| Verificat de Raluca Sas
Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi. Detalii aici.
Cel mai bun motocultor reduce timpul și efortul necesar pentru pregătirea terenului pentru plantare, în special dacă solul este compact sau stâncos. Când selectezi un motocultor, ține cont de dimensiunea grădinii tale. Un motocultor cu cuțite frontale este mai mic, mai ușor și mai ușor de manevrat. Majoritatea oamenilor îi găsesc convenabili și sunt ideali pentru grădini mici și de dimensiuni medii, precum și pentru grădini cu colțuri strânse.
De la modele compacte electrice la motocultoare pe benzină de mare capacitate, vei găsi o mulțime de opțiuni disponibile pentru a se potrivi nevoilor tale specifice. Când cercetăm cele mai bune motocultoare, evaluăm produsele în funcție de tipul lor, dimensiune, lățime și adâncime de lucru, portabilitate și sursa de alimentare.
Produs | Denumire | Calificativ | |
5/5 | |||
4.5/5 | |||
4/5 | |||
5/5 | |||
3.5/5 |
Produs | Preț |
---|---|
1. Ruris 731acc1 | Vezi Prețul |
2. Rotakt, RO 100R | Vezi Prețul |
3. O-Mac MC 700 | Vezi Prețul |
4. Grillo G110DF | Vezi Prețul |
5. Hyundai HY-MC80 | Vezi Prețul |
Cel mai bun motocultor
Specificații:
Cel mai bun motocultor profesional
Specificații:
Cel mai bun motocultor pe benzina
Specificații:
Cel mai bun motocultor premium
Avantaje:
Cel mai bun motocultor ieftin
Avantaje:
Există foarte multe modele pe piața din ziua de azi din care să alegi, ceea ce poate face dificilă achiziționarea motocultorului ideal pentru tine. De aceea am creat acest ghid special pentru a te ajuta în a lua decizia optimă atunci când alegi cel mai bun motocultor pentru tine. Citește mai departe pentru mai multe detalii.
Pozitionarea cuțitelor afectează capacitatea de lucru a motocultorului. Cuțitele frontale au în general o adâncime mai mică de cultivare, ceea ce înseamnă că nu pătrund foarte adânc în sol. Un motocultor cu cuțite frontale este ideal pentru un pat existent care necesită o pregătire minimă și deserbare. În schimb, motocultoarele cu cuțite posterioare pot penetra adânc în sol și pot sparge solul compact sau tare.
Acestea sunt întreaga listă de diferite tipuri de motocultoare pentru utilizări ulterioare.
1) Motocultoare cu cuțite frontale
Acestea pot fi utilizate pentru întreținerea grădinilor, inclusiv sarcini precum pregătirea solului, desherbarea și compostarea în grădinile de dimensiuni mici și medii. Aceste cuțite ajută la deplasarea mașinii în timp ce se scufundă în sol. Unele au opțiunea de a angrena cuțitele în direcția înainte sau înapoi. Motocultorul cu cuțite frontale are în mod obișnuit o lamă rotativă situată în partea din față a mașinii, cu motorul montat deasupra. Roțile din spate fac mai ușor împingerea mașinii înainte.
La operare, se necesită putere manuală pentru a înclina cuțitele în sol pentru a opera mașina și pentru a menține mașina sub controlul adâncimii de cultivare. Solul nearat este mai dificil de prelucrat cu un model cu cuțite frontale, deoarece cuțitele au tendința de a aluneca pe sol în loc să-l penetreze. Este, de asemenea, dificil de manevrat solul pietros din cauza obstacolelor dure care scutură mașina, făcându-l important să ai o forță totală pentru a o manevra.
2) Motocultoare cu cuțite din spate
Aceste mașini sunt ideale pentru suprafețe mai mari de plantare datorită roților cu motor. Acestea pot avea cuțite cu rotație înainte care se descurcă bine în paturi existente pentru cultivare, desherbare și lucru în compost sau, la sfârșitul sezonului, în vegetația veche. Motocultoarele cu cuțite din spate pot avea, de asemenea, cuțite cu rotație contrară care se rotesc în direcția opusă a roților. Cuțitele cu rotație contrară au mai multă cuplu pentru descompunerea solului nou și pot săpat mai adânc în sol.
