul
5. City LightVezi pretul
 

cea mai bună lampă de birou per total

5/5

Specificații:

 • Utilizat pentru: Living Dormitor Birou
 • Continut pachet: 1 x Adaptor 1 x Lampa
 • Tip Bec: LED
 • Latime: 15 cm
 • Greutate: 0.8 Kg
 • Inaltime: 44.5 cm

cea mai bună lampă de birou premium

5/5

Specificații

 • Utilizat pentru: Living Dormitor Birou Hol
 • Continut pachet: 1 x Lampa
 • Tip Bec: LED
 • Latime: 22 cm
 • Greutate: na
 • Inaltime: 23 cm

cea mai bună lampă de birou în funcție de popularitate

4.5/5

Specificații

 • Utilizat pentru: Living Dormitor Birou
 • Continut pachet: 1 x Alimentator 1 x Lampa LED 1 x Carpa de curatare 1 x Manual de utilizare
 • Tip Bec: LED
 • Lungime: 35,5 cm
 • Greutate: 1.111 Kg
 • Inaltime: 42 cm

cea mai buna lampa de birou cu incarcator wireless

4.2/5

Specificații

 • Utilizat pentru: Birou
 • Continut pachet: 1 x Lampa
 • Tip Bec: LED
 • Latime: na
 • Greutate: 0.55 Kg
 • Inaltime: 13 cm

cea mai buna lampa de birou ieftina

3.5/5

Specificații

 • Utilizat pentru: Living Dormitor Birou Hol
 • Continut pachet: 1 x Lampa de veghe
 • Tip Bec: LED
 • Latime: 3.7 cm
 • Greutate: 0.224 Kg
 • Inaltime: 19.4 cm

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru achiziționarea lampilor de birou la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru o lampa de birou de calitate pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna lampa de birou pentru tine

La cumpărarea unei lampi de birou cu LED-uri, există o selecție largă de tipuri, dimensiuni, stiluri și opțiuni de iluminare de luat în considerare, iar acordarea timpului pentru a prioritiza ceea ce este cel mai important ar trebui să ajute la simplificarea căutării. Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare într-o lampa de birou cu LED-uri de calitate.

Tipuri de lămpi de birou

Cu mai multe tipuri diferite de lampi de birou disponibile, unul dintre primele lucruri de făcut înainte de a începe o căutare este să determini care tip se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Tipurile de lampi de birou includ următoarele:

 • Braț oscilant: Lampile de birou cu braț oscilant au un braț lung segmentat în diferite secțiuni. O balama conectează fiecare secțiune și permite utilizatorilor să ajusteze lampa în diverse poziții și unghiuri pentru a găsi locația ideală pentru fiecare nevoie de iluminare. Lungimea totală a brațului poate varia în funcție de design, dar este în mod obișnuit între aproximativ 55 și 100 de cm.
 • Reglabile: Lampile de birou reglabile sunt, de asemenea, numite lampi cu gât de gâscă. Acestea au un gât flexibil care se îndoaie în diferite poziții pentru a direcționa lumina în locul dorit.
 • Organizatoare: Lampile de birou cu organizator au una sau mai multe compartimente pe baza lor pentru a ține pixuri, creioane, blocuri de notițe sau alte obiecte mici.
 • Cu cleme: Lampile de birou cu cleme au o clema, în loc de o bază liberă, ceea ce le permite să fie fixate pe marginea unui birou. În mod obișnuit au un braț oscilant sau un design reglabil pentru a poziționa lumina unde este necesar.
 • Cu lupă: După cum sugerează și numele, lampile de birou cu lupă au o lentilă de mărire care poate fi asociată cu lumina de la lampa pentru a face mai ușor să vezi detalii fine, să coși, să croșetezi, să pictezi sau să repari și să asamblezi obiecte mici.
 • De birou: Lampile de birou de birou oferă un design clasic. Ele au în mod obișnuit un suport din alamă și un abajur din sticlă verde inclus în corpuri de iluminat.
 • Lampă cu ceas: Un ultim tip de lampa inclus în ghidul nostru este mai mult o lampă multifuncțională, care pe lângă sursa de lumina oferă și alte funcții de folos.
Elegant desk with lamp

