Top Electronice

Sfaturile noastre de top pentru mașina ta de spălat rufe

Sfaturile noastre de top pentru mașina ta de spălat rufe

Iată 7 sfaturi pentru mașina de spălat: Meseria noastră nu este deloc obișnuită. În calitate de scriitori de (și testori de produse), am evaluat și recenzat electrocasnice timp de peste 6 ani. În acest timp, am învățat tot felul de sfaturi și trucuri, de la cum să încarci corect o mașină de spălat vase până la nouă lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată într-un cuptor cu aer cald. Dar, o zonele în care am manifestat întotdeauna un interes deosebit sunt mașinile de spălat și electrocasnicele din familia acestora.

Cu cât aflăm mai multe despre cele mai bune mașini de spălat, cu atât ne dăm seama cât de puțin se știe în general despre aceste electrocasnice și cât de mult sunt luate de-a gata.

Mulți oameni vor intra în obiceiul de a folosi mașina de spălat în același mod cu fiecare ciclu, fără să conștientizeze că ar putea afecta performanța acesteia sau chiar să acumuleze reparații costisitoare. De aceea, am adunat cele șapte sfaturi principale pentru mașina de spălat după șase ani de teste. Indiferent dacă neglijezi una dintre următoarele aspecte sau nu ești conștient de ele, acum ai ocazia să faci câteva schimbări în bine pentru mașina ta de spălat.

Dacă crezi că mașina ta de spălat ar putea să fie pe sfârșite, iată șapte semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă și 11 lucruri de căutat atunci când cumperi o mașină de spălat.

Umple-o la capacitatea potrivită

Supraîncărcarea mașinii de spălat este una dintre cele mai comune erori pe care le-am observat. Chiar dacă tamburul este împachetat strâns, oamenii vor depune toată puterea lor pentru a încălca un ultim șoset în așa fel încât să nu fie nevoie să aștepte până la următorul ciclu.

Problema cu acest obicei este că hainele nu vor putea să rotească în mod eficient în ciclu, ceea ce deteriorează în mod esențial performanța spălării. Prea multă greutate poate duce, de asemenea, la faptul că mașina de spălat se străduiește să se învârtă la sfârșitul ciclului său — astfel că vei trebui să scoți din tambur ceva din greutate înainte să poată finaliza spălarea.

Trimiterea la capacitatea specificată a mașinii tale nu este întotdeauna o măsură fiabilă a limitelor acesteia. Atunci când stabilești greutatea maximă pe care un model o poate accepta, brandul va încărca adesea material care este strâns pliat și comprimat pentru a obține cel mai mult din spațiul disponibil. Deci, va trebui să folosești propria judecată în ceea ce privește această zonă. Când tamburul mașinii de spălat este plin, lasă restul rufelor pentru un alt ciclu.

Subîncărcarea unei mașini nu are șanse să cauzeze atât de multe probleme — deși vei risca să risipești apă și energie într-o anumită măsură, deoarece vei efectua mai multe cicluri decât este necesar.

Folosește setările potrivite

Mașina ta de spălat va veni probabil cu o mulțime de setări, așa că de ce folosești aceeași pentru fiecare ciclu? Nu pot să judec — am făcut același lucru pe tot parcursul colegiului.

Gândirea generală este că hainele ies curate, așa că de ce să complice lucrurile? Cu toate acestea, există un motiv pentru care mașina ta oferă atât de multe setări; fiecare ajustează opțiunile de lungime, intensitate și temperatură pentru materialul respectiv. Prin utilizarea setării corespunzătoare, obții cel mai bun ciclu de spălare pentru articol și ai șanse mult mai mici să-l deteriorezi în proces. Consultă manualul de utilizare dacă nu ești sigur niciodată pentru ce este o anumită setare.

Pe de altă parte, ai putea folosi o setare care nu este suficientă. Setarea de spălare rapidă este una la care este ușor să devii dependent, pentru că este atât de rapidă, convenabilă și ieftină. Dar, există un moment când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă a mașinii tale de spălat.

Prin utilizarea spălării rapide pentru articole care necesită un ciclu complet de spălare, mașina ta de spălat nu va reuși să curețe temeinic hainele, făcând ciclul inutil. Dacă cauți modalități de a economisi bani cu mașina ta de spălat, încearcă să te bazezi pe setarea eco atunci când este potrivit. Această setare este rară în România, dar dacă o ai, oferă o spălare temeinică cu mai puțină apă și energie față de ciclurile regulate. Fii pregătit să dureze mai mult pentru a se completa însă.

Renunță la balsamul de rufe

Acesta ne-a surprins, dar adevărul este că balsamul de rufe este rău pentru tine și pentru mașina ta de spălat. Pentru a crea “senzația moale”, acest lichid acoperă rufele cu un strat rezidual și vâscos, care rămâne odată ce spălarea s-a terminat.

Problema este că acest strat blochează și descurajează absorbția, ceea ce este o problemă în special pentru prosoape și echipament sportiv. Acest lucru poate ajunge în așa măsură încât materialul să lupte chiar să absoarbă apă și detergent în timp — practic, balsamul de rufe va împiedica hainele să se spele bine.

Pe lângă asta, balsamul de rufe poate duce la alergii și reacții dacă suferi de piele sensibilă. Poate provoca daune și mașinii tale de spălat. Dacă reziduul nu este complet spălat după fiecare ciclu, se poate acumula până în punctul în care blochează conductele și scurgerile, ducând la reparații costisitoare.

