Top Electronice

Cat consuma o masina de spalat rufe? Cum să economisești curent electric

Cat consuma o masina de spalat rufe? Cum să economisești curent electric

Dintre toate electrocasnicele din casă, mulți renunță să folosească mașina de spălat pentru a economisi energie electrică. O mașină de spălat este considerată aparatul electronic care consumă cea mai multă energie și crește semnificativ factura de electricitate.

Consumă o mașină de spălat multă energie electrică?

Haide să facem această simplă calculare pentru a afla cât curent consumă o mașina de spălat rufe.

Câți wați consumă efectiv o mașină de spălat?

Clasa de putere a mașinii de spălat

Înainte de a calcula consumul de energie electrică al unei mașini de spălat, trebuie să înțelegem puterea nominală totală a dispozitivului, care poate fi găsită ușor pe eticheta din spatele mașinii tale de spălat. Poți verifica și pe site-ul producătorului pentru detalii complete din manualul produsului.

Formula de calcul a consumului de energie electrică al mașinii de spălat

Înainte de a acuza o mașină de spălat că este lacomă de energie și crește factura ta de electricitate și apoi să renunți să o folosești, hai să facem calculul conform obiceiurilor medii de spălare ale unei familii din India.

Formula pentru calculul consumului de energie electrică al mașinii de spălat este foarte simplă: Consumul de energie = puterea nominală a aparatului x durata de utilizare (ore)

De exemplu, să zicem că folosești o mașină de spălat care consumă 2000 de wați pentru spălarea și uscarea hainelor tale. Să zicem că folosești mașina de spălat de două ori pe săptămână, timp de 2 ore per spălare. Asta înseamnă că mașina de spălat funcționează aproximativ 4 ore pe săptămână sau 16 ore pe lună.

Deci, consumul de energie al mașinii de spălat pe lună este de 2000 de wați x 16 ore = 32.000 de wați = 32 kWh.

Totodată, poți folosi acest calculator de aici pentru a calcula cât consumă mașina ta de spălat rufe.

Câți Wați Consumă o Mașină de Spălat pe Oră?

Pentru multe electrocasnice, puterea în Wați poate oferi o estimare destul de precisă a consumului său real de energie. Cu mașinile de spălat, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, dar vom ajunge la asta într-un moment.

Puterea în Wați a mașinilor de spălat acoperă o gamă largă, de la mai puțin de 300 de wați pe oră pentru modelele cele mai eficiente până la peste 1,500 pentru cele cu adevărat lacome de energie. Vârsta mașinii tale de spălat este un factor important, deoarece mașinile de spălat moderne sunt în general mai eficiente decât modelele mai vechi. Standardele de eficiență energetică pentru mașinile de spălat sunt strânse la fiecare câțiva ani; cea mai recentă schimbare a avut loc în 2018.

Pentru a afla câți wați consumă mașina ta, consultă documentația originală sau caută eticheta “UL” undeva pe mașină. Aceasta poate fi o etichetă sau o placă metalică și de obicei se află în partea din spate a mașinii, așa că poate trebui să o deplasezi de la perete. Dacă ai un număr de model, poți găsi această informație și online.

Poți calcula o estimare aproximativă a costului de funcționare a mașinii tale de spălat pe oră convertind puterea mașinii în kilowați. Furnizorul tău de electricitate îți facturează în kilowatt-oră (kWh), care este numărul de kilowați utilizați într-o oră. Pentru a converti în kilowatt-oră, împarte puterea mașinii tale în wați la 1,000. Aceasta este cantitatea de energie în kilowați pe care mașina ta o utilizează în fiecare oră. Verifică ultima ta factură de electricitate pentru a afla rata ta de kWh, apoi înmulțește acea cifră cu consumul de kilowați pe oră al mașinii tale. Acest lucru te plasează aproximativ în sfera a ceea ce costă să rulezi mașina ta de spălat, dar așa cum vei vedea, nu spune întreaga poveste.

Cum să reduci consumul de energie electrică al mașinii de spălat?

Young woman putting clothes at washing machine while doing laundry

O mașină de spălat este o tehnologie folosită pentru spălarea hainelor și contribuie aproape cu 10% la consumul tău de electricitate. Cu toate acestea, poți economisi consumul de energie electrică urmând sfaturile de mai jos.

 1. Înmoaie petele în prealabil
 2. Evită utilizarea apei calde dacă nu este necesar. Spală-ți hainele în apă rece cât mai des posibil.
 3. Evită utilizarea unui număr mare de cicluri (se recomandă să selectezi modul Eco sau Quick Wash).
 4. Așteaptă până când mașina ta de spălat se umple complet.
 5. Oprește alimentarea mașinii de spălat când termini.
 6. Folosește un program mixt sau program sport, pe un program lung de maxim o oră și 35 de minute.

Întrebări frecvente

Iată primele cinci electrocasnice cu consum mare de energie:

 • Electrocasnicele umede: mașinile de spălat, mașinile de spălat vase și uscătoarele de rufe reprezintă 14% dintr-o factură tipică de energie, ocupând primul loc în lista noastră.
 • Electrocasnicele reci
 • Electronicele de consum
 • Iluminatul
 • Gătitul

Modul eco este programul de spălare care utilizează temperaturi mai scăzute de spălare și clătire, astfel încât să fie necesară mai puțină energie pentru încălzire. De asemenea, minimizează cantitatea de apă necesară, păstrând totuși un prag satisfăcător pentru îndepărtarea murdăriei.

Da, un ciclu de spălare rapid poate economisi până la 60% din energie în comparație cu un program de spălare regulat, permițându-ți să speli rapid câteva haine fără a consuma multă energie.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.