Top Electronice

Amplificator semnal TV

Cel mai bun amplificator semnal TV din 2024: Top 4 amplificatoare pentru TV

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
amplificator semnal TV

Având în vedere modul în care folosim televiziunea în zilele noastre, este important să avem un semnal TV bun. Nimeni nu vrea ca semnalul lor să dispară în timpul unui meci sportiv intens sau al reality show-ului preferat. Din fericire, avem un amplificator semnal TV pentru a ne asigura că acest lucru nu se întâmplă niciodată!

Mai jos vei găsi lista noastră cu cele mai bune  amplificatoare de semnal TV.

ProdusePreț
1. CATV Nextra, LH-8630 RAVezi pretul
2. 8620SA2Vezi pretul
3. ELS-1020MK4Vezi pretul
4. ELS-1020MK6Vezi pretul
 
5/5

Amplificatorul de semnal TV CATV bidirecțional Nextra LH-8630-RA 30 dB (EKX111-011) este superb pentru experiența mea de televiziune prin cablu. Cu un câștig impresionant de 30 dB, acest amplificator mărește puterea semnalului, rezultând o calitate clară a imaginii și un sunet îmbunătățit. Funcționalitatea bidirecțională asigură acces fiabil la internet și servicii neîntrerupte de televiziune prin cablu. Instalarea este ușoară, iar designul elegant se potrivește perfect în configurația mea de divertisment. Durabil și construit să reziste, acest amplificator este o investiție demnă. Foarte recomandat tuturor celor care doresc să-și ducă televizorul prin cablu la nivelul următor!

Specificații:

 • Tip produs: Amplificator semnal TV
 • Tip montare: Perete
 • Material: Aluminiu
 • Amplificare maximă: 30 dB
 • Gama de frecvente: 87 – 860 MHz

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Amplificatorul TV Signal cu 2 ieșiri (8620SA2) oferă o calitate clară a imaginii și un sunet îmbunătățit, sporind fără efort semnalul TV. Ieșirile sale duale permit conexiuni multiple de dispozitive, iar designul elegant se potrivește perfect în configurația dvs. Ușor de instalat și un schimbător de jocuri pentru vizionarea TV!

Specificații

 • Tip produs: Amplificator semnal TV
 • Tip montare: Na
 • Material: Aluminiu
 • Amplificare maximă: Na
 • Gama de frecvente: Na

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Amplificatorul TV de semnal ELSALES ELS-1020MK4 vine cu o putere îmbunătățită a semnalului și o calitate a imaginii cristaline, dă viață emisiunilor tale preferate. Cele patru porturi de ieșire permit conexiuni simultane ale dispozitivelor, asigurând divertisment neîntrerupt. Instalarea ușoară și un design elegant îi sporesc atractivitatea. Crește-ți experiența TV cu ELS-1020MK4!

Specificații

 • Tip produs: Amplificator semnal TV
 • Tip montare: Na
 • Material: Aluminiu
 • Amplificare maximă: Na
 • Greutate: 0,02 Kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.8/5

Amplificatorul de semnal ELSALES ELS-1020MK6 vine cu 6 ieșiri! Cu o amplificare puternică a semnalului, oferă o imagine clară și un sunet captivant. Cele șase porturi de ieșire permit conexiuni simultane ale dispozitivelor, în timp ce designul său elegant adaugă sofisticare configurației tale. Instalarea ușoară și construcția durabilă îl fac un must-have pentru a vă îmbunătăți experiența de divertisment!

Specificații

 • Tip produs: Amplificator semnal TV
 • Tip montare: Na
 • Material: Aluminiu
 • Amplificare maximă: Na
 • Gama de frecvente: Na

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare 2024: Amplicator de semnal TV

Mai jos vom prezenta la ce ar trebui să fi atent inainte de a cumpăra un amplifcator de semnal TV.

Poți vedea și ghidul nostru pentru cel mai bun televizor 4k.

Ce este un amplificator de semnal TV?

Un amplificator de semnal TV este o cutie mică de plastic atașată la stâlp care susține antena de televiziune care ajută la o mai bună distribuire a semnalului către televizoarele dintr-o casă sau clădire. Cu o recepție mai bună la televizorul tău. Poate afișa o imagine mai bună și un sunet mai clar. Este posibil să distribui semnalul TV către mai multe televizoare de la un singur amplificator.

