Top Electronice

7 Sarcini rapide de curățare pentru a-ți face casa să arate mai bine

7 Sarcini rapide de curățare pentru a-ți face casa să arate mai bine

Găsirea timpului pentru curățare poate fi o provocare destul de mare. Există atât de multe zone și obiecte în jurul casei care necesită atenție regulată, încât pare că fiecare persoană are nevoie să știe cum să-și reducă timpul de curățare la jumătate. Dar, dacă ai oaspeți care vin într-un final sau te afli în situația de a avea puțin timp dintr-un motiv sau altul, ce poți face pentru a-ți reîmprospăta casa sub aceste împrejurări?

Vestea bună este că încă ai timp să-ți faci casa să arate mai bine — chiar dacă ai doar câteva minute la dispoziție. Am adunat 7 munci rapide de curățare care pot face toată diferența în casa ta. Fiecare dintre acestea nu durează deloc mult, dar pot avea un impact imens asupra spațiului tău de locuit. Nu spunem că aceste treburi ar trebui să înlocuiască regimul tău obișnuit de curățare, dar cu siguranță pot face o diferență când timpul este esențial. Iată ce trebuie să cureți pentru a-ți reîmprospăta rapid casa.

1. Scapă de firimiturile de pe suprafețe

Primul pas este să verifici starea suprafețelor din bucătărie. Șterge rapid și aruncă orice firimituri adunate pe masa de dining sau pe blatul bucătăriei. O cârpă de microfibră te poate ajuta să faci treabă rapid. Dacă persistă pete lipicioase, ia cel mai apropiat curățitor de suprafețe (oțet alb distilat poate funcționa aici) și dă-i un strop rapid.

Dacă ai un aspirator la îndemână, poți aduna rapid și firimiturile adunate în colțurile podelei, folosind atașamentul pentru spată. În caz contrar, unul dintre cele mai bune aspiratoare robot te poate ajuta să ții sub control aceasta, și acestea nu îți iau deloc timp din zi.

2. Oglinzi de baie

Oglinzile de baie pot aduna rapid tot felul de reziduuri — pastă de dinți, amprente și pete de apă frecventează acest spațiu, și asta este ultimul lucru pe care vrei ca oaspeții să îl vadă. Curățarea oglinzii nu trebuie să fie o corvoadă atât de mare. Deși ai putea crede că acest lucru durează mult timp și efort, mai ales dacă vrei să eviți o finisare unsuroasă și ștearsă, de fapt durează doar câteva secunde dacă ai instrumentele potrivite.

Aplică alcool izopropilic pe o bumbă de vată pentru a aborda orice reziduuri. Odată ce le-ai îndepărtat, diluează oțet alb distilat în părți egale cu apă și aplică direct pe sticlă. Șterge în mișcare laterală folosind o cârpă de microfibră, și oglinda ta va arăta impecabil într-un timp foarte scurt. Iată cum să cureți o oglindă pentru ghid detaliat pas cu pas.

3. În jurul mânerelor ușilor

Mânerele ușilor, precum și ușa în sine, pot arăta repede murdare și se simt lipicioase de la manipularea zilnică. Aceste pete vor fi cu atât mai evidente pe suprafețele vopsite alb, dar se pot evidenția și pe lemn simplu. Acesta este unul dintre multele locuri pe care uităm să le curățăm, dar care pot face o diferență imensă în aspectul casei noastre.

Curățarea mânerelor ușilor și a suprafeței ușii durează câteva secunde. Tot ce trebuie să faci este să speli mânerul și ușa cu o cârpă de microfibră înmuiată în apă caldă cu săpun — asigură-te că freci în direcția fibrei dacă ai de-a face cu lemnul — apoi clătește și usucă cu o cârpă uscată. Acest lucru poate oferi ușilor tale un nou suflu de viață.

4. Frunzele plantelor

Dacă vrei să îmbunătățești culoarea și vibrația casei tale, un sfat rapid și util este să cureți frunzele oricăror plante din apropiere. Fie ele reale sau false, plantele pot aduna rapid praf, ceea ce le conferă o aparență ștearsă. Eliminarea acestui praf nu numai că va face plantele să arate mai bine, dar va îmbunătăți și sănătatea exemplarelor vii.

Pentru plantele reale, tot ce trebuie să faci este să ștergi fiecare frunză cu o cârpă de microfibră umedă — nu uita să cureți și partea de jos. Poți face același lucru pentru plantele false, sau poți folosi și unul dintre cele mai bune aspiratoare pentru a accelera procesul. Asigură-te doar că folosești atașamentul pentru praf și o setare de putere redusă (dacă este cazul).

5. În jurul coșului de gunoi din bucătărie

Chiar dacă coșul tău de gunoi este destinat gunoaielor, tot vei dori să-l ții curat. Până la urmă, resturi de alimente reziduale, ambalaje și tot felul de obiecte ajung aruncate aici, așa că nu este de mirare că petele și mizeriile se adună în jurul capacului. Curățarea întregului coș de gunoi regulat este importantă, dar dacă timpul este limitat, poți să-i dai doar un rapid trecere pe capac.

Acest lucru îmbunătățește semnificativ aspectul coșului tău de gunoi din bucătărie și nu durează deloc mult. Tot ce ai nevoie este un curățitor adecvat pentru gospodărie și o cârpă de microfibră. Freacă bine marginea și capacul, apoi clătește și usucă. Nu uita să înveți cum să cureți o cârpă de microfibră pentru a-ți spăla bine instrumentele după aceea. Ultimul lucru pe care vrei ca oaspeții să-l descopere este un coș de gunoi murdar, așa că acesta este un sfat bun de urmat.

6. Balustradele scărilor

Asemenea mânerelor ușilor, balustradele sau barierele pe scări se pot murdări și păta rapid. În plus, dacă ai mai multe balustrade, nivelurile inferioare pot fi acoperite de praf. Acesta este un problemă rapid de rezolvat și poate ajuta să lași o impresie durabilă asupra oaspeților tăi.

Rulează pur și simplu o cârpă de microfibră peste balustrade cu un curățitor de lemn dedicat, cum ar fi Curățătorul de lemn zilnic Method ($25,96, Amazon). Totuși, ține minte că curățătoarele de lemn pot să nu fie potrivite pentru lemnul neacoperit. În astfel de cazuri, utilizează un curățător dedicat recomandat de producătorul tău.

7. Plintele

Plintele sunt o altă zonă pe care uităm să o curățăm, ceea ce face adesea casa să arate mai dezordonată decât este de fapt. În câteva săptămâni, acestea pot fi acoperite de praf și păr, rezultând într-o apariție gri și plictisitoare. Ignoră această zonă, și nu îți va ajuta deloc alergiile — așa de mult praf se poate acumula aici.

Noroc că plintele sunt ușor de curățat. Ai câteva opțiuni aici — fie poți trece o cârpă de microfibră curată peste marginea pentru a aduna praful, fie poți face același lucru cu atașamentul pentru spată al aspiratorului tău. După ce ai făcut asta, podelele și pereții tăi vor părea mai luminoase și mai ordonate.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.