Top Electronice

etilotest

Cel mai bun etilotest din 2024: Top 5 Detectoare de alcool + Ghid de cumpărare etiloteste

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun etilotest

Au trecut câteva ore de la ultima ta băutură. Te simți bine, dar ce se întâmplă dacă judecata ta este afectată? Ei bine, aici te poate ajuta cel mai bun etilotest.

Etilotestele pentru acasă — asemănătoare, și în unele cazuri identice cu cele folosite de către forțele de ordine în timpul opririlor în trafic — pot reprezenta o măsură excelentă pentru a te asigura de siguranța condusului atunci când sunt folosite corespunzător. Aceste dispozitive rulează în principal un test al respirației pentru alcool, măsurând compoziția chimică a respirației tale pentru a genera o estimare a conținutului tău de alcool din sange (BAC). Citește mai departe și află care sunt cele mai bune etiloteste pentru tine.

ProdusPreț
1. Alcool Tester EvoSmart™ AD80Vezi Prețul
2. Gemevo® EtilotestVezi Prețul
3. Alcofind AF 33Vezi Prețul
4. InvincioVezi Prețul
5. JustZEN® WE01Vezi Prețul
5/5
4/5
5/5
4/5
3.5/5

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun etilotest/alcoolmetru

Când alegi cel mai bun etilotest, dorești să te asiguri că este fiabil (durata bateriei și precizia), că este ușor de utilizat (în special după câteva băuturi) și că este suficient de portabil pentru a-l lua cu tine oriunde mergi, astfel încât să îl ai când ai nevoie de el. Citește mai departe și află ce trebuie să știi înainte de a cumpara cel mai bun etilotest.

Achizitionarea unui etilotest este o investitie care asigura siguranta personala si profesionala. Prin urmare, atunci când achiziționați un tester de alcool fiabil, trebuie să luați în considerare următoarele:

 • Scop – vei folosi aparatul etilotest pentru uz personal sau la locul de muncă? Pentru uz personal, este mai bine să obții un aparat etilotest compact și ușor în scopuri de portabilitate. Pentru locul de muncă, este esențial să obții un etilotest mai puternic pentru fiabilitatea rezultatelor BAC.
 • Buget – în general, cu cât etilotestul este mai scump, cu atât sunt mai fiabile în ceea ce privește precizia și longevitatea. Pe de altă parte, unele dispozitive moderne au caracteristici suplimentare care se adaugă la prețul lor. Este recomandat să achiziționezi cel mai bun pe care vi-l poți permite, în funcție de scopul dorit. Cu toate acestea, rețineți că mai ieftin nu este la fel de precis. Cel mai bine este să iei în considerare toți factorii, alții decât prețul.
 • Standard românesc – Unul dintre cei mai importanți factori este conformitatea cu standardele românești, în special pentru etilotestele la locul de muncă. Asigură-te că dispozitivul este conform cu normele. Acest standard asigură că aparatul etilotest a trecut toate cerințele de testare și va funcționa conform așteptărilor pe durata de viață.
 • Recalibrare – toate etilotestele vor avea nevoie în cele din urmă de recalibrare. Caută o marcă care oferă servicii de recalibrare pentru a asigura longevitatea și rezultate precise ale BAC.
  Piese bucale – unele etilotest vor avea piese bucale detașabile și înlocuibile. A avea la dispoziție piese bucale de rezervă este benefică pentru partajarea igienică a dispozitivului. Mai mult, mușticulele ajută la eliminarea fumului, prafului și a altor impurități care pot afecta citirea BAC.

De ce să alegi cel mai bun etilotest/alcoolmetru?

Băuturile alcoolice sunt printre cele mai consumate băuturi din România. Ele sunt băute des la petreceri sau evenimente, și în multe culturi se consumă alcool cu ocazia festivităților. În plus, unii oameni beau alcool după serviciu pentru a se destinde și relaxa după o zi de muncă grea. Asta pentru că consumul de alcool induce o stare euforică care inhibă simțurile, determinând o stare de relaxare mai profundă. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate fi periculos. Acesta cauzează efecte de inhibare asupra simțurilor, raționamentului și funcțiilor motorii, toate vitale pentru conducere și muncă responsabilă. De aceea, consumul de alcool este reglementat în mod strict și achiziționarea unui etilotest merită cu adevărat.

Când o persoană consumă băuturi alcoolice, corpul absoarbe conținutul său de alcool etilic prin gură, esofag, stomac și intestin. Apoi, acesta ajunge în fluxul sanguin și se evaporă în plămâni pe măsură ce trece prin ei. De aici, un etilotest poate detecta acum nivelul BAC al unei persoane într-un test al respirației. Prin urmare, achiziționarea unui etilotest este cea mai practică metodă de determinare a nivelului de intoxicație alcoolică. În plus, anumite intervale BAC pot determina următoarele efecte ale intoxicației alcoolice (nivelul de alcoolemie):

 • 039% BAC – ușoară euforie, relaxare și inhibiție redusă
 • 04 – 0.059% BAC – deteriorarea judecății și a memoriei (scăderea prudenței)
 • 06 – 0.099% BAC – deteriorarea vederii, vorbirii, echilibrului, auzului și timpului de reacție
 • 100% BAC și peste – deteriorare semnificativă a coordonării motorii, pierderea memoriei și greață

Tipul de etilotest

Testere bazate pe oxid semiconductor

Acestea sunt dispozitive relativ noi, accesibile și simple. Folosesc senzori de etanol pentru a măsura conținutul de alcool din sange al subiectului. Dispozitivele sunt echipate cu un semiconductor care reacționează cu alcoolul și modifică curentul electrochimic. Cu cât este mai mare modificarea, cu atât este mai mare conținutul de alcool. Aceste dispozitive sunt destinate testelor personale, casnice sau non-profesionale.

