Top Electronice

Card de memorie

Cel mai bun card de memorie din 2024: Top 5 carduri de memorie SD + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun card de memorie

Cele mai bune carduri SD pot face o diferență enormă în modul în care înregistezi fotografii și videoclipuri. De la capacitatea de stocare la vitezele de transfer de fișiere, alegerea de cel mai bun card de memorie potrivit este crucială pentru experiența ta de fotografiere, indiferent dacă ești un amator dornic sau un profesionist creativ.

Am creat acest ghid pentru a te ajuta să găsești cardul SD ideal pentru nevoile și bugetul tău. Prescurtarea de la Secure Digital, cardurile SD sunt formatul de memorie cel mai frecvent utilizat în camerele de consum, inclusiv unele dintre cele mai bune camere fără oglindă și cele mai bune camere 4K pentru regizori. În ghidul nostru de mai jos, am explicat cum și de ce cardurile SD sunt clasificate pentru fotografi și videografi, astfel încât să poți descifra semnificația din spatele acelor numere și litere.

Deoarece performanța reală depășește etichetele, am supus, de asemenea, selecția noastră dintre cele mai bune carduri SD printr-o serie de teste în lumea reală, pentru a determina care este cel mai performant pentru cerințele tale specifice. Credem că cel mai bun card de memorie SD pentru majoritatea fotografilor este Transcend SDXC UHS-II U3, datorită vitezei de transfer incredibile și durabilității impresionante. Acestea fiind spuse, o alternativă mai accesibilă este SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I, în timp ce PNY Elite Performance SDXC este ideal pentru cumpărătorii cu buget redus.

Indiferent ce cauți de pe un card de memorie SD, am testat viteză, am revizuit și am clasat toate opțiunile de top chiar aici. Dacă ești un shooter de telefoane Android, totuși, vei avea nevoie de unul dintre cele mai bune carduri microSD pentru a extinde memoria telefonului.

ProdusePreț
1. Transcend Industrial 700S SDXCVezi pretul
2. SanDisk Extreme PRO 128GB SDXCVezi pretul
3. Lexar Professional SDXCVezi pretul
4. PNY SDXC Elite PerformanceVezi pretul
5. Lexar Professional 2000x SDXCVezi pretul
 
5/5

Dacă ești în căutarea unui card de memorie SD de calitate superioară care să îți satisfacă toate cerințele, Transcend Industrial 700S SDXC este alegerea perfectă pentru tine! Acest card impresionant oferă performanțe excelente și fiabilitate extremă, făcându-l partenerul ideal pentru toate aventurile tale.

Fie că ești pasionat de fotografie sau de înregistrarea de videoclipuri în calitate ridicată, acest card îți va permite să stochezi cantități mari de date fără niciun stres. Imaginează-ți că ești la o petrecere de familie memorabilă – cu Transcend Industrial 700S SDXC, poți surprinde fiecare moment special și săltezi de bucurie când vezi cum toate aceste amintiri dragi sunt păstrate în siguranță, la calitate înaltă, datorită performanțelor superioare ale acestui card.

Specificații:

 • Capacitate: 64 GB
 • Clasa de viteza: Class 10
 • Tip memorie: SDXC

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Dacă ești un fotograf profesionist sau un creator de conținut avansat, atunci SanDisk Extreme PRO 128GB SDXC este partenerul tău de nădejde. Acest card de memorie de înaltă performanță îți va permite să îți atingi întregul potențial și să îți transformi visele în realitate.

Gândește-te la momentul în care ești pe teren, capturând imagini uimitoare ale peisajelor naturale sau fotografiind momente prețioase ale unui eveniment important. SanDisk Extreme PRO îți va oferi viteze uluitoare de scriere și citire, permițându-vă să capturezi fiecare secundă fără niciun compromis. În plus, fiind atât de fiabil, acest card îți va oferi liniștea deplină și încrederea că toate aceste momente speciale vor fi păstrate pentru totdeauna în forma cea mai bună.

