Top Electronice

Pudră vs. detergent lichid: care este mai bun pentru spălarea rufelor?

Pudră vs. detergent lichid: care este mai bun pentru spălarea rufelor?

Blocat între pudră și detergent lichid? Iată răspunsul:

Te-ai întrebat vreodată care este mai bun între pudră și detergent lichid? Nu ești singur. Majoritatea dintre noi avem tendința să rămânem la aceeași alegere — fie condusă de raportul calitate-preț, fie de ceea ce ne recomandă familia și prietenii. Cu toate acestea, adevărul este că fiecare tip de detergent pentru rufe vine cu avantaje și dezavantaje proprii și unul va funcționa întotdeauna mai bine decât celălalt, în funcție de circumstanțele tale.

Aici, vom detalia diferențele dintre pudră și detergentul lichid pentru rufe, astfel încât să poți decide care va funcționa cel mai bine pentru tine și hainele tale, o dată pentru totdeauna. Vom lua în considerare cele mai bune opțiuni pentru îndepărtarea selectivă a petelor, precum și ceea ce este benefic pentru cele mai bune mașini de spălat. Astfel, poți fi sigur că folosești produsul potrivit când vine vorba de alegerea dintre pudră și detergent lichid.

În plus, iată de ce balsamul de rufe este o rău pentru tine și mașina ta de spălat.

Avantaje ale detergentului sub formă de pudră

 • Excelent pentru pete de noroi și sânge — În primul rând, detergentul sub formă de pudră este, în general, mai eficient la îndepărtarea petelor active sau de exterior. Acest lucru se datorează faptului că detergentul sub formă de pudră conține diferiți agenți tensioactivi față de cel lichid, ceea ce oferă puterea de curățare. Compușii găsiți în detergentul sub formă de pudră au tendința de a-l face mai eficient în îndepărtarea petelor, cum ar fi noroiul, sângele și iarba. Asta înseamnă că dacă ești un grădinar pasionat sau ai de-a face des cu pete rezistente, detergentul sub formă de pudră este alegerea potrivită.
 • Menține alburile albe — Detergentul sub formă de pudră este, de asemenea, ideal pentru a-ți menține alburile albe. Acest lucru se datorează faptului că conține adesea enzime și agenți de înălbire, deși va trebui să verifici lista de ingrediente pentru a confirma acest lucru. Deci, dacă lenjeria ta albă devine cenușie, detergentul sub formă de pudră ar putea fi răspunsul.
 • Are o durată lungă de viață — Vorbind din experiență, pot spune că detergentul sub formă de pudră durează mult. O cutie de detergent sub formă de pudră poate acoperi peste 100 de spălări. Acest lucru înseamnă că poate trece luni întregi înainte să trebuiască să iei în considerare reîncărcarea. Ca pudră, acest tip de detergent va rezista probelor timpului, având o durată lungă de viață.
 • Raport calitate-preț — Datorită punctului de mai sus, detergentul sub formă de pudră este, de asemenea, în general, o opțiune bună din punct de vedere al raportului calitate-preț. Poate costa chiar și 50 de bani pe spălare, în funcție de încărcătură și de duritatea apei.
 • Ambalaj mai bun pentru mediu — În timp ce majoritatea detergentelor nu sunt ideale din punct de vedere ecologic — ambalajul în sine face diferența. Detergentul sub formă de pudră este de obicei disponibil în ambalaje din carton reciclabil, ceea ce este un avantaj față de plasticul găsit la lichide.

Dezavantaje ale detergentului sub formă de pudră

 • Este dezordonat — Nu poți îndulci-o, detergentul sub formă de pudră este dezordonat de utilizat. Se poate vărsa ușor în timpul dozării și aplicării, pentru care va trebui să folosești unul dintre cele mai bune aspiratoare pentru a aduna. Poate lăsa, de asemenea, reziduuri în compartimentul de detergent al mașinii dacă nu s-a clătit complet, care va trebui, de asemenea, curățat.
 • Nu este potrivit pentru pielea sensibilă — Deoarece este sub formă de pudră, acest tip de detergent trebuie să se dizolve în timpul spălării pentru a fi eficient, ceea ce necesită temperaturi ridicate. Cu toate acestea, detergentul sub formă de pudră nu se dizolvă întotdeauna complet, în special în ciclurile mai reci, ceea ce înseamnă că este mai dificil de clătit în comparație cu cel lichid. Rezultatul este mai mult detergent rămas în haine, ceea ce poate provoca reacții pentru pielea sensibilă.
 • Nu este benefic pentru mașina de spălat — Am atins subiectul cu privire la reziduurile de detergent lăsate în compartimentul de detergent al mașinii. De fapt, acest lucru se poate întâmpla în întregul sistem intern al mașinii de spălat, rezultând într-un potențial blocaj sau cel puțin un mediu propice pentru mucegai. Pentru a evita reparații costisitoare, asigură-te că înveți cum să cureți o mașină de spălat dacă ai suspiciuni în acest sens.
 • Nu este ideal pentru spălarea manuală — Deoarece nu se dizolvă ușor în temperaturi mai scăzute, detergentul sub formă de pudră nu este ideal pentru spălarea manuală. Poți ajunge cu mult praf pe hainele delicate dacă faci asta.
 • Poate lua mult spațiu — Cutiile de detergent sub formă de pudră sunt în general destul de mari și incomode, mai ales după ce au fost deschise. Așadar, asigură-te că raftul de spălare are suficient spațiu înainte să cumperi. Din cauza ambalajului din carton, este vulnerabil la umiditate și eventuale scurgeri, așa că păstrează-l într-un loc răcoros și uscat.

