Top Electronice

Bariere infrarosu de protectie

Cea mai buna bariera infrarosu de protectie din 2024: Top 5 bariere cu infrarosu + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna bariera infrarosu

Protecția perimetrului este un activ important pentru siturile industriale, comerciale, publice sau rezidențiale private. Piața de securitate oferă astăzi o gamă completă de sisteme de protecție a perimetrului fiabile și inteligente. Datorită nivelurilor de sensibilitate pe care aceste sisteme le-au atins, împreună cu cele mai noi sisteme de analiză a semnalelor de avertizare inteligente cu care lucrează, sistemele de protecție a perimetrului asigură securitatea totală a clădirilor în toate tipurile de situri, de la zone cu securitate înaltă, precum unitățile militare și centralele nucleare, la nevoile industriale, comerciale și rezidențiale.

Indiferent de nevoile tale, TopElectronice va găsi cea mai inteligentă, economică, ușor de instalat și de gestionat soluție pe care o merită protecția ta de securitate.

Top 5 cele mai bune bariere cu infrarosu de protectie a perimetrului

ProdusePreț
1. Optex AX-130TN(BE)Vezi pretul
2. OrnoVezi pretul
3. Optex SL-650QDM(C)Vezi pretul
4. AF-460Vezi pretul
5. OemVezi pretul
5/5

Dacă îți pasă de siguranța proprietății tale sau a afacerii tale, atunci barierele de protecție cu infraroșu reprezintă o alegere excelentă, iar modelul Optex AX-130TN(BE) demonstrează de ce este considerată una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață. Cu o distanță de detectie impresionantă de 40 de metri și 2 canale, acest dispozitiv este capabil să ofere o protecție extinsă și fiabilă pentru perimetrele tale.

Unul dintre aspectele care îmi place cel mai mult la acest produs este rapiditatea sa în detectarea mișcării. Cu senzorii săi sensibili la infraroșu, reușește să identifice orice intruziune într-un timp foarte scurt, permițându-ți să reacționezi imediat. Asta înseamnă că poți avea încredere că proprietatea ta este în siguranță 24/7.

De asemenea, Optex AX-130TN(BE) este proiectat pentru a face față condițiilor meteorologice variate. Acesta poate rezista cu brio ploii, ceții sau zăpezii, ceea ce îl face potrivit pentru orice mediu. Designul său robust îi conferă durabilitate pe termen lung, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji în privința întreținerii constante.

Cu toate acestea, nu există produs perfect, iar Optex AX-130TN(BE) nu face excepție. Unul dintre dezavantajele sale notabile este prețul relativ ridicat, ceea ce poate să îl facă inaccesibil pentru unele bugete. În plus, instalarea poate necesita cunoștințe tehnice avansate sau ajutor profesionist, ceea ce poate adăuga costuri suplimentare.

Specificații:

 • Tip produs: Bariera IR
 • Tip accesoriu: Accesorii
 • Distanța maximă de detectie: 40 m
 • Culoare: Negru

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Atunci când vine vorba de protejarea perimetrului unei proprietăți sau a unei afaceri, bariera fotoelectrică cu infraroșu Orno, modelul OR-AB-HS-3006, se distinge ca o soluție de top. Acest produs impresionează cu tehnologia sa avansată și capacitatea de a oferi o protecție robustă împotriva intruziunilor.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei bariere fotoelectrice este gama sa extinsă de operare. Cu o distanță de detecție impresionantă, acest dispozitiv poate acoperi o zonă mare, ceea ce îl face ideal pentru protejarea perimetrului extins al unei proprietăți. Faptul că funcționează pe baza tehnologiei infraroșii înseamnă că este foarte eficient în detectarea mișcării, indiferent de lumină sau condiții meteorologice.

De asemenea, trebuie menționat designul său elegant în negru, care se integrează frumos în orice mediu. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să își mențină estetica proprietății intactă, în timp ce asigură o securitate de nivel înalt.