Dimensiuni

Ia în considerare spațiul disponibil pe birou pentru a ajuta la selectarea unei lampi de birou de dimensiuni potrivite. Unele lampi de birou au o amprentă mai mare decât altele și vor ocupa mai mult spațiu pe birou. Dimensiunea unei lampi de birou standard va varia în funcție de design, dar baza are în mod obișnuit aproximativ 15 cm în diametru, iar majoritatea modelelor au în jur de 40 cm în înălțime. Dacă un spațiu de lucru deja conține numeroase accesorii de birou și este restrâns în spațiu, o lampa de birou cu cleme poate fi mai potrivită.

Pe lângă luarea în considerare a spațiului pe care baza lampii îl va ocupa pe birou, lungimea brațului afectează, de asemenea, capacitatea de a oferi lumină în toate zonele biroului. Dacă un birou este adânc sau lat, alegerea unei lampi de birou cu o rază de acțiune mai mare poate fi benefică.

Sursa de alimentare

Multe lampi de birou cu LED-uri se conectează la o priză de perete și sunt alimentate de electricitate. Alte lampi de birou cu LED-uri sunt fără fir și alimentate de baterie. Gândește-te la modul în care planifici să folosești lampa de birou pentru a determina care este potrivită pentru tine.

Lampile de birou alimentate de la rețea sau electrice sunt o alegere optimă pentru cei care plănuiesc să lase lampa într-o singură locație. Cu o lampă electrică, nu este nevoie să-ți faci griji că bateria se descarcă în timp ce lucrezi sau să-ți amintești să conectezi lampa pentru a încărca bateria.

Cu toate acestea, lampile de birou cu alimentare de la baterie oferă avantajul de a fi fără fir. Lipsa unui cablu poate ajuta la prevenirea aspectului dezordonat al biroului. Lampile fără fir pot funcționa, de asemenea, ușor în timpul unor întreruperi de curent și în diferite locații din jurul casei.

Intensitatea luminii și Temperatura Culorii

Găsirea unei lumini suficient de luminoase pentru nevoile tale este importantă. Luminozitatea se măsoară în lumeni. Cu cât este mai mare numărul de lumeni, cu atât lumina este mai strălucitoare. În timp ce sarcinile de citire sau scriere necesită în mod obișnuit aproximativ 450 de lumeni, pentru sarcini mai intricate, cum ar fi brodatul, construirea modelelor de trenuri sau mașini, și pictura, pot fi necesari până la 1,100 de lumeni. Unele lampi de birou permit utilizatorilor să regleze setarea de luminozitate, ceea ce poate crește funcționalitatea lampii.

Pe lângă acordarea atenției la luminozitatea fiecărei lampi de birou, ia în considerare și temperatura culorii. Măsurată pe o scară Kelvin, temperatura culorii descrie răcirea sau căldura luminii. Lumina mai rece poate stimula creierul și este adesea ideală pentru a oferi o iluminare optimă pentru sarcini, reducând oboseala ochilor. Lumina calda este relaxantă și poate fi o opțiune mai bună pentru utilizare seara. Alegerea unei culori mai calde seara duce, de asemenea, la o expunere mai mică la lumina albastră, deoarece prea multă lumină albastră înainte de culcare poate avea un impact negativ asupra somnului.

Iluminare reglabilă vs. Fixă

Unele lampi de birou cu LED-uri oferă setări de luminozitate reglabile sau un nivel fix de luminozitate. Există avantaje și dezavantaje de luat în considerare pentru fiecare opțiune.

Iluminarea fixă nu necesită ajustare, și nu este nevoie să-ți faci griji despre schimbarea nivelului pentru diferite sarcini. Cu toate acestea, cu iluminarea fixă, pot exista momente când o lampa de birou pare fie prea strălucitoare, fie prea slabă pentru o sarcină.

Lampile de birou reglabile sau ajustabile oferă o alegere din câteva opțiuni diferite de luminozitate. Acest lucru permite personalizarea iluminării la nivelul ideal, fie că lucrezi la un computer, citești o carte, studiezi sau completezi o altă sarcină. Lampile reglabile oferă adesea cel puțin trei, dacă nu mai multe, niveluri de luminozitate. Un dezavantaj al lampilor reglabile este că pot duce la ajustări frecvente ale setării, ceea ce ar putea deveni plictisitor.

Caracteristici Suplimentare

Există mai multe caracteristici incluse în unele lampi de birou cu LED-uri. Stații de încărcare, porturi USB, tehnologie inteligentă și controale cu touchpad pot fi incluse în unele opțiuni.

 • Stații de încărcare: Unele lampi de birou oferă stații de încărcare wireless unde utilizatorii își pot plasa smartphone-urile pentru a le încărca.
 • Porturi USB: Porturile USB sunt incluse în designul unor lampi de birou. Smartphone-urile, tabletele sau alte dispozitive se pot conecta la lampi și pot fi încărcate de acestea.
 • Tehnologie inteligentă: Unele lampi de birou oferă conectivitate cu asistenții personali inteligenți din casă. Acest lucru poate permite utilizatorilor să controleze lampile folosind vocea lor.
 • Controale cu touchpad: În loc să tragi de un cablu, să apeși un comutator sau să rotești un buton, unele lampi de birou au controale cu touchpad. Pur și simplu atinge baza lampii pentru a o porni sau pentru a regla luminozitatea sau setarea de culoare.

Cum am ales

Aceste recomandări pentru cele mai bune lampi de birou cu LED-uri includ o varietate de stiluri și caracteristici utile care satisfac nevoile de iluminare necesare pentru diferite tipuri de activități desfășurate la birou. În plus, asemenea față de tipurile de activități desfășurate la birou, am luat în considerare și nevoile de iluminare pentru diferite momente ale zilei, dimensiunea zonei iluminate de o lampă și capacitatea de ajustare a lampii pentru a ilumina diferite părți ale suprafeței de lucru, la fel ca și în cazul lămpilor de veghe.

În evaluarea domeniului lampilor de birou cu LED-uri, am luat în considerare tipul, dimensiunea, sursa de alimentare, luminozitatea și temperatura culorii, capacitatea de reglare a luminozității și caracteristicile tehnologice pentru a restrânge opțiunile la lampi care s-au evidențiat în competiție. Printre favorite, s-au evidențiat caracteristici precum multiple moduri de iluminare, reglare a luminozității, protecție împotriva orbirii, port USB de încărcare inclus și opțiunea de oprire automată. Lampile de birou incluse în această listă sunt printre cele mai populare și mai funcționale de pe piață.

Întrebări frecvente

Activitățile pe care le desfășori la birou pot influența numărul ideal de lumeni necesari. În mod obișnuit, 450 de lumeni sunt suficienți pentru citit, scris sau lucru general. Pentru activități mai intricate, pot fi necesari între 800 și 1,100 de lumeni. Vârsta poate, de asemenea, să influențeze câți lumeni sunt necesari. În general, persoanele mai tinere au o vedere mai bună și nu ar putea avea nevoie de atât de mulți lumeni pentru a vedea clar, în comparație cu o persoană care este puțin mai în vârstă.

Ideal, o lampă de birou cu LED-uri ar trebui să ofere culori sau temperaturi de lumină reglabile. Lumina LED cu spectru complet care simulează soarele este în general cea mai potrivită în timpul zilei, în timp ce o lumină mai caldă, cu mai puține lungimi de undă albastre, este adesea recomandată pentru lucru în serile târzii.

Durata de viață a unei lampi cu LED-uri poate varia în funcție de timpul în care este lăsată aprinsă în fiecare zi. Multe lampi cu LED-uri sunt evaluate pentru 25,000 până la 50,000 de ore de utilizare, ceea ce înseamnă că ar putea dura mai mult de 20 de ani.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.