Top Electronice

Acest truc simplu va opri mirosul neplăcut al mașinii tale de spălat

Acest truc simplu va opri mirosul neplăcut al mașinii tale de spălat

Ai observat că mașina ta de spălat începe să miroasă urât? Încearcă acest sfat pentru a opri acest lucru.

Ți s-a întâmplat vreodată să deschizi ușa mașinii tale de spălat și să fii lovit de un miros mustos și umed? Nu este o problemă neobișnuită — chiar dacă ai una dintre cele mai bune mașini de spălat, aceasta poate să miroase în timp din cauza acumulării de mucegai și igrasie. Este suficient să te descurajeze să îți speli hainele acolo.

Curățarea mașinii tale de spălat este o soluție imediată, dar, în timp ce aceasta ajută pe termen scurt, va începe să miroasă din nou în curând. Din fericire, există un truc simplu care poate pune capăt acestei probleme, indiferent dacă folosești o mașină de spălat cu încărcare frontală sau cu încărcare verticală, și durează doar câteva secunde din timpul tău.

Dacă mașina ta de spălat miroase neplăcut, este un semn că nu este întreținută corespunzător, ceea ce poate duce la reparații costisitoare. Verifică cum să faci ca mașina ta de spălat să dureze mai mult pentru mai multe îndrumări.

De ce miroase mașina mea de spălat?

Mașina ta de spălat trece apă prin ea însăși la fiecare ciclu, după care, va rămâne întotdeauna în urmă o anumită cantitate de apă reziduală sau “stagnantă”. Apa stagnantă este ideală pentru creșterea mucegaiului și a igrasiei, fără să mai menționăm bacteriile, ceea ce este ceea ce poți simți. Aceasta se va acumula odată cu fiecare spălare, nu numai în tamburul mașinii, ci și în sertarul de detergent și în conducte.

Cum să oprești mirosul mașinii mele de spălat

Dacă apa stagnantă este problema, trebuie să scapi de ea. Acest lucru este ușor de făcut — doar deschide ușa mașinii de spălat și sertarul de detergent între cicluri. Cu cât le deschizi mai mult, cu atât este mai bine, dar chiar și doar să le crăpătuiești pentru a lăsa aerul să intre va face o diferență. Pe măsură ce aerul se ventilează, apa stagnantă va seca, prevenind astfel creșterea mucegaiului și a bacteriilor.

Încearcă să-ți formezi obiceiul de a face acest lucru imediat după fiecare ciclu, în loc să închizi ușa. Dacă ai o mașină de spălat cu încărcare superioară, pur și simplu fixează ușa complet deschisă. Aceeași tehnică funcționează și pentru uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase, dacă ai observat că aceste aparate încep să miroase.

Poate arată mai ordonat să ai o ușă închisă, dar tocmai asta cauzează problema. Dacă mașina ta încă miroase chiar și cu aerisire regulată, ar putea fi nevoie să o cureți profund pentru a elimina ceea ce s-a acumulat deja acolo. Urmează metoda noastră despre cum să cureți o mașină de spălat pentru a face acest lucru, și apoi continuă să lași ușa și sertarul de detergent deschise între cicluri. Poți, de asemenea, să rulezi un ciclu gol la temperatura cea mai mare posibilă pentru a o curăța complet.

Mașina ta de spălat ar trebui să miroasă mult mai proaspăt în viitor dacă urmezi acest sfat simplu!

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.