Este foarte important să reți că amplificatoare semnal TV pot ajuta în anumite situații, dar există unele cazuri în care îți pot afecta recepția. Dacă antena are recepție slabă, amplificatorul te ajuta doar la distribuirea acestui semnal de calitate scăzută. De asemenea, trebuie să știi că puterea în exces a unui amplificator poate produce „zgomot” care poate afecta semnalul TV, așa că ar trebui să ajustezi setările dispozitivului până când găsești setarea potrivită.

Ce tipuri de amplificatoare de antene TV există?

Este important să știți diferența dintre un preamplificator și un amplificator de distribuție. Un preamplificator este montat pe catarg și amplifică semnalul care vine direct de la antenă. Avantajul acestui lucru este că semnalul este amplificat în punctul cel mai puternic atunci când iese de la antenă. Un amplificator de distribuție este de obicei montat în interior și este utilizat atunci când furnizează un semnal către mai multe televizoare. Iată câteva dintre caracteristicile fiecărui tip de amplificator:

Top Amplificator catarg

Necesita transformarea sursei de alimentare de la 220 volti la 12 sau 24 volti. Creșterea puterii semnalului este între 30 și 40 de decibeli (dB). Unele generează până la 50 dB. Există modele care au până la o duzină de prize de ieșire. Amplificatorul este instalat aproape de sursa semnalului pentru a evita primirea unui semnal slab.

Top Amplificator TV interior

Generează o creștere a semnalului cu 16 dB până la 24 dB. De obicei, folosit pentru a amplifica un semnal slab pentru un anumit dispozitiv. Ele sunt utilizate în mod normal în același timp cu alte amplificatoare. Prin urmare, sunt luate în considerare după instalarea unui alt tip de amplificator. Acestea sunt mai puțin costisitoare decât amplificatoarele cu catarg.

La ce ar trebui să fi atent cănd vrei să cumperi un amplificator de semnal TV bun?

Desigur, găsirea celui mai bun amplificator de antenă TV poate să nu fie o sarcină ușoară, deoarece există un număr mare de dispozitive similare cu specificații similare, dar cu performanțe complet diferite de care este posibil să nu fii conștient. Cu toate acestea, cercetați puțin și citiți sfaturile noastre. De aceea, am creat acest ghid în primul rând: pentru a ajuta utilizatorii să-și găsească cea mai bună potrivire. Vă recomandăm următoarele criterii de cumpărături pentru a face o achiziție grozavă.

 • Tipuri
 • Preț
 • Frecvență
 • Ieșiri
 • Raport putere-calitate

Tipuri de amplificatoare de semnal TV puternice

După cum am menționat mai sus, există două tipuri principale atunci când vine vorba de amplificatoare: catarg și interior. Instalați amplificatorul cât mai aproape de antenă. Așezi amplificatorul de interior aproape de televizor.

Asigură-te că nu instalezi niciun dispozitiv între preamplificator și sursa de alimentare. Acestea pot bloca tensiunea care este trimisă pe cablu pentru a alimenta amplificatorul, ceea ce duce la un semnal redus. Puteți avea o recepție TV de succes și mai bună cu oricare dintre cele două tipuri.

Prețul unui amplificator bun

Decibelii (dB) măsoară nivelul câștigului generat de amplificatoare. Antena catarg poate oferi un câștig de semnal între 30 dB și 40 dB, deși unele pot ajunge până la 50 dB. Cu toate acestea, sunt potrivite doar pentru televiziunea terestră. Frecvențele necesare pentru amplificarea unui semnal satelit nu sunt compatibile.

Amplificatoarele de interior generează un câștig între 16 dB și 24 dB. Sarcina este suficientă și uneori poate fi chiar excesivă. Puteți găsi și amplificatoare de linie de interior, care măresc semnalul deja amplificat de o instalație mare. Aceste modele ajung până la 40 dB și sunt valabile pentru televiziunea prin satelit și televiziunea terestră directă (TDT).

Frecvență la amplicatoare ieftine și bune

O antenă de televiziune, sau antenă TV, este o antenă special concepută pentru recepția de semnale de televiziune transmise prin aer. Frecvențele transmit de la aproximativ 47 la 250 MHz și de la 470 la 960 MHz în diferite țări. Asigurați-vă că căutați un amplificator care să funcționeze la frecvența de care ai nevoie. Este posibil să descoperi că ambele opțiuni îți satisfac nevoile. Poți găsi un amplificator de semnal TV la chiar 20 lei, 30 lei sau 40 lei. Dar trebuie să fi atent să aibă numărul de intrari pe care ai nevoie. Modele cu intrari de 4,6 sau chiar 8 intrari pot costa 70 lei, 80 lei sau chiar peste 200 lei.

