Top Electronice

Lanternă

Cea mai buna lanterna din 2024: Top 5 Lanterne LED + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna lanterna

Cauți cea mai buna lanterna? Desigur, smartphone-ul tău are tehnic o lanternă, însă puterea sa scăzută și funcționalitatea limitată nu se pot compara cu adevărata lanternă. Lanternele moderne folosesc becuri LED puternice, permițând chiar și versiunilor compacte să genereze suficientă lumină și să aibă suficiente setări ale fasciculului pentru a te ghida în aproape orice situație slab iluminată, de la camping la mici urgente precum chei sau bijuterii pierdute și până la întreruperi prelungite ale curentului electric.

Am căutat pe internet și am adunat o selecție de 10 lanterne populare pentru teste practice. După o lună de evaluare a acestora în funcție de ușurința de utilizare, puterea fasciculului, durata de viață a bateriei și rezistența lor, am găsit 5 cele mai bune lanterne pentru a-ți lumina calea.

Cele mai bune lanterne LED: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Fenix, PD36R PROVezi Prețul
2. ThruNite Archer 2A V3 Cool WhiteVezi Prețul
3. Nitecore EDC27Vezi Prețul
4. Nitecore P20iXVezi Prețul
5. Ledlenser MT10Vezi Prețul
5/5

Lanterna LED Fenix PD36R Pro este cea mai recentă evoluție a lanternei noastre preferate în general de pe piață. O versiune ușor îmbunătățită a modelului și el excelent PD36R, PD36R Pro are o diferență majoră care este mai bună, și aceasta este comutarea dublă a comenzilor de la coadă. Sistemul funcționează astfel: Un comutator mai mare de la coadă aprinde și stinge lumina. Celălalt comută între cele cinci moduri de luminozitate sau, dacă lumina este stinsă, activează funcția de stroboscop pentru autoapărare. În întuneric, cu mănuși sau oricând, este incredibil de ușor să manipulați comutatoarele și să obțineți rezultatul dorit în câteva secunde.

Dacă preferi controlul iluminării montat pe corpul lanternei, versiunea standard PD36R este încă disponibilă. Dar bănuiesc că majoritatea utilizatorilor vor iubi modelul PRO îmbunătățit.

În ceea ce privește experiența utilizatorului, durata de funcționare este fenomenală. Cu noul PD36R PRO în modul Eco (30 de lumeni), poți obține o durată solidă de 42 de ore. Dacă durata de funcționare este principala ta preocupare, versiunea non-PRO a acestei lumini are o durată mult mai lungă de funcționare, dar o putere totală mai scăzută.

Pentru utilizatorii obișnuiți (excursii de camping ocazionale și perioade scurte de funcționare la putere mare), asta ar trebui să însemne luni între încărcări. Testerul nostru a folosit lanterna regulat timp de peste 2 luni fără a o reîncărca.

Despre moduri, PD36R PRO variază de la 30 de lumeni la 2,800 de lumeni strălucitori. În modul turbo de 2,800 de lumeni, poți vedea cu ușurință obiecte la 1,247 de picioare distanță. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizărilor recreative în aer liber. Și impresionant, PD36R PRO poate menține această luminozitate timp de 3.5 ore.

Cu o clasificare IP68 rezistentă la apă, poate rezista sub apă până la 6.5 picioare timp de 30 de minute. Este, de asemenea, rezistent la praf și șocuri. O caracteristică pe care o ador este modul în care poți manipula cu ușurință între funcțiile tactice (și activarea stroboscopului).

În afară de specificații, aceasta este o lanternă perfectă pentru mâini cu funcții prietenoase pentru utilizator. O poți porni și opri la comutatorul mare de la coadă, apeși comutatorul mai mic de la coadă pentru a ajusta puterea și verifici LED-ul de lângă portul de încărcare USB-C când porni lumina pentru a vedea nivelul bateriei.