Cu toate acestea, este important de menționat că instalarea unei bariere fotoelectrice poate necesita experiență tehnică și cunoștințe adecvate. Acesta poate fi un dezavantaj pentru cei care nu au competențele necesare și pot avea nevoie de ajutor profesionist pentru instalare. În plus, costul poate fi mai ridicat decât al altor sisteme de securitate mai simple.

Specificații

 • Tip produs: Bariera fotoelectrică
 • Culoare: Negru

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Pentru cei care caută cea mai înaltă calitate în protecția perimetrului lor, bariera de protecție Optex SL-650QDM(C) din seria Smart Line Quad Beam reprezintă un adevărat produs de top. Această barieră impresionează cu caracteristicile sale inteligente și cu capacitatea de a oferi o securitate de nivel superior.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei bariere este tehnologia sa avansată de detectare. Cu patru fascicule de infraroșu care lucrează în tandem, acest dispozitiv poate detecta cu precizie orice mișcare suspectă în zona sa de acoperire. Capacitatea sa de a face diferența între obiecte și animale, și de a furniza alerte precise, adaugă un nivel suplimentar de încredere.

În plus, funcționalitățile smart ale acestui model sunt impresionante. Poți să-l integrezi în sistemul tău de securitate existent, astfel încât să primești alerte pe dispozitivele tale mobile sau să activezi luminile de avertizare în mod automat. Acest nivel de control și automatizare îți oferă un sentiment real de siguranță și control asupra proprietății tale.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că performanța excepțională vine la un preț. Optex SL-650QDM(C) este un produs premium, ceea ce înseamnă că poate depăși bugetul multor utilizatori. De asemenea, instalarea sa poate fi mai complexă și poate necesita cunoștințe tehnice avansate sau ajutor profesional, ceea ce poate adăuga costuri suplimentare.

Specificații

 • Tip produs: Bariera IR
 • Distanța maximă de detectie: 200 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Pentru cei care caută o soluție de protecție eficientă cu o gamă extinsă, bariera infraroșu AF-460 este o alegere excelentă. Cu o distanță de detectare de 60 de metri și patru fascicule de infraroșu, acest dispozitiv se remarcă ca una dintre cele mai bune opțiuni pentru protejarea perimetrului proprietății tale.

Una dintre caracteristicile impresionante ale AF-460 este capacitatea sa de a acoperi o zonă largă. Cu cele patru fascicule de infraroșu, poți avea încredere că nicio mișcare suspectă nu va trece neobservată. Aceasta este o alegere excelentă pentru proprietățile cu perimetre extinse sau pentru cei care doresc o acoperire mai amplă.

În plus, AF-460 este proiectată pentru a face față condițiilor meteorologice variate. Aceasta poate funcționa eficient în orice moment al zilei sau al nopții, indiferent de lumină sau condiții meteorologice. Fiind robustă și rezistentă, nu necesită o întreținere constantă.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că instalarea unei bariere de protecție cu infraroșu poate necesita cunoștințe tehnice și experiență adecvată. Aceasta poate adăuga costuri suplimentare, mai ales dacă ai nevoie de ajutor profesional pentru instalare. De asemenea, este important de menționat că acest produs nu dispune de funcționalități smart avansate, cum ar fi notificări mobile sau integrare în rețea.

Specificații

 • Tip produs: Alarma perimetrala
 • Tip accesoriu: Sistem alarmare
 • Tehnologie: Infrarosu
 • Functii speciale: 4 fascicule infrarosu
 • Tip detector: Infrarosu
 • Tip montaj: Aplicat
 • Distanța maximă de detectie: 60 m
 • Temperatura de operare: -30 ~ +55 grade C
 • Dimensiuni: 63 cm
 • Altele: Compatibil cu orice sistem de alarma
 • Distanta transmisie: 60 m exterior
 • Greutate: 2 Kg
 • Alarma: Detectie perimetrala
 • Accesorii incluse: Flanse fixare perete, Emitator 4 raze IR, Receptor 4 raze IR

Avantaje:

Dezavantaje:

3/5

Dacă bugetul este o preocupare importantă, dar dorești în continuare să beneficiezi de protecția unei bariere infraroșu, modelul OEM HS1911 reprezintă o opțiune la un preț accesibil. Cu o gamă de prețuri mai prietenoasă, acest produs se adresează celor care doresc să protejeze perimetrul proprietății lor fără a face compromisuri majore asupra calității.

