Top Electronice

Această greșeală mare la spălarea rufelor ar putea să-ți distrugă hainele

Această greșeală mare la spălarea rufelor ar putea să-ți distrugă hainele

Nu face această singură greșeală când îți speli hainele: Spălarea rufelor pare suficient de simplă. Până la urmă, cât de greu poate fi să arunci o grămadă de haine murdare în mașina de spălat și să apeși un buton? Cu toate acestea, există o greșeală mare la spălarea rufelor de care ne-am făcut cu toții vinovați la un moment dat. De fapt, această greșeală comună la spălarea rufelor nu numai că ne poate distruge hainele, ci ne și costă bani.

De multe ori credem că adăugarea mai mult detergent în ciclul nostru va face hainele mai curate și mai proaspete. Cu toate acestea, folosirea prea mult detergent de rufe poate face mai mult rău decât bine hainelor. Această greșeală mare la spălarea rufelor, adăugarea excesivă de detergent, va începe să construiască reziduuri săpunoase care nu au fost complet clătite. În consecință, aceasta va duce la haine crocante sau aspre, care vor fi neplăcute la atingere.

Acest lucru este valabil în special dacă ai pielea sensibilă sau ești alergic la anumite substanțe chimice. În plus, nu vrei să cheltuiești bani pe o garderobă nouă după ce ai distrus outfiturile tale preferate.

Ce-i mai mult, folosirea prea multului detergent alunecos va împiedica hainele să se frece una de alta în timpul unui ciclu, ceea ce ajută la îndepărtarea murdăriei de la suprafața lor. Așa că, în loc să-ți cureți hainele temeinic, s-ar putea să te trezești tot cu haine murdare — ceea ce este contraproductiv! Similar, dacă te întrebi de ce prosoapele tale odinioară pufoase și moi sunt acum rigide și aspre, prea mult detergent este unul dintre principalii vinovați. Dacă mașina ta de spălat se comportă ciudat, iată 7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă.

Excesul de detergent nu este doar rău pentru hainele tale, ci poate afecta și performanța celei mai bune mașini de spălat. Odată ce se acumulează în toate golurile și fisurile din interiorul mașinii, creează mediul perfect pentru mucegai și bacterii în timp. Și dacă nu îți cureți mașina de spălat în mod regulat, vei sfârși cu haine mirositoare sau cu o mașină de spălat mirositoare cu care să te ocupi. Ceea ce și contrazice scopul de a avea haine proaspăt spălate.

Cât detergent de rufe ar trebui să folosești?

Urmează întotdeauna recomandările de pe sticlele de detergent de rufe. Cu toate acestea, experții recomandă folosirea a aproximativ două lingurițe de detergent lichid sau un sfert de ceașcă de pulbere pentru o mașină standard. Dacă ai apă moale, redu această cantitate la aproximativ o jumătate de linguriță de detergent lichid. Pentru doze pre-măsurate sau tablete, folosește una pentru fiecare încărcătură, sau, dacă preferi să-ți faci propriul detergent de rufe acasă.

SFAT: Evită produsele pe bază de clor, chiar și pentru îndepărtarea petelor. Nu numai că acestea pot estompa culorile, dar pot distruge țesătura, făcând-o să-și piardă moliciunea.

Dacă te-ai întrebat vreodată care este mai bun în ceea ce privește pulberea versus detergentul lichid, asigură-te să consulți ghidul nostru.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.