Motocultoarele cu cuțite din spate au un motor mare și sunt în general puțin mai complicate pentru începători și mai costisitoare decât echivalentele lor. Roțile motoare permit doar mașinii să fie propulsată înainte la o viteză stabilită, indiferent de acțiunea înainte a cuțitelor din spate. Roțile motoare ale motocultorului cu cuțite din spate au capacitatea de a menține efectiv mașina pentru ca cuțitele să sape solul la adâncimea dorită, ceea ce face mai ușor controlul adâncimii de cultivare și face mașina destul de ușor de manevrat.
Întreruperea mișcării înainte nu împiedică procedura de cultivare; poți porni, opri, accelera și încetini, toate independent de acțiunea de cultivare. Multe modele vor avea viteze variabile, sub formă de trepte pentru soluri dure și moi, precum și înainte și înapoi, ceea ce face mai ușor să ieși din spații strânse. Deoarece mișcarea înainte a cuțitelor care se rotesc rapid permite compostului să fie “arătat” cu ajutorul motocultorului cu cuțite din spate, materialul care trebuie amestecat cu solul poate fi ușor tăiat.
Cuțitele cu rotație contrară (CRC), în opoziție cu cuțitele cu rotație standard (CRS), sunt o altă caracteristică, ceea ce înseamnă pur și simplu că cuțitele se rotesc în direcția opusă a deplasării (rotesc spre spate), ceea ce face mai ușor să descompui solul foarte dur. Unele modele de motocultoare sunt disponibile cu direcție reversibilă, de la CRS la CRC. Cuțitele pot fi apoi plasate în mișcare înainte pentru cultivare sau atunci când se descompun soluri moi, sau în direcție inversă pentru a descompune soluri dure și pietroase.
Motocultorul cu cuțite din spate necesită un spațiu mare de depozitare și este cel mai greu și mai puternic motocultor, și, în consecință, cel mai scump dintre toate. Sunt mai ușor de utilizat, în special cu pietre sau rădăcini mari implicate, dar nu sunt la fel de manevrabile ca motocultorul cu cuțite frontale și pot fi dificile de manevrat în unele colțuri strânse. Oferă un control mai bun în general asupra adâncimii de cultivare și permite linii mai drepte. Acest tip de motocultor este absolut necesar pentru solurile foarte dure și pentru grădinile mari.
Pe lângă cele cu cuțite frontale sau cu cuțite din spate, există și alți factori, menționați mai jos, de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra un motocultor.
Motocultoarele mecanizate oferă o adâncime de tăiere mai mare – 20 cm sau mai mult – și pot sparge solul greu, compact sau stâncos. O Alegerea pentru adâncime ajustabilă, poate fi extinsă până la 20 cm pentru a penetra mai adânc în sol. Un motocultor cu o lățime mai mare de lucru – între 20 și 30 cm – poate acoperi mai mult teren într-o singură trecere, permițându-ți să finalizezi lucrarea mai repede. Cu toate acestea, motocultoarele mai mari sunt de obicei mai grele și mai dificil de manevrat în zone strâmte.
Electrice motocultoarele au avantajul de a fi mai ușoare și mai ușor de manevrat, dar nu pot sparge solul greu sau aripi solul greu. Cele mai multe modele au o adâncime de tăiere destul de mică, ceea ce înseamnă că pot lucra doar primele câteva centimetri de sol. Din acest motiv, ele sunt cele mai potrivite pentru grădini mai mici (sub 150 de metri pătrați) care conțin sol ușor.