Specificații:

 • Tip: Lanterna LED
 • Lumeni maximi: 2,800
 • Distanța maximă a fasciculului: 380 m
 • Durata maximă de utilizare: 42 ore
 • Moduri de iluminare: Cinci niveluri de luminozitate și stroboscop
 • Baterie inclusă: Baterie li-ion 21700 reîncărcabilă
 • Tip de bec: LED Luminus SFT70
 • Temperatura culorii: Aproximativ 6,500K
 • Dimensiuni Lungime: 145.8mm, cap: 26.5mm, corp: 25.7mm
 • Greutate: 169g inclusiv bateria
 • Utilizat pentru: Uz general, Militar si tactic, Vanatoare, Scufundari, Camping, Pescuit
 • Trepte de intensitate: 6

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Deși lanterna LED ThruNite Archer nu dispune de câteva dintre caracteristicile de vârf ale altor lanterne din această listă, se remarcă printr-un preț absolut excelent de doar 270 de lei. Pentru această sumă, primești o sursă de lumină CREE XP-L V6 LED de calitate, cu o putere maximă de 500 de lumeni. Deși acest număr nu pare impresionant, este mult mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizărilor. Folosind două baterii AA, are o durată de funcționare de până la 4 zile în modul “firefly” și 11 ore în modul mediu (75 de lumeni).

Ai auzit corect – această lanternă folosește baterii AA. Acest lucru cu siguranță reduce prețul în comparație cu bateriile reîncărcabile de înaltă calitate și costurile de operare. Echipa noastră preferă lanternele reîncărcabile din mai multe motive, despre care vom vorbi mai jos. Dar lanternele cu baterii AA de unică folosință (sau reîncărcabile) sunt foarte ușor de reîncărcat în excursiile în zone sălbatice – pur și simplu aduc câteva baterii suplimentare.

O lanternă la buget trebuie să aibă mai mult decât doar un preț bun. Trebuie să fie și durabilă, astfel încât să nu trebuiască să alergi să cumperi alta în câteva luni. Am supus Archer unor teste riguroase, inclusiv scufundări și teste de cădere. A trecut cu brio, depășind cu puțin competiția cu Coast G32 (mai jos). Ne-a plăcut interfața simplă – în special butonul lateral pentru a derula setările de luminozitate.

Pentru o lanternă la buget, Thrunite Archer rămâne în continuare cea mai bună opțiune de învins.

Specificații

 • Tip: Lanterna LED
 • Utilizat pentru: Militar si tactic
 • Lumeni maximi (flux luminos): 500 lm
 • Distanța maximă a fasciculului: 93 m
 • Durata maximă de utilizare: 51 ore (mod redus), 15 zile în modul “firefly”
 • Moduri de iluminare: Patru plus stroboscop
 • Baterii: Două AA
 • Tip de bec: LED CREE XP-L2
 • Greutate: 48 g
 • Trepte de intensitate: 5
 • Raza de actiune: 108 m
 • Tip lumina: Rece
 • Rezistenta umiditate: Da
 • Rezistenta la impact: 1 m
 • Clasa de protectie: IPX-8
 • Diametru: 22 mm
 • Lungime: 155 mm

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

O nouă adiție la cele mai bune lanterne ale anului 2023, lanterna LED NITECORE EDC27 a fost lansată pentru prima dată la SHOT Show 2023. Această lumină a uimit oamenii cu un design minunat și o ieșire masivă de lumină. Dacă poți pune mâna pe una (se vinde rapid la fiecare lot produs), această lumină este cea mai recentă și cea mai grozavă lanternă EDC de pe piață. Mă aștept să fie populară pentru mult timp.

Să începem cu designul. NITECORE EDC27 este o lanternă plată cu un clip de buzunar. Asta înseamnă că se potrivește cu ușurință în buzunarul tău. Va funcționa chiar și în majoritatea buzunarelor pentru cuțite de pe pantaloni, făcându-l ușor de purtat. Pentru a o porni, apasă un comutator mare de la coadă. Lângă acel comutator este un comutator mai mic de la coadă. Odată pornit, apasă acel comutator mai mic pentru a trece între moduri. Sau poți apăsa comutatorul mai mic de la coadă când lumina este stinsă pentru a declanșa stroboscopul sau modurile momentane. Pentru utilizatorul EDC care ar putea avea nevoie să folosească lumina pentru autoapărare, aceasta este o interfață elegantă care ar trebui să evite apăsarea greșită a butonului necesar.

