Top Electronice

6 sfaturi și trucuri pentru aspiratoarele robot pentru a menține casa impecabilă

6 sfaturi și trucuri pentru aspiratoarele robot pentru a menține casa impecabilă

Aspiratoarele robot pot ajuta la reducerea timpului necesar pentru a aspira casa, dar, la fel ca orice echipament, necesită întreținere și atenție pentru a se asigura că funcționează la capacitate maximă. Mai mult, există câteva lucruri pe care le poți face în jurul casei tale pentru a te asigura că roboțelul tău aspirator curăță unde trebuie și se ține departe de zonele în care nu ar trebui să meargă.

Având testat zeci dintre cele mai bune aspiratoare robot, am adunat câteva sfaturi și trucuri ingenioase — cum ar fi să te asiguri că aspiratorul tau robot nu aleargă peste bolurile cu mâncare ale pisicii. Ține minte, cu cât ai grijă mai mare de aspiratorul tău robot, cu atât mai bine va face față curățării părului de animale și a prafului.

Între timp, am adunat câteva sfaturi pentru cele mai bune modalități de a-ți ține modestul roboțel aspirator curățând ca un adevărat profesionist.

Așează stația de încărcare într-o locație bună

Una dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta roboțelul aspirator să curețe eficient este să iei în considerare locul în care va sta. Cei mai mulți producători spun că stația ar trebui plasată lângă un perete, cu 45-90 cm de spațiu pe ambele părți ale stației și cel puțin 120 cm deschis în fața ei. Ideal ar fi ca în această zonă să fie același tip de podea în loc să fie o combinație de podea goală și covor. Spațiul deschis permite roboțelului să se orienteze corect atunci când este trimis să facă curățenie și îl ajută să-și găsească calea către casă. Camera în care este plasată stația ar trebui, de asemenea, să permită accesul către restul casei tale — cu excepția cazului în care vrei doar o singură cameră foarte curată.

Curăță înainte ca roboțelul să curețe

Ca și copil, părinții îți spuneau mereu să îți faci curat în cameră înainte ca oaspeții să vină. Gândește-te la roboțelul tău aspirator ca la un oaspete. Ridică șosetele rătăcite, jucăriile copiilor, jucăriile pentru câini și alte obiecte pe care un roboț aspirator le-ar putea aspira sau se ar putea bloca în ele. Dacă ai folosi un aspirator tradițional, probabil că ai ridica aceste obiecte — nu este diferit cu un robot aspirator. În timp ce unele modele, cum ar fi Roborock S6 MaxV, folosesc camere stereo pentru a evita pantofii și alte obstacole, majoritatea roboților aspiratori vor împinge o jucărie mică sau vor încerca să mănânce o șosetă.

Cu un robot cu hartă activată, ai o marjă de manevră mai mare, deoarece poți crea ușor zone restricționate, cum ar fi pentru bolurile de animale. Dacă cărțile copilului sunt aruncate haotic în jurul raftului de cărți al familiei, vei dori să împiedici roboțelul tău aspirator să muște din “Monstrul de la Sfârșitul Acestei Cărți”. Avertisment just: Testează zona interzisă înainte de a lăsa robotul liber pentru a te asigura că limitele virtuale trasate în aplicația roboțelului se potrivesc cu zonele fizice intenționate.

Asigură-te că casa ta este rezistentă la aspiratoarele robot

În plus față de a curăța detritusul vieții înainte de a-ți lăsa roboțelul aspirator liber, fii conștient de alte capcane potențiale. Cablurile electrice libere (inclusiv cel pentru stația de aspirare) și cablurile de încărcare rătăcite se pot încurca în peria laterală a roboțelului. Am văzut o lampă ușoară răsturnată de pe o masă laterală când un aspirator a prins cablul în mod potrivit. Perdelele lungi până la podea au căzut, de asemenea, victime ale unui aspirator cu suctionare puternică. Unele modele, cum ar fi Roborock S7, au detectare automată a covorului și cresc suctionarea când se detectează covorul. Este minunat — până când roboțelul interpretează o perdea din sufragerie ca fiind covor. Covoarele cu șuvițe și covoarele cu franjuri sau fire libere sunt o altă posibilă pericol, deoarece acestea se pot înfășura în jurul perilor și potențial să deterioreze covorul.