Senzori cu celule de combustibil

Acestea sunt etiloteste profesionale care furnizează citiri precise. Majoritatea ofițerilor folosesc un etilotest cu celule de combustibil pentru verificările de la marginea drumului. Acest dispozitiv măsoară conținutul de alcool prin crearea unei reacții electrochimice care oxidează alcoolul și produce un curent electric. Cu cât este mai mare curentul, cu atât este mai mare conținutul de alcool. Curentul este apoi măsurat pentru a determina citirile BAC.

Senzorii cu celule de combustibil sunt fabricați din materiale scumpe precum electrozi din platină care ajută la oxidarea alcoolului pentru a produce protoni și electroni.

Spectrometru cu infraroșu

Acestea sunt folosite în etiloteste de masă de către autoritățile de trafic sau în stațiile de poliție. Identifică moleculele din proba de aer și măsoară cantitatea de lumină infraroșie absorbită de acestea. Deoarece etanolul poate absorbi doar o anumită lungime de undă a radiației infraroșii, cu cât este mai mare lungimea de undă absorbită, cu atât este mai mare conținutul de alcool. Aceste dispozitive furnizează citiri BAC precise în proporție de 100%.

Calibrarea etilotestului și acuratețea

Majoritatea etilotestelor trebuie trimise înapoi producătorului pentru calibrare după 6-12 luni, astfel încât dispozitivul să continue să citească nivelele BAC cu precizie. Dacă ai prefera să înlocuiești senzorul singur, alege un model pentru care acest lucru este posibil. De asemenea, observă ce tip de baterii folosește dispozitivul și dacă este reîncărcabil sau nu.

Poate cea mai importantă caracteristică de luat în considerare atunci când alegi un etilotest este nivelul său de precizie. Aceste dispozitive ajută la prevenirea cazurilor de șoferi băuți care circulă pe drum și cauzează accidente și, în mod potențial, decese de nevinovați. Multe state folosesc acum tehnologia senzorilor cu celule de combustibil pentru etiloteste, care pot oferi cele mai precise citiri. Cu toate acestea, influența alcoolului asupra acestor senzori poate duce adesea la citiri inexacte.

Când te bazezi pe un dispozitiv să-ți indice conținutul de alcool din sange, dorești să te asiguri că îți furnizează citiri corecte și constante. Nimeni nu apreciază rezultate pozitive false care detectează un nivel fals de alcool în sange.

Mai mult decât atât, pentru a te asigura că respecți legea, un etilotest precis este esențial pentru a ști când atingi sau depășești limita legală. Utilizând un etilotest precis, vei rămâne în limitele legale.

Alege un etilotest care a fost supus unei cercetări riguroase pentru a garanta rezultate precise. În timp ce există opțiuni pentru un etilotest ieftin, acesta nu poate fi la fel de fiabil sau precis ca unul scump. Totuși, există etiloteste personale disponibile la prețuri rezonabile, care rămân precise.

De asemenea, poți testa etilotestul singur, folosindu-l atunci când nu ai alcool în sistem pentru a vedea dacă îți furnizează în mod constant rezultatul 0.00, pentru a determina dacă este un dispozitiv precis.

Etilotest bun în scop profesional

Un etilotest adecvat în scop profesional trebuie să aibă anumite caracteristici suplimentare pentru a îndeplini standardele de precizie și fiabilitate necesare în mediul profesional:

 • Acuratețe ridicată: Etilotestul trebuie să ofere citiri precise și constante pentru a se conforma standardelor legale și profesionale.
 • Calibrare frecventă: În mediu profesional, calibrarea mai frecventă poate fi necesară pentru a asigura consistența rezultatelor.
 • Capacitate mare de stocare: O memorie extinsă pentru stocarea rezultatelor poate fi esențială pentru documentarea și analizarea ulterioară.
 • Rezistență și durabilitate: Etilotestul trebuie să fie construit pentru a rezista utilizării frecvente și să aibă o construcție robustă.

Întrebări frecvente despre detectoarele de alcool

Etilotestele de înaltă calitate au doar 0.001% șansă de eroare. Ele determină cu precizie cantitatea de concentrație a alcoolului din sistemul tău.

O citire de 0.05% BAC sau mai puțin este o citire standard a etilotestului. Este limita legală pentru conducere sub influența alcoolului.

Nu. Consumul de apă sau hiperventilarea nu afectează nivelul de alcool din sistemul tău.

Respiră într-un etilotest timp de aproximativ patru până la cinci secunde pentru a înregistra nivelul BAC.

Da. Un fumător conține mai mult acetaldehidă în sistemul lor, ceea ce se reflectă într-un test etilotest, chiar dacă persoana nu a consumat alcool.

Nu. Cafeaua nu crește nivelul BAC în sistemul tău. Ea nu afectează concentratia de alcool.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.