Top Electronice

Sunt aspiratoarele robot cu baze de golire automată o investișie bună?

Sunt aspiratoarele robot cu baze de golire automată o investișie bună?

Cele mai bune aspiratoare robot vin în diferite forme și dimensiuni. Unii pot funcționa ca mături, în timp ce alții sunt capabili să recunoască obiecte, astfel încât să nu mai trebuiască să vă faceți griji cu privire la firele rătăcite. Dar o dezvoltare recentă care devine tot mai populară și aproape așteptată în ofertele cele mai recente de roboți aspiratori este un robot aspirator cu o bază de golire automată.

Bazele de golire automată de pe aspiratorele robot sunt considerate o caracteristică premium. Acestea oferă o comoditate sporită și conferă robotului aspirator un nivel nou de independență. Dar sunt bazele de golire automată la fel de bune pe cât par, și merită cheltuiala considerabilă?

Haidem să analizăm avantajele și dezavantajele bazelor de golire automată și să luăm în considerare valoarea lor ultimă.

Ce sunt bazele de golire automată?

Dacă ai căutat recent aspiratoare robot, cu siguranță ai observat că unele vin cu stații mult mai mari și mai voluminoase în formă de L – acestea sunt bazele de golire automată.

După cum sugerează și numele, bazele de golire automată sunt concepute astfel încât aspiratorul robot să-și poată goli singură containerul de praf – fără supraveghere necesară. Practic, odată ce robotul se încadrează în stație, baza creează un vid pentru a îndepărta praful și resturile de pe robot și le transferă într-o pungă internă sau un recipient detașabil. Cu această tehnologie, robotul aspirator se poate întoarce la bază ori de câte ori este la capacitate maximă și poate continua imediat activitatea după ce s-a golit singur.

În ceea ce privește întreținerea, acest lucru înseamnă că, în loc să golești containerul de praf la fiecare utilizare, baza trebuie să fie golită odată ce ajunge la capacitate maximă, ceea ce poate dura între 45 și 60 de zile, în funcție de model. O bază de golire automată va încărca și aspiratorul robot în același timp, înlocuind complet stația de încărcare obișnuită.

Unele baze au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți și mai mult performanța celor mai bune mături robot. De exemplu, baza Roborock S7 MaxV Ultra conține două rezervoare de apă, precum și un container de praf. Rezervoarele conțin apă curată și apă murdară – prima reumple rezervorul încorporat, în timp ce cea din urmă este extrasă din țesătură după finalizarea lucrării. Unele dintre aceste baze pentru mături pot chiar să frece cârpa de microfibră în cadrul procesului de curățare.

Care sunt avantajele bazelor de golire automată?

Nu atingeți murdăria — Dacă aveți un model cu sac, nu trebuie să vă faceți griji că veți alege bucăți de praf din container sau veți elibera detritusul în atmosferă atunci când goliți aspiratorul robot. Acest lucru este foarte util dacă suferiți de alergii.

Chiar și dacă aveți un model fără sac, bazele de golire automată pot ține de la 45 până la 60 de zile de praf, așa că trebuie să le goliți mult mai rar decât aspiratorul robot în sine. Cu alte cuvinte, vă veți expune mai puțin frecvent prafului.

Mai puțin efort din partea dumneavoastră — Cu o bază de golire automată, aspiratorul robot poate avea grijă de el însuși când ajunge la capacitate maximă. Poate acționa independent, astfel încât nu trebuie să fiți acasă pentru a supraveghea progresul său. Această tehnologie înseamnă, de asemenea, că aspiratorul robot poate acoperi o suprafață mult mai mare fără teama de erori sau întreruperi pe jumătatea ciclului de curățare.

În cele din urmă, o limitare enervantă a designului tipic al aspiratorului robot a fost eliminată — containerul de praf mic. Au dispărut zilele în care trebuia să vă aplecați și să-l goliți după fiecare sesiune de curățare.

Stația are mai multe șanse să rămână stabilă — După testarea a nenumărate aspiratoare robot, un aspect care ne deranjează cu adevărat este lipsa stabilității când vine vorba de stația de încărcare. În principiu, cu excepția cazului în care fixați stația de perete, unii roboți o vor împinge și o vor deplasa de fiecare dată, rezultând în confuzie și erori.

Cu toate acestea, dacă optați pentru un model cu o bază de golire automată, această problemă este mult mai puțin probabilă. Datorită tehnologiei interne, bazele de golire automată sunt natural mai grele și stabile, chiar și atunci când un aspirator robot se urcă pe ele.