Ieșiri

A ști de câte ieșiri ai nevoie este cel mai ușor factor de luat în considerare. Tot ce trebuie să faci este să localizezi intrările de pe televizoarele la care dorești să îți conectezi și să cumperi un dispozitiv cu același număr de ieșiri. Este posibil să plătești mai mult decât este necesar pentru dispozitiv dacă există un număr excesiv de porturi. De asemenea, este posibil ca calitatea finală a semnalului pe care o obți să fie mai scăzută.

Este important să ajustezi numărul de ieșiri la cererea de care ai nevoie. Dacă ai două televizoare, nu merită să cumperi un amplificator cu mai mult de două sau trei ieșiri. Recomandăm acest lucru doar dacă produsul are mai multe caracteristici de oferit. Economisind la un produs cu numărul potrivit de porturi de ieșire, vei putea investi acești bani într-un articol care are o calitate superioară în alte aspecte.

Care este cel mai puternic amplificator de semnal TV? - Raport putere/calitate

Nu trebuie să te aștepți ca amplificatorul să îmbunătățească calitatea semnalului. Amplificatoarele pentru antena TV sporesc semnalul oferindu-i mai multa putere, nu imbunatatindu-i calitatea. Aceasta înseamnă că, dacă calitatea este slabă, un amplificator va face semnalul de calitate slabă mai vizibil. Un amplificator de antenă TV nu vă va rezolva problemele de calitate a recepției și poate chiar să le exagereze.

Amplificatoarele de antenă TV și amplificatoarele de semnal funcționează. Acestea pot ajuta la depășirea pierderilor de semnal din cauza rezistenței cablului și din cauza divizării semnalelor către mai multe televizoare. Cu toate acestea, nu vor converti în mod miraculos un semnal TV slab sau slab într-un semnal bun și de încredere. Când sunt utilizate corect, îți pot rezolva problemele de semnal.

Întrebări frecvente

De obicei, există o distanță destul de considerabilă între antenă și televizor. Acest lucru poate cauza cu ușurință interferențe și semnalul să devină mai slab. Un amplificator este folosit pentru a acoperi decalajul dintre cele două fără a folosi un cablu. Întărește semnalul și permite televizoarelor să transmită mai clar. Amplificatorul va distribui semnalul către mai multe televizoare. Nu contează dacă semnalul este mai slab pe unul față de celălalt. Scopul amplificatorului este de a distribui semnalul între toate seturile.

Cel mai bine ar fi să aveți antena plasată la treizeci de picioare deasupra nivelului solului pentru a vă oferi cea mai clară conexiune prin aer cu un turn. Pentru cei care caută acea înălțime, antenele de exterior sunt de obicei un loc bun pentru a începe. Veți dori o antenă amplificată dacă vă aflați la treizeci sau mai multe mile distanță de turnul dvs. de difuzare local.

În ceea ce privește amplificatoarele de interior, plasați-le în imediata apropiere a televizorului. Trebuie subliniat faptul că aceste dispozitive nu îmbunătățesc calitatea semnalului, ci pur și simplu îmbunătățesc distribuția semnalului. Un amplificator nu va rezolva un semnal de calitate scăzută, dar poate rezolva un semnal slab.

În cele mai multe cazuri, nu este dificil să instalați un amplificator de antenă TV. Va veni cu propriul set de instrucțiuni care ar trebui să fie ușor de urmat. Nu trebuie să fii un om de mână sau un electrician; tot ce aveți nevoie sunt câteva instrumente de bază, cum ar fi o șurubelniță pentru a fixa cablul în conectorii de intrare și de ieșire.

Instalați un amplificator de semnal pentru antena TV în linie; adică cablul trebuie să se conecteze la intrarea și ieșirea amplificatorului. Corpul amplificatorului este plasat pe catargul antenei și atașat de catargul antenei folosind clema cu șurub în U inclusă. Unele amplificatoare de interior oferă opțiunea de a le atârna pe perete, în timp ce altele sunt conectate direct la curentul electric.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.