Top Electronice

Cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat și să ai nevoie de mai puține reparații

Cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat și să ai nevoie de mai puține reparații

Iată cum poți să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat. Dintre toate electrocasnicele tale mari, mașina de spălat este cea mai probabilă să întâmpine probleme. Acest lucru poate fi o situație foarte frustrantă, deoarece trebuie să-ți faci spălătoria în altă parte în timp ce aștepți ca un profesionist să-ți evalueze mașina de spălat și să aducă orice piese necesare, lucru care uneori poate dura săptămâni.

Datorită faptului că defecțiunile sunt atât de comune, chiar și în cele mai bune mașini de spălat, trebuie să faci un efort în plus pentru a-ți menține mașina în stare bună. De aceea, am adunat șapte sfaturi pentru a-ți crește durata de viață a mașinii de spălat. Unele dintre aceste modificări sunt atât de mici încât necesită aproape niciun efort și pot face o diferență reală, indiferent dacă ai o mașină de spălat cu încărcare frontală sau cu încărcare verticală.

Am întocmit și o listă cu 15 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată într-o mașină de spălat, pentru a te ajuta să-ți păstrezi mașina și mai mult timp. De asemenea, nu face această greșeală atunci când îți faci spălătoria!

Iată ce să faci dacă ai observat că mașina ta de spălat trepidează violent în timp ce încearcă să învârtă. Și dacă mașina ta de spălat întâmpină probleme, iată 7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă.

7 sfaturi pentru a-ți prelungi durata de viață a mașinii de spălat

Curăță-o în mod regulat — Crede sau nu, mașina ta de spălat are nevoie de curățare pentru a o menține în formă maximă. Cu apa reziduală rămasă în tambur după fiecare ciclu, este foarte ușor să se acumuleze mucegai și igrasie, în special în jurul garniturii dacă ai o mașină de spălat cu încărcare frontală.

Mașina ta va avea nevoie și de decalcifiere ca parte a procesului de curățare, pentru a elimina orice depuneri de calcar care s-ar fi putut forma în conducte. Curățarea nu durează mult; dacă ai nevoie de îndrumări despre cum să cureți o mașină de spălat, te avem acoperit. De asemenea, recomandăm să lași ușa și sertarul de detergent deschise după fiecare ciclu pentru a ajuta la procesul de uscare și pentru a preveni formarea de mucegai și igrasie.

Nu o supraîncărca — În timp ce ar trebui să profiți la maxim de spațiul din mașina ta de spălat, nu vrei să forțezi încărcarea în interior. Supraîncărcarea tamburului va determina aparatul să lucreze mai mult și poate pune stres inutil pe rulmenți.

În cele mai grave scenarii, poate eșua să învârtă încărcătura la sfârșitul ciclului și poate prinde și deteriora hainele între garnitura ușii și tambur.

Echilibrează încărcătura — De asemenea, dacă pui doar unul sau două articole în tambur, cum ar fi o pernă sau o pătură, asigură-te că echilibrezi greutatea cu câteva prosoape. Dacă greutatea nu este distribuită uniform, mașina de spălat va avea dificultăți în a învârti și va trebui să lucreze mult mai mult pe parcursul ciclului, ducând la uzură și sfâșiere a componentelor sale.

Dacă pernele tale au nevoie de curățare, dar nu știi ce să faci, verifică ghidul nostru despre cum să speli o pernă.

Scoate imediat hainele umede — Este foarte ușor să uiți de spălarea ta și să lași hainele să stea în tambur ore întregi după ce s-a terminat. Dar, trebuie să-ți rupi obiceiul acesta. Nu numai că face ca hainele să miroasă urât, ci chiar încurajează creșterea mucegaiului și igrasiei în interiorul aparatului.

Dacă nu poți auzi zgomotul auditiv odată ce ciclul s-a terminat, poți seta întotdeauna un cronometru pe telefonul tău când începi spălarea. Sau, dacă ai norocul să deții o mașină de spălat inteligentă, aceasta poate să-ți trimită o notificare că spălarea s-a terminat printr-o aplicație.

Golește buzunarele — Cei mai mulți dintre noi sunt vinovați că lăsăm niște bani în buzunarele noastre înainte de a spăla articolul. Problema este că obiectele grele și libere, cum ar fi monedele și cheile, pot provoca daune serioase în mașina ta de spălat dacă nu sunt verificate.

Soluția este simplă: întoarce întotdeauna buzunarele pe dos înainte de a le încărca în mașina de spălat. Dacă ai uitat această regulă fundamentală în trecut, poți scoate orice obiecte rătăcite prin filtrul de drenaj al unei mașini de spălat cu încărcare frontală.

Ai grijă la sârmele de sutien — Sutienle sunt un lucru delicat de curățat. Ar trebui să verifici întotdeauna eticheta de întreținere, deoarece unele pot fi doar pentru spălare manuală. Cele care pot intra în mașină ar trebui plasate într-un sac de spălat. În caz contrar, sârma se poate desprinde și poate provoca tot felul de haos.

Poate deteriora hainele, poate perfora furtunul sump sau poate ajunge chiar la impulsorul pompei și poate provoca un blocaj. De aceea, ar trebui să ai grijă când speli sutienurile — folosește un ciclu delicat cu o viteză de centrifugare redusă.

Sutienle sunt, de asemenea, unul dintre articolele pe care nu ar trebui să le arunci niciodată în uscător.

Folosește cantitatea potrivită de detergent — Poate fi tentant să folosești prea mult detergent atunci când te confrunți cu pete dificile, dar încearcă să rezisți. Folosirea excesivă a detergentului nu îți va face mașina mai eficientă la curățare. Va provoca doar spumă suplimentară pe care mașina ta de spălat va trebui să lucreze mai mult pentru a o elimina.

Află când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă pe mașina ta de spălat.

Și, dacă ești în căutarea unui aparat nou, asigură-te să arunci o privire și la cele 11 lucruri de luat în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.