Top Electronice

De ce face zgomot mașina de spălat la centrifugare? Iată ce să faci

De ce face zgomot mașina de spălat la centrifugare? Iată ce să faci

Crede-ne, nu vrei să aștepți până când săpunul se varsă pe podeaua camerei de spălat – dacă auzi mașina ta de spălat făcând zgomot (cel puțin, un zgomot pe care nu ar trebui să îl facă), este momentul să fii proactiv.

Datorită complexității sale, există o varietate de cauze posibile în spatele zgomotelor puternice ale unei mașini de spălat, precum și numeroase soluții – unele mai simple decât altele. Dar lăsate nerezolvate, chiar și problemele cele mai ușor de rezolvat pot scăpa (scuzați jocul de cuvinte) de sub control, cauzând daune mașinii tale de spălat care s-ar putea să nu poată fi reparate. Așadar, te întrebi de ce face zgomot masina de spalat rufe? Citește mai departe.

Iată câteva posibile cauze și soluții pentru o mașină de spălat care face zgomot.

Pentru Mașinile de Spălat care Fac Zgomot în Timpul Centrifugării

Este cunoscut faptul că uscătoarele au o sită de praf, dar știai că și mașina ta de spălat are una? Dacă ai o mașină de spălat care face zgomote puternice în timpul centrifugării – în special un zgomot de ciocănit sau zgâriat – există o șansă bună ca un material străin să fi ajuns în filtrul mașinii, în etanșeul de cauciuc sau pur și simplu să se rotească în tambur. Culpabilii obișnuiți sunt nasturii, monedele, sârmele de la sutien și așa mai departe. O altă problemă poate fi de la pompa de evacuare, fiind rezultatul pentru zgomotul produs.

După ce ai curățat tamburul și ai eliminat asta ca sursă a zgomotului, poți verifica sub etanșeul de cauciuc. Cel mai mare pericol pentru mașina ta este dacă detritusul a ajuns dincolo de etanșeul de cauciuc și se află între cuva de plastic și tamburul mașinii, caz în care poate lua o mare viteză în timpul ciclului de centrifugare – în unele cazuri, suficient pentru a perfora mașina, cauzând daune ireparabile și, cel mai probabil, o inundație.

Dacă bănuiești că un obiect s-a prins între cuvă și tambur – de exemplu, dacă ai o mașina de spălat rufe care face zgomot în timpul ciclului de centrifugare (va fi destul de zgomotos), este recomandabil să chemi un profesionist de service cât mai curând posibil.

Poți verifica și filtrul de scame sau filtrul de praf – este amplasat într-un loc diferit pe modelele diferite, dar manualul mașinii tale de spălat îți va arăta unde se află. Dacă nu ai acces la manual, poți găsi în general filtrul de scame în partea din față, în partea de jos-dreapta a mașinii, de-a lungul laturii sau, dacă ai o mașină cu încărcare superioară, în partea de sus a agitatorului central.

Odată ce ai deschis filtrul de scame, ar fi bine să-l cureți bine pentru a preveni înfundarea în viitor. Înmoaie-l în apă caldă cu detergent timp de 10 minute, șterge-l bine cu hârtie absorbantă și curăță în jurul carcasei din interiorul mașinii.

Mașina Ta de Spălat Face Zgomot În Timpul Agitării?

Washing machine

Dacă ai o mașină de spălat care face zgomot în timpul agitării, aceasta ar putea avea rulmenți de tambur defectuoși. Acest lucru poate fi verificat prin rotirea tamburului manual când mașina este oprită – dacă face un zgomot puternic și răsunător când îl rotești, rulmenții de tambur ar putea fi responsabili. O altă modalitate bună de a vedea dacă rulmenții de tambur necesită înlocuire este să verifici dacă există o discrepanță mare între cât de mult se mișcă tamburul interior în comparație cu cuva exterioară care îl ține.