Devine și mai rău. Pe măsură ce balsamul de rufe se scurge, nu este prietenos cu mediul din cauza bazei sale nebiodegradabile. În cele din urmă, există puține motive să-l folosești, în afară de senzația moale, dar poți obține asta la fel de ușor adăugând 1/4 ceașcă de oțet alb distilat la ciclul final de clătire. Acest lucru nu va face hainele să miroasă a oțet, spre deosebire de ceea ce ai putea presupune, așa că încearcă să-ți schimbi balsamul. Nu amesteca niciodată oțet alb distilat cu clor. Acest lucru creează un gaz de clor letal.

Alege cel mai bun detergent de rufe pentru tine

O alt greșeală cheie pe care mulți o fac este să rămână fideli aceluiași detergent de rufe. Există o gamă de mărci și tipuri diferite dintr-un motiv întemeiat — diferitele detergențe se potrivesc diferitelor persoane.

Dacă ai pielea sensibilă, probabil că vei prefera un detergent non-bio în loc de unul bio, în timp ce, dacă te confrunți cu haine foarte murdare, pulberea va fi preferată lichidului. Pentru a menține albățimea hainelor albe, caută detergenți de rufe care conțin enzime și agenți de înălbire — aceștia pot fi găsiți în lista de ingrediente.

Dacă îți pasă de mediu, există și opțiuni eco, cu toate că acestea nu oferă o performanță de curățare atât de solidă din experiența mea. Capsulele vor fi ideale pentru cei care pun mai presus de toate pe primul loc comoditatea, dar trebuie să ții cont că acestea tind să fie cele mai scumpe.

Personal, folosesc detergenți diferiți în funcție de tipul de spălare — un detergent sub formă de pulbere pentru hainele albe și unul lichid pentru culori. Există și detergenți specializați pentru îmbrăcăminte sport sau pentru articole delicate, dacă dorești tratamentul cel mai bun.

Vezi ghidul nostru despre detergentul sub formă de pulbere versus cel lichid pentru mai multe informații despre diferențele dintre detergenți.

Nu ignora o mașină de spălat care tremură

Atunci când am testat mașinile de spălat, am observat frecvent modele care începeau să se miște și să vibreze pe măsură ce atingeau viteza de centrifugare. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când tamburul este supraîncărcat, deoarece mașina încearcă să rotească un exces de greutate. Poate apărea și atunci când încerci să speli un singur obiect greu, cum ar fi o pernă sau o pătură. Din cauza dezechilibrului de greutate în acest caz, mașina poate să se arunce singură cu greutatea pe măsură ce își accelerează sau încetinează viteza. De aceea, ar trebui să speli întotdeauna două perne odată sau să echilibrezi încărcătura cu prosoape suplimentare — vezi cum să speli o pernă pentru detalii complete.

Dacă mașina ta de spălat tremură la fiecare ciclu, ar trebui să investighezi problema cât mai curând posibil. Acest lucru poate provoca daune atât mașinii de spălat, cât și podelei tale de fiecare dată când se întâmplă, fără să mai menționăm că va face un zgomot mare.

Dacă ai o mașină de spălat nouă, merită să verifici dacă șuruburile de transport au fost îndepărtate la instalare. Acestea pot fi găsite în partea din spate a mașinii de spălat și de obicei trebuie îndepărtate patru.

Mașina ta de spălat poate fi, în schimb, neuniformă în plasarea sa. Dacă poți să o înclini cu mâna, nu este nivelată și picioarele vor trebui ajustate în consecință. Există și alte probleme comune care pot cauza o mașină de spălat care tremură; vezi ghidul nostru despre cum să repari o mașină de spălat care tremură pentru mai multe detalii. Dacă ai dubii, apelează la un profesionist — o mașină de spălat care tremură nu ar trebui ignorată.

Masinile de spalat cu uscator nu par să se ridice la așteptări

Un lucru pe care l-am învățat cu majoritatea electrocasnicelor este că designurile hibride nu par să ofere performanțe la fel de bune ca modelele dedicate, iar același lucru se poate spune despre masinile de spalat cu uscător care funcționează atât ca mașini de spălat, cât și ca uscătoare de haine. Funcția de uscare în mod deosebit este adesea subdimensionată față de cele mai bune uscătoare de rufe.

Dacă ai spațiu pentru acomoda ambele aparate, recomand să te limitezi la achiziționarea câte unuia dintre ele, astfel încât să obții cea mai bună performanță. Dacă spațiul este cu adevărat limitat, poți opta întotdeauna pentru modelele pliabile.

Nu uita să îți cureți mașina de spălat

Un lucru important pe care majoritatea dintre noi uităm să îl facem este să ne luăm timpul să curățăm mașina de spălat. Da, ai auzit bine, mașina ta de spălat are nevoie și ea de curățare, iar ideal acest lucru ar trebui făcut o dată pe lună pentru a o menține în cea mai bună formă.

Dacă nu îți cureți mașina de spălat, reziduurile de săpun, calcarul și mucegaiul pot să se acumuleze în interior, afectând în cele din urmă performanța de spălare și lăsând tamburul să miroasă a mucegai.

În scenariile cele mai grave, acest lucru poate deteriora mașina ta de spălat și poate duce la reparații costisitoare, așa că este important să-ți iei timpul să îți cureți mașina de spălat din când în când. Durează mai puțin timp decât crezi și poate fi făcut cu doar câteva produse casnice. Pentru îndrumări pas cu pas, vezi cum să cureți o mașină de spălat.

Necurățarea aparatului tău este una dintre cele 7 motive pentru care hainele tale ies mirositoare din mașina de spălat și de ce ai putea să-ți deteriorezi hainele într-o mașină de spălat.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.