Pentru o curățare optimă sub capitala firimiturilor din casa ta — adică sub masa de bucătărie — mută scaunele departe de picioarele mesei sau așează-le cu susul în jos pe masă, ca și cum casa ta ar fi un restaurant la închidere. În funcție de dimensiunea scaunelor tale și de dimensiunea roboțului tău, poate că nu este nevoie de acest lucru. Roomba V3s Pro și Neato D4 sunt suficient de agili pentru a curăța în și în jurul picioarelor scaunelor și a bazelor mesei.

Verifică-ți aspiratorul robot

La fel ca un pisoi nou adoptat care explorează casa pentru prima dată, un roboț aspirator are nevoie de puțin timp pentru a se adapta la noua sa învironare. Menținerea tuturor ușilor și căilor deschise și libere de obstacole îl va ajuta pe robot să-și găsească calea. Va trebui să supraveghezi primele câteva rulări pentru a identifica posibilele locuri dificile, cum ar fi colțurile strâmte sau pragurile înalte.

Roboții reactivi care lovesc și curăță nu vor urma întotdeauna aceeași cale, dar modelele precum Eufy RoboVac 30C vin cu benzi magnetice care pot împiedica robotul să meargă în teritoriu interzis. De asemenea, iRobot vinde bariere virtuale care vor ține Roomba 675 și 694 departe de necazuri.

În timp ce majoritatea roboților cu hărți pot fi programați să evite locurile dificile folosind zonele interzise și opțiunile de curățare specifice camerelor, va trebui să le ții sub observație în primele lor rulări. Roboții cu hărți de la Ecovacs, Neato și Roborock sunt capabili să creeze hărți aproape complete în rulările lor inițiale deoarece folosesc navigarea Lidar, ceea ce înseamnă că rutina ta de curățare poate fi funcțională după una sau două rulări ale aspiratorului. Linia de roboți aspiratori de la iRobot — Roomba s9 și Roomba i7 — și mopul lor de top, Braava jet m6, folosesc navigarea vSLAM, care necesită mai multe rulări pentru a crea o hartă completă a casei tale. Din fericire, poți trimite un Roomba doar pentru o rulare de mapping, care este mai rapidă decât o rulare de curățare.

Menține-ți aspiratorul robot curat

Menținerea roboțelului tău aspirator la performanțe maxime este ușoară cu întreținere regulată. După fiecare rulare de curățare, golește coșul de praf. O dată pe săptămână, scoate filtrul și lovește-l de marginea coșului de gunoi pentru a îndepărta praful acumulat. Dacă ai animale de companie sau membrii ai familiei cu păr lung, verifică peria principală, peria laterală și roțile în mod regulat pentru păr. Eufy, iLife, Neato și Roborock includ adesea o unealtă de curățare care îți permite să îndepărtezi ușor părul de pe peria principală și roțile. Când scoți perii, verifică axele pentru părul strâns împrejurul lor.

Majoritatea roboților aspiratori conectați la aplicație includ ghiduri de întreținere și mementouri în cadrul aplicației. De exemplu, aplicația Roborock arată viața aproximativă rămasă a pieselor, cum ar fi 97% pentru peria laterală. Aplicația iRobot Home nu oferă un calendar strict, dar recomandă programe de curățare și înlocuire. Filtrul de pe Roomba s9 ar trebui înlocuit la fiecare 2 luni, în timp ce rolele de perie din cauciuc ar trebui înlocuite între 6 și 12 luni.

Folosește programe și geofencing pentru a curăța când nu ești acasă

De la iRobot Roomba s9+, foarte scump, la bugetul prietenos Eufy RoboVac 11s, o caracteristică comună printre aproape toți roboții aspiratori este curățarea programată. La modelele mai accesibile, poți seta de obicei curățări complete ale întregii case o dată pe zi. Roboții aspiratori controlați prin aplicație au control mai granular, cu opțiuni pentru programarea curățărilor într-o cameră sau zonă specifică de mai multe ori pe zi. De exemplu, poți seta aspiratorul să curețe sub masa de bucătărie după cină sau să aspire sufrageria la ora 9 dimineața când copiii sunt la școală.

Aplicația iRobot Home merge chiar mai departe. Utilizând geofencing, Roombas pot fi declanșate să înceapă curățarea când telefonul tău părăsește casa. Așa că, salvează-ți câinele de traumă și setează aspiratorul să înceapă când îl scoți la o plimbare lungă. La întoarcerea ta acasă, ai opțiunea de a termina sarcina curentă de curățare sau de a trimite imediat robotul la docă.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.