Top Electronice

Cum să cureți covoarele cu sau fără un aparat de curățat covoare

Cum să cureți covoarele cu sau fără un aparat de curățat covoare

Iată cum să cureți covoarele pentru a le face să arate din nou ca noi: Fie că este vorba de vărsări de vin roșu, pantofi murdari sau pete de mâncare, va trebui să știi cum să cureți covoarele cu sau fără un aparat de curățat covoare. În timp, covoarele noastre sunt supuse tot felul de murdărie, praf și alergeni care se prind. Acest lucru este valabil în special dacă ai copii mici sau animale de companie care aleargă în jurul casei. În plus față de utilizarea unuia dintre cele mai bune aspiratoare sau cele mai bune aspiratoare robot, este important să știi și cum să cureți covoarele pentru a îndepărta petele și a le face să arate din nou ca noi.

Norocul tău este că nu ai nevoie să angajezi un profesionist sau să închiriezi sau să cumperi un aparat de curățat covoare. Tot ce ai nevoie sunt câteva produse de uz casnic și puțin timp și răbdare pentru a aborda problema covoarelor tale. Așa că, dacă covoarele tale cu fir înalt sau scăzut arată rău, iată cum să le cureți în doar trei moduri ușoare.

Cum să cureți covoarele fără un aparat de curățat covoare

Înainte de a începe curățarea covoarelor, testează întotdeauna pe o mică secțiune în prealabil. Este recomandabil să aștepți câteva ore pentru a te asigura că nu există nicio reacție la fibre sau nicio decolorare. Nu vrei să provoci daune întregilor tale covoare. De asemenea, deschide ferestrele sau ușile pentru a îmbunătăți ventilarea și pentru a permite covoarelor să se usuce rapid.

Pregătește-ți covoarele

În primul rând, aspiră covorul pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi de la suprafață. Dacă ai pete evidente, tratează zona cu o soluție 50/50 de detergent de vase și oțet alb. Pune într-o sticlă de spray curată și pulverizează pe zona respectivă, lăsând să se înmoaie timp de cinci minute. Apoi șterge ușor pata cu o cârpă din microfibră până când este îndepărtată. Lasă să se usuce.

Presară bicarbonat de sodiu pe covor

După ce zona s-a uscat de la tratamentele împotriva petelor, presară un strat generos de bicarbonat de sodiu peste covor. Lasă bicarbonatul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute sau, dacă vrei o curățare mai eficientă, poți să-l lași peste noapte. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural excelent care curăță și dezinfectează în același timp. Dar dacă nu ai la îndemână, poți folosi un produs de curățat covoare pudră.

Aspiră bicarbonatul de sodiu

Apoi, pur și simplu aspiră bicarbonatul de sodiu sau pudra până când nu mai rămân urme pe covor. Acest lucru va lăsa covoarele tale curățate în profunzime și proaspete. În plus, nu vor exista mirosuri neplăcute, ceea ce este util dacă ai animale de companie în casă.

Cum să cureți covoarele cu un aparat de curățat covoare

Înainte de a începe să utilizezi aparatul de curățat covoarele, urmează întotdeauna instrucțiunile din manual. Acest lucru îți va spune tipul potrivit de detergent, cantitatea de utilizat și dacă ar trebui să folosești apă caldă sau rece. Toate modelele sunt diferite, așa că asigură-te că verifici.

Umple aparatul cu apă și detergent

În primul rând, aspiră covoarele în mod temeinic pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi. Apoi, umple rezervorul de apă curată cu apă caldă și o soluție de curățare. Majoritatea aparatelor de curățat covoare vin cu soluția lor recomandată. Nu folosi niciodată detergent de vase, deoarece acesta va deveni prea spumos și ar putea deteriora aparatul tău de curățat.

Folosește aparatul de curățat covoarele pe covoarele tale

Pornește aparatul de curățat covoarele și mișcă peria încet pe covor, ținând apăsat pe trăgaci. Apoi eliberează trăgaciul și trage aparatul înapoi peste zona pe care ai curățat-o. Pe măsură ce tragi înapoi aparatul de curățat covoarele, va aspira toată murdăria în rezervorul de apă murdară, ținând-o separată de apa curată. Încearcă să nu înmoi covorul în timpul curățării și niciodată să nu treci de două ori peste aceeași zonă.

Lasă covorul să se usuce complet

În cele din urmă, lasă covoarele să se usuce complet. Ține cont că acest proces va dura mult mai mult pentru a se usca decât metoda cu bicarbonat de sodiu, dar lasă ferestrele deschise pentru a ajuta la proces. După ce ai curățat covoarele, golește rezervoarele de apă ale aparatului tău de curățat covoarele și depozitează-le pentru data viitoare.

Cât de des ar trebui să cureți covorul tău?

Experții recomandă curățarea profundă a covoarelor și covoarelor cel puțin de două ori pe an. Cu toate acestea, dacă ai copii mici sau animale de companie, curățarea la fiecare trimestru ar fi benefică. Desigur, va trebui totuși să aspiri regulat atunci când cureți fiecare cameră din casa ta pentru a reduce praful și murdăria zilnică.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.