Apoi, o privire rapidă asupra specificațiilor dezvăluie cifre de clasă superioară. O ieșire maximă de 3,000 de lumeni și o rază de 200m vor servi toate nevoile cu excepția celor mai grave căutări și salvări, vânătorii sau nevoile tactice. Și o durată de 37 de ore în modul redus oferă o viață bună și lungă pentru cea mai mare parte a utilizărilor.

În cele din urmă, lumina are un afișaj OLED ușor de citit. Afișează timpul de funcționare și luminozitatea curentă în lumeni. Acest lucru elimină ghicitul în ceea ce privește reîncărcarea bateriei și le permite utilizatorilor să știe exact la ce să se aștepte de la lumina respectivă.

În ansamblu, EDC27 este o lanternă nouă incredibilă. Nu am avut suficient timp pentru a o testa și a spune că va depăși actualul nostru favorit, dar cu siguranță ar trebui să ofere o concurență serioasă pentru Fenix.

Specificații

 • Tip: Lanterna LED
 • Lumeni maximi: 3,000
 • Distanța maximă a fasciculului: 220 m
 • Durata maximă de utilizare: 37 ore
 • Moduri de iluminare: Cinci niveluri de luminozitate și stroboscop
 • Baterie: li-ion incorporată
 • Tip de bec: 2x LED Luminus SST40
 • Dimensiuni Lungime: 135.6 mm ,lățime: 31.4 mm
 • Greutate: 124g inclusiv bateria

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Lanterna LED NITECORE a întrerupt una dintre favoritele noastre anterioare (i4000R), dar a înlocuit-o cu o lanternă și mai bună și mai puternică. Un concurent puternic pentru cea mai bună lanternă în general, noul NITECORE P20IX este una dintre cele mai bune lanterne de pe piață în ceea ce privește performanța generală.

Este puțin mai mare decât câștigătoarea noastră din 2021 de la Fenix, așa că nu este atât de potrivită pentru drumeți, vânători sau alți utilizatori care apreciază greutatea redusă și dimensiunea mică.

i4000R străpunge întunericul cu 4,000 de lumeni în modul turbo timp de până la 30 de minute. Acest lucru este suficient pentru a ilumina obiecte la 220 de metri distanță, deci ar trebui să fie în topul listei datorită performanței sale. Mai important, are patru moduri continue și mod stroboscopic, ajungând până la modul ultrascăzut de 2 lumeni, care furnizează lumină timp de până la 350 de ore.

Funcționează cu o baterie reîncărcabilă care alimentează patru LED-uri CREE XP-L2 V6. Această configurație oferă o versatilitate excepțională pentru toți, de la tabără și vânători la operațiuni de căutare și salvare și utilizări tactice. Interfața utilizatorului este excelentă, oferind acces ușor pentru a trece între moduri (precum ieșirea sa turbo și modul stroboscopic) printr-un buton dedicat separat de comutatorul de la coadă.

Deși aceasta este o lanternă de înaltă calitate, merită cu siguranță prețul pentru cei care au nevoie de o lanternă puternică și fiabilă, cu potențialul de a rezista la extreme.

Specificații

 • Tip: Lanterna LED
 • Lumeni maximi: 4,000
 • Distanța maximă a fasciculului: 220 m.
 • Durata maximă de utilizare: 350 ore
 • Moduri de iluminare: Șase plus stroboscop
 • Baterie: Nitecore 21700 seria i (alte opțiuni disponibile)
 • Tip de bec: 4 x LED-uri CREE XP-L2 V6
 • Greutate: 116g

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Lanterna LED reîncărcabilă Ledlenser MT10 concurează bine cu modelul Fenix de mai sus și, pe hârtie, în unele aspecte, îl depășește pe acesta. Specificațiile plasează aceste două alegeri de top într-o categorie similară, iar eu mă aștept ca utilizatorii să le îndrăgească pe amândouă.

