Top Electronice

Diferența dintre vapori vs fum? Care este o alegere mai bună?

vapori vs fum

Tabel de conținut

Ai auzit că oamenii folosesc termenul „fum de vape”? Dacă da, s-ar putea să-ți dai seama sau nu că, desigur, nu există „fum de vape” – de fapt, este un pic un oximoron. De fapt, vaporii și fumul nu au aproape nimic în comun, cu excepția unui aspect vizual similar și (în majoritatea cazurilor) prezența nicotinei. Deci cine câștigă între vapori vs fum?

Dacă ești în căutarea unei țigări electronice, echipa noastră îți recomandă cea mai bună țigară electronică pentru tine.

Când fumezi o țigară, fumul care se creează este rezultatul arderii, sau arderii țigaretei în sine și a materialelor pe care le conține. Când arzi ceva – orice – îi modifci dramatic compoziția chimică.

Fumul este format din particule vizibile de carbon, substanța pe care o arzi și alte produse secundare ale arderii – cu alte cuvinte, arderea a ceva creează o varietate de substanțe, iar multe dintre aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare pentru inhalare.

Vapatul este diferit, deoarece atunci când vaporizezi o substanță, cum ar fi e-lichidul, îi modifici starea. Cu toate acestea, vaporii vor conține aceleași molecule ca și substanța prevaporizată. Tehnic vorbind, „vaporul” produs atunci când vaporizezi nu este deloc vapori, ci mai degrabă aerosoli.

Acest aerosol este o suspensie de particule fine din sucul tău de vape care rămân suspendate în aer pentru o perioadă scurtă de timp și apoi cade la pământ. Deoarece particulele sunt lichide – nu solide, precum particulele găsite în fumul de țigară – nu prezintă aceleași riscuri atunci când sunt inhalate.

Aproape toți cei care vaporizează și comunitatea de vape în general au adoptat termenul „vapor” mai degrabă decât cel mai precis „aerosol”. Din motive de simplitate și claritate – și mai ales pentru că diferențele tehnice nu sunt relevante pentru punctele pe care le acoperim – vom rămâne cu termenul „vapor”.

Află din ghidul nostru cum se folosește o țigară electronică în mod corect.

Vapori vs FUm

După cum am menționat mai sus, aprinderea unei țigări produce fum, în timp ce vaporizarea sucului electronic produce vapori. Să aruncăm o privire la modurile specifice în care aceste două substanțe sunt diferite una de cealaltă.

  • Compozițiile lor sunt diferite. Din nou, singurul lucru pe care fumul și vaporii îl au în comun când vine vorba de compoziția lor este nicotina. Fumul de țigară conține mii de substanțe chimice, dintre care multe sunt cancerigene cunoscute și multe altele altfel dăunătoare pentru inhalare. În schimb, tot ce se găsește în e-lichidul – și vaporii acestuia – este sigur de ingerat.
  • Vaporii miroas mult mai bine. Mirosul asociat cu fumul de țigară persistă într-o cameră pentru perioade lungi de timp, spre deosebire de vapori. Vaporii se risipesc aproape imediat, la fel ca și aroma lui (ceea ce este plăcut în primul rând, spre deosebire de fum). Fumezi o țigară într-o cameră închisă și vei putea în continuare să o simți câteva ore sau chiar zile mai târziu – nu este cazul țigărilor electronice.
  • Fumul lasă un reziduu. Fumatul în interiorul unei camere, a unei case sau a unui vehicul de-a lungul timpului va face ca pereții, mobilierul și alte materiale să devină colorate în galben. Acest lucru se datorează gudronului – o substanță lipicioasă, rășinoasă, care ajută la crearea reziduurilor urâte pe care fumul le lasă în urmă. Fumul conține și alte produse secundare ale arderii care contribuie la această colorare, cum ar fi monoxidul de carbon.

Deci, dacă ești în proces de urmărire a informațiilor despre vapori vs fum, fii siguri – cele două sunt la fel de diferite ca ziua și noaptea. Dacă ești un fumător în căutarea unei alternative mai bune, nu ezita să încerci vaping-ul.

Nu vei mai inhala fum, hainele, mașina și casa ta vor mirosi din nou bine și te vei bucura de un nou mod satisfăcător de a consuma nicotina pe care o vrei, fără multe dintre negativele asociate cu fumatul.

Pentru echipa noastră, în bătălia dintre vapori vs fum, câștigătorii sunt vaporii cu un scor decisiv. 

Îți recomandăm și ghidul nostru pentru a te lăsa de fumat și a face trecerea la vape.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.