Top Electronice

Cum să repari o boxă portabilă care nu se încarcă?

boxa portabila care nu se incarca

Tabel de conținut

Dacă să afli cum să repari o boxă portabilă care nu se  incarcă, sunt 2 tipuri de probleme pe care le poți avea: Probleme cu software-ul sau cu hardware-ul.

Când vine vorba de probleme cu software-ul include anumite erori interne și hardware include probleme cu bateria, un cablu micro USB care nu mai funcționează și o îmbinare de lipire ruptă la mufa de încărcare USB.

Partea bună este că probleme hardware poate fi rezolvată ușor cu instrumente electronice. Deci înainte să îți arunci boxa, hai să o reparăm.

In acest articol vom arată cum poți rezolva anumite probleme cu boxa ta portabilă. Citește pănă vei găsi problema cu boxa ta și vei ști cum să-ți repari boxa ta portabilă.

Boxă portabilă care nu să se încarcă. Primii Pași

Ca să repari o boxă portabilă care nu se încarcă, vei fi nevoit să instalezi actualizări de software, să înlocuiești bateria, să cumperi un cablu nou, să repari o îmbinare de lipire crăpată, să înlocuiești portul de încărcare și circuit-ul de încărcăre.

Continuă să citești și vom trece peste fiecare pas pentru a repara boxa ta portabilă. Hai să începem.

Află și cum funcționează o boxă portabilă.

Probleme software

Mai jos îți vom prezenta probleme software care pot să apară la o boxă portabilă care nu se încarcă.

Instalare actualizare de software

Este posibil ca boxa ta portabilă să aibă probleme la încărcare din cauză unei erori de software. Așa că, instalează actualizarea de software ca să te asiguri că boxa are cea mai recentă actualizare de software. Resetează boxa și vezi dacă încărcarea functionează.

Dacă ai o boxă JBL, pentru resetare ține apăsat butoanele de volum și Bluetooth timp de cinci secunde.

Dacă acest lucru nu functionează, cel mai probabil ai o problema de hardware.

Probleme cu hardware

Mai jos îți vom prezenta problemele de harware care pot să apară la o boxă portabilă care nu se încarcă.

S-ar putea să te intereseze și ghidul nostru despre utilitatea boxei portabile pentru televizoare.

Înlocuiește bateria

Cu timpul, bateria la dispozitivele electronice va deveni din ce în ce mai slabă și timpul lor de funcționare va scădea.

Acest lucru restricționează încărcarea boxei, care te lasă cu 2 opțiuni. Ori poți să înlocuiești boxa, ori bateria. Dacă bateria este doar uzată, înlocuirea bateriei este o opțiune mult mai bună și mai ieftină.

Ca să înlocuiești bateria, întoarce boxa cu partea inferioară în sus și scoate covorașul anti-alunecare. După aceea, scoate șurubul și folosind un letcon cu temperatura reglabila, încălzește șurubul menținut pentru a elibera bateria fixată pe placa de bază audio.

Unește cablurile noi și mufele potrivite împreună și regleaz-o pe placa de bază audio. Lipește firul de placa de bază folosind o bandă dublă. Ambele capete ale bateriei vor fi acoperite cu bandă.

Acum poți pune placa de bază pe noua baterie. Pune la loc capacul de jos al boxei, pune șuruburile la loc și pune la loc covorașul anti-alunecare așa cum era înainte.

Cumpără un cablu nou Micro USB

Dacă cablul tău nu funcționează nu se va încărca boxa ta portabilă. Deci înainte de a deschide dispozitivul tău, recomandăm să verifici dacă este o problemă simplă legată de cablu de încărcare.

Pentru a afla dacă este o problemă de cablu, încearcă să încarci telefonul tău cu acest cablu. Dacă se încarcă, problema este la boxă și nu la cablu. Dacă telefonul nu se încarcă, trebuie înlocuit cablu și apoi să încerci din nou.

Repară îmbinarea de lipire crăpată

Primul pas aici este să deschizi boxa portabilă ca să verifici dacă se poate repara ușor. Dacă mufa de încărcare USB este slăbită, înseamnă că îmbinarea de lipit este ruptă sau crăpată.

Folosește o lupă pentru a localiza îmbinarea de lipire proastă. Dacă boxa este rezistentă la apă, ai grijă să nu deteriorezi garniturile.

După ce ai localizat lipitura crăpată, ai nevoie un pistol de lipit. Unul portabil poate fi util dacă nu ai o priză în apropriere. Atinge rapid lipitura veche crăpată cu pistolul de lipit pentru a o topi din nou.