Un lucru pe care îl ador la MT10 față de Fenix PD36R este Sistemul Avansat de Focalizare Ledlenser. Acest lucru înseamnă pur și simplu că poți regla între o lumină de tip inundație și un fascicul de lumină pe distanțe lungi într-o clipă. Pur și simplu apasă partea din față a lanternei înainte, iar lumina se concentrează din ce în ce mai mult.

Funcționează extrem de bine în câmp. L-am folosit pentru a ne orienta în pădure în timpul vânătorii de elan în Munții Stâncoși și am apreciat capacitatea de a cerceta versanți îndepărtați pentru trasee și puncte de referință cu cele maxime de 1,000 de lumeni și 180 de metri de lansare.

Ledlenser MT10 oferă și o lumină slabă excelentă, funcționând până la 144 de ore la 10 lumeni. Are și o setare de putere intermediară, dar marca nu furnizează specificații despre aceasta. Dar la setarea sa intermediară, obții o lumină plăcută pentru drumeții și o durată bună de utilizare. Am încărcat această lanternă de doar două ori în aproximativ un an de teste.

Vorbind de încărcare, această lanternă se încarcă cu un cablu micro-USB. Iubesc acest lucru, deoarece este un cablu de dimensiuni comune și nu necesită să porți un cablu neobișnuit în călătorii.

În ansamblu, MT10 este una dintre cele mai bune lanterne pe care le poți cumpăra, cu cele mai multe dintre caracteristicile de care un utilizator în aer liber va avea nevoie. Este, de asemenea, la un preț rezonabil, având în vedere puterea și bateria sa puternice. Apreciem, de asemenea, interfata sa simplă pentru utilizator.

Singurul aspect negativ în comparație cu modelul mai scump Fenix este că construcția pare puțin mai puțin robustă (este evaluată IP54 pentru praf și stropi de apă și ploaie, dar nu este complet rezistentă la apă). De asemenea, ne-a plăcut puțin mai mult redarea culorilor pe modelul Fenix. Dar Ledlenser MT10 se descurcă foarte bine în competiție.

Specificații

 • Tip: Lanterna LED
 • Lumeni maximi: 1,000
 • Distanța maximă a fasciculului: 180 m
 • Durata maximă de utilizare: 144 de ore
 • Moduri de iluminare: Programabile
 • Baterie: Baterie cu ioni de litiu reîncărcabilă
 • Tip de bec: LED
 • Greutate: 156 g

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai bune lanterne

Există câteva specificații importante de luat în considerare atunci când alegi o lanternă: dimensiune și greutate, puterea maximă de ieșire (de obicei notată în lumeni), puterea minimă de ieșire, durata de utilizare (în special în modurile mai slabe), durabilitatea și impermeabilitatea la apă.

Înainte să intrăm în detalii, aș dori să împărtășesc câteva informații despre cum am ales lanternele pentru testarea acestui articol. Și au fost multe dintre ele.

În primul rând, caut lanterne care funcționează bine atât pentru uzul casnic, cât și pentru uzul în aer liber. Acest lucru înseamnă că caut o putere de ieșire mai mare decât lanternele destinate în primul rând utilizării în interior. De asemenea, includ doar lanterne care pot funcționa după cel puțin o cădere de 1m, sunt rezistente la apă și au o durată maximă de utilizare de cel puțin 8 ore – suficient pentru a trece printr-o noapte de vară ca minim.

Următoarea întrebare se referă la baterii. Datorită eficienței lanternelor moderne, acum există doar două alegeri reale: lanternele care funcționează cu baterii AA sau AAA, sau lanternele reîncărcabile care funcționează cu unul dintre multe sisteme de baterii de înaltă calitate și care sunt aproape întotdeauna incluse în lanternă. Au dispărut zilele lanternelor uriașe cu baterii de tip D. Dar încă există o dezbatere semnificativă între cei care cred că bateriile de unică folosință sau bateriile reîncărcabile sunt mai bune. Voi intra în detalii mai jos, dar echipa noastră preferă, în majoritatea cazurilor, bateriile reîncărcabile. 