Specificații

 • Capacitate: 128 GB
 • Clasa de viteza: Class 10 UHS
 • Standard UHS: UHS-I U3
 • Rata de transfer la citire: 200 MB/s
 • Rata de transfer la scriere: 90 MB/s
 • Altele: Dimensiuni: 2.17mm x 23.91mm x 31.92mm
 • Continut pachet: 1 x Card de memorie
 • Tip memorie: SDXC

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă ești un iubitor al aventurilor hibride, atunci Lexar Professional SDXC este alegerea ideală pentru tine! Acest card versatil te va însoții în fiecare călătorie, indiferent dacă te bucuri de fotografiere, filmare sau chiar înregistrări audio.

Imaginează-ți că ești în mijlocul naturii, capturând imagini uluitoare ale florilor și păsărilor. Cu Lexar Professional SDXC, poți să stochezi toate aceste momente minunate și să te întoarci mereu la ele, cu aceeași bucurie și emoție. Acest card îți va oferi spațiul și performanțele necesare pentru a îți exprima creativitatea în cele mai diverse moduri și pentru a crea amintiri de neuitat în fiecare călătorie.

Specificații

 • Capacitate: 64 GB
 • Clasa de viteza: Class 10
 • Standard UHS: UHS-I
 • Rata de transfer: (MB/s)95
 • Rata de transfer la citire: 95 MB/s
 • Tip memorie: SDXC

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Bucură-te de performanță extraordinară la un preț prietenos cu PNY SDXC Elite Performance! Acest card de memorie SD te va impresiona cu performanțele sale remarcabile și îți va permite să înregistrezi momentele speciale fără a îți depăși bugetul.

Imaginează-ți că ești la un concert al artistului tău preferat, iar muzica îți face inima să bată în același ritm cu ritmul muzicii. PNY SDXC Elite Performance vă va oferi suficient spațiu și viteze excelente pentru a înregistra întregul concert, astfel încât să poți retrăi acea experiență minunată de fiecare dată când vizualizezi imaginile și videoclipurile. Cu acest card de încredere, nu trebuie să îți faci griji cu privire la stocarea datelor importante sau la pierderea momentelor prețioase.

Specificații

 • Capacitate: 128 GB
 • Clasa de viteza: Class 10
 • Standard UHS: UHS-I U3
 • Rata de transfer la citire: 100 MB/s
 • Rata de transfer la scriere: 75 MB/s
 • Tip memorie: SDXC

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Pentru fotografi și videografi profesioniști, Lexar Professional 2000x SDXC este alegerea perfectă pentru performanțe excepționale și rezultate uimitoare. Cu acest card, poți să îți lași imaginația să zboare și să creezi opere de artă unice și de neuitat.

Gândește-te că ești în mijlocul unui proiect de filmare de înaltă calitate, iar toate elementele se aliniază perfect – lumina, cadrele, subiectul. Cu Lexar Professional 2000x SDXC, puteți înregistra fiecare moment magic și să te simți inspirat de fiecare dată când vezi rezultatele finale. Performanțele excelente ale acestui card te va ajuta să fi mereu în pas cu nevoile tale profesionale și să îți îndeplinești toate obiectivele artistice.

Specificații

 • Capacitate: 128 GB
 • Clasa de viteza: Class 10
 • Standard UHS: UHS-II
 • Rata de transfer la citire: 300 MB/s
 • Rata de transfer la scriere: 260 MB/s
 • Adaptor: Cititor USB 2.0 inclus
 • Altele: Dimensiuni (L x l x H) 32 x 24 x 2.1 mm
 • Tip memorie: SDXC

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun card de memorie SD

Cardurile de memorie sunt folosite în orice, de la camere la telefoane mobile, precum și o serie de alte echipamente și gadgeturi electronice.