Arată impresionant — Poate părea un punct mărunt, dar merită menționat. Bazele de golire automată arată cool, atât de mult încât oaspeții se vor opri și o vor admira. (Mi s-a întâmplat mie de mai multe ori.) Tehnologia avansată de pe acest echipament va adăuga o notă modernă oricărei case, și chiar face ca aspiratorul robot să arate mai impresionant și capabil.

Desigur, estetica poate să nu fie pe placul tuturor, sau poate să nu se potrivească cu decorul din unele case. Cu toate acestea, impactul și prezența sa cu siguranță nu vor trece neobservate.

Care sunt dezavantajele bazelor de golire automată?

Costisitoare — Nu există negare, bazele de golire automată vă vor costa o sumă frumușică. Și deși gamele de prețuri s-au extins și au devenit mai adaptabile odată cu oferirea de către mai multe modele a acestei tehnologii, bazele de golire automată adaugă în continuare o sumă semnificativă la prețul total.

Prețurile încep de la aproximativ 2000 de lei, dar pot ajunge până la 7000 de lei cu cea mai recentă tehnologie. Așadar, chiar dacă decideți să investiți într-un aspirator robot cu bază de golire automată, ar putea totuși să trebuiască să vă țineți un buget în minte. Nu uitați că, dacă optați pentru un design cu sac, va trebui să plătiți și pentru saci de înlocuire în timp.

Ocupă spațiu — În timp ce bazele de golire automată arată cu siguranță impresionant, nu sunt deloc compacte. Designurile sunt în general destul de voluminoase și grele și pot ocupa mult spațiu. De exemplu, baza aspiratorului Roborock S7 MaxV Ultra menționat anterior are o amprentă uimitoare de 50 cm pe 40 cm. Bazele de golire automată sunt în general destul de înalte și pot face ca aspiratorul robot să iasă mai mult în cameră decât vă așteptați atunci când este acostat.

Și în timp ce stația de încărcare standard va necesita aceleași parametri înconjurători pentru a funcționa, dimensiunile bazei de golire automată în sine vor adăuga la spațiul necesar și, în cele din urmă, vor ocupa mai mult loc decât fără. Asigurați-vă că verificați dimensiunile înainte de a cumpăra, astfel încât să știți la ce vă așteptați.

Zgomotoase — Presupuneți că toate aspiratoarele robot vor face zgomot într-o anumită măsură; până la urmă, ele aspiră. Dar sunetul produs de o bază de golire automată vă va lua probabil prin surprindere, chiar și atunci când sunteți obișnuit cu asta. Zgomotul produs de aspirator în timp ce golește containerul de praf este în general mai puternic decât orice zgomot făcut de aspiratorul robot în sine. Și pentru că se poate întâmpla aleatoriu în timpul unui ciclu de curățare, vă poate face ușor să săriți când sunteți acasă.

Ciclul de golire poate dura până la un minut, iar sunetul poate fi mai tare decât cel al unui aspirator vertical. Uneori există diferite setări, astfel încât să puteți regla puterea aspiratorului și, în consecință, zgomotul, iar modurile DND sunt adesea disponibile dacă nu vreți ca robotul să vă surprindă. Cu toate acestea, ori de câte ori aspiratorul robot se golește singur, pregătiți-vă pentru un proces zgomotos.

Sunt aspiratoarele robot cu golire automată o investiție bună?

În cele din urmă, potrivirea unei baze de golire automată depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră. Dacă suferiți de alergii sau nu aveți timp să vă ocupați de containerul de praf al aspiratorului robot, o bază de golire automată poate fi o investiție excelentă. Conveniența și independența pe care le oferă unui aspirator robot sunt cu siguranță un bonus.

Cu toate acestea, dacă faceți cumpărături cu un buget limitat sau nu aveți spațiu în casa dumneavoastră, ar trebui să vă întrebați dacă un aspirator robot cu golire automată este cu adevărat necesar. În afară de golirea containerului de praf, baza de golire automată nu va îmbunătăți performanța reală a unui aspirator robot, așa că plătiți pentru această adiție mai mult ca pe un lux decât ca pe ceva necesar. Nu pot să nege că arată grozav și face ca aspiratorul robot să fie mai de încredere, dar merită cheltuiala? Asta depinde de tine.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.