Cum se folosește cea mai bună lanternă cu LED?

De ce ai nevoie de o lanterna LED? Pentru a utiliza cea mai bună lanternă cu LED, urmează acești pași simpli:

 1. Asigură-te că bateria este încărcată sau înlocuiește bateriile conform specificațiilor produsului.
 2. Activează lanterna folosind butonul sau comutatorul potrivit.
 3. Selectează modul de iluminare potrivit nevoilor tale. Cele mai bune lanterne cu LED oferă opțiuni de iluminare variate, de la niveluri scăzute la niveluri de putere mare, precum și funcții speciale, cum ar fi modul stroboscop pentru situații de urgență.
 4. Direcționează fasciculul de lumină în direcția dorită pentru a ilumina zona sau obiectul dorit.
 5. După utilizare, dezactivează lanterna pentru a economisi energia bateriei și pentru a evita pornirea accidentală în bagaj sau buzunar.

Cum alegi cele mai bune lanterne?

Pentru a alege cele mai bune lanterne, ia în considerare următoarele aspecte:

 • Scopul utilizării: Stabilește în ce situații vei utiliza lanterna – pentru camping, excursii în aer liber, uz casnic sau alte activități specifice.
 • Lumeni și distanța de iluminare: Verifică specificațiile legate de luminozitate și distanța maximă de iluminare pentru a alege o lanternă potrivită nevoilor tale.
 • Tipul de baterie: Decide dacă preferi lanterne cu baterii de unică folosință (AA, AAA) sau cu baterii reîncărcabile sau acumulatori.
 • Forma și portabilitatea: Optează pentru o lanternă care să se potrivească nevoilor tale în ceea ce privește dimensiunea și portabilitatea.
 • Rezistența la apă: Verifică dacă lanterna are o rezistență adecvată la apă, în funcție de activitățile tale prevăzute.
 • Funcții suplimentare: Analizează funcțiile suplimentare oferite de lanterne, cum ar fi zoom-ul, funcția stroboscop sau compatibilitatea cu alte accesorii.

Intensitatea luminoasa: Lumeni

Pentru cei mai mulți tabere, orice valoare peste 1000 lumeni este excesivă. De obicei, te vei găsi folosind setările mult mai scăzute, în special în jurul taberei. Cu toate acestea, aceste cifre mari pot fi plăcute, în special dacă ai nevoie să vezi obiecte îndepărtate.

Led sau bec incandescent?

Lanternele cu LED sunt în general preferate față de cele cu bec incandescent din mai multe motive:

 • Eficiență energetică: LED-urile consumă mai puțină energie și oferă o durată de viață mai lungă a bateriilor sau acumulatorilor.
 • Luminozitate mai mare: LED-urile pot produce mai mulți lumeni, ceea ce înseamnă o lumină mai strălucitoare într-un pachet mai mic.
 • Durabilitate: LED-urile sunt rezistente la șocuri și vibrații, spre deosebire de becurile incandescente fragile.
 • Temperatură scăzută: LED-urile se încălzesc mai puțin în timpul utilizării, reducând riscul de ardere accidentală.

Distanta pana la care poate sa lumineze

Distanța până la care o lanternă poate să lumineze este un aspect important de luat în considerare. Acest lucru este adesea exprimat în metri sau iardi și indică cât de departe poate ajunge fasciculul de lumină al lanternei. Alegerea distanței potrivite depinde de scopul utilizării. Pentru activități în aer liber, cum ar fi camping sau hiking, o lanternă cu o distanță de iluminare mai mare poate fi utilă pentru a explora zone îndepărtate. Pentru uz casnic sau situații de urgență, o distanță de iluminare mai mică poate fi suficientă pentru iluminarea încăperilor.

