Top Electronice

Când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă la mașina ta de spălat

Când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă la mașina ta de spălat

O spălare rapidă economisește timp, energie și bani, dar este la fel de eficientă? Când vine vorba de ziua de spălare, un program pe care mulți dintre noi avem tendința să-l folosim este ciclul de spălare rapidă. Fiecare mașină de spălat va oferi această setare într-o anumită măsură — cele mai bune mașini de spălat vor oferi chiar mai multe opțiuni de spălare rapidă, astfel încât să o poți ajusta și mai mult. Și de ce să nu folosești ciclul de spălare rapidă? Până la urmă, este rapid, convenabil și utilizează mai puțină energie în comparație cu un ciclu complet. Plus, ar trebui să contribuie la prelungirea duratei de viață a mașinii tale de spălat.

Din păcate, în realitate, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Realitatea este că există un moment și un loc potrivit pentru setarea de spălare rapidă. Și cu siguranță nu este un ciclu de care ar trebui să depinzi exclusiv. Aici, te vom duce prin avantajele, precum și dezavantajele utilizării ciclului de spălare rapidă. Astfel, vei putea înțelege pe deplin de ce nu ar trebui să depinzi excesiv de această setare populară.

În plus, iată 5 motive pentru care ar trebui să speli întotdeauna hainele sport separat.

Ce înseamnă setarea de spălare rapidă?

După cum sugerează și numele, este o spălare rapidă! De obicei, durează în jur de 15 minute până la o oră, în funcție de mașina ta de spălat. Folosește mai puțină apă și energie decât un ciclu standard și va centrifuga mai puțin timp. Unele pot fi setate la diferite temperaturi, dar în general nu se vor spăla mai fierbinte de 40 de grade Celsius. Setarea de spălare rapidă nu este nici ea proiectată pentru a spăla o încărcătură completă de rufe.

Dacă nu ești sigur dacă hainele tale sunt potrivite pentru un ciclu de spălare rapidă, consultă eticheta de întreținere și simbolurile de spălare. În general, dacă este potrivit pentru o spălare obișnuită, ar trebui să fie potrivit pentru o spălare rapidă, dar ține-te de ciclurile delicate sau spălarea manuală pentru orice nu ești sigur.

Avantajele setării de spălare rapide

  • Excelent dacă te grăbești: Un ciclu de spălare rapidă poate fi de două ori mai rapid decât un ciclu standard, ceea ce este ideal dacă ai nevoie de o cămașă sau o bluză de urgență pentru o seară în oraș. Unele cicluri pot fi terminate în doar 15 minute — doar amintește-ți să lași timp pentru uscat!
  • Bun dacă vrei doar să-ți revigorezi rufele sau să te ocupi de pete ușoare: O spălare rapidă, evident, nu va curăța la fel de temeinic ca un ciclu complet. Cu toate acestea, ar fi totuși o alternativă bună dacă vrei doar să-ți revigorezi hainele sau nu ai de-a face cu pete grele.
  • Ideal dacă trebuie să speli doar unu sau două articole de îmbrăcăminte: Setarea de spălare rapidă este concepută pentru a manipula o capacitate mai mică de rufe, de obicei între 2 și 4 kilograme. Deci, dacă trebuie doar să clătești o ținută, poate fi alegerea potrivită.
  • Economisește energie și bani: Setarea de spălare rapidă va folosi mai puțină energie în comparație cu un ciclu normal. Dacă o incluzi în rutina ta de spălare, te poate ajuta să economisești o sumă considerabilă pe factura ta de energie în timp.
  • Crește durata de viață a mașinii tale de spălat: Deoarece setarea de spălare rapidă este mai scurtă decât un ciclu standard, mașina ta de spălat va funcționa pentru mai puțin timp atunci când este utilizată. Acest lucru va prelungi natural durata de viață a mașinii de spălat.
  • În general, mai puțin dăunător pentru hainele tale: Acest lucru depinde de intensitatea ciclului de centrifugare, dar în general, deoarece setarea de spălare rapidă este atât de rapidă, este mai blândă cu hainele tale în ceea ce privește uzura și deteriorarea provocate de spălare.

Dezavantajele setării rapide de spălare

  • Nu este ideal dacă te confrunți cu pete dificile sau rufe mirositoare: Nu este ciclul de utilizat dacă speli hainele de bebeluș sau vrei să dezinfectezi lenjeria de pat. Setarea de spălare rapidă, în general, nu poate spăla la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, deci nu va distruge germeni sau viruși. De asemenea, nu este o spălare temeinică, deci nu va ajuta la îndepărtarea petelor grele.
  • Nu poate gestiona o încărcătură completă: Deoarece setarea de spălare rapidă folosește mai puțină apă și timp, capacitatea sa este mult mai mică decât a unui ciclu standard. Prin urmare, nu ar trebui să fie folosită pentru încărcătura ta săptămânală de rufe. Dacă este supraîncărcată, rezultatele vor fi chiar mai puțin curate.
  • S-ar putea să nu stoarce la fel de eficient: Setarea de spălare rapidă nu va stoarce la fel de mult timp, ceea ce înseamnă că hainele mai grele vor reține mai multă apă decât ești obișnuit. S-ar putea să trebuiască să rulezi un ciclu de stoarcere separat pentru a ajuta la drenarea acesteia.
  • Detergentul rezidual poate rămâne în haine, precum și în mașină: Deoarece setarea de spălare rapidă nu clătește hainele la fel de eficient, detergentul rezidual poate rămâne în rufe și în mașină după ce ciclul se încheie. Acest lucru nu este ideal dacă ai pielea sensibilă și nu este benefic nici pentru aparat. Încearcă să reduci cantitatea de detergent folosită pentru acest motiv.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.