Top Electronice

5 motive pentru care ar trebui să speli întotdeauna echipamentul sport separat

5 motive pentru care ar trebui să speli întotdeauna echipamentul sport separat

Iată de ce ar trebui să ții întotdeauna echipamentul sport separat la spălat: Să vii acasă după o sesiune intensă la sală este o senzație recompensatoare. Endorfinele sunt în plină acțiune și ți-ai câștigat un binemeritat repaus. Dar ceva cu care trebuie să ne confruntăm cu toții când ajungem acasă este teama de a avea hainele de sală mirositoare. Natural, cât suntem de obosiți, este tentant să le aruncăm în coșul de rufe murdare împreună cu restul, și să scăpăm de ele. Dar, aceasta este o obișnuință pe care ar trebui să o eviți cu orice preț, chiar dacă ai una dintre cele mai bune mașini de spălat.

După ore întregi de antrenament, hainele de sport transpirate sunt un efect secundar natural și ceva care trebuie rezolvat rapid. Dar, chiar dacă ar putea părea convenabil, acestea nu ar trebui să fie spălate cu încărcătura ta obișnuită. De la uzura excesivă la o spălare ineficientă, există mai multe motive pentru a oferi echipamentului tău sportiv un ciclu dedicat. Aici, vom explica de ce echipamentul sportiv trebuie să fie separat de încărcătura ta obișnuită, precum și cele mai bune sfaturi de îngrijire pentru a-l face să dureze.

1. Balsamul de rufe îl deteriorează

În primul rând, echipamentul sportiv nu ar trebui niciodată supus balsamului de rufe. Balsamul de rufe „înmoaie” prin acoperirea materialului cu un strat de reziduuri ceroase. Problema este că acest lucru creează o barieră activă la suprafață, care reduce absorbția. Acest lucru este dăunător pentru echipamentul sportiv, deoarece nu mai poate absorbi transpirația eficient. Prosoapele ar trebui să evite balsamul de rufe din același motiv.

Impactul balsamului de rufe nu se oprește aici. Această barieră ceroasă împiedică, de asemenea, hainele să se spele eficient — materialul nu poate absorbi detergentul sau să fie clătit atât de bine. Și cu fiecare utilizare a balsamului de rufe, această barieră se construiește și se acumulează, blocând mirosurile. Luând în considerare acest aspect și impactul asupra mediului, recomandăm eliminarea completă a balsamului de rufe din camera ta de spălat, sau cel puțin evitarea lui când vine vorba de echipamentul sportiv. Pentru mai multe informații despre acest aspect, iată de ce balsamul de rufe este o rău pentru tine și mașina ta de spălat.

2. Lucrurile se pot prinde și purta

În timp ce echipamentul tău de sală poate rezista la mult uzură în timpul antrenamentelor tale, este mai delicat decât ai crede în timpul spălării. Materialul este mult mai moale și mai subțire în comparație cu articolele de zi cu zi și se poate prinde ușor. De exemplu, un fermoar liber de pe o pereche de blugi poate prinde și sfâșia, în timp ce denimul se poate uza la material în timp ce mașina de spălat agită. În final, păstrarea echipamentului tău sportiv separat de aceste materiale mai dure îl va ajuta să dureze mai mult.

3. O singură setare nu se potrivește tuturor

Dacă echipamentul tău de sală este aruncat în mașină cu restul rufelor tale, este probabil să fie supus acelorași setări ca și restul — cel mai probabil, o spălare puternică la cald, concepută pentru a elimina cele mai persistente pete. Acest lucru face mai mult rău echipamentului tău sportiv decât știi. O temperatură mai ridicată decât cea permisă poate micșora materialul, în timp ce un ciclu de spălare agresiv va uzura țesătura.

Verifică întotdeauna eticheta de întreținere și asigură-te că urmezi instrucțiunile pentru a preveni daunele inutile. În cele mai multe cazuri, o spălare la rece va fi suficientă — un ciclu dedicat pentru echipament sportiv sau un ciclu delicat ar putea fi cel mai potrivit. Sau, dacă ai timp, spală manual articolele. Niciodată nu usca hainele de sală într-unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe, cu excepția cazului în care eticheta de întreținere specifică că este sigur, altfel elasticul se va strânge — usucă-le în schimb la aer.

4. Un detergent dedicat este mai bun

Există tot felul de detergenți de rufe din care poți alege, iar fiecare se potrivește diferitelor situații. De exemplu, detergentul biologic conține în general enzime pentru a ajuta la îndepărtarea petelor și la albirea hainelor, în timp ce detergentul non-biologic este mai potrivit pentru pielea sensibilă. Apoi, există diferite forme de detergent de luat în considerare, inclusiv pulbere, lichid și capsule. Pentru mai multe informații, vezi, detergent pulbere versus detergent lichid: care este cel mai bun pentru spălarea rufelor tale?

5. Igienă și mirosuri

În cele din urmă, dacă echipamentul tău de sală este acoperit de transpirație și miroase urât, de ce ai vrea să-l speli cu restul? Nu ai arunca covorașele de toaletă sau cârpele de microfibră în aceeași încărcătură — deci de ce ar trebui să fie diferit echipamentul sportiv? Nu vrei ca mirosul sau bacteriile să contamineze celelalte articole din spălător.

La aceasta se adaugă faptul că, dacă echipamentul tău de sală miroase atât de rău, ar trebui să te concentrezi cu adevărat pe spălarea lui mai presus de orice altceva. Înmuiă orice haine de sală foarte mirositoare timp de 30 de minute într-o soluție de apă rece cu o cană de oțet alb distilat și bicarbonat de sodiu (fii pregătit pentru efervescență când le combini pentru prima dată). Apoi aruncă-le direct în mașină după ce timpul a expirat — acest lucru va ajuta la dezinodorizare. Amintește-ți, deși amestecarea echipamentului de sală cu încărcătura ta obișnuită în mașina de spălat este o idee proastă, poți spăla mai multe articole de echipament sportiv în același timp într-un singur ciclu.

Nu amesteca înălbitorul cu oțet — creează un gaz de clor letal.

Dacă vrei să reduci mirosurile, se recomandă, de asemenea, să usuci la aer echipamentul sportiv umed atunci când te întorci de la sală, în loc să-l lași strâns într-un coș de rufe murdare. Un mediu cald și umed este locul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, deci articolele vor mirosi și mai rău dacă sunt lăsate nesupravegheate în acest fel. Niciodată

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.