Aceste carduri de memorie folosesc ceea ce se numește tehnologie Flash și stochează datele chiar și atunci când alimentarea este întreruptă. Ca atare, aceste carduri de memorie au devenit de neprețuit pentru stocarea totul, de la fotografii la aplicații și date de programare la… bine aproape orice.

Marea problemă cu cardurile de memorie este posibilitatea de a-l selecta pe cel mai bun pentru utilizarea sau aplicația specială în minte. Există atât de multe tipuri diferite.

Pentru a te ajuta, am stabilit ghidul nostru de cumpărare a cardurilor de memorie pentru a explica unele dintre tipurile majore și ce card de memorie este cel mai bun pentru anumite aplicații.

Tipuri de card de memorie

Una dintre sursele majore de confuzie este faptul că există atât de multe tipuri diferite de carduri de memorie pe piață de cumpărat. Compact Flash, SD, SDHC, SDXC, MicroSd și multe altele.

Fiecare dintre aceste tipuri diferite de card de memorie Flash este destinat unui alt tip de aplicație. Unele sunt folosite pentru camere și de multe ori viteza poate fi o problemă, mai ales acolo unde este filmat. Altele sunt folosite în telefoanele mobile unde dimensiunea este o problemă foarte importantă. De asemenea, există și stick-uri de memorie USB unde viteza nu este în mod normal o problemă.

Există atât de multe tipuri diferite de card, care este esențial să verifici tipul exact utilizat.Deci, ce tipuri de carduri de memorie Flash există și care este diferența?

Card de memorie SD

Acesta este formatul de bază pentru cardul SD. Cardul SD standard are dimensiuni de 32 mm pe 24 mm pe 2,1 mm, o capacitate de stocare de până la 4 GB. Nivelurile tipice de performanță nu sunt la fel de înalte ca celelalte tipuri de carduri de memorie SD menționate mai jos.

Card de memorie SDHC

SDHC (Secure Digital High Capacity) a fost introdus pentru a satisface cererea tot mai mare de înregistrare video HD și imagini de înaltă rezoluție utilizată acum în multe dispozitive compatibile cu SD. Cardurile SDHC au aceeași dimensiune fizică și formă ca SD standard, dar îndeplinesc noua specificație SD a versiunii 2.0. Dacă cardul SD este de 4 GB sau mai mult, este clasificat ca un card SDHC. În prezent, specificațiile SDHC permit carduri de memorie cu o capacitate între 4 GB și 32 GB. Dacă cumperi un card SDHC, verifică dacă dispozitivul în care va fi utilizat poate accepta un card SDHC.

Card de memorie SDXC

SDXC, Secure Digital eXtended Capacity. Cardurile SDXC sunt în esență o versiune cu capacitate mai mare a cardului SDHC. Cardurile SDXC încep de la capacități de 64 GB și pot crește până la o capacitate teoretică maximă de 2 TB. Card de memorie MicroSD: După cum indică și numele, cardurile de memorie microSD sunt mult mai mici decât cardul SD de bază. În consecință, ei găsesc multe utilizări în echipamente portabile, cum ar fi telefoanele mobile.

Card memorie micro SD

cardurile micro SD HC, versiunea mai nouă de micro SD, au fost introduse în 2007. Pot conține până la 32 GB de date și au o rată de transfer de până la 10 MB pe secundă. Cardurile microSDHC nu sunt compatibile cu dispozitivele micro SD mai vechi.

microSDXC

Ca și cardul SDXC, cardurile micro SD XC au o capacitate de stocare între 32 GB și 2 TB. Cardul are o viteză de transfer de date mai mare în comparație cu microSD și microSDHC. Este compatibil doar cu dispozitivele care conțin un slot compatibil microSDXC.

