Top Electronice

13 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase

13 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase

Cele mai bune mașini de spălat vase sunt printre cele mai convenabile electrocasnice când vine vorba de spălatul vaselor. Ele pot curăța practic orice folosești pe masa de cină, de la farfurii și pahare până la tacâmuri. Există chiar o listă extinsă de lucruri pe care nu știai că le poți spăla în mașina de spălat vase.

Cu toate acestea, din cauza intensității spălării, există anumite obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată în mașina de spălat vase. Fie din cauza umidității, fie din cauza detergentului, într-un fel sau altul, aceste articole vor suferi daune de la mașina ta de spălat vase de încredere. Iată 13 lucruri de evitat să le pui în mașina de spălat vase.

Totodată, dacă vrei să economisești la facturi, iată 7 moduri în care mașina ta de spălat vase îți poate economisi bani. În plus, iată 7 lucruri de căutat atunci când cumperi o mașină de spălat vase.

13 Lucruri care nu ar trebui să meargă în mașina de spălat vase

Cuțite — Ne referim aici la cuțitele de bucătărie mai degrabă decât la tacâmuri. Mașinile de spălat vase sunt cel mai rău lucru pentru cuțite, deoarece căldura și umiditatea combinate vor leza probabil aceste obiecte. Pot duce la ruginire, coroziune și chiar deformare, așa că optează pentru spălarea manuală. Spălarea cuțitelor în mașina de spălat vase este una dintre cele greșelile care îți distrug cuțitele de bucătărie.

Cuțitele nu sunt o veste bună nici pentru mașina ta de spălat vase; vezi cum să-ți faci mașina de spălat vase să dureze mai mult pentru mai multe informații despre acest lucru.

Plăci de tăiat din lemn — Căldura extremă și umiditatea din interiorul unei mașini de spălat vase vor distorsiona o placă de tăiat din lemn, determinând-o să se deformeze și să se crăpe. Din acest motiv, ustensilele din lemn sunt un alt lucru de evitat în mașina de spălat vase.

Tigăi cu strat antiaderent — Suprafața antiaderentă a celei mai dragi tigăi poate fi deteriorată de intensitatea detergentului pentru mașina de spălat vase și de temperaturile ridicate în timpul ciclului de uscare. Dacă ceva intră în contact cu tigaia ta, poate zgâria suprafața antiaderentă. Poate spune că este potrivită pentru mașina de spălat vase, dar ai putea face mai mult rău decât bine.

Aluminiu — Cu excepția cazului în care a fost anodizat, aluminiul va fi decolorat și tern în timpul unui ciclu de mașină de spălat vase. Va ieși acoperit cu un film întunecat, posibil cu pete albe de la detergentul mașinii de spălat vase, care apoi se vor transfera pe alte obiecte. Optează din nou pentru spălarea manuală.

Cupru — Oalele de cupru au un preț destul de mare și arată frumos expuse. Dar, ele se pot deteriora ușor din cauza asprimei unei mașini de spălat vase. Pentru a-ți menține cuprul strălucitor, spală-l manual cu un detergent de vase delicat.

Răzătoare — Răzătoarele nu ar trebui să meargă în mașina de spălat vase pentru că, în primul rând, sunt atât de multe găuri încât este dificil pentru mașină să curețe în mod eficient instrumentul. Și, în al doilea rând, lamelele pot provoca daune plasticului de pe suporturi în sine, ducând la ruginire. Spală cu atenție răzătoarele pentru cele mai bune rezultate și pentru a-ți proteja mașina de spălat vase.

Fontă — Dacă pui fontă expusă în mașina de spălat vase, detergentul aspru va îndepărta condimentul și o va lăsa deschisă la rugină.

Orice este izolat — Dacă pui termosul tău de călătorie în mașina de spălat vase, mai gândește-te o dată. Căldura mare a spălării poate deteriora stratul izolant, lăsând apa blocată între pereți. La fel se poate spune și pentru paharele izolate.

Capace de oale sub presiune — Unele capace de oale sub presiune pretind că sunt potrivite pentru mașina de spălat vase, dar acestea conțin componente care pot fi blocate de particulele de mâncare în timpul unei spălări, ducând la un pericol serios. Este imperativ ca aceste supape să rămână clare, așa că spală-le manual.

Obiecte de sticlă fragile sau cristal — Dacă este fragil, atunci cu adevărat nu ar trebui să meargă în mașina de spălat vase. Temperaturile ridicate și presiunea ciclului pot ciobi și crăpa sticla. În plus, apa dură poate înnora sticla, distrugând-o în mai multe feluri decât unul.

Porcelelan fin — La fel și porțelanul fin nu ar trebui să meargă în mașina de spălat vase. Aceasta este cu atât mai valabil dacă a fost reparat, deoarece căldura mare poate topi adezivul. Lucrurile se mișcă și în mașina de spălat vase, ceea ce poate veni în contact și provoca daune.

Orice are etichete lipicioase — Poți să-ți iei adio de la etichetele lipicioase după ce au trecut printr-un ciclu de mașină de spălat vase. Căldura și presiunea mare vor topi adezivul și vor spăla orice etichete, lăsându-te să îndepărtezi resturile din filtru.

Recipiente subțiri de plastic — Din nou, recipiente de plastic pot pretinde că sunt potrivite pentru mașina de spălat vase, dar dacă este în mod deosebit subțire, poate fi deformate de căldura mașinii de spălat vase. Am văzut acest lucru până în punctul în care capacul nu mai se potrivește.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.