Înlocuirea rulmenților de tambur necesită să scoți panourile exterioare ale mașinii de spălat, să scoți tamburul și să-l desfaci. Dacă ai abilități mecanice și câteva ore libere, poți consulta acest tutorial despre cum să înlocuiești rulmenții de tambur.

Cu toate acestea, dacă nu ești expert, ține cont (încă o dată, scuze pentru jocul de cuvinte) că încercarea de a rezolva singur problema poate fi periculoasă, poate anula garanția și poate duce la deteriorarea mașinii tale. În acest caz, îți recomandăm să consulți un profesionist de service.

Alte surse potențiale de zgomot în timp ce mașina de spălat face agitație ar putea fi o scripete sau o șurubelniță de conducere defectuosă, care ar trebui să fie inspectată vizual. Dacă știi că mașina de spălat a fost recent suprasolicitată, există și șansa ca cuplajul motorului să aibă nevoie de înlocuire – asemănător unui întrerupător de circuit, acesta protejează motorul și transmisia mașinii de spălat, preluând lovitura în cazul în care mașina este suprasolicitată.

Rulmenți de Tambur Slabi

Un motiv obișnuit pentru un zgomot ușor de ciocănit sau scârțâit este un fir de sutien care s-ar putea prinde în tambur. Monedele pot, de asemenea, cauza un sunet de ciocănit. Aceste obiecte tind să se prindă în etanșeul ușii, așa că verifică întotdeauna componenta de cauciuc în jurul ușii și curăță mașina în mod corespunzător. Un zgomot mai puternic de bătaie auzit în timp ce tamburul se rotește poate fi cauzat de un tambur slab.

Problemă cu Pompa de evacuare sau Filtrul

În unele cazuri, rulmenții de tambur trebuie înlocuiți. Dacă mașina ta de spălat emite un sunet puternic de murmur sau bătaie repetitivă, în special în timpul unui ciclu de centrifugare, este probabil din cauza rulmenților de tambur slabi sau uzurați. Este mai bine să consulți un expert în această problemă, decât să încerci să repari singur.

Sunet Ușor de Ciocănit

Dacă zgomotul poate fi auzit doar în timp ce mașina se golește de apă, acesta ar putea fi cauzat de ceva blocat în pompă. Verifică filtrul pompei și pompa pentru obiecte mici precum agrafe de păr sau monede care s-ar putea fi prins acolo. Aceasta este o problemă relativ ușor de rezolvat. Se recomandă, de asemenea, curățarea regulată a filtrului pentru a te asigura că mașina ta de spălat continuă să funcționeze în mod optim. Ideal ar fi să cureți filtrul cel puțin de câteva ori pe an.

Pentru o Mașină de Spălat care Face Zgomot în Timpul Umplerii cu Apă

Dacă știi cum să îndepărtezi carapacea mașinii tale de spălat – adică să scoți complet cadru exterior – atunci este posibil să depanați singur o mașină de spălat care face zgomot în timpul umplerii cu apă.

De cele mai multe ori, o supapă de intrare defectuoasă este responsabilă pentru tot zgomotul. Dacă mașina ta se umple încet sau nu poate să se umple deloc cu apă, aceasta este o indicație destul de bună că supapa de intrare este defectuoasă. În timp, ecranele de filtrare de pe supapa de intrare a apei se murdăresc și se blochează, iar piesa în sine se poate coroda și se poate rupe în mai multe locuri. Deoarece este o piesă mofturoasă care nu este ușor de reparat, cel mai practic lucru este să o înlocuiești complet.

Vei dori să achiziționezi o supapă de intrare nouă la un magazin de bricolaj sau online. Verifică marca și modelul tău pentru a găsi supapa de intrare specifică mașinii tale. Odată ce ai supapa de înlocuire la îndemână, împreună cu un șurubelniță cu cap de tip Philip, te poți pregăti să începi. Dacă nu te simți suficient de încrezător pentru a face acest lucru singur, îți recomandăm să consulți un profesionist de service.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.