Top Electronice

7 moduri în care îți deteriorezi hainele în mașina de spălat

7 moduri în care îți deteriorezi hainele în mașina de spălat

Înlătură monotonia zilei de spălare și menține-ți hainele în formă de corabie

Mașinile de spălat din zilele noastre fac ușoră menținerea hainelor noastre proaspete și igienice, înlăturând uleiul, murdăria și bacteriile. Și în timp ce a pune o mașină de spălat este super rapid și mult mai ușor decât a spăla hainele manual, există câteva capcane de evitat. Fără a trata corect rufele tale, le poți deteriora și le poți reduce durata de viață.

Indiferent dacă ai una dintre cele mai bune mașini de spălat sau nu, s-ar putea totuși să faci greșeli atunci când speli rufele. Am adunat o listă de greșeli comune de evitat atunci când faci spălătoria pentru a te asigura că hainele tale rămân întotdeauna în cea mai bună formă.

Uitarea de a scoate obiecte din buzunare

Explorează acele buzunare înainte de a pune hainele în mașină. Dacă nu o faci, vei regreta găsirea monedelor, cheilor și șuruburilor în mașina de spălat. Dacă ai un pasionat de bricolaj în casă, cuie și șuruburi pot fi ușor uitate, dar pot provoca probleme reale, sfâșind țesăturile și deteriorând mașina.

Nemulțumirea mea principală este găsirea țesuturilor mărunțite în spălare. Fibrele se rup și se împrăștie în întreaga spălare, acoperind hainele cu pete albe, lăsându-mă cu sarcina de a folosi un roleu de lână pentru fiecare articol.

Supraîncărcarea mașinii

Cu creșterea costurilor de energie, suntem cu toții mai conștienți să economisim bani acolo unde putem, dar umplerea excesivă a mașinii de spălat pentru a reduce numărul de încărcături nu este eficientă. Hainele vor fi aglomerate în tambur fără destul spațiu pentru a se mișca și nu vor fi spălate în mod corespunzător. Dacă vrei să economisești bani la spălat, o altă modalitate este să scadă temperatura de spălare pentru hainele care sunt doar ușor murdare.

Lipsa pre-sortării hainelor

Hainele albe nu vor rămâne albe mult timp dacă se amestecă cu o încărcătură de haine colorate sau întunecate. Când nu ai o încărcătură completă de un anumit tip de haine, poate părea o scurtătură să le amesteci, dar va fi un dezavantaj pentru spălătoria ta.

Înainte de a pune o încărcătură, sortează-ți obiectele în albe, deschise la culoare și închise la culoare. Vei fi recunoscător că noua ta bluză roșie nu s-a scurs pe acele prosoape albe frumoase de baie, transformându-le într-o nuanță de roz. Și nu uita să verifici temperaturile de spălare. Lână, inul și mătasea preferă o spălare mai rece decât alte articole.

Nefastarea închiderii fermoarelor

Fermoarele au dinții ascuțiți și, atunci când nu sunt închise, se pot prinde și trage firele de pe haine. Asigură-te că le închizi corect înainte de a le pune în mașină. De multe ori, întorc pantalonii cu fermoar pe dos pentru protecție suplimentară. Și amintește-ți de închiderile de la sutiene. Cataramele se pot încurca cu alte haine și pot provoca agățări și smucituri.

O modalitate de a-ți proteja sutienele și alte articole este să le pui într-o geantă de spălat din plasă. Astfel, acestea sunt conținute într-un singur loc și cataramele nu se pot agăța de alte elemente. Prefer să folosesc saci de plasă cu închidere cu șnur în loc de fermoar, deoarece acest lucru elimină orice problemă legată de prezența metalului suplimentar în mașină.

Utilizarea unei temperaturi prea ridicate

Cu excepția cazului în care vrei să micșorezi un articol, nu îl spăla niciodată mai cald decât indică eticheta de întreținere. În timp ce hainele tale pot apărea mai mici, culoarea este, de asemenea, probabil să se estompeze. Whirlpool spune că articolele realizate din fibre naturale precum lână, in, bumbac sau mătase sunt mai susceptibile de a se micșora, așa că ai grijă suplimentar cu aceste articole când setezi temperatura programului tău de spălare.

Folosirea unei cantități prea mari de detergent

Pot fi vreodată hainele prea curate? Contrar a ceea ce ai putea crede, fie că folosești detergent sub formă de pulbere sau lichid, prea mult săpun poate dăuna unei spălări. Detergentul în exces creează mai multă spumă, care trebuie clătită din haine. Dacă reziduurile suplimentare nu sunt spălate, pot rămâne pe hainele tale și se pot prinde în zone în care nu pot fi îndepărtate. De asemenea, poate dăuna mașinii tale, deoarece reziduurile din interior se acumulează, captând mirosuri și favorizând dezvoltarea mucegaiului.

Neglijarea curățării mașinii de spălat

Deși mașina ta de spălat este folosită în mod regulat — a mea este pornită zilnic — îi acorzi multă atenție curățării ei? O școală de gândire este că, cu utilizarea frecventă, apa și detergentul trebuie să curețe mașina. Din păcate, aceasta nu este realitatea. Murdăria de la hainele tale și reziduurile de detergent se acumulează, împreună cu depunerile de calcar.

Am adesea o problemă cu mucegaiul care apare pe garnitura ușii și un miros neplăcut de canalizare când mașina este în regim de centrifugare. Prin urmare, merită să îți cureți mașina de spălat în mod regulat pentru a preveni acumularea de mucegai și mirosurile neplăcute.

Evitând greșelile de mai sus, îți vei îngriji cel mai bine rufele și mașina de spălat, și vei prelungi durata de viață a ambelor.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.