Top Electronice

7 instrumente de curățare subevaluate care îți vor reduce timpul de curățare la jumătate

7 instrumente de curățare subevaluate care îți vor reduce timpul de curățare la jumătate

Când vine vorba de treburile săptămânale, cu toții apreciem o rutină. Curățăm camerele în aceeași ordine, ne bazăm pe produsele de curățare obișnuite și urmăm metode consistente. Facem asta pentru că este familiar și de încredere. Cu toate acestea, știai că există tot felul de instrumente de curățare disponibile care pot ajuta la accelerarea procesului? Le poți combina chiar și cu 9 sfaturi și trucuri pentru a-ți reduce timpul de curățare la jumătate.

Indiferent dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului de curățare ștergând praful, aspirând sau ștergând dușul, există instrumente disponibile care îți pot face viața puțin mai ușoară. Profită de ele și nu numai că vei economisi timp, ci vei obține și rezultate mai bune pentru eforturile tale. Dacă vrei să afli mai multe, am adunat 7 instrumente de curățare subevaluate care îți vor face treburile ușoare. Și, având în vedere că majoritatea costă mai puțin de 100 de lei, nu există prea multe motive să nu le încerci.

Dacă timpul este scurt, iată 7 sarcini rapide de curățare pentru a-ți face casa să arate mai bine.

1. Racletă

În primul rând, o racletă manuală este o salvare de viață când vine vorba de ștergerea dușului. Cu una dintre acestea, poți șterge apa de pe pereți în câteva secunde, obținând rezultate fără urme pe sticlă. Este mult mai rapidă decât utilizarea unui aspirator de ferestre sau uscarea suprafețelor cu un prosop direct.

Tot ce trebuie să faci este să lucrezi de sus în jos în secțiuni în rânduri – astfel încât apa în exces să nu curgă acolo unde tocmai ai șters. Apoi șterge orice apă reziduală cu un prosop pentru atingerea finală. Este esențial să ștergi orice apă reziduală din duș după ce ai terminat de folosit.

2. Perie pentru jaluzele

Dacă ai jaluzele, cu siguranță cunoști frustrarea de a le șterge de praf. Trebuie să ștergi fiecare strat în mod gradual cu o cârpă de microfibră, mergând de sus în jos. Și pentru că te grăbești mereu, întotdeauna par să fie zone pe care le ratezi sau secțiuni la care nu poți ajunge, cum ar fi la sfoară. Dacă ai jaluzele metalice și nu ai grijă, le poți îndoi cu ușurință.

Există instrumente specifice pe care le poți cumpăra pentru a face această treabă puțin mai ușoară. Acestea tind să șteargă mai multe jaluzele odată și să ofere o rază mai mare în proces.. Cu una dintre acestea, ai putea curăța tehnic jaluzelele de două ori mai repede, cu rezultate mai bune pentru care să te lauzi. Dacă preferi să continui cu ștergerea manuală, poți opta și pentru mănuși de praf din microfibră. Cu acestea, ai o dexteritate și control sporite.

3. Aspiratoare robot

Vrei să-ți salvezi timpul de aspirare? De ce nu te răsfeți cu unul dintre cele mai bune aspiratoare robot? Acești mici roboți isteți îți vor curăța podelele independent, lăsându-le impecabile într-un timp foarte scurt. Dacă optezi pentru unul cu o bază de auto golire, nu va trebui să golești coșul de praf atât de des. Desigur, acestea nu sunt suficient de puternice pentru a înlocui un aspirator cu dimensiuni complete, dar pot ține sub control murdăria ușoară de zi cu zi.

Dacă vrei ajutor și cu ștergerea, poți obține și unul dintre cele mai bune mopuri automate. Acestea pot lucra împreună cu aspiratorul tău robot pentru a oferi ultimele retușuri podelelor tale. Modelele hibride care stau între cele două sunt, de asemenea, disponibile, dar acestea nu par să se descurce la fel de bine ca roboții dedicați în experiența noastră. Din nou, acest lucru nu va înlocui complet mopul și găleata, dar te poate ajuta să ții sub control petele și scurgerile ușoare.