Card Compact Flash

Acest tip de card de memorie este fizic mai mare decât un card SD și are mult mai multe conexiuni. Ele nu sunt la fel de utilizate ca cardurile SD, dar au adesea capacități mari și unele pot rula la viteze foarte mari. Sunt folosite în general de fotografi profesioniști. Aceste tipuri diferite de carduri de memorie tind să fie găsite în diferite tipuri de dispozitive. Un scurt rezumat este oferit mai jos, dar reține că acesta este doar un ghid aproximativ.

Dimensiunea cardului de memorie Atunci când selectezi cel mai bun card de memorie de cumpărat, unul dintre primele puncte de reținut este cantitatea de stocare pe care o oferă, adică dimensiunea memoriei.

Capacitatea cardului de memorie

Dimensiunile au crescut remarcabil în ultimii ani. Cu câțiva ani în urmă, dimensiunea de spatiu de stocare 1 GB ar fi fost mare, dar în prezent 128 GB nu este neobișnuit.

Evaluările vitezei cardului SD Viteza cardului este importantă în multe aplicații, deoarece indică viteza de transfer de date a dispozitivului. Acest lucru este important atunci când scrii date la viteze mari, ca în cazul video 4K, care devine din ce în ce mai frecvent, chiar și pe telefoanele mobile!

Pe cardul SD există diferite clase de viteză. Aceasta se referă la clasele de viteză pentru citirea și scrierea imaginilor pe și de pe un card de memorie, exprimate în megaocteți pe secundă, MB/s. Codarea este simplă, Clasa 2 are o rată de transfer de 2 MB/s, Clasa 4, 4MB/s etc. Clasele sunt în general Clasele 2, 4, 6, 10.

Un alt format UHS Speed ​​Class a fost introdus în 2009 pentru cardurile de memorie SDHC și SDXC. Pentru a obține rate de date mai mari, UHS utilizează o nouă magistrală de date care nu va funcționa pe dispozitive care nu sunt compatibile cu UHS. Dacă o cartelă de memorie UHS este utilizată într-o gazdă non-UHS, aceasta va utiliza implicit magistrala de date standard și va folosi clasificarea „Clasa de viteză” în loc de evaluarea „Clasa de viteză UHS”. UHS Clasa 1 oferă o viteză de 10 MB/s, iar UHS clasa 3 oferă 30 MB/s

Când interpretăm toate aceste cifre, merită să ne amintim că evaluarea vitezei care ar putea fi scrisă pe card în sine măsoară viteza maximă de transfer pentru citirea și scrierea imaginilor pe și de pe un card de memorie. Aceasta este cifra exprimată ca NN MB/s.

Spre deosebire de vitezele de scriere a cardului menționate în paragraful de mai sus, care măsoară performanța maximă, evaluările de clasă măsoară viteza minimă susținută necesară pentru înregistrarea unui ritm uniform de video pe card. Numărul de evaluare a clasei corespunde ratei de transfer măsurată în MB/s.

Evaluări de viteză Compact Flash Deoarece Compact Flash nu se află sub conducerea Asociației SD, are o serie de evaluări de viteză diferite. Există două tipuri principale care sunt văzute. Adesea ambele pe aceeași carte.

Evaluare UDMA: Accesul ultra direct la memorie permite viteze mai rapide de scriere și citire, permițând cardului să accepte imagini HD și 4K. Cardurile sunt notate de la 0 la 7, cu 7 oferind cea mai mare performanță. Vrei doar cea mai mare viteză posibilă? Asigurați-vă că viteza dispozitivului dvs. acceptă viteza cardului, altfel beneficiile se pierd. VPG: standard VPG pentru garantarea performanței video și este foarte asemănător cu clasa de viteză a unui card SD. Există două clasificări: VPG-20 și VPG-65, acesta din urmă oferind riscul minim posibil de pierdere a cadrului. Ca și cardurile SD, Compact Flash, cardul CF poate avea și o viteză maximă în MB/s scrisă pe dispozitiv.

Alegerea celui mai bun card de memorie După ce am analizat diferitele specificații și parametri, este necesar să ne uităm la ceea ce este necesar de fapt atunci când cumpărăm un card de memorie Flash.