Cu cât motocultorul este mai mic, cu atât este mai ușor de manevrat. Pe măsură ce motocultoarele devin mai mari, ele devin mai voluminoase și mai dificil de manevrat în zone strâmte. Fără obstacolul unui cablu, un model cu baterie este mai versatil. Poți alege un motocultor care poate funcționa până la 40 de minute cu o singură încărcare. Este o opțiune excelentă dacă lucrezi în aer liber și nu ești aproape de o sursă de alimentare.
Toate alegerile din această selecție sunt alimentate cu gaz, electricitate la priză sau baterii. Motocultoarele electrice sunt de obicei mai puțin puternice decât modelele cu motor pe benzină, ceea ce le face ideale pentru grădini mai mici cu sol mai ușor. Motocultoarele cu motor pe benzină sunt mai mari, mai grele și mult mai puternice. Dacă faci un nou pat sau spargi sol compact, un motocultor cu motor pe benzină este cea mai bună alegere.
Un motocultor cu motor pe benzină funcționează fie pe un motor cu doi timpi, fie pe un motor cu patru timpi. Motoarele cu doi timpi sunt mai puțin costisitoare și necesită atât ulei, cât și benzină pentru funcționare. Motoarele cu patru timpi rulează doar cu benzină.
Unele motocultoare electrice au un cablu electric care trebuie conectat la o priză, în timp ce altele funcționează cu baterii.
Motocultoarele cu fir trebuie conectate la o priză, iar un prelungitor poate fi de ajutor pentru mobilitate suplimentară. Nu numai că sunt un pericol de împiedicare, dar cablurile pot fi și o neplăcere dacă se încurcă în timp ce lucrezi.
Motocultoarele fără fir sunt alimentate de baterii reîncărcabile și pot funcționa de la 30 de minute la 2 ore cu o singură încărcare. Sunt o opțiune excelentă dacă lucrezi în aer liber fără o sursă de alimentare în apropiere. Lipsa cablului permite o manevrabilitate mai bună în spații strâmte. Cu toate acestea, va trebui să monitorizezi nivelul bateriei și să o încarci între utilizări.
Un motocultor este o unealtă de grădinărit care descompune solul compact în bucăți mai mici pentru a îmbunătăți calitatea solului. Săpând adânc pentru a întoarce solul compact, un motocultor pregătește grădina ta pentru plantare în cea mai bună formă posibilă. Menționăm că un motocultor face îndepărtarea buruienilor mult mai ușoară. Dar te avertizăm și să ai în vedere siguranța înainte de utilizare: Odată ce ai selectat cel mai bun motocultor pentru nevoile tale de grădinărit, la fel ca orice echipament de lucru în aer liber, asigură-te că înțelegi cu fermitate modul corect de manipulare și procedurile de siguranță prin revizuirea manualului de utilizare.
Cultivatoarele sunt cele mai potrivite pentru paturile de grădină existente, deoarece descompun primele câteva inci de sol fără a perturba rădăcinile plantelor. Cultivatoarele sunt mai mici și mai puțin puternice decât motocultoarele și nu sunt destinate să spargă solul dur. Cu toate acestea, ele fac o treabă excelentă în amestecarea și aerisirea solului, astfel încât să fie pregătit pentru plantare.
Motocultoarele sunt în general folosite pentru săparea grea și ajung în mod obișnuit la o adâncime de 20-25 de centimetri în sol. Ele pot fi folosite pentru pregătirea paturilor de grădină noi sau pentru a săpa cele vechi. Spre deosebire de cultivatoare, motocultoarele au suficientă putere pentru a sparge solul compact, ceea ce permite rădăcinilor plantelor să crească în jos fără obstacole.
Unele modele îți oferă cea mai bună combinație dintre cele două lumi, combinând un motocultor și un cultivator într-o singură unealtă.
Motocultoarele sunt în mod obișnuit echipate cu două, patru sau șase cuțite, deși numărul variază în funcție de model și producător. Cu cât ai mai multe cuțite pe motocultor, cu atât mai multă putere va avea acesta pentru a amesteca pământul.
Marcel Popa
Blogger
Marcel Popa este editorul șef al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.
Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!
Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.