Tipuri de lanterna

Există diverse tipuri de lanterne, fiecare adaptată nevoilor specifice. Câteva exemple includ:

 • Lanterne de buzunar: Mici și portabile, ideale pentru utilizare la îndemână.
 • Lanterne frontale: Se poartă pe cap și sunt utile în activitățile de noapte, cum ar fi alpinismul sau ciclismul.
 • Lanterne de camping: Proiectate pentru a ilumina spații mai mari și pot fi atașate de cort sau copaci.
 • Lanterne de supraviețuire: Echipate cu funcții speciale pentru situații de urgență, cum ar fi funcția stroboscop sau încărcare solară.

Durata de Viață a Bateriei

O altă considerație importantă este dacă lanterna folosește o baterie reîncărcabilă proprie sau dacă funcționează cu baterii de unică folosință. Majoritatea oamenilor vor obține mai multă valoare dintr-o lanternă care oferă durate lungi de utilizare și este ușor de reîncărcat.

Tip de baterie: Alimentare

După cum am menționat mai sus, echipa noastră preferă, în majoritatea situațiilor, bateriile reîncărcabile. Cele mai multe baterii reîncărcabile, cum ar fi bateria li-ion reîncărcabilă 21700 inclusă în Fenix PD36R PRO, oferă performanțe superioare atât bateriilor de unică folosință, cât și bateriilor AA sau AAA reîncărcabile. Dar, mai important, lanternele care includ acest tip de baterie reîncărcabilă de înaltă calitate nu au costuri ascunse. Și cei care vor folosi o baterie mai mult decât în mod casual vor descoperi că costul bateriilor va crește foarte rapid până la a depăși costul lanternei.

În continuare, lanternele reîncărcabile au în general un port sau un sistem de încărcare încorporat. După cum poți vedea din alegerile noastre, lanternele noastre preferate de astăzi folosesc încărcare USB-C. Aceasta devine rapid standardul industriei, deoarece este mult mai rapidă decât încărcarea micro-USB. Și, spre deosebire de sistemele de încărcare magnetică (sau alte încărcătoare proprietare), poți găsi cu ușurință un cablu USB-C oriunde și probabil deții deja mai multe.

O ultimă observație despre bateriile AA și AAA. Unii oameni susțin că este mai ușor să înlocuiești bateriile în câmp decât să le încarci. Testerii noștri au purtat încărcătoare mici de baterii în multe aventuri, și funcționează excelent cu lanternele pentru călătoriile lungi. Pentru călătoriile care depășesc o săptămână sau două, totuși, bateriile de unică folosință au încă avantajul lor.

Așadar, ține cont de tipul de baterie și de stilul de încărcare atunci când cumperi o lanternă. Va face o diferență atunci când împachetezi pentru o călătorie, în ceea ce privește câte cabluri va trebui să aduci, sau dacă va trebui să cumperi baterii în mod constant pe durata vieții produsului.

Forma si portabilitate

Forma și portabilitatea unei lanterne depind de preferințele personale și de utilizarea prevăzută. Poți alege între lanterne mici și ușoare, perfecte pentru a le purta în buzunar sau în rucsac, sau lanterne mai mari, cu mânere sau curele pentru transport ușor.

Rezistenta la apa

Rezistența la apă a unei lanterne este esențială în funcție de activitățile tale. Verifică ratingul IP (îndepărtarea și protecția împotriva apei) al lanternei pentru a vedea cât de bine rezistă la apă. Aceasta variază de la lanterne rezistente la stropirea de apă până la lanterne submersibile care pot fi folosite sub apă.

Functii suplimentare pentru cele mai bune lanterne

Cele mai bune lanterne pot veni cu funcții suplimentare care să le facă mai versatile și utile. Câteva funcții comune includ:

 • Zoom: Capacitatea de a ajusta focalizarea fasciculului de lumină pentru iluminarea detaliilor apropiate sau pentru a ajunge la distanțe mai mari.
 • Funcție stroboscop: Utilă în situații de urgență pentru semnalizare sau autodefensă.
 • Compatibilitate cu accesorii: Unele lanterne pot fi echipate cu accesorii suplimentare, cum ar fi filtre colorate sau suporturi pentru montare.