Primul lucru este dimensiunea cardului. Cu dimensiuni uriașe oferite în aceste zile, este necesar mai întâi să verifici ce poate face față dispozitivul în care va fi folosit cardul.

Următorul este să determini ce este necesar în ceea ce privește stocarea reală pe dispozitiv. Amintește-ți că unele DSLR-uri permit doar reformatarea cardului sau ștergerea imaginilor individuale, nu există nicio funcție de ștergere a tuturor.

Este util să ne uităm la ceea ce poate fi stocat în cardurile tipice

Când vine vorba de alegerea celui mai bun tip de card de memorie de cumpărat și de viteza cu care dispozitivul utilizează cardul de memorie, este puțin mai dificil. Primul lucru de făcut este să verifici ce poate folosi. Indiferent dacă va fi nevoie de SD, SDHC, SDXC? Odată ce acest lucru este cunoscut, atunci căutarea poate începe.

Viteza nominală măsurată în MB/s și menționată pe card este importantă mai ales pentru fotografiile statice, mai ales în cazul în care fișierele mari sunt scrise pe card. Este cel mai important atunci când utilizezi o rafală multishot pe un DSLR cu megapixeli înalți. Aici este adesea posibil să ajungi cu un stoc de imagini în cameră în cazul în care nu poate scrie suficient de repede pe card. Acest lucru poate duce la oprirea fotografierii camerei până când poate scrie pe card și eliberează mai mult spațiu intern.

Vitezele mai mari pot îmbunătăți, de asemenea, cât de repede pot fi transferate fișierele pe computer.

Cu toate acestea, videoclipul nu are nevoie de o conductă de date la fel de mare, deoarece formatul video este un „flux fix” mai mic, care utilizează doar o parte din conducta de date. Deși pentru video 4k sunt necesare plăci mai rapide, deoarece cantitatea de date transferată este mult mai mare.

Privind clasa de viteză, deoarece aceasta este o viteză minimă, aceasta este importantă pentru modul video sau camerele video, unde dispozitivul salvează de fapt un flux constant de date. Rezoluția și formatul videoclipului determină cantitatea de date în flux constant. Aceasta se traduce printr-o viteză minimă necesară pentru a garanta că videoclipul capturat pe carduri este înregistrat la o rată uniformă, susținută, fără cadre. Este necesar să verifici specificația camerei video, deoarece aceasta va indica ceea ce este necesar în ceea ce privește clasa minimă de viteză.

Este posibil ca unele camere video sau DSLR-uri avansate să indice un mesaj de eroare care să spună că numai videoclipuri de definiție inferioară pot fi înregistrate dacă se folosește un card cu o clasă de viteză redusă.

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun card de memorie pentru a cumpăra pentru orice cameră, telefon sau alt dispozitiv care necesită un card de memorie. Selectarea celui mai bun dispozitiv de cumpărat necesită câteva specificații pentru a fi luate în considerare, dar odată ce acest lucru este făcut, dispozitivul poate fi introdus și ar trebui să ofere un serviciu de încredere îndelungat.

Card de memorie pentru smartphone

Un card de memorie pentru smartphone este un dispozitiv mic și practic care extinde capacitatea de stocare a telefonului tău. Alegerea unui card de memorie potrivit pentru smartphone-ul tău depinde de necesitățile tale individuale de stocare. Poți opta pentru carduri MicroSD sau SD, în funcție de compatibilitatea telefonului tău.

Cel mai bun card de memorie Din romania

Un card de memorie bun îți va permite să salvezi mai multe fotografii, videoclipuri și aplicații, ceea ce înseamnă că vei putea să te bucuri de mai mult spațiu de stocare pentru activitățile și conținutul preferat pe telefonul tău. Asigură-te că verifici specificațiile telefonului tău pentru a alege cardul de memorie potrivit care să îndeplinească nevoile tale. Cu un card de memorie adecvat, vei putea să îți optimizezi experiența cu smartphone-ul și să îți păstrezi amintirile și fișierele importante în siguranță.

