Top Electronice

Această greșeală comună la mașina de spălat vase vă costă bani în fiecare zi

Această greșeală comună la mașina de spălat vase vă costă bani în fiecare zi

Mașinile de spălat vase sunt cea mai mare comoditate în bucătărie după o masă de familie. Ele pot spăla tot ce vă apare în cale după un fript, de la platou la cratițe grase. Și în timp ce gospodăriile încearcă să economisească bani prin orice mijloace posibile, mașinile de spălat vase oferă o alternativă mai convenabilă și mai ieftină la spălarea manuală — în special dacă profiți de setarea ecologică.

Problema este că, în timp ce mașinile de spălat vase oferă o situație avantajoasă în ceea ce privește curățarea, există încă destui dintre noi care fac o greșeală anume, care ne costă bani în fiecare zi. Chiar și cele mai bune mașini de spălat vase suferă din păcate de acest obicei, motiv pentru care merită să atragem atenția. Și nu, nu ne referim la lucrurile pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase.

Greșeala în mașina de spălat vase care îți costă bani

Există destule greșeli care se pot face când vine vorba de mașinile de spălat vase. Unii nu o încarcă corect, dar există de fapt o modalitate corectă de a încărca o mașină de spălat vase. Alții folosesc mașina de spălat vase pentru a curăța cuțitele, ceea ce poate fi cel mai rău lucru pentru cuțite. Dar greșeala la care ne referim de fapt apare înainte de a încărca mașina de spălat vase și te costă bani de fiecare dată.

Ne referim la clătirea obiectelor înainte de a le încărca. Putem înțelege atractivitatea — nu vrei să se adune picături și mirosuri în mașina de spălat vase în timp ce aștepți să o încarci la capacitate maximă. Dar, în realitate, irosești apă și bani dacă clătești obiectele înainte de a le încărca.

Mașinile de spălat vase sunt proiectate să spele și să usuce complet încărcătura. Aceasta înseamnă că chiar dacă farfuriile și paharele au reziduuri rămase, ciclul tot le va curăța în aceeași măsură. Asta nu înseamnă că ar trebui să încarci obiecte acoperite de reziduuri — acestea ar trebui totuși eliminate și eliminate înainte de încărcare. În caz contrar, pot bloca filtrul și pot strica ciclul de spălare.

Pentru o idee despre câtă apă se risipește cu acest obicei, ia în considerare că, dacă folosești 1 cană de apă pentru a clăti fiecare farfurie, risipești 42 de căni de apă doar pentru a umple coșul de jos cu farfurii (bazat pe 14 seturi de vase). Dacă rulezi mașina de spălat vase o dată pe săptămână, asta înseamnă peste 2000 de căni de apă risipite pe an pentru a clăti farfurii.

Majoritatea adoptă acest obicei deoarece nu vor să se confrunte cu mirosul unei mașini de spălat vase staționate. Cu toate acestea, poți pur și simplu să închizi ușa atunci când nu rulează pentru a sigila mirosurile. Unele mașini de spălat vase sunt, de asemenea, proiectate cu caracteristici care vor ajuta la deodorizarea încărcăturii, astfel încât în sfârșit cineva a făcut o mașină de spălat vase care nu devine mirositoare.

Dacă constați că mașina ta de spălat vase are dificultăți în a curăța farfuriile nefolosite, atunci este un semn că trebuie să fie curățată. Consultă ghidul nostru despre cum să cureți o mașină de spălat vase pentru mai multe detalii despre ce să faci și cum să-ți faci mașina de spălat vase să dureze mai mult, pentru sfaturi generale. În caz contrar, aparatul ar putea să fie nevoie să fie înlocuit în totalitate — iată lista noastră cu cele mai bune mașini de spălat vase pentru sugestii.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.