După aceea, testează circuitul de încărcare. Acești pași pot fi folosiși pentru boxe precum JBL, Bose și Sony.

Înlocuiește portul de încărcare

Alt motiv pentru care boxa ta portabilă nu se incarcă, este un port de încărcare defect. Porturile de încărcare sunt ușor compromise de murdărie sau de forța aplicată atunci când scoți portul USB.

Murdăria poate să facă cablul să nu se potrivească în portul USB așa cum ar trebui. Un ac subțire poate funcționa eficient pentru a rezolva acesta problemă.

Cănd vine vorba despre îndoiri cauzate de îndepărtarea forțată a portului USB, nu există altă cale decât înlocuirea portului cu unul nou. Pentru deteriorarea din cauza apei, un uscător de păr poate ajuta la eliminarea umezelii.

Înlocuiește circuitul de încărcare

Rolul circuitului de încărcare este să transmită energie bateriei. Dacă acesta nu este funcționabil, bateria nu va avea energie pentru încărcare. Fără circuit de încărcare, bateria nu va funcționa.

Boxă portabilă care nu stă încărcată

Uneori boxa nu stă încărcată ca la început când ai cumpărat-o. Problema aici este că bateria și-a depășit numărul de cicluri de încărcare. Dacă ai boxa de mai mult de 5 ani, ciclurile de încărcare probabil sunt epuizate.

Dacă bateria nu mai ține mult timp, este timpul să înlocuiești bateria. Este mult mai ieftin să cumperi o baterie nouă, iar bateria nouă poate prelungi câțiva ani de viață pentru boxa ta actuală.

Boxă portabilă care nu se încarcă complet

Pentru boxe care nu se încarcă complet, partea de încărcare cel mai probabil este problema. Conectorii metalici să se îndoaie în timp, mai ales dacă s-a aplicat presiune la cablu USB.

Conexiunea slabă între cablu și contactele de încărcare a portului USB ar putea cauza să nu se încarce boxa complet. În acest caz, conectorul se detașează ușor când este în înteriorul portului și întrerupe încarcarea.

Un cablu USC micro este în special afectat de problema aceasta. Din cauza asta multe boxe portabile au întrari pentru USB C.

Moduri alternative pentru încarcare

Dacă încă nu se încarcă boxa ta, aici sunt niște moduri alternative pe care le poți încerca:

Încarcare wireless

Această opțiune este doar valabilă pentru boxe care acceptă încărcare wireless. Pentru aceste boxe eviți toate procedurile pentru înlocuirea portului de încărcare sau schimbarea cablului.

Baterie externă

Dacă boxa ta portabilă nu stă încărcată cât ai avea nevoie, poți folosi o baterie externă pentru a păstra boxa încărcată atunci când ai nevoie.

Telefon

Unele telefoane au capacitatea de a încărca boxe portabile. Ar funcționa ca ca o baterie externă.

Încărcător de telefon

Dacă boxa ta are nevoie de un încărcător nou, poți folosi încărcătorul pentru telefon. Vei economisi bani și funcționează chiar foarte bine.

Cănd ar trebui să înlocuiești boxa ta portabilă

Toți vrem să avem o boxă care sună bine, are durată lungă a bateriei și oferă o conexiune wireless de încredere. În primii ani, toate aceste aspecte sunt valabile. Cu timpul din păcate, scade calitatea boxei. Hai să vedem când ar trebui să înlocuiești o boxa portabilă.

Durata sa de viață este epuizată

Boxele portabile au o durată de viață standarde. În funcție de cât de bine întreții boxa ta, poate dura mai mult sau poate înceta să funcționeze mai devreme. Când durata sa de viață este epuizată și începe să facă probleme, a venit momentul să înlocuiești boxa.

Durată de viață a bateriei mai scurtă

Dacă durata de viață a bateriei era de exemplu de 10 ore când ai cumpărat boxa, iar acum rămâne încărcată timp de 3 ore, a venit momentul pentru o boxă nouă. Poți prelungi durata de viață folosind o baterie externă, dar la un moment dat va trebui să schimbi boxa.

Trebuie să deschizi în mod constant boxa

Dacă a venit momentul să tot trebuiască să deschizi boxa ca să o repari, ar trebui să cumperi una nou. Experiența ta generală este distrusă cu eșecurile constante. În loc să pierzi timpul reparând cablurile, investește într-o boxă nouă, durabilă.

Dacă totuși te-ai decis să îți înlocuiești boxa, îți recomandăm să citești ghidul nostru pentru a alege cea mai bună boxa portabilă pentru tine.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.