Top Electronice

Cum să cureți o mașină de spălat vase

Cum să cureți o mașină de spălat vase

Dacă mașina ta de spălat vase a început să miroasă în ultimul timp, ar putea fi momentul să înveți cum să cureți o mașină de spălat vase. Mulți dintre noi uităm că chiar și cele mai bune mașini de spălat vase au nevoie de puțină atenție din când în când, altfel se poate acumula calcar, reziduuri alimentare și depuneri de săpun în interior. Acest lucru poate duce la cicluri neigienice, piese deteriorate și reparații potențial costisitoare. În cel mai rău caz, s-ar putea să ai nevoie de o înlocuire completă. De aceea este esențial să-ți iei timpul să cureți mașina de spălat vase atunci când este necesar – pentru a o ajuta să dureze mai mult.

Această sarcină nu este atât de rea pe cât sună. De fapt, tot ce necesită sunt câteva produse de uz casnic și puțină forță de muncă. Dacă dorești câteva sfaturi despre ce să faci, aici îți vom arăta cel mai bun mod de a curăța mașina de spălat vase pas cu pas, răspunzând la orice întrebări ai putea avea pe parcurs. Cu puțină grijă și atenție, mașina ta de spălat vase va mirosi și funcționa din nou ca nouă. Iată cum să cureți o mașină de spălat vase.

Cum să cureți o mașină de spălat vase

Cât de des ai nevoie să cureți mașina ta de spălat vase? Ei bine, depinde în mare măsură de cât de des o folosești, dar ca regulă generală ar trebui să verifici filtrul după fiecare ciclu pentru orice reziduuri alimentare sau blocări. În caz contrar, aceleași alimente vor murdări apa în fiecare spălare.

CE VEI AVEA NEVOIE

  • Un curățitor de mașină de spălat vase SAU oțet alb distilat
  • Sodă de copt
  • Cârpă de microfibră sau burete
  • Periuță de dinți

De asemenea, este recomandabil să dai mașinii tale de spălat vase o curățare de ansamblu o dată la una sau două săptămâni. Acest lucru implică scoaterea și clătirea filtrului, precum și curățarea ușii interioare.

În cele din urmă, ar trebui să cureți mașina de spălat vase în profunzime o dată pe lună. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi.

1. Golește mașina de spălat vase și scoate coșurile complet pentru a-ți face puțin spațiu. Cele mai multe coșuri inferioare se vor glisa doar, dar poate fi necesar să consulți manualul pentru coșul superior. Dacă brațul de pulverizare de la podea poate fi îndepărtat, scoate-l și pe acesta. Pune-le deoparte pentru moment.

2. Mai departe, va trebui să cureți filtrul. Începe prin a îndepărta orice reziduuri alimentare evidente din fanta. Apoi scoate filtrul; de obicei, acesta poate fi găsit într-unul dintre colțurile din spate ale podelei mașinii. Majoritatea pot fi învârtite pentru a se debloca, dar consultă manualul dacă este necesar. Curăță filtrul sub apă caldă curentă, folosind o periuță de dinți pentru a freca plasa. Acesta poate fi înlocuit imediat după ce este curățat. Asigură-te să îl blochezi din nou în locul său.

3. Apoi, folosind o cârpă de microfibră sau burete umed, abordează ușa interioară a mașinii, uitându-te după orice capcane de murdărie în jurul marginilor sau la baza ușii atunci când este complet deschisă. Garniturile vor trebui, de asemenea, frecate pentru a elimina orice reziduuri. Nu uita să verifici și comenzile.

ÎNTREBARE FRECVENTĂ: Poți să pui clor într-o mașină de spălat vase?

4. Merită menționat că nu ar trebui să folosești clor pentru a curăța mașina ta de spălat vase. Acest lucru se datorează faptului că clorul erodează oțelul inoxidabil, pe care majoritatea mașinilor de spălat vase îl folosesc, așa că ai grijă să nu folosești niciun curățitor care conține peroxid de hidrogen. Dacă vrei să cureți o ușă de oțel inoxidabil, folosește un curățitor de oțel inoxidabil și asigură-te să ștergi în direcția fibrei fără a folosi ceva abraziv.

5. Acum curăță accesoriile. Dă coșurilor și brațelor de pulverizare o ștergere cu cârpa de microfibră sau buretele umed, concentrându-te pe orice reziduuri alimentare care s-ar fi putut forma. Acordă o atenție deosebită găurilor din brațele de pulverizare; dacă acestea sunt blocate, folosește un bețișor sau un ac pentru a le debloca. Odată ce ești mulțumit de acelea, așează-le înapoi în mașină.

Acum ești pregătit să abordezi orice grăsime, murdărie și calcar nevăzute — și aici vei folosi oțetul. Nu știi cum să cureți o mașină de spălat vase cu oțet? Este simplu. Cu mașina de spălat vase încă goală, rulează un curățitor de mașină de spălat vase prin ea. Dacă vrei să folosești articole din casă și să fii mai sustenabil, folosește oțet alb distilat. Umple o cană sau bol de oțet alb distilat și pune-l pe raftul superior, lăsând mașina de spălat vase goală în rest, și ruleaz-o în cel mai fierbinte ciclu – de obicei spălarea intensivă sau intensivă. Ca acid puternic, oțetul este excelent pentru a îndepărta calcarul și pentru a descompune orice reziduuri rămase de săpun sau grăsime. Amintește-ți, nu folosi clor pentru a curăța interiorul, deoarece va deteriora oțelul inoxidabil.

6. Dacă te confrunți cu un aparat de spălat vase extrem de mirositor, poți folosi și bicarbonat de sodiu pentru a-l curăța. Ca o substanță alcalină naturală, bicarbonatul de sodiu va ajuta la deodorizare, precum și la îndepărtarea oricăror pete finale. Presară simplu o cană în partea de jos a mașinii tale de spălat vase și rulează-o în cel mai fierbinte setare rapidă.

Și uite așa, mașina ta de spălat vase ar trebui să arate ca nouă din nou! Nu uita să lași ușa deschisă după ce ciclul se termină pentru a-ți usca mașina de spălat vase — acest lucru va împiedica formarea mucegaiului și a mucegaiului, care pot duce la mirosul acela înțepător. Urmatul acestor pași îți va menține mașina de spălat vase în condiții optime, făcându-o mai eficientă în curățarea vaselor tale și va dura mai mult, de asemenea.

Farfuriile încă sunt murdare?

Acest lucru ar putea fi rezultatul unei încărcări incorecte. Vrei să umpli mașina de spălat vase pentru cea mai bună eficiență energetică, dar nu vrei să o supraîncarci nici. Asigură-te că farfuriile și paharele nu se ating și că există un spațiu pentru ca apa să curgă. Dacă speli farfurii sau tigăi mari, este, de asemenea, bine să verifici dacă brațul de pulverizare de sub raftul superior poate roti liber. Dacă acesta se blochează, încărcătura nu va fi curățată! De obicei, poți să ridici coșul superior dacă găsești această problemă.

În cele din urmă, ține un ochi pe indicatorii de sare și clătire. Dacă sarea este scăzută, poate duce la pahare încețoșate și farfurii cu dungi, în timp ce lipsa de lichid de clătire va duce la veselă umedă.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.