Caracteristicile importante pentru cele mai bune carduri de memorie pentru telefon sau tableta

Caracteristicile importante pentru cele mai bune carduri de memorie pentru telefon sau tabletă includ capacitatea de stocare adecvată, viteza de transfer rapidă, compatibilitatea cu dispozitivul și clasificarea de viteză potrivită pentru necesitățile tale. Capacitatea de stocare trebuie să fie suficientă pentru a găzdui toate fișierele și aplicațiile tale, iar viteza de transfer rapidă asigură o experiență fluidă și rapidă în utilizare.

Compatibilitatea cu dispozitivul tău este esențială, așadar verifică dacă acesta suportă carduri MicroSD, SD sau alte formate. De asemenea, asigură-te că alegi un card cu o clasă de viteză adecvată, astfel încât să fie potrivit pentru fotografiere în rafală sau înregistrarea de videoclipuri HD. Prin urmare, alegerea unui card de memorie adecvat te va ajuta să beneficiezi la maximum de capacitatea dispozitivului tău și să ai o experiență plăcută și eficientă în utilizarea telefonului sau tabletei.

Conteaza mai mult brandul sau spatiul de stocare la un card de memorie?

Atunci când vine vorba de alegerea unui card de memorie, ambele aspecte contează, dar prioritatea poate varia în funcție de nevoile și preferințele individuale. Brandul poate fi important pentru a asigura calitatea și fiabilitatea produsului. Brandurile cunoscute și de încredere au adesea o istorie de producție a cardurilor de memorie de înaltă calitate. Pe de altă parte, spațiul de stocare este esențial pentru a se potrivi cu necesitățile de stocare ale utilizatorului.

Alegerea unui card cu o capacitate mai mare permite stocarea unui volum mai mare de fotografii, videoclipuri și alte fișiere, fiind o opțiune potrivită pentru cei care au nevoie de mult spațiu de stocare. În final, este important să echilibrezi calitatea și fiabilitatea brandului cu spațiul de stocare adecvat pentru a obține cel mai bun card de memorie potrivit nevoilor tale.

Întrebări frecvente despre carduri de memorie SD

Alegerea tipului potrivit de card de memorie depinde de dispozitivul tău. Pentru majoritatea camerelor foto și telefoanelor mobile, cardurile MicroSD sau SD sunt cele mai utilizate. Verifică specificațiile dispozitivului tău pentru a vedea ce tip de card este compatibil cu acesta.

Clasele de viteză, precum Clasa 2, Clasa 4, Clasa 10 etc., indică viteza minimă de transfer de date a cardului. Cu cât clasa este mai mare, cu atât viteza de scriere și citire va fi mai mare. Clasele de viteză mai mari sunt mai potrivite pentru fotografierea în rafală și înregistrarea de videoclipuri de înaltă calitate.

Alegerea capacității de stocare depinde de nevoile tale individuale. Dacă faci multe fotografii și înregistrezi videoclipuri, ar fi bine să optezi pentru un card cu o capacitate mai mare, cum ar fi 64GB, 128GB sau chiar mai mare. În cazul în care utilizezi dispozitivul mai puțin intensiv, un card cu o capacitate mai mică, cum ar fi 16GB sau 32GB, poate fi suficient.

UHS (Ultra High Speed) reprezintă o tehnologie de transfer de date mai rapidă pentru cardurile de memorie. UHS-1 și UHS-3 sunt cele mai comune standarde întâlnite. Dacă dispozitivul tău suportă tehnologia UHS, atunci alegerea unui card cu această specificație poate îmbunătăți viteza de transfer a datelor și performanța dispozitivului, mai ales atunci când gestionezi fișiere mari sau înregistrezi videoclipuri de calitate înaltă. Unele persoane optează pentru Full hd sau 4k.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.