Lanterna cu electrosoc

O lanternă cu electrosoc este un dispozitiv care combină funcționalitatea unei lanterne cu cea a unui electroshock. Aceasta poate fi folosită pentru iluminare, dar și pentru apărare personală în situații de urgență. Lanternele cu electrosoc emit o descărcare electrică pentru a descuraja potențialii atacatori.

Lanterna pentru bicicleta

Lanterna pentru bicicletă este proiectată special pentru a fi montată pe bicicletă și pentru a oferi vizibilitate suplimentară în timpul ciclismului în condiții de lumină slabă sau întuneric. Aceste lanterne sunt de obicei rezistente la vibrații și pot avea moduri speciale de iluminare pentru siguranța cicliștilor.

Lanterna cu lumina UV sau infrarosu

Lanternele cu lumina UV sau infraroșu sunt dispozitive speciale care emit lumina în spectre invizibile ochiului uman, cum ar fi lumina ultravioletă (UV) sau infraroșu (IR). Aceste lanterne sunt utilizate într-o varietate de aplicații specifice:

 • Lumina UV este folosită în detectarea petelor de fluide corporale, identificarea documentelor autentice și evidențierea substanțelor chimice.
 • Lumina IR este utilizată în fotografia nocturnă, pentru a vedea în întuneric, și în aplicații militare sau de supraveghere.

Cele mai bune lanterne cu LED de tip clasic

Lanternele cu LED de tip clasic se referă la lanternele tradiționale care au forma și funcționalitatea unei lanterne convenționale. Acestea sunt adesea utilizate în activități de camping, pescuit sau în cazuri de urgență. Caracteristicile cheie ale acestor lanterne includ:

 • Designul clasic cu o sursă de lumină frontală și un mâner pentru transport facil.
 • Opțiuni variate de iluminare, de obicei cu diferite niveluri de luminozitate și funcții suplimentare, cum ar fi modul stroboscop sau modul SOS.
 • Pot funcționa cu baterii de unică folosință (AA sau AAA) sau cu baterii reîncărcabile.

Cele mai bune lanterne cu LED de tip felinar

Lanternele cu LED de tip felinar sunt proiectate pentru a oferi iluminare în jurul lor, asemănătoare cu un felinar tradițional. Aceste lanterne sunt ideale pentru iluminarea unei zone mai mari, cum ar fi o tabără sau o zonă de lucru. Caracteristicile cheie ale acestor lanterne includ:

 • Designul tip felinar, cu o sursă de lumină care emite în toate direcțiile.
 • Iluminare uniformă a zonei din jurul lor.
 • Posibilitatea de a fi suspendate sau așezate pe o suprafață pentru a oferi iluminare ambientală.
 • Pot include funcții suplimentare, cum ar fi ajustarea luminozității sau modul de economisire a energiei pentru o durată de viață mai lungă a bateriei.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune lanterne

Un lumen este unitatea de măsură de bază pentru cât de luminată este o lumină. Cu cât lumina este mai strălucitoare, cu atât produce mai mulți lumeni. Dicționarul Merriam-Webster definește un lumen ca “o unitate de flux luminos egală cu lumina emisă într-un unghi solid unitar de o sursă uniformă de un singur lumen de intensitate a unei lumânări”. Pentru persoana obișnuită, o lanternă cu un lumen este abia suficientă pentru a citi o carte obișnuită la o distanță normală de față, sau cantitatea de lumină a unei lumânări de aniversare aflată la un picior distanță.

Da, lanternele cu LED se încălzesc dacă sunt solicitate destul de mult. Pentru multe lanterne, acesta este un semn că radiatorul de căldură funcționează, îndepărtând căldura de la componentele electronice delicate din interior.

Lanterna cu cele mai multe lumeni disponibilă în prezent pe piață este Imalent MS18, care pretinde că are incredibil de 100,000 de lumeni. Cu toate acestea, multe afirmații mari de genul acesta sunt discutabile. Cea mai strălucitoare lanternă pe care am testat-o este Fenix LR50R. Aceasta emite în mod verificabil 12,000 de lumeni și iluminează obiectele clar până la 950 de iardi distanță!

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.