Top Electronice

Ce înseamnă spin la mașina de spălat?

Ce înseamnă spin la mașina de spălat?

Una dintre cele mai des întrebate întrebări pe care le auzim este “Ce înseamnă spin la mașini de spălat?” și am pregătit acest articol pentru a clarifica exact ce înseamnă spin la mașinile de spălat și ce setare de viteză de centrifugare ar trebui să folosești pentru rezultate optime.

Ce înseamnă Spin (viteza de centrifugare) a unei mașini de spălat?

Viteza de centrifugare (tradus din engleza ca și spin) a unei mașini de spălat se referă la numărul de rotații pe care tamburul mașinii de spălat le face într-un minut. Vitezele de centrifugare din gama noastră ajung până la un maxim de 1600 RPM; acest lucru înseamnă că tamburul face 1600 de rotații în fiecare minut. Pentru a proteja articolele tale delicate, mașinile noastre de spălat oferă, de asemenea, opțiuni de viteze de centrifugare mai scăzute, chiar și de la 600 RPM.

Cu cât mașina ta de spălat îți stoarce mai rapid rufele după ciclul de spalare, cu atât mai multă apa vei îndepărta din încărcătură. Acest lucru înseamnă că rufele tale vor ieși din mașina de spălat mai uscate și vor necesita mai puțin timp pentru a se usca în uscător sau pe linia de spălat.

De cele mai multe ori, nu va trebui să îți faci griji în legătură cu setarea vitezei de centrifugare a mașinii tale de spălat, deoarece acestea au setări prestabilite concepute special pentru fiecare material. Cu toate acestea, există unele mașini care nu au setări pentru fiecare material, iar mai jos am creat un ghid pentru vitezele de centrifugare ale mașinilor de spălat.

Ghid de viteze de centrifugare pentru o mașină de spălat

Cele mai multe mașini de spălat rufe noi vor avea setări predefinite special pentru următoarele materiale, iar în acest caz, cea mai bună opțiune va fi să folosești una dintre acestea. Cu toate acestea, dacă mașina ta de spălat îți oferă opțiunea de a seta viteza de centrifugare, ghidul de mai jos îți va oferi informații despre viteza de centrifugare potrivită pentru mașina ta de spălat.

  • Ce viteză de centrifugare pentru lână? Poți folosi o viteză de centrifugare de 1200 RPM pentru lână.
  • Ce viteză de centrifugare pentru bumbac? Poți folosi o viteză de centrifugare de 1400 RPM pentru bumbac.
  • Ce viteză de centrifugare pentru denim? Poți folosi o viteză de centrifugare de 900 RPM pentru denim.
  • Ce viteză de centrifugare pentru delicate? Poți folosi o viteză de centrifugare de 600 RPM pentru delicate.
  • Ce viteză de centrifugare pentru mătase? Poți folosi o viteză de centrifugare de 400 RPM pentru mătase.

Selectarea vitezei ideale de centrifugare a mașinii de spălat

Este important să citești și să urmezi instrucțiunile de spălare de pe hainele tale. În timp ce o viteză mare de centrifugare este ideală pentru materiale mai rezistente, cum ar fi denimul, bumbacul și lâna, utilizarea unei viteze mari pe materiale delicate, cum ar fi mătasea, poate duce la deteriorare.

De asemenea, utilizarea unei viteze mari de centrifugare poate crește gradul de șifonare al hainelor după spălare. Pentru a combate acest lucru, unele dintre mașinile noastre de spălat includ tehnologia noastră SteamCure, care dispersează abur în tambur la sfârșitul programului pentru a reduce cutele și pentru a economisi timp la călcare. Explorează mașinile noastre de spălat cu tehnologia SteamCure.

Pentru a vă ajuta să selectați cea mai bună viteză de centrifugare pentru rufele dumneavoastră, mașinile noastre de spălat includ mai multe programe preselectate. Pentru a proteja articolele delicate, programul nostru de spălare manuală și delicată utilizează o viteză mai mică de centrifugare pentru a preveni deteriorarea. Pentru o spălare mai rapidă și mai blândă, ia în considerare modelele noastre AquaTech. Înlocuind mișcările viguroase ale tamburului cu puterea apei, mașinile noastre de spălat AquaTech livrează spălări cu până la 50% mai rapide și mai blânde, fără a sacrifica performanța de spălare.

Cât de importantă este viteza de centrifugare a mașinii tale de spălat?

Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, este important să iei în considerare care este viteza de centrifugare potrivită pentru nevoile tale. Aparatele cu o viteză mai mare de centrifugare tind să fie mai scumpe decât cele cu un RPM mai mic la un ciclu de spalare. Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o mașină este tipul de materiale pe care le speli. În timp ce un RPM mai mare va fi potrivit pentru bumbac, sintetice și lână, articolele mai delicate, cum ar fi mătasea, vor necesita o viteză mai mică de centrifugare. Este important și ce fel de detergent vei folosi, dar și clasa mașinii.

Alege un program pentru stoarcere (pe engleză fiind rinse) și spălarea (wash) rufelor murdare adecvat pentru a te asigura că acestea sunt curate.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.