Avantaje ale detergentului lichid

 • Excelent pentru pete de ulei și grăsime — La fel cum detergentul sub formă de pudră este bun pentru pete de noroi și sânge, detergentul lichid funcționează bine pe pete de ulei și grăsime. Acest lucru se datorează faptului că conține etoxilați de alcool, care este deosebit de eficient în cazul acestor substanțe. Deci, dacă ești un bucătar pasionat sau un mecanic auto, detergentul lichid pentru rufe ar putea fi cea mai bună alegere.
 • Mai bun pentru pielea sensibilă — Datorită stării sale lichide, detergentul lichid se dizolvă ușor, chiar și în apă rece. Așadar, se clătește natural mai bine în etapele finale ale ciclului de spălare. Prin urmare, există probabil mai puțin detergent rămas în hainele tale în comparație cu pudra, ceea ce îl face alegerea mai bună pentru pielea sensibilă și alergii.
 • Ușor de dozat — Lichidul poate totuși să se verse pe măsură ce îl măsori, dar este probabil mai puțin dezordonat decât pudra. Plus, dacă optezi pentru dozele lichide, măsurarea devine complet ne-necesară.
 • Bun pentru stocare — Sticlele de detergent lichid sunt mai compacte în comparație cu cutiile de detergent sub formă de pudră. Fiind făcute din plastic, sunt, în general, mai rezistente.
 • Mai bun pentru spălarea manuală — Deoarece se dizolvă mult mai ușor, detergentul lichid este natural alegerea mai bună pentru spălarea manuală. În plus, detergenții lichizi concepuți pentru spălarea delicată sunt larg disponibili. În plus, detergentul lichid este mai ideal pentru tratarea localizată a petelor.
 • Mai bun pentru mașina de spălat — Din același motiv, detergentul lichid nu are atât de multe șanse să lase reziduuri în mașina de spălat. Asta nu înseamnă însă că scapi complet — mașinile de spălat vor avea totuși nevoie de curățare regulată pentru a ține sub control acumularea de reziduuri de săpun și calcar.

Dezavantaje ale detergentului lichid

 • Este scump — Atunci când comparăm prețurile direct, detergentul lichid este opțiunea mai scumpă, în special dacă cumperi capsule, care pot costa de până la de două ori mai mult.
 • Poate fi folosit rapid — Se pare că treci rapid prin detergent lichid în comparație cu pudra. Sticlele tind să conțină mai puține încărcături de spălare, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul.
 • Ușor de dozat incorect — Este foarte ușor să folosești prea puțin sau prea mult detergent lichid, deoarece măsurătorile de pe capacul dozator sunt adesea dificil de citit. Acest lucru duce la un exces de deșeuri sau la o performanță de curățare inadecvată.
 • Ambalaj nu atât de prietenos cu mediul — Ambalajul detergentului lichid este, de obicei, din plastic, ceea ce îl face mai puțin prietenos cu mediul în comparație cu opțiunea din pudră.

Verdict

În cele din urmă, detergentul lichid pare să aibă mai multe avantaje. Cu toate acestea, detergentul sub formă de pudră oferă o soluție unde lichidele nu pot. Cea mai bună opțiune pentru tine va depinde de ceea ce speli și de situația ta. Dacă ai pielea sensibilă, ar trebui să te ții de lichide, în timp ce cei care se preocupă de raportul calitate-preț sunt mai bine cu pudra.

Personal, noi folosesim ambele și le inter schimbăm în funcție de situație. Pentru a afla care opțiune este mai bună pentru tine, ia în considerare nevoile și preferințele tale și vezi care îndeplinește cel mai bine cerințele tale.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.