Top Electronice

Ce înseamnă simbolurile rufelor? Un ghid pentru toate etichetele de îngrijire

Ce înseamnă simbolurile rufelor? Un ghid pentru toate etichetele de îngrijire

S-a întâmplat cu majoritatea dintre noi: am fost nevoiți să spălăm un obiect vestimentar nou, doar pentru a fi perplecși de simbolurile de întreținere de pe etichetă. Este un sentiment oribil atunci când setezi temperatura și programul pe mașina ta de spălat și pur și simplu îți dorești ce este mai bine.

Dacă ai doar o înțelegere de bază a simbolurilor de spălare — sau dacă pur și simplu ai nevoie de o refacere — am pregătit un ghid pentru a pune în sfârșit această problemă la odihnă. Iată tot ce trebuie să știi despre simbolurile de spălare și ce înseamnă ele.

Simboluri de spălare

Aceste simboluri sub formă de ‘căzi’ indică temperatura și ciclul de centrifugare de utilizat, sau dacă hainele pot fi spălate la mașină sau nu! Este esențial ca aceste setări să fie corecte, altfel se pot produce deteriorări, inclusiv micșorarea și scurgerea culorilor.

Principiile de bază sunt ușor de înțeles; temperatura este indicată de numărul de puncte, iar ciclul este recomandat de numărul de linii sub cada. Un punct este pentru 30 de grade Celsius (adesea setarea “rece”) și două puncte sunt pentru 40 de grade C (adesea setarea “caldă”). Fiecare punct în plus adaugă încă 10 grade Celsius.

Un simbol cu o linie sub el înseamnă că poți spăla un articol de îmbrăcăminte pe ciclul de presare permanentă. Dacă are două linii sub el, atunci ar trebui să folosești ciclul delicat. Un alt simbol obișnuit este o cadă cu o mână în ea, ceea ce indică doar spălarea manuală.

Fii atent la căzile care au un X prin ele, deoarece acest lucru înseamnă să nu le speli la mașină. Aceste etichete de întreținere pot sugera în schimb curățarea chimică, indicată printr-un cerc simplu.

Simboluri de uscare

Verificarea simbolurilor de uscare este la fel de importantă ca și cele de spălare. Aceasta este ceea ce cauzează majoritatea micșorărilor dacă greșești — imaginează-ți un pulover care se potrivește doar unui ursuleț de pluș! Acestea pot părea puțin mai complexe decât simbolurile de spălare, dar odată ce știi ce să cauți, devin mult mai puțin intimidante.

Hainele pot fi uscate la aer sau la mașina de uscat, așa că acesta este primul lucru de decriptat. Simbolurile de uscare la mașina au un cerc într-un pătrat, în timp ce uscarea pe sfoară are linii într-un pătrat. Dacă este potrivită pentru uscarea la mașină, numărul de puncte reprezintă temperatura — cu cât sunt mai multe puncte, cu atât temperatura poate fi mai mare. Dacă cercul este completat, atunci ar trebui să-l usuci fără căldură.

Așa cum este și în cazul simbolurilor de spălare, liniile de sub pătrat indică dacă ar trebui să folosești ciclul de presare permanentă sau ciclul delicat. Nu uita să te uiți din nou la X, deoarece acest lucru înseamnă că nu ar trebui să meargă în uscătorul tău.

Simboluri de înălbire

Chiar și instrucțiunile de înălbire se găsesc pe eticheta de întreținere. Acestea arată ca niște triunghiuri și există doar trei opțiuni: un triunghi singur înseamnă că poți folosi înălbitor, un X prin triunghi înseamnă că nu poți, iar un triunghi cu două linii diagonale prin el indică faptul că ar trebui să folosești doar înălbitor fără clor.

Simboluri de călcare

Majoritatea dintre noi vor evita să călce oricând! Dar, când este nevoie, ultimul lucru pe care îl dorești este să-ți deteriorezi hainele în proces. Aceste simboluri sunt destul de ușor de observat, deoarece apar sub forma unor mici fier de călcat, iar, așa cum te-ai aștepta, au puncte pe ele care se referă la temperatura — mai multe puncte înseamnă că poți folosi fierul la un nivel mai ridicat. Un alt aspect de urmărit este un mic logo cu un X și linii care ies de dedesubt — acest lucru înseamnă să nu folosești abur. Dacă X-ul acoperă întreg fierul, atunci nu ar trebui să calci acel articol de îmbrăcăminte.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.