Top Electronice

Cum să încarci corect o mașină de spălat vase

Cum să încarci corect o mașină de spălat vase

Cum să încarci corect o mașină de spălat vase este ceva despre care ne-am certat cu toții cel puțin o dată. În timp ce pare destul de simplu de făcut, există întotdeauna dezbateri cu privire la ceea ce ar trebui să meargă unde și de ce. Nu e de mirare când mașina de spălat vase oferă puține indicații, iar variantele diferite de suporturi și coșuri pot varia în funcție de modelele diferite.

În norocul nostru, am creat un ghid pentru a pune capăt acestei dispute odată pentru totdeauna — iată cum să încarci corect o mașină de spălat vase.

Înainte să începi să ghicești unde să pui farfurii și pahare, este întotdeauna o idee bună să consulți manualul. Acesta ar trebui să conțină imagini cu recomandări privind încărcarea suporturilor de sus și de jos, precum și ce nu ar trebui să speli în mașina de spălat vase. Dacă nu există recomandări sau manualul tău lipsește, urmează aceste ghiduri:

Odată ce ai înțeles cum să încarci, amintește-ți că există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată într-o mașină de spălat vase.

Cum să încarci farfurii și boluri

Farfuriile mari de cină, precum și bolurile, ar trebui încărcate în suportul de jos. Fiecare farfurie ar trebui să stea între zimți și să nu se atingă, astfel încât apa să poată curge liber. Nu este necesar să clătești farfuriile înainte de încărcare, dar ar trebui să îndepărtezi orice resturi alimentare, deoarece acestea ar putea bloca filtrul.

Poate observi că unele dintre zimții de pe suporturile de jos sunt mai spațiați între ei — aceștia sunt destinați pentru boluri și vase mai late, în timp ce zimții strâns înșiși sunt de fapt pentru farfurii de cină și farfurii laterale.

Bolurile mici și farfuriile pentru sosuri pot fi încărcate în suportul de sus, dar asigură-te că nu se agață de al treilea suport, dacă ai unul. Dacă speli căni, acestea ar trebui, de asemenea, spălate în suportul de sus, cu gura în jos și aliniate de-a lungul lateralelor.

Dacă pui căni de ceai în mașina de spălat vase, acestea pot fi efectiv empilate pe suporturile laterale ale suportului de sus. Asigură-te doar că încap sub al treilea suport.

Cum să încarci pahare

Paharele delicate ar trebui întotdeauna spălate în suportul de sus din cauza fragilității lor. Paharele înalte și paharele ar trebui plasate de-a lungul lateralelor, cu gura în jos și fără a se atinge, astfel încât apa să poată curge. Zimții sunt mai des folosiți pentru a separa paharele/vasele în suportul de sus decât pentru a fi efectiv empilate. Cu toate acestea, îi poți folosi și în acest scop dacă te ajută.

Majoritatea mașinilor de spălat vase vin cu suporturi pentru piciorul paharelor care se pot rabata din lateralele suportului de sus. Îți poți sprijini paharele de vin împotriva acestor rafturi sau, în cazul unora, chiar le poți fixa în loc. Acest lucru îi menține sigure în timpul spălării și împiedică răsturnarea lor.

Paharele mai scurte ar trebui plasate în centru, în timp ce obiectele mai înalte sunt empilate în jurul marginilor.

Cum să încarci tacâmuri

Cum să încarci corect tacâmurile depinde dacă folosești un coș pentru tacâmuri sau un al treilea suport. Vrei ca fiecare cuțit, furculiță și lingură să fie separată pentru a primi o curățare temeinică. Acest lucru este ușor pe un suport, deoarece zimții vor separa tacâmurile, în timp ce un coș va veni, de obicei, cu un capac divizor. Poate fi foarte tentant să îl scoți pentru a încărca mai multe tacâmuri în coș, dar nu o face, deoarece acestea nu vor fi spălate corect.

Dacă folosești un coș, furculițele și lingurile ar trebui plasate cu mânerul în jos, în timp ce cuțitele ar trebui plasate cu mânerul în sus din motive de siguranță. Ar trebui să existe un spațiu dedicat în suportul de jos pentru coșul de tacâmuri. Dacă folosești un al treilea suport, zimții cu spații mai mari vor încăpea tacâmurile mai groase.

Cum să încarci cratițe și tigăi

Cratițele și tigăile pot fi încărcate atât în suportul de sus, cât și în cel de jos; totuși, suportul de jos va oferi cea mai bună performanță de curățare. Asigură-te că acestea nu acoperă alte obiecte din mașina de spălat vase și ar trebui să verifici și dacă mânerul nu va bloca bratul de pulverizare. Dă-i o învârtire bratului de pulverizare înainte să începi un ciclu pentru a fi sigur. Dacă este blocat și nu poți repoziționa cratița, poți ridica suportul de sus.

Atunci când plasezi cratițele și tigăile, poți face cea mai bună utilizare a spațiului prin a le așeza în unghi față de zimții, în loc să le așezi plat.

Ce nu ar trebui să pui în mașina de spălat vase

În timp ce ai putea arunca orice în mașina de spălat vase, există de fapt unele obiecte pe care ar trebui să le eviți:

  • Cuțitele de bucătărie sau orice cuțite profesionale nu ar trebui să meargă în mașina de spălat vase, deoarece le poate ofili lamela, duce la rugină și o poate decolora. De aceea, mașinile de spălat vase sunt cel mai rău lucru pentru cuțite.
  • Niciun obiect de lemn nu ar trebui pus acolo – chiar dacă este doar un mâner de lemn. Căldura și umiditatea din mașina de spălat vase îl vor face să se spargă și să se crăpească.
  • Fonta nu ar trebui niciodată să meargă în mașina de spălat vase. Acest lucru se datorează faptului că detergentul poate deteriora suprafața antiaderentă și poate duce la rugină. Spălarea manuală este cea mai bună modalitate dacă te întrebi cum să cureți o tigaie din fontă.
  • Unele cratițe și tigăi nu sunt sigure pentru mașina de spălat vase, deci nu ar trebui să presupui niciodată. Verifică întotdeauna instrucțiunile de îngrijire.
  • Orice este prea delicat ar trebui, de asemenea, spălat manual în loc să fie pus în mașina de spălat vase. Temperaturile devin foarte ridicate într-o mașină de spălat vase, iar detergentul este abraziv. Așa că alege prudența cu cristalul și porțelanul tău.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.