Unul dintre punctele forte ale acestei bariere infraroșu este prețul său competitiv. Poți beneficia de o protecție de bază fără a depăși bugetul disponibil. Este o alegere potrivită pentru rezidențe sau afaceri mai mici care doresc să își consolideze securitatea.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că, datorită prețului său mai scăzut, acest produs poate avea anumite limitări în ceea ce privește performanța și caracteristicile avansate. Gama sa de detectare poate fi mai mică în comparație cu modelele mai scumpe, și nu dispune de funcționalități smart sau de integrare în rețea.

Specificații

 • Tip produs: Kit alarma
 • Tip senzor: De miscare
 • Tehnologie: Smart
 • Numar zone: 1
 • Tip conectare: Cu fir
 • Raza de actiune: 100 m
 • Temperatura maxima de lucru: 45 C
 • Temperatura minima de lucru: -20 C
 • Utilizat pentru: Exterior
 • Material: ABS
 • Continut pachet: 1 Detector, 1 Manual utilizare, Accesorii montaj

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna bariera infrarosu de protectie

Prevenirea accesului neautorizat reprezintă un aspect crucial al protejării activelor de afaceri. Securitatea perimetrului este prima linie de apărare, dar niciodată nu va exista o soluție potrivită pentru toate situațiile. Fiecare proprietate este diferită și se confruntă cu niveluri variate de risc. Când alegi soluții potrivite pentru securitatea perimetrului, trebuie să iei în considerare factori precum întinderea perimetrului, condițiile de mediu, topografia și eventualele planuri de extindere viitoare.

În multe cazuri, gardurile sau zidurile asigură o protecție suficientă. Dar nu întotdeauna este cazul. În alte situații, este necesar ceva mai avansat, cum ar fi camerele de supraveghere video, camerele termice cu imagini, dronele, patrulele cu roboți, senzorii și diverse alte tipuri de tehnologie de urmărire și înregistrare. Și o abordare multi-strat va oferi întotdeauna o soluție mai solidă.

În zilele noastre, multe tehnologii de securitate sunt alimentate de inteligența artificială, ceea ce le face capabile să acopere mai mult teren mai rapid, datorită reducerii necesității intervenției umane până când amenințările sunt confirmate efectiv.

Hai să vedem câteva exemple de ultimă oră în ceea ce privește securitatea perimetrului…

vezi și ghidul nostru pentru:

Iluminatul pentru securitatea perimetrului

Cele mai multe încercări de pătrundere în perimetru au loc în timpul nopții. Așa că are sens să adăugăm un strat suplimentar de securitate pentru perioada de noapte. Intervine iluminatul pentru securitatea perimetrului.

Orice iluminat de securitate pe care ne bazăm în aer liber trebuie să fie foarte robust. Există soluții de iluminat pentru perimetrul cu adevărat inovatoare pe piață în zilele noastre. De exemplu, sistemele cu capacitatea de a trece între lumina albă și lumina vizibilă imediat ce este detectat un mișcare.

Iluminatul pentru securitatea perimetrului funcționează pe bază de senzor, declanșându-se în caz de detectare a mișcării sau a căldurii. Inundă zona cu lumină și acționează ca un descurajator serios, sporind eficacitatea înregistrării video și a monitorizării la distanță a camerelor de supraveghere.