4. Burete de vase cu săpun

Dacă obișnuiești să speli vasele manual, un burete cu săpun îți poate salva ceva timp. Principiul din spatele acestui design este simplu – o burete este atașată de un mâner care este umplut cu săpun de vase. Tu controlezi când vrei să curgă săpunul prin burete și freci pentru a-l aplica la spălatul tău. Datorită mânerului și abrazivității buretelui, este excelent pentru îndepărtarea petelor obstinate. În plus, îl poți folosi în toată casa ta.

Este excelent pentru că te scutește de aplicarea treptată a săpunului de vase cu mâna, plus poți reumple mânerul ori de câte ori este nevoie. Asigură-te că ai bureți de schimb de rezervă la îndemână, totuși – nu vei putea potrivi niciun burete pe mâner. Stoarcerea acestor bureți uscați poate fi dificilă, dar încearcă să faci tot ce poți apăsându-l plat pe o suprafață, altfel va mirosi curând a mucegai.

5. Bile pentru uscător

Bilele pentru uscător sunt o adiție minunată la uscătorul tău de rufe. Aceste bile sărind în jurul încărcăturii pe măsură ce se rotește, separând articolele și înmuiindu-le în proces. Ca rezultat, hainele tale se vor usca mai repede și vor fi mai moi, așa că sunt utile în mai multe feluri. Bilele pentru uscător pot fi făcute din lână, cauciuc sau plastic și sunt larg disponibile online.

Recomandăm să schimbați hârtiile pentru uscător cu bile pentru uscător, deoarece sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. Hârtiile pentru uscător nu sunt în general reutilizabile sau biodegradabile, ceea ce înseamnă că creează multe deșeuri. Ele pot elibera și multe COV-uri în atmosferă. Bilele pentru uscător sunt reutilizabile și își vor înmuia totuși hainele pe măsură ce lucrează, deci merită să faci schimbarea în cazul în care este posibil. Dacă îți faci griji cu privire la electricitatea statică, încearcă să adaugi jumătate cană de oțet alb distilat la ciclul final de clătire al mașinii de spălat.

6. Mop și găleată cu stoarcere

Atunci când vine timpul să-ți ștergi podelele, poate fi destul de o sarcină anevoioasă – în special atunci când trebuie să folosești toată puterea pentru a stoarce apa în exces. Un mop și o găleată cu stoarcere pot face lucrurile puțin mai ușoare aici. Cu una dintre acestea, poți stoarce șervețelul de mop uscat la apăsarea (sau pasul) unui buton. Găleata învârte practic mopul pentru a-l stoarce, salvându-te de la storsul manual. Acest lucru nu sună ca o problemă mare, dar având în vedere câte ori trebuie să stoarci și să îți reîmprospătezi șervețelul de mop într-o singură sesiune, poate face toată diferența pentru energia ta.

Este esențial să îți storci eficient șervețelul de mop atunci când îți ștergi podelele. Nu numai că o podea prea umedă va dura mult timp să se usuce, dar ai putea face și rău podelelor tale. Apa în exces poate distorsiona și deforma podelele de lemn masiv, așa că păstrează-ți șervețelul de mop umed, în loc de bătătură.

7. Perie extensibilă

Te cațeri pe mobilă pentru a șterge acele rafturi superioare incomode? Nu ar trebui să o faci – de fapt, nu am recomanda-o, deoarece nu este deloc sigur. În schimb, investește într-o perie extensibilă. Acestea te pot ajuta să ajungi la acele spații inconfortabile pentru șters, cum ar fi rafturile superioare și ventilatoarele de tavan. Ele tind să vină cu un mâner telescopic și o capăt flexibil din microfibră. Nu trebuie să-ți mai faci niciodată griji cu privire la praful ascuns.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.