| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cauți cea mai buna betoniera? Indiferent dacă proiectul tău începe cu turnarea betonului sau este detaliul final, cimentul puternic își are începutul în etapa de amestecare. Realizarea betonului este simplă în teorie – pur și simplu amesteci cimentul cu apă și un agregat precum nisipul sau piatra concasată – dar rezistența și durabilitatea amestecului pot varia considerabil în funcție de raportul de apă și de consistența amestecului.
În timp ce este posibil să amesteci saci de mix de beton uscat cu apă într-o roabă cu o lopată, este un proces murdar și poate fi cu adevărat solicitant pentru spatele tău. În plus, este greu să obții un amestec uniform și neted cu mâna. Cele mai bune betoniere mențin munca în desfășurare, permițându-ți să duci betonul exact unde este nevoie și asigurând un amestec de calitate care te va ajuta să faci treaba corect încă de la prima încercare.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
4.5/5 | |||
4/5 | |||
5/5 | |||
3.5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Alve 400180CH | Vezi Prețul |
2. Steinhaus PRO-CM180 | Vezi Prețul |
3. CM140L STARMIX | Vezi Prețul |
4. Imer Syntesi 190 | Vezi Prețul |
5. Bisonte BBY120 | Vezi Prețul |
Cea mai buna betoniera per total
Specificații:
Cea mai buna betoniera semi-profesională
Specificații
Cea mai buna betonieră în raport calitate/preț
Specificații
Cea mai buna betoniera profesionala
Specificații
Cea mai buna betoniera ieftina
Specificații
Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa betonierele la prețuri mai accesibile. Dacă ai nevoie de o betonieră de calitate poți găsi oferte pe următoarele magazine:
Majoritatea oamenilor folosesc termenii “ciment” și “beton” interschimbabil, și într-o anumită măsură, acest ghid va face același lucru. Cu toate că este o concepție greșită obișnuită, există o diferență între ciment și beton.
Cimentul este un liant care se întărește, se rigidizează și aderă la alte materiale și, ca atare, este un ingredient cheie în beton, un amestec de mai multe ingrediente diferite. Cimentul se prezintă sub formă de pudră fină care se întărește printr-o reacție chimică cu adăugarea de apă. În general, cimentul menționat în beton este cimentul Portland, care este de obicei derivat din calcar.
Betonul este un agregat format din apă, piatră sau nisip și ciment; alte agenți de legare pot fi, de asemenea, adăugați în scenariile de reparații. Adăugarea de nisip și piatră reduce cantitatea de ciment necesar, care este adesea mai scump și mai greu de obținut decât nisipul. Piatra mărește, de asemenea, rezistența betonului matur. Și observă că mortarul, folosit între cărămizi și blocuri pentru a le fixa în loc, este o amestecătură de ciment, apă și nisip (fără nisip).
Prin această definiție, nu există trotuare de ciment, plăci de ciment sau betoniere de ciment. Fiecare ar fi de fapt beton, dar termenii sunt atât de interschimbabili încât producătorii folosesc “ciment” pentru a-și descrie betonierele.
Alegerea celei mai bune betoniere necesită o fundație solidă de cunoștințe. Trebuie să știi ce stil, dimensiune și greutate ar putea funcționa cel mai bine pentru nevoile tale, precum și puterea și capacitatea, așa că continuă să citești pentru a te informa.
Desigur, o lopată tradițională ar putea funcționa pentru amestecarea betonului. Dar betonierele pot face treaba mai repede și reduc șansele de a obține ciment neamestecat (care va duce la o finisare slabă și mai puțină rezistență).
Mixerele manuale sunt practic niște burghie electrice mari, cu două mânere, care acceptă palete lungi de amestecare. Introdu palele într-un tambur plin cu amestec de beton și apă și începe amestecarea. Aceste mixere sunt ideale pentru loturi mai mici sau pentru amestecarea betonului în locuri îndepărtate care ar putea împiedica utilizarea unui mixer mai mare.
Mixerele cu tambur au tamburi rotative care amestecă apa și amestecul de beton prin rotație, transferând amestecul uscat în apă. Există opțiuni atât electrice, cât și pe benzină. Pentru cei mai mulți proprietari și cei care fac proiecte de bricolaj, un mixer electric este cel mai potrivit, deoarece necesită foarte puțină întreținere, în timp ce profesioniștii ar putea prefera un mixer puternic pe benzină.
Cât de des intenționezi să folosești betoniera va juca un rol semnificativ în alegerea celei mai bune mașini, din mai multe motive.
Dacă ai de gând să folosești betoniera des, o betonieră cu tambur va fi mai ușoară pentru spatele tău. După ce ai depus amestecul greu de beton în tambur, utilizatorii adaugă pur și simplu apă și lasă mașina să facă treaba.
Pentru cei care amestecă beton ocazional, un mixer manual ar putea fi o alegere mai bună. Aceste mixere sunt mult mai mici, ceea ce le face mult mai ușor de depozitat atunci când nu sunt în uz. Doar ține minte că utilizarea unui mixer manual necesită efort, deși mai puțin decât o lopată și o roabă.
Betonierele cu tambur sunt mari și, de obicei, destul de grele. Greutatea lor contribuie la stabilizarea lor în timp ce tamburul amestecă betonul și apa împreună. Dar a transporta una dintre aceste mașini sau a o depozita într-o garaj poate fi o problemă.
Mixerele ușoare pot cântări sub 50 de kilograme, ceea ce le face ușor de rulat, iar două persoane le pot ridica într-un camion. Dar chiar și mixerele cu tambur ușoare vor ocupa puțin spațiu pe podea într-un garaj.
Dacă renunțarea la acea suprafață nu este o opțiune, un mixer manual pentru ciment ar putea fi o alegere mai bună. Acestea au tendința de a fi comparabile ca greutate și dimensiune cu o unealtă manuală robustă, iar paleta poate fi îndepărtată și plasată pe o raft pentru depozitare.
Amestecul de beton este o substanță grea, așa că o betoniera profesionala trebuie să aibă destulă putere pentru a încorpora amestecul și apa în mod corespunzător.
Producătorii au tendința de a cuantifica puterea mixoarelor manuale de ciment prin puterea motorului, cu 1.500 de wați sau mai mult considerați ideali. Aceste mașini sunt în mod tipic versatile, datorită vitezelor reglabile care le fac utile pentru amestecarea materialelor mai ușoare, cum ar fi mortarele subțiri, vopseaua și compusul de rosturi.
Mixoarele cu tambur mișcă volume mai mari de beton și necesită mai multă putere, iar cei mai mulți producători cuantifică puterea mixoarelor cu tambur în cai putere. Caută motoare electrice cu o putere de 1/2 până la 3/4 cai putere pentru a te asigura că au “puterea” necesară pentru a amesteca betonul.
Volumul de amestecare se aplică doar la mixoarele cu tambur, dar acest aspect este crucial: betonierele cu tambur vin în volume, variind de la doar 70 de litri până la 350 de litri. Chiar dacă mai mare pare mai bine, adesea acest lucru nu este cazul.
Amestecarea unei cantități de beton mai mari decât poți lucra rapid poate cauza probleme. Amestecul va începe să se întărească în mixer, reducându-i rezistența odată ce se întărește după turnare. Chiar dacă ai o betoniera foarte mare, este mai bine să lucrezi în încărcături mai mici pentru a te asigura că amestecul se întărește în locul potrivit, nu în mașină.
Există câteva alte aspecte care ar putea face ca un anumit model cu tambur să fie cea mai bună betoniera profesionala pentru nevoile tale. Finisajele cu email ars pe tambur contribuie la îmbunătățirea durabilității acestuia, în timp ce tambururile ușoare din plastic reduc încărcătura. Unele mașini au, de asemenea, mânere detașabile sau pliabile, ceea ce le face mai ușor de depozitat într-un garaj sau șopron.
Vitezele reglabile pot crește utilitatea mixerelor manuale. În timp ce betonul necesită o viteză mai mică cu mult cuplu, vopseaua și mortarul subțire pot folosi viteze mai mari. De asemenea, caracteristici precum oprirea automată ajută la reducerea riscului de supraincalzire a mixerelor atunci când devin prea fierbinți.
Există două tipuri principale: manuale și cu tambur. Betonierele manuale sunt cele mai potrivite pentru amestecarea betonului într-un găleată. Betonierele cu tambur sunt ideale pentru proiecte care necesită volume mai mari de beton.
Este ușor să intri în mentalitatea „mai mult este mai bine”, dar acest lucru nu este întotdeauna valabil în cazul betonierelor. O betoniera ieftina în intervalul de 100 de litri până la 120 litri va fi mai mult decât suficientă pentru cele mai multe proiecte mici, cum ar fi ancorarea unei cutii poștale sau a unui stâlp de gard în pământ, sau chiar pentru fundații de terasă.
Este recomandat să începi cu un tambur ud, deci dă-i un strop rapid cu furtunul înainte de a începe. Începe amestecarea cu o pastă umedă, adăugând mai mult amestec de beton după cum este necesar.
Amestecă betonul timp de între 3 și 5 minute. La acel moment, betonul ar trebui să semene cu fulgii de ovăz grosieri și să-și mențină forma.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.