Senzorii pentru securitatea perimetrului

Senzorii reprezintă o componentă valoroasă a oricărei soluții de securitate a perimetrului. Senzorii de căldură, senzorii de detectare a mișcării și senzorii de detectare a contactului joacă un rol important în menținerea intrușilor la distanță. Aceștia funcționează prin trimiterea semnalelor către rețeaua de securitate, generând alerte sau declanșând alarme pentru a permite o reacție adecvată.

Răspunsurile automate la criteriile predefinite pot fi, de asemenea, programate, cum ar fi aprinderea iluminatului pentru perimetru, declanșarea înregistrării video, redarea unui mesaj sonor de avertizare înregistrat, blocarea punctelor de intrare sau ieșire și declanșarea unei alarme sonore, care poate sau nu să fie conectată la un centru de recepție a alarmelor. Toate aceste acțiuni au efectul de a opri un intrus în calea sa.

Sistemele de detectare a intruziunilor în perimetru

Un sistem de detectare a intruziunilor în perimetru (PID) utilizează senzori sau alte tipuri de dispozitive pentru a detecta prezența unui intrus. Sistemele pot fi bazate pe detectoare active sau pasive de infraroșu, cabluri de spargere, câmpuri electrostatice sau magnetice, cabluri microfonice, senzori seismici și întreruperi ale razelor infraroșii apropiate, printre altele. PID-urile pot fi montate pe bariere, montate pe sol sau independente.

Există o varietate mare de sisteme PID pe piață, ceea ce face dificilă comparația. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să consultați un expert din industria securității pentru îndrumare specializată atunci când alegeți acest tip de securitate a perimetrului. Ei vor lua în considerare o serie de factori, de la prezența obstacolelor la nivelul de protecție necesar, precum și modul în care sistemul poate rezista condițiilor dure de mediu.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o soluție de securitate a perimetrului?

După cum am menționat deja, întotdeauna este recomandabil să consultați un expert atunci când alegeți securitatea perimetrului. Există o mulțime de opțiuni, iar ceea ce funcționează pentru o proprietate poate fi complet nepotrivit pentru alta.

Dacă te interesează securitatea perimetrului, există mai mulți factori importanți de luat în considerare…

Amenințările specifice

Evaluarea tale a riscurilor de securitate ar trebui să dezvăluie tipurile de amenințări la care sunt expuse proprietățile dvs. Acestea pot include, de exemplu, potențialul pentru un intrus de a trece peste un gard sau zid, de a tăia un gard, de a lovi pereții sau gardurile sau de a dezarma camerele de supraveghere video.

Nivelul de securitate necesar

diferite tipuri de proprietăți necesită niveluri diferite de securitate. Dacă afacerea sau organizația dvs. operează într-o industrie sensibilă, cum ar fi guvernul, medicina, cercetarea sau armata, atunci nivelul de securitate necesar va fi foarte ridicat. Dacă manipulați sau stocați bunuri valoroase sau potențial periculoase, atunci din nou veți avea nevoie de măsuri de securitate mai puternice.

Infrastructura IT

în funcție de sistemele de tehnologie existente pe care le aveți în loc, puteți lua decizii privind securitatea perimetrului care vă pot reduce costurile, poate prin alegerea tehnologiilor care se integrează perfect în sistemele existente. Acesta este scenariul ideal, deoarece instalarea unei noi infrastructuri de rețea poate fi foarte costisitoare.

Întreținerea

unele soluții de securitate a perimetrului pot fi relativ ieftine de instalat, dar când vine vorba de întreținerea și întreținerea continuă, pot exista costuri ridicate implicate. Asigurați-vă că verificați ce implică din punct de vedere al întreținerii și dacă există abonamente în curs de desfășurare legate de sistem.

De ce să-ți instalezi o barieră de protecție cu infraroșu?

Există numeroase motive pentru care ar trebui să iei în considerare instalarea unei bariere de protecție cu infraroșu. Această tehnologie de securitate avansată oferă numeroase beneficii esențiale pentru protejarea proprietății tale și pentru îmbunătățirea nivelului de securitate. Mai jos, vom explora în detaliu câteva dintre aceste motive:

 • Detectarea avansată a mișcării: Barierele de protecție cu infraroșu sunt echipate cu senzori de detectare a mișcării extrem de sensibili. Acești senzori pot detecta chiar și cea mai mică mișcare sau schimbare de temperatură în zona monitorizată. Acest lucru asigură că orice potențial intrus este detectat imediat, fără întârzieri.
 • Reacție rapidă: Odată ce o mișcare este detectată, barierele de protecție cu infraroșu pot iniția rapid măsuri de securitate. Acestea pot activa luminile de avertizare, sistemele de înregistrare video și pot trimite alerte către dispozitivele tale mobile sau la un centru de securitate, permițând intervenția imediată.
 • Flexibilitate în design: Barierele cu infraroșu sunt disponibile într-o varietate de stiluri și dimensiuni, ceea ce le face potrivite pentru orice tip de proprietate. Indiferent dacă dorești să protejezi o locuință rezidențială sau o afacere comercială, poți găsi o barieră de protecție cu infraroșu care să se potrivească perfect designului și nevoilor tale.
 • Economie de energie: Aceste sisteme sunt proiectate pentru a economisi energie. Senzorii de infraroșu se activează doar atunci când detectează mișcare sau căldură, astfel că nu vor funcționa în mod continuu, reducând astfel costurile de funcționare.
 • Previne intruziunile silențioase: Un avantaj major al barierei de protecție cu infraroșu este că poate detecta și preveni intruziunile silențioase. Chiar și în cazul în care un intrus încearcă să evite camerele de supraveghere sau alarmele sonore, senzorii de infraroșu vor declanșa o reacție imediată.
 • Monitorizare constantă: Aceste sisteme de securitate oferă monitorizare continuă a perimetrului, fără a fi afectate de condiții meteorologice sau de lumină slabă. Astfel, poți avea încredere că proprietatea ta este protejată în orice moment al zilei sau al nopții.
 • Potrivit pentru diverse aplicații: Barierele de protecție cu infraroșu sunt ideale pentru o gamă variată de aplicații, inclusiv protejarea rezidențelor, a clădirilor comerciale, a perimetrului industrial sau a infrastructurii critice.

Concluzie

În concluzie, instalarea unei bariere de protecție cu infraroșu oferă un nivel înalt de securitate și detectare avansată a mișcării, contribuind la protejarea a ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Această tehnologie este un instrument valoros în asigurarea siguranței proprietății tale și a celor dragi.

Întrebări frecvente despre barierele infrarosu de protectie a perimetrului

Barierele de protecție cu infraroșu sunt dispozitive de securitate utilizate pentru detectarea mișcării într-o anumită zonă. Acestea funcționează prin emiterea unor fascicule de infraroșu între transmitător și receptor. Dacă aceste fascicule sunt întrerupte de o mișcare neașteptată, barierele declanșează un avertisment sau o reacție de securitate.

Barierele de protecție cu infraroșu sunt utilizate în diverse medii, inclusiv rezidențial, comercial și industrial. Ele sunt adesea folosite pentru a proteja perimetrul unei proprietăți, pentru a preveni accesul neautorizat sau pentru a monitoriza intrările și ieșirile.

Avantajele includ detectarea rapidă a mișcării, reacție imediată la intruziune, flexibilitate în design și economii de energie. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a preveni intruziunile silențioase și asigură monitorizare constantă.

Pentru a alege barierele potrivite, trebuie să luați în considerare tipul de proprietate, dimensiunea perimetrului, nivelul de securitate necesar și alte nevoi specifice ale aplicației dvs. Consultarea unui expert în securitate poate fi de mare ajutor în acest sens.

Da, multe bariere de protecție cu infraroșu sunt proiectate pentru a funcționa eficient în diferite condiții meteorologice, inclusiv ploaie, ceață sau zăpadă. Cu toate acestea, este important să verificați specificațiile producătorului și să alegeți modele potrivite pentru mediul în